REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce afaceriști din Constanța figurează pe listele Rise Project

Ce afaceriști din Constanța figurează pe listele Rise Project

Replica API 8 mai 2016 | 00:11 895

Scandalul „Panama Papers“

Scandalul „Panama Papers“

Rise Project a început, duminică, publicarea unei liste cu cele mai importante nume care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca. Pe lista Riseproject cu români care au achiziționat societăți offshore se află și câțiva constănțeni, unii dintre aceștia cunoscuți pe plan local, și nu numai.

Patronul GSP, Gabriel Comănescu, este unul din numele care apare în lista Rise Project.

Maria Elena Podeț (56) este o femeie de afaceri din Constanța. Deține compania Petcom Inspection Independent Surveyor SRL, care se ocupă cu inspecția mărfurilor, cu reprezentanțe atât în țară cât și în Republica Moldova. Podeț are un cerc de business select printre care se numără corporații ca Electrocentrale Deva, Carom, CFR, Oltchim, Interagro, Lukoil și Rompetrol. Compania a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 1,2 milioane de euro. Companii Offshore-Petcom International SA (Seychelles). Podeț a înregistrat în 2004, în Seychelles, împreună cu Vasile Bucur, asociatul său din Petcom Inspection Independent Surveyor SRL, compania Petcom International SA cu ajutorul avocaților Mossack Fonseca. Petcom nu deține alte firme în România.

Ioana Botezatu (fostă Sulfana), are 33 de ani și mai multe afaceri deschise în Constanța. A avut un coafor, înregistrat pe firma Rio Lux Style SRL, o firmă de fabricare cărămizi și elemente din beton cu numele de La Mihu Dejun SRL și compania Aliment Campus SRL, care are ca obiect de activitate comerțul cu produse alimentare. Ultima este singura care mai are astăzi activitate și are cinci angajați. Companii Offshore-Alipha Global Inc. Ltd. (British Virgin Islands). Offshore-ul Alipha Global INC. a fost înființat de către avocații Mossack Fonseca în iarna lui 2013 în Insulele Virgine Britanice, iar singurul acționar este Ioana Botezatu. Prin această companie constănțeanca nu mai controlează nici o altă afacere din România.

Ilie Busuioc este un om de afaceri român, născut în 1968, patronul Ocean Fish, lider de piață pe semipreparate din pește, fructe de mare și pește congelat. Înființată în 1998, afacerea Ocean Fish deține o fabrică în Afumați, cu o capacitate de producție de 100 tone lunar. Ocean Fish SRL a declarat în 2014 o cifră de afaceri de aproape 120 milioane de lei. 20% din producție ajunge pe piețele din Republica Moldova , Bulgaria și Italia. Companii Offshore-Blue Fish Ltd (British Virgin Islands). Cu ajutorul Mossack Fonseca și Laveco LTD, Ilie Busuioc a înființat în 2008 compania Blue Shark LTD, înregistrată în Brithish Virgin Islands.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367