REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!

Ce angajați ai marilor companii din Constanța beneficiază de primă de Crăciun!

Replica API 11 decembrie 2018 | 08:37 434

Și anul acesta, unii bugetari primesc prime de vacanță! Și ce prime!!! Cei mai deștepți, susținuți de sindicate puternice, și-au negociat contractele colective de muncă și au ridicat suma primelor de Crăciun la maxim. Alții, se resemnează cu decizia conducerii! În timp ce unii bugetari primesc doar 150 lei, bani pentru copii, alții se vor bucura de sume precum 800, chiar și 1.500 de lei.

Principalul beneficiu preferat de companiile și angajatii din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă este ”cadoul” cu câteva zerouri. În vremurile bune, foarte mulți bugetari beneficiau de compensații din partea statului, drept cadou de sărbători, fie că vorbim de Paște, fie că vorbim de Crăciun. Astăzi, puțini sunt aceia care se mai pot bucura de aceste atenții. La nivel local, lista este deschisă de angajații Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“. Suma este considerabilă! ”Vor primi bani, conform CCM, adică 1500 de lei brut. Nu știu dacă din partea sindicatelor mai primesc ceva”, a spus directorul Bogdan Artagea. Angajații de la Oil Terminal au primit, anul trecut, 1000 de lei primă de Crăciun.Vor primi și anul anul acesta, deși nu se știe, până la această dată, ce sumă. ”Trebuie să vedem cum se închide finalul de an, cu privire la realizările financiare, lucru care este foarte important. Nu s-a luat o decizie exact cu privire la primă și valoarea ei. Am trecut printr-un an destul de greu și trebuie să analizăm toate cifrele”, a spus, pentru Replica, Gabriel Daraban, directorul comercial al Oil Terminal. Potrivit unor surse, și angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța vor primi prime de Crăciun, în valoare de 300 de lei. Directorul Marin Dima nu a putut fi contactat pentru a confirma sau infirma zvonurile. Conform Contractului Individual de Muncă, și angajații Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța trebuie să primească cadouri în bani de Crăciun. Nu știm ce sumă, căci directorul Nicolae Tivilichi nu a vrut să dezvăluie suma. ”Compania va respecta Contractul Individual de Muncă. Acesta nu a fost modificat, cel puțin de când sunt eu director, așa că toți anagajații vor primi prime”, a precizat, pentru Replica, Tivilichi. Și angajații Administrației Canalelor Navigabile primesc cadou de Crăciun, ne asigură directorul Daniel Georgescu. Însă, nu poate spune suma, la acest moment. ”Sigur vor primi. N-am făcut bugetul pentru 2019, nu știm care-i valoarea din economia de 5%, căci de acolo sunt primele. Anul trecut au fost 800 de lei. Nu știu dacă anul acesta vor fi mai mulți sau mai puțin”, a spus Daniel Georgescu, directorul CN ACN. Mai puțin norocoși sunt angajații de la CERONAV. Ei nu vor primi prime, însă vor beneficia, din fondul de asistență socială, de suma de 150 de lei pentru copii. Și angajații CFR Călători vor primi cadou de Crăciun. Însă, nu toți aceeași sumă. De ce? Depinde de ce este specificat în contractul de muncă. ”Anul trecut au primit pentru copii. Nu mai știu ce sumă. Depinde de contracte, căci sunt în funcție de buget. Unele sume se discută între sindicat și administrație”, a spus Gabriel Țăranu, șeful de la Regionala CFR Călători. Potrivit unor surse, unii angajați au primit, deja, din partea sindicatului din care fac parte, suma de 300 de lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Ovidius 0 ron
0
0
Ia verificati ANR si APMC. Perioada Craciunului si a Pastelui este propice pentru a da spaga legal. Doar este luna cadourilor. Nu? O sa fie coada la propriu pe holurile institutiilor. Mai conteaza cat primesc primele?
3
4
Offf! asta este grija voastra? Sa scrieti de primele de sarbatori ale oamenilor de rand? De ce nu scrieti cat castiga parlamentarii partidelor pe care le serviti voi cu atata slugarnicie.
22
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218