REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce-are Mihai Petre de împărţit cu ruşii: afară din Ucraina!

Ce-are Mihai Petre de împărţit cu ruşii: afară din Ucraina!

Replica API 20 martie 2014 | 00:00 249

A promis şi s-a ţinut de cuvânt: preşedintele pe municipiu al partidului Forţa Civică, Mihai Petre, şi-a luat inima în dinţi şi s-a deplasat la Consulatul General al Rusiei la Constanţa. Motivaţia lui Petre provine de la "evidenta intenţie a autorităţilor de la Moscova de a reface, încet şi sigur, graniţele fostei Uniuni Sovietice", susţine liderul FC.

Petre este alarmat de punerea în pericol a echilibrului politic din zonă şi consideră atitudinea Rusiei drept una "de putere invadatoare, drept complet ieşită din registrul realităţilor anului 2014, aceasta fiind mai degrabă potrivită fie cu dezideratul lui Petru cel Mare, fie cu cel al regimului comunist". "Forţa Civică Constanţa nu recunoaşte nici referendumul din Crimeea şi nici decretul semnat de preşedintele rus, Vladimir Putin, de anexare a peninsulei mai sus menţionate la Federaţia Rusă. Considerăm că ambele gesturi, la care se adaugă şi invazia armatei ruse pe teritoriul ucrainean din Crimeea, sunt abuzuri extrem de grave care pun în pericol stabilitatea, buna vecinătate, dar mai ales pacea în întreaga zonă", se arată în protestul înaintat de liderul FC şi care se încheie printr-o solicitare-surpriză. "Forţa Civică Constanţa solicită încetarea imediată a tuturor intenţiilor şi proiecţiilor de agresiune teritorială ale Moscovei asupra statelor ex-sovietice, independente, considerând că abuzul de anexare a Crimeei este doar începutul refacerii Uniunii Sovietice comuniste. De asemenea, vă transmitem pe această cale rugămintea de a-i sugera preşedintelui Vladimir Putin ca în acţiunile şi atitudinile sale războinice să privească atent nu numai la Petru cel Mare sau Iosif Vissarionovici Stalin, ci şi la câţiva dintre antemergătorii săi încoronaţi, care aveau frică de Dumnezeu, pentru că nicio agresiune nu rămâne pedepsită sau nejudecată. Chiar dacă statul pe care astăzi îl reprezentaţi merită prea puţin respect pentru acţiunile sale destabilizatoare, am speranţa că, într-un final, legea, raţiunea, bunul simţ, respectul reciproc şi pacea vor triumfa", se mai arată în protestul lui Petre.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218