REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce au decis magistraţii în privinţa bărbatului care a lovit un câine cu toporul

Ce au decis magistraţii în privinţa bărbatului care a lovit un câine cu toporul

Replica API 31 martie 2016 | 00:08 330

Bărbatul care a lovit un câine cu toporul, întrucât animalul i-ar fi atacat copilul, a primit decizia magistraţilor. Astfel, la data de 29 martie anul curent, Judecătoria Constanţa a decis ca Florian Raischi să primească un avertisment. Decizia nu este definitivă. „Condamnă inculpatul Raischi Florian la pedeapsa de 6 luni închisoare.

Dispune renunţarea la aplicarea pedepsei de 6 luni închisoare, aplică inculpatului Raischi Florian un avertisment şi atenţionează inculpatul cu privire la conduita sa viitoare si la dispozitiile art.82 alin.3 NCP. Respinge cererea procurorului de aplicare a pedepsei complementare constând în interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani”, potrivit minutei.

Cât despre Art. 82, alin. 3, din Noul Cod Penal, acesta se referă la: dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus renunţarea la aplicarea pedepsei se descoperă că persoana faţă de care s-a luat această măsură săvârşise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracţiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă chiar după expirarea acestui termen, renunţarea la aplicarea pedepsei se anulează şi se stabileşte pedeapsa pentru infracţiunea care a atras iniţial renunţarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

Amintim că, potrivit oamenilor legii, totul a izbucnit în seara de luni, 30 iunie 2014, când familia Raischi se afla în curtea locuinţei, situată pe strada Nichita Stănescu din Murfatlar, în timp ce fetiţa se juca pe stradă. Alarmat de strigătele acesteia, Florian Raischi a ieşit să vadă despre ce este vorba, aflând că micuţa a fost atacată de câinele ce stă prin preajma blocului vecin.

A pus mâna pe un topor şi a început să alerge câinele, care a intrat într-o scară de bloc. I-a luat urma şi i-a aplicat două lovituri de topor. Atunci s-a dezlănţuit iadul. Vecinii au ieşit şi l-au alergat pe agresor, întrebându-l ce are cu animalul. Poliţiştii din Murfatlar s-au sesizat din oficiu şi s-au deplasat la faţa locului, reuşind să aplaneze conflictul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218