REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce au declarat liderii politici constănţeni, după ieşirea de la urne

Ce au declarat liderii politici constănţeni, după ieşirea de la urne

Replica API 26 mai 2014 | 00:00 148

La vot, pentru Parlamentul European

La vot, pentru Parlamentul European

Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot au fost aşteptaţi duminică, la alegerile europarlamentare 2014, pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European. Din păcate, temerile s-au adeverit şi românii nu s-au înghesuit, din nou, la apelul clasei politice. Scrutinul a început la ora 7.00 şi s-a încheiat la ora 21.00.

Ramona Mănescu, pe lista suplimentară

Pentru alegerile europarlamentare au fost organizate 18.532 de secţii de votare pe teritoriul naţional, în străinătate cetăţenii români putând să voteze în 190 de secţii. Pentru alegătorii din Constanţa, au fost deschise 551 de secţii. Cei care, în ziua alegerilor, se aflau în altă localitate (comună, oraş, municipiu) decât cea de domiciliu şi-au putut exercita dreptul de a alege la orice secţie de votare urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară. A fost şi cazul fostului ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu. Liberala a votat la liceul "Energetic", din Constanţa, unde a fost acompaniată, la ora 10:00, de senatorul Puiu Haşotti şi preşedintele pe judeţ al PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir. "Am votat pentru o reprezentare bună a României în Parlamentul European, pentru ca, de data aceasta, să trimitem doar oameni competenţi, care să aducă beneficii României şi să ne poziţionăm mai bine, mai puternici pentru ceea ce ne dorim pentru România", a declarat Mănescu, la ieşirea de la urne, urmată de Dragomir. "Am votat astăzi pentru colegii mei, care ne-au reprezentat şi ne vor reprezenta mai departe în Parlamentul European. Sunt europarlamentari care, deja, fac carieră, care ne-au reprezentat cu onoare, cu competenţă. Am speranţa că efortul lor acolo se va simţi şi în traiul românilor. Votul este un drept câştigat prin sacrificiul unora şi trebuie să ne bucurăm de el, să nu îl ignorăm şi să exprimăm ceea ce credem despre un partid, despre un om, despre reprezentanţii societăţii noastre după 1989", a declarat Dragomir.

Gigi Chiru se încăpăţânează să nu se vindece de optimism

La o oră de la votul lui Mănescu, preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a votat la secţia 3 din incinta şcolii generale nr. 2, zona bisericii greceşti, prilej cu care s-a arătat foarte optimist. "O zi frumoasă şi importantă pentru Constanţa şi, bineînţeles, am dat votul meu pentru un viitor european. Sunt optimist, sunt convins că, până la urmă, constănţenii vor face o alegere potrivită pentru Parlamentul European. Vreau să cred că se va confirma, totuşi, că PDL are, de departe, cea mai bună listă de europarlamentari şi interesele, implicit proiectele pe care le-am propus constănţenilor, vor avea susţinerea pentru o reprezentare cât mai bună a PDL în Parlamentul European. Europarlamentarele sunt, de departe, cele mai importante alegeri şi dacă astăzi 75% din legislaţia română vizează o armonizare cu legislaţia europeană, în următorii cinci ani mai bine de 95% din legislaţia ţărilor membre va fi raportată la deciziile luate în Parlamentul European. Dacă de gândim că, totuşi, în Parlamentul European se stabilesc politicile economice, politice, sociale, chiar şi politica familiei tot de acolo ne vine, eu cred că este foarte important: Constanţa să facă parte din rândul oraşelor europene responsabile. Am votat optimist şi plec să vizitez şi celelalte secţii de votare ale municipiului Constanţa, sperând că, într-adevăr, optimismul meu va fi împlinit şi realizat printr-o participare peste media naţională la acest proces de alegeri şi optimist că vom fi al doilea partid în Constanţa ca opţiune pentru constănţeni", a declarat Chiru.

Ecologiştii, vot de blam dat clasei politice

Ecologiştii şi-au continuat discursul şi în ziua votului. Preşedintele Partidului Ecologist Român, avocatul constănţean Dumitru Bădrăgan, s-a prezentat la una din secţiile de votare de la şcoala 5, situată pe strada Nicolae Iorga, pentru a-şi exercita dreptul de vot. Ca de obicei, Bădrăgan a sperat la schimbarea clasei politice şi a considerat că a acordat un vot de blam clasei politice. "Votul de astăzi înseamnă un vot dat pentru concedierea politicienilor clasici, un vot pentru a schimba ceva. Începem la Bruxelles, continuăm la prezidenţiale şi, în 2016, încercăm să schimbăm în bine clasa politică. (...) Ca să-i concediem, în primul rând, trebuie să obţinem peste 5%, sperăm în acest scor. Dacă nu, continuăm lupta şi bătăliile următoare poate că vom reuşi pe cei care s-au obişnuit prea mult cu dulcele fotoliu de politician", a declarat Bădrăgan, pentru "Replica".

One man show, Mazăre

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu s-a dezminţit şi a apărut din nou la urna de vot înconjurat de manechine. La liceul "Ion Jalea", Mazăre şi-a făcut apariţia în vestimentaţia militară. "Am ales unele asistente care să vină cu mine la vot şi mai am nişte asistente, care o să vină atunci când o să premiez echipajele velierelor. După ce defilează, eu am să-i premiez, pe băieţii din echipaje, care au venit să vadă Constanţa, Mamaia şi frumuseţile patriei (zâmbeşte la fete). Fetele, le-am ales fiindcă au fost în club aseară. Alea de diseară n-au fost în club aseară", a declarat Mazăre, înainte de a intra în cabina de vot şi nu a uitat să menţioneze că a avut probleme, prin această paradă, la scrutinul din vara anului 2012. "Au vrut să-mi creeze unii nişte probleme, de care sper să scăpăm, dar nu mi-au creat nici o problemă. Când o să stea lucrurile altfel în România? Ştiţi cu toţii! Când o să scăpăm de... ", a declarat Mazăre. Edilul constanţei a făcut show şi în sala de vot: "E mai bine să fii înconjurat la vot de nişte fete, decât în celulă de mascaţi, nu?", a declarat Mazăre. La ieşire, edilul Constanţei i-a îndemnat pe constănţeni să iasă la vot, pentru a-i putea oferi lui şansa să îi ajute în continuare. "Votez pentru Constanţa, pentru un port al Constanţei, aşa cum este în Europa şi mai exact pentru cine vrea să fim ca în Europa. Adică, cine vrea ca Portul să fie al autorităţilor locale, parţial, aşa cum e în toată Europa, nu pentru cine zice că e european şi vrea să facă altfel, să-l ţină pentru milionari. (...) Ar trebui să iasă (constănţenii - n.r.), pentru că votează pentru Europa, pentru ei, cel puţin, în Constanţa, votează pentru mine ca să pot să-i ajut pe ei", a declarat Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614