REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce au descoperit poliţiştii în apartamentul fostului jurnalist falsificator de bani

Ce au descoperit poliţiştii în apartamentul fostului jurnalist falsificator de bani

Replica API 17 februarie 2012 | 00:00 119

"Portret cu cătuşe"

"Portret cu cătuşe"

Fostul jurnalist constănţean, Marius Fătu, de 42 de ani, prezentator al emisiunii tv "Portret cu cătuşe", a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, ajungând în locul subiecţilor emisiunii sale. Poliţiştii constănţeni, sub supravegherea unui procuror, au documentat şi probat activitatea infracţională a fostului jurnalist care, în perioada ianuarie-februarie 2012, s-a asociat cu încă 4 persoane, printre care un cetăţean de origine albaneză, unii dintre aceştia cunoscuţi cu antecedente penale, în vederea falsificării şi punerii în circulaţie a unor cantităţi de valută şi lei. Oamenii legii spun că Fătu a achiziţionat echipamentele necesare şi consumabilele aferente reproducerii monedei euro şi monedei româneşti, cu ajutorul cărora a efectuat mai multe mostre pentru o reproducere cât mai fidelă a elementelor de siguranţă a acestora. Totodată, bărbatul a falsificat şi mai multe documente de identitate, cum ar fi certificate de naştere, căsătorie şi alte înscrisuri. Interesant este faptul că Fătu se mai şi lăuda cu "afacerea" sa, postând fotografi pe pagina personală de Facebook, în care se lăuda cu maşinăriile folosite la falsificarea banilor şi a documentelor.

O adevărată fabrică de bani falşi

Mirecuri, 15 februarie, oamenii legii au descins la domiciliul acestuia şi la un spaţiu închiriat, unde au găsit echipamente de editare şi multiplicare, o maşină tipografică şi un aparat de gravat cu laser, unităţi hard şi soft-ware, suporţi optici ce conţin modele de valori străine şi româneşti, peste 1000 holograme inscripţionate 50 EURO, hârtie şi folii de plastic specifice bancnotelor, mai multe cutii cu tuş şi cerneluri tipografice speciale. În timp ce poliţiştii îi dădeau peste cap locuinţa, Fătu şi complicii lui au fost prinşi în momentul în care intenţionau să părăsească ţara prin Punctul de Trecere a Frontiere Vama Veche, având asupra lor 62.700 euro, bani nedeclaraţi. În concluzie, Marius Fătu este acuzat de comiterea infracţiunilor de "falsificare de valori străine, deţinere de instrumente sau materiale cu scopul de a servi la falsificarea monedelor de hârtie româneşti sau străine, fals material în înscrisuri oficiale sub semnătură privată, deţinerea de echipamente în vederea contrafacerii mijloacelor de plată electronice". Totodată, oamenii legii au confiscat toată aparatura şi consumabilele descoperite, în valoare de aproximativ 200.000 euro.

Dan ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614