REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce au discutat Iohannis și Dăncilă: președinția României la Consiului UE

Ce au discutat Iohannis și Dăncilă: președinția României la Consiului UE

Replica API 19 iulie 2018 | 03:51 391

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, miercuri, 18 iulie a.c., cu preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale, arată Digi 24. Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Printr-un comunicat de presă al Guvernului privind discuțiile de la Cotroceni dintre Dăncilă și Iohannis, se arată că „prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față”.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă s-a încheiat după aproximativ 40 de minute. Rămâne de văzut care vor fi reacțiile Președinției și Palatului Victoria și dacă vor fi de comun acord cu privire la concluzii, asta deoarece în trecut au existat comunicate de presă diferite cu privire la discuții.

Sursă: Digi24

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai pesedeii futu-va-n gura de jighimele ! Ia ziceti voi cine e mai destept dintre cei doi ??? Hai astept postarile ca sa pot sa va muiesc cu mult cacat !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614