REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce au înțeles pensionarii despre pandemie: E făcută special pentru a scăpa de noi

Ce au înțeles pensionarii despre pandemie: E făcută special pentru a scăpa de noi

Replica API 10 aprilie 2020 | 00:00 2963

Pandemia de Covid-19 va atinge în scurt timp cifra de 100.000 de decese, la nivel mondial. Joi, 9 aprilie, 28 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, cele mai multe decese înregistrate din această cauză într-o singură zi.

Totuși, în continuare sunt persoane care cred în alte scenarii decât cele oficiale și merg pe mână unei conspirații mondiale.

În multe dintre orașele României, inclusiv în județul Constanța, mulți dintre cetățeni se comportă ca într-o zi normală, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla. Am încercat să stăm de vorbă cu persoane din mediul rural și urban, pentru a putea afla părerea oamenilor despre Covid-19.

"Virusul este făcut special pentru a scăpa de noi, de cei bătrâni. Ei nu mai au bani să plătească pensiile și au ieșit cu un astfel de virus. Este și o manipulare cu scop economic. Mă protejez așa cum pot. Virusul există, dar nu ni se spune adevărul.", este de părere Luiza, o pensionară, în vârstă de 67 de ani, care locuiește în municipiul Constanța.

Mediul rural, fără scenarii

O altă pensionară, de data aceasta din mediul rural, nu are alte scenarii despre existența virusului, altele decât cele oficiale. "Din ce am înțeles, boala asta este asemănătoare unei gripe, dar mai puternice. La început am fost foarte speriată, dar am realizat că trebuie să fiu mai atentă cu spălatul pe mâini și să nu ies din casă, decât atunci când vreau să iau puțin aer sau am o nevoie urgentă. Se și exagerează mult, dar am respectat mereu regulile și le voi respecta și acum", ne-a spus Claudia, în vârstă de 70 de ani, din comuna Saraiu.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rugam toti analfabetii, cocalarii, complexatii, cei cu probleme psihice demonstrate prin felul exprimarii, sa se abtina de la comentarii. Ne zgariati timpanele. Drepturile voastre cetatenesti sunt limitate datorita regulii bunului simt. Si mancati morcovi, nu va ajuta la nimic dar va tine ocupati.
1
0
mata o are zbarcita rau de tot..
3
2
esti atat de prost incat tu, nu trebuie sa-ti faci probleme cu batranetea! Tu o sa mori de tanar, ai mare grija cu Coronavirusul!
8
0
Baga-mi-as pula-n ma-ta, curva mapamondului, proasta tzarii!
4
1
Ati dat muie la PSD, si ati luat de la PNL. PSDul a luat pielea de pe noi, si PNLul sa ne dea pielea inapoi. Relu prostu, cainele nostru....trci la rand la supt pulie. Ca ce iti mai place...sa-ti umpli gura....Sa ne cacam toti in gura ta. Dobitocule..
5
3
bagami as pula in toti peste 60 ani. Stati in pula in casa sau la cimitir cu voi. Moarte batranilor. Muie cu cacat.
1
13
Diario noaptea astia filozofi analfabeti ca tine ies in grup si se fot in cut Ziua se da baieti
1
6
N-am inteles de ce sa nu iesi din casa intre 22-6 , cand pericolul e minim.Ziua misuna unii cu treaba, altii aiurea, masini, motoare de tot felul, praf, zgomot si lume necivilizata.Iar prostia omeneasca e valabila si azi, la cei cu mintile inguste.Te minunezi, te crucesti si ramai neputincios cand vine vorba de mentalitatea unora pe care nu o poti schimba, de la omul simplu pana la cei cu carte multa.Vorba cuiva: e grele!
5
1
ati buni atatia ani cat ati sustinut tara aceasta acum guvernul si presedintele vrea sa scape de voi,e rusinos sa nu ai grija de batranii acestui neam ar fi trebuit sa beneficieze de excursii si plimbari pentru munca depusa nu bataie de joc.rusine PNL
7
5
La ce vanzare de materiale sanitare s a facut in ultimile luni probabil ca nu a fost in ultinii 3 ani.Aici e castigul, nu la batrini
10
1
in special cele de serviciu,specialii,kgbistii si altii se stiu ei.unii ies la 45 de anisori la pensie,rosii in obrajori cu okii dupa futut baut si mers in vacante exotice.
14
0
Presedinta FMI,,Asta a spus sa scapam de batrani,,mai buni erau comunisti ..
12
5
PROSTIA OMOARA IN ROMINIKA NU VISRUSUL
19
4
cum desfiintezi psd-ul fara sa scapi de votanti ?
18
5
o arma facuta de americani casa omoare kgbistii din rromania
10
8
Facatura... Oamenii mor din cauza infectiilor din spitale, dar sunt trecuti ca fiind Covid. Ca sa stii motivul real al decesului se face autopsie. Nu s'a facut niciuna...
24
2
Oamenii vor trai din ce in ce mai mult datorita progreselor din medicina. Dar pe banii lor nu pe banii statului. Aveti grija cum va pregatiti viitorul, daca mai sperati ca statul are bani sa plateasca la nesfarsit pensii inseamna ca meritati sa fiti surprinsi.
15
0
Pai daca-i facut cu dedicatie la ce va mai ascundeti?Daca nu se indeplineste norma iar la asta gasesc antidot si vaccin dau drumul la altul nou-nout ce afecteaza creierul.Deci lasati orice speranta!
9
4
Mai bine sa omoare prosti!
13
2
Ba daca ati muncit toata viata si ati avut un program regulat inseamna ca la 65 de ani va luati cu ursul la tranta, deci nu are de ce sa va fie frica, daca aveti 3 roabe de istoric medical si alte boli asociate inseamna ca doar ati mancat si baligat, sunteti cat casa si suierati greu Astia cred ca st votantii psd, sa va duceti la ei sa va scape
5
20
sa va vindece pesedeul ba!sper sa se racoreasca pensionarii de lux,aia de la 45de ani,si mosi peste 70.mai lasati loc in case,etc!
9
16
muie penele
16
16
Este virusul pulii...KORANAMUYUS FAKE NEWS
8
13
Era bun un virus care sa ne scape de toti borfasii si derbedeii care au condus tara asta in ultimii 30 de ani si care inca ocupa destule posturi si acum!De judecatori care fac scapati o gramada de infractori!Si de batalioane de beneficiari de pensii speciale,unii dintre ei nici nu stiu ce au facut la viata lor!
32
4
nu doar de voi , si de PSD
10
14
Poate i se indeplineste dorinta lui werner sa scape de pesedisti
13
19
Sper din tot sufletul sa apara si un virul asemanator pentru popii cei burtosi, cocalari si puscariasi
23
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369