REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce băiat bun s-a făcut Bratu de la Locală! De când nu mai poate „sălta” maşini, dă sfaturi pe Facebook

Ce băiat bun s-a făcut Bratu de la Locală! De când nu mai poate „sălta” maşini, dă sfaturi pe Facebook

Replica API 16 aprilie 2015 | 22:40 1139

Care e treaba cu maşinile parcate aiurea, când şi cum intervin poliţiştii

Care e treaba cu maşinile parcate aiurea, când şi cum intervin poliţiştii

Daniel Bratu

De curând, un constănţean a semnalat o problemă cu o maşină parcată în aşa fel încât a blocat accesul altor autoturisme, în Tomis Nord, zona Rovere. Se pare că autoturismul aparţinea unei firme, însă nu putea da de şofer, motiv pentru care a cerut ajutor pe pagina Info Trafic Constanţa. Aici a fost convocat la discuţie şi Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale, care a adus la cunoştinţa şoferilor cum stau lucrurile.

„Are cineva idee cum pot contacta proprietarul maşinii B-48-HJP că să-l pot ruga frumos să-mi permită şi mie să ies din parcare, de pe locul meu plătit? Constanţa, Tomis Nord, zona Rovere (ex. Scapino). Completare: pe bord există un permis de intrare în port având că titular Şah Mat SRL, strada Aurora nr 2. Este un Peugeot 307 HD. Rog proprietarul să o parcheze mai aproape de marginea aleii, să nu blocheze intrarea în parcare”, a scris un constănţean pe pagina de Facebook a Info Trafic Constanţa. În cele din urmă, şoferul a reuşit să ia legătura cu un reprezentant al respectivei societăţi comerciale, care a mutat maşina. Însă, între timp, utilizatorii paginii de pe reţeaua de socializare l-au convocat la discuţie şi pe Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Constanţa. „Fiind cu număr de Bucureşti, destul de greu. În baza de date nu este trecut numărul de telefon. Sprijin la telefon 0241484205, dar nu prea substanţial. Nu există posibilitatea ridicării, pentru moment”, a scris Bratu pe data de 11 aprilie anul curent. Ulterior, un alt şofer a menţionat că poate interveni şi Poliţia Rutieră: „Pentru orice inconvenient de genul acesta există telefonul care apelează Poliţia Circulaţie şi care va aduce ajutorul în cel mai scurt timp, plus o amendă substanţială celui vinovat. Nu ezitaţi, sfatul l-am primit de la un echipaj de Poliţie Rutieră din Constanţa”. Daniel Bratu a intervenit cu promptitudine: „Cu amenda..., de acord cu tine! Dar dacă s-ar aplica şi câte una pe zi, tot nu s-ar rezolva problema! Să-ţi exemplific: eu aşez maşina într-o poziţie în care să te împiedic să-ţi foloseşti autoturismul şi plec pentru 3 săptămâni la munte. Ai să suni la colegii de la Rutieră din oră în oră, dar maşina mea tot acolo va sta şi tu tot la telefon vei fi, până mă întorc eu din concediu. După 3 săptămâni eu voi avea o notă de plată încărcată, iar tu un autoturism păstrat cu grijă. Corect? Din păcate, sunt situaţii în care amenda este inutilă pentru rezolvarea unor probleme, pe care tot noi, oamenii, le generăm. Plus că încă mai există în trafic, permise de conducere eliberate la... Piteşti!”. Discuţia a continuat, şoferul menţionând că oricum maşinile se ridică cu acordul Poliţiei Rutiere, lucru pe care nu l-a confirmat şeful Poliţiei Locale: „Nu vreau să discut în contradictoriu cu tine şi mi-ar plăcea să se desfăşoare lucrurile aşa cum afirmi. Din păcate, realitatea este alta şi o pot demonstra. Din cele 5 - 6 mii de auto ridicate până în prezent, circa 2 sau 3 au dispoziţie de ridicare din partea colegilor de la Rutieră! Sună la dispeceratul lor şi vezi cum eşti direcţionat/îndrumat către Poliţia Locală pentru orice situaţie în care un auto este blocat”, a conchis Daniel Bratu.

ÎCCJ va judeca pe 25 mai recursul formulat de Avocatul Poporului privind ridicarea maşinilor

Legat de problema de faţă, menţionăm că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca pe 25 mai recursul în interesul legii formulat de Avocatul Poporului (AP) privind legalitatea hotărârilor adoptate de consiliile locale în vederea reglementării procedurii privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, potrivit site-ului instanţei supreme.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218