REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CE BĂTAIE DE JOC! Un mare lanţ de magazine vindea HERING cu etichetă de FILE de SOMON! A primit o AMENDĂ usturătoare!

CE BĂTAIE DE JOC! Un mare lanţ de magazine vindea HERING cu etichetă de FILE de SOMON! A primit o AMENDĂ usturătoare!

Replica API 6 iunie 2018 | 00:02 1624

Ştiaţi că din marile lanţuri de magazine aveţi toate şansele să cumpăraţi somon file care nu conţine, în realitate, somon?

Situaţia a fost depistată în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, în magazinele Mega Image (4 puncte de lucru). Aici, un sortiment prezentat ca fiind file de somon conţine în realitate 85% hering! Adică, un peşte mult mai ieftin, dar vândut ca delicatesă.

Pentru această practică înşelătoare, dar şi pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare, cât şi preţuri diferite la casă faţă de cele afişate la raft, comisarii CJPC au aplicat amenzi de 90.000 de lei, a precizat şeful CJPC, Horia Constantinescu.

Între alte încălcări ale normelor în vigoare, Horia Constantinescu a atras atenţia şi asupra produselor etichetate ca fiind "nr.1": "Numărul 1 este în Europa o afirmaţie falsă, o promoţie cu caracter înşelător", a precizat Constantinescu.

Referitor la situaţia "fileului de somon", Horia Constantinescu a precizat că face din nou apel în atenţia consumatorilor, să citească cu mare atenţie menţiunile de pe etichetele produselor! Aşa-zisul file de somon, care de fapt este hering în proporţie de 85%, conţine "potenţiator de gust somon"!

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar fara spor. "hibrid intre pastrav si somon"? Lasand amestecul termenilor tehnici - hibrid - cu cei biologici - metis - atat somonul cat si pastravul apartin aceleiasi familii: salmonide. Caci daca n-ar fi fost asa, incercai tu sa "hibridizezi" somonul cu tiparul pana participai si tu la actul sexual, doar o iesi un urmas de-al tau mai destept decat carasul auriu.
0
0
Este o inselatorie evidenta. La raft scrie ocean fish matias salmon, un necunoscator ar crede ca este somon MATIAS crezand ca matias este un nume, un brand, cand de fapt matias insemna hering. La fel se gaseste pe piata si pastrav somonat, un hibrid intre pastrav si somon, dar la raft nu o sa vedem denumirea de trout salmon... care la fel ar induce in eroare, pentru romanul de rand care nu stie ce inseamna trout.
0
0
Pe eticheta cu pret scrie clar somon
0
0
Toata stima si respectul domnule Horia ! Tineti- o tot asa indiferent de mizeriile pe care vi le adreseaza toti afonii care se dau comerciantii !
3
2
Mare ti-e gradina Doamne! Pe ambalaj scrie destul de clar MATIAS, o denumire olandeza a heringului. Acel mai mic SALMON, se refera la culoarea somonata a carnii, pe care o putem intalni si la o anumita specie de pastrav.
7
1
pai e mai bun heringul salbatic decat somonul crescut in ferme cu fecalai,fratii primarelui machidon,asa ca pangasius
2
1
Bai sunteti handicapati? Salmon inseamna somon. Ati tras pe nas?
5
2
Si eu care credeam ca pielea-pulii Constantinescu e vreun expert ihtiolog si ochiul lui de circopitec a vazut prin ambalaj ca somonul e hering. Dar nu, pe ambalaj scria ca nu e somon. Amenda pulii de 90k o demonteaza orice incepator in instanta caci eticheta spunea ce e. De fapt si pielea-pulii Constantinescu stie asta, dar vrea sa para vigilent si iute-amendator. Replica a copiat modelul ProTv si asa cum au scos aia din Popescu Pidone de la OPC primar la sec4, asa vor si ei cu asta. Piedone a avut parte de Colectiv. Daca e asa ceva in Ct datorita lor, le dau astia foc la baraca!
9
4
Cum 85%?.V-ati dus cu capul, pai ce e un produs in amestec.E un file de peste care e sau nu e ce scrie pe eticheta.Sau voi bagati si ambalajul in produs si daca scrie somon si de fapt e hering atunci 85 e produs hering si 15 e ambalaj de somon.Sau o fi peste hibrid si are alta denumire.
5
2
Hasdeu...anunta politia si protectia consumatorului. Asta e furt ordinar din buzunarul omului de rind.
5
0
sa se aplice amenzi maxime
6
1
Lantul de magazine Mega Image, intotdeauna l-am evitat. Stiam de mult ca au practici inselatoare. Felicitari OPC!
8
1
vino la mega dc vrei sa iei paine care la raft e 2.89 cu 5.99 la casa, bere la raft 12.70 la casa 15.24, ketchup 3,69 si la casa 4,4, oferta 3 plus una la chifle..0.39 bucata, la casa 0.59 fara nici o oferta si etc
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108