REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce bugetari şi angajaţi de la companii primesc prime de Crăciun

Ce bugetari şi angajaţi de la companii primesc prime de Crăciun

Replica API 16 decembrie 2015 | 00:00 2868

Cine a fost cuminte tot anul este premiat, la sfârșit de an, de către stat! Prima de Crăciun reprezintă principalul beneficiu preferat de companiile și angajatii din România cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Cei mai deștepți, și-au negociat contractele colective de muncă și au ridicat suma primelor de Crăciun cât de sus au putut. În timp ce unii bugetari primesc doar 150 lei, bani pentru copii, alții vor primi 1.500 de lei.

Un cadou, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferit de șefi este întotdeauna bine venit și apreciat, fie că vorbim de bani sau produse. Dacă în trecut, foarte mulți bugetari beneficiau de aceste compensații, astăzi puțini sunt acei care se mai pot bucura de acest cadou din partea Moșului. La Constanța, doar câteva instituții sunt darnice cu angajații. De exemplu, cea mai mare primă o primesc angajații Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“. Aceștia își vor îngroșa portofelele, înainte de Crăciun, cu... 1.500 de lei. „Conform contractului colectiv de muncă, aceasta este prima“, spune directorul Bogdan Artagea. Directorul Oil Terminal nu a putut fi contactat, însă, potrivit unor surse, și anul acesta angajații companiei se vor bucura de prime în valoare de peste 1.000 de lei. Printre norocoși se numără și angajații Administrației Canalelor Navigabile. Aceștia vor primi aproximativ 400 de lei, spune directorul Daniel Georgescu, „în funcție de rectificarea bugetară“ . Lucrătorii din cadrul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa vor primi, cel mai probabil, ca și anul trecut, tichete în valoare de 250 de lei. Directorul Marin Dima spune că, deocamdată, nu este un lucru cert, întrucât trebuie să analizeze contractele de muncă. Și angajații CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanța primesc prime. Valoare? Directorul Valeriu Ionescu ține la secret. „CN Administratia Porturilor Maritime SA Constanța va acorda prime de Crăciun angajaților în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă, valabil în prezent. Potrivit CCM vor beneficia de prime de Craciun toți angajații companiei“, a transmis, prin intermediul biroului de presă, directorul general al CNAPM, Valeriu Ionescu. Angajații CERONAV beneficiază de prime de Crăciun, însă, din fondul de asistență socială, vor primi, pentru copii, suma de 150 de lei. Dacă în anii trecuți, Autoritatea Navală Română își premia angajații, anul acesta, ei nu vor primi nici un ban, întrucât, în contractele de muncă, nu este prevăzut acest lucru, spune directorul Liviu Cazan.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614