REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce coincidenţă! Patru directori CNADNR şi-au făcut firmă ABONATĂ la contracte cu statul

Ce coincidenţă! Patru directori CNADNR şi-au făcut firmă ABONATĂ la contracte cu statul

Replica API 12 noiembrie 2015 | 00:13 2873

Printre ei, fiul unui deputat

Printre ei, fiul unui deputat

O firmă din Bucureşti care a primit câteva zeci de contracte de la stat legate, în general, de construcţia de drumuri, este deţinută de patru tineri care, culmea coincidenţei, au fost toţi directori în cadrul CNADNR. Din septembrie, au rămas trei, după ce unul din ei a decis să se retragă, total neinspirat am zice, cu doar o zi înainte ca firma să mai primească un contract de la CNADNR, de peste 700.000 lei. Unul din asociaţi are în plus şi „calităţile” de consilier al fostului ministru al Transporturilor Radu Berceanu, precum şi de fiu al unui deputat din Dolj, adică fix judeţul în care firma a primit cele mai multe contracte de la primării.

Alphaconsult & Engineering SRL, înfiinţată în 2007 cu numele de Eurofunds Consult, este o firmă de consultanţă din Bucureşti care nu a ajuns până acum în atenţia opiniei publice. Nici nu prea erau motive: nu e foarte mare, contractele încheiate cu diverşi clienţi, fie ei privaţi sau instituţii de stat, sunt pe sume mai degrabă modice, iar beneficiarii nu s-au plâns până acum de calitatea serviciilor sale.

Altceva e însă interesant la Alphaconsult & Engineering SRL: toţi cei patru patroni au fost directori importanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Iar cvadrupla coincidenţă este completată de o altă întâmplare fericită pentru destinul firmei: tatăl unuia este deputat PNL, pe filiera PDL, ex- PC, în judeţul Dolj, acolo unde au primit cele mai multe contracte.

Este vorba despre Hari Cristian Dascălu, de 43 de ani, cel mai cunoscut, de altfel, asociat al Alphaconsult & Enginnering SRL. Hari Dascălu este fiul deputatului Constantin Dascălu, consilier personal al fostului ministru de la Transporturi Radu Berceanu, cu băieţii căruia a fost coleg de şcoală şi este partener de afaceri, ocupând timp de câţiva ani şi funcţia de director coordonator în CNADNR. Un alt asociat al firmei, Valentin Dragoş Nicoară, de 33 de ani, a fost director CNADNR, şef al Departamentului Licitaţii Contracte, în timp ce al treilea asociat, Cristian Arsin, de 38 de ani, a fost, de asemenea, director în compania naţională menţionată, ca şef al Departamentului Proiecte Finanţare Nerambursabilă.

Pe 22.09.2015, Cristian Arsin, care deţinea 12,5 % din părţile sociale ale firmei, s-a retras din Alphaconsulting & Engineering SRL. În fine, al patrulea asociat, care este şi fondatorul societăţii, Alin Constantin Cîmpeanu, de 39 de ani, a fost şi cel cu cea mai importantă funcţie în CNADNR, unde a ocupat postul de director general adjunct.

Potrivit propriei prezentări, Alphaconsulting & Engineering SRL a primit 29 de contracte de la stat (primării- aproape toate din Dolj, inclusiv Craiova, consilii judeţene, CNADNR şi Ministerul Transporturilor), la care se adaugă al 30-lea, pentru supervizarea lucrărilor la un pasaj suprateran de pe Centura Capitalei. Firma a raportat pentru anul 2014 o cifră de afaceri de 1.178.982 lei şi un profit net de 246.991, cu 9 angajaţi.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614