REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce cred conducătorii auto despre accidentele rutiere: „Cei tineri şi cu maşini de Bulgaria sunt predispuşi...”

Ce cred conducătorii auto despre accidentele rutiere: „Cei tineri şi cu maşini de Bulgaria sunt predispuşi...”

Replica API 8 aprilie 2017 | 08:15 453

Acţiune de prevenire a oamenilor legii din Constanţa

Acţiune de prevenire a oamenilor legii din Constanţa

"Să purtați întotdeauna centura de siguranță, să fiți atent la condițiile de trafic și de drum, să respectați regulile de circulație. Vă dorim drum bun!" au fost vorbele pe care șoferii de la malul mării le-au primit vineri, 7 aprilie, de la polițiștii rutieri. Aceștia au fost opriți în trafic pentru a fi puși la curent cu tragediile ce pot avea loc dacă nu respectă regulile de circulație. Coducătorii auto au salutat inițiativa oamenilor legii și au precizat că multe evenimente rutiere au loc din pricina șoferilor tineri și a celor care conduc mașini cu numere de Bulgaria.

Oamenii legii au acționat pe mai multe artere din Constanța, scopul fiind acela de prevenire a accidentelor rutiere. Polițiștii au tras autovehiculele pe dreapta, au împărțit pliante și au vorbit cu șoferii, dându-le sfaturi să conducă prudent și să respecte regulile de circulație. Acțiunea se înscrie în evenimentul național derulat de Poliția Română, intitulat "săptămâna prevenirii criminalității".

"Împreună cu colegii de la Serviciul Rutier am marcat ziua siguranței rutiere. Este o activitate derulată la nivel național, iar inițiativa aparține Inspectoratului General al Poliției Române. Este un eveniment care se desfășoară, la Constanța, pentru prima oară, de două ori în acest an. Mai exact, vom derula de două ori săptămâna prevenirii criminalității. Este un eveniment care se concentrează în fiecare an pe altă tematică, iar azi avem ca tematică: siguranța rutieră.

Acționăm cu colegii de la Serviciul Rutier pentru informarea tuturor șoferilor cu privire la cele mai bune metode de a preveni accidentele rutiere. Acțiunea a început luni și se finalizează vineri, 7 aprilie. Următoarea campanie va fi în luna septembrie", a declarat comisarul de poliție Carmen Șerbănescu, șeful Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Constanța. Șoferii care au fost opriți în trafic au precizat că este vorba despre o acțiune foarte bună.

Mulți dintre ei consideră că sunt înregistrate multe accidente rutiere, mai toate din pricina șoferilor tineri care conduc mașini înmatriculate în Bulgaria. "Să purtați întotdeauna centura de siguranță, să fiți atent la condițiile de trafic și de drum, să respectați regulile de circulație. Vă dorim drum bun!", au fost cuvintele rutieriștilor.

"Este o acțiune bună. M-am uitat pe pliant, este un lucru bun. Da, sunt foarte multe accidente rutiere, dar și Constanța este prost semnalizată, legislația nu e tocmai bine aplicată. Și conducătorii auto au multe carențe și tot așa. Da, consider că șoferii tineri sunt mai predispuși în a provoca accidente rutiere, în special cei cu mașini de Bulgaria", a spus unul dintre șoferi. Au fost și cei care au considerat că accidentele pot fi provocate de oricine, indiferent de vârstă sau numărul de la mașină, dacă nu respectă regulie.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem politie rutiera in Harsova casi fac tiganii de CAP circula fara permise si STATIONEAZA PE DN2A
0
0
hai sa mori tu? miltienii nu fac nimic, daca reclami ceva ii deranjezi. ies sa haituiasca lumea mai ales inainte de sarbatori sa faca bani. sunt o rusine, e un stat militienesc. nu se iau de ciori se iau de oamenii simpli, stau ca boschetarii in boscheti sa faca bani. fara locuri parcare ca se ridica blocuri si malluri. inainte sa dai amenda fa dracu parcari si apoi pedepseste-i pe aia care nu respecta.hai sitcir cu militienii tai cu tot
3
1
Se pare dar sigur ca ti o sugi singur.Tinerii din acest secol o sa vi o sugeti singuri incompetentilor.
1
2
Traiasca nentu Dragnea cu mustata lui de fraier ! Datorita lui am inmatriculat opelu de pe bg pe ro
0
5
Potrivit 'statistilor' cei care produc accidente, de tot felul, sunt cei cu gulere albe. Domnilor politisti va rog sa faceti o campanie de prevenire a populatiei si cu acest subiect. Respect.
3
1
dar ce parere aveti de faptul ca un RCA ptr un sofer tanar este mult mai mare si calculat pe criteriu de varsta? faptul ca statistic, din segmentul acesta de varsta sunt multe accidente, nu da nici un drept la discriminare pe acest criteriu. AM APROAPE 50 DE ANI, DAR CEEA CE LI SE FACE TINERILOR ESTE ABUZ. TAXATI PE CEI CARE PRODUC ACCIDENTE, NU PE TOTI!!
7
2
Se produc accidente din cauza hingherilor politieni ce produc stari emotional cognitive participantilor in trafic ciorilor cu ceafa lata si creier cat nuca, luati-le taloanele BG. si sa treaca cat mai des pe la casieria RAR!
6
1
Sa ne sugeti pe toti astia cu nr.de BG.Tineri sau batrani...
0
12
sa plateasca asig. RCA daca este cetatean roman la noi, daca nu cum este prins amendat pana se lasa de plimbat. Este un haos total cu astia, ori suspendat permisul ca nu merge ori nu are ....
6
0
Aveti mare grija in trafic atunci cand vedeti opeluri cu numere de Bulgaria sunt conduse de tigani beti sau drogati si au acte false
11
1
Respecta legea,si nu are nimeni ,nimic cu tine .
12
6
Lasa ca ai invatat tu, se vede!
8
4
ADMIT PE ACESTI RETARDATI NASCUTI IN SECOLUL XXI...SUNT ELEVI IN ULTIMUL AN DE LICEU CARE NU INVATA PTR ADMITEREA LA EXAMENUL DE BACALAUREAT PTR CA TREBUIE NEAPARAT SA FIE PURTATOR DE PERMIS.IN ULTIMII ANI AU OBTINUT PERMISE TOTI LOVITI SI TOATE LOVITELE IN FREZA...PERICOL DE MOARTE PE SOSELELE ROMANIEI !
10
5
au iesit la produs bani ca vine pastele. se iau de oameni, ii pandesc in timp ce nu sunt locuri parcare si in timp ce se fac ca nu vad interlopii. milita e organ de represiune al oamenilor simpli.
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367