REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce crede deputatul Vişan despre educaţia sanitară în şcoli

Ce crede deputatul Vişan despre educaţia sanitară în şcoli

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1263

Camera Deputaților a votat proiectul de lege prin care educația sexuală va putea fi predată copiilor în școli doar dacă părintele sau tutorele își dă acordul scris pentru acest lucru. De asemenea, actul normativ schimbă expresia de "educație sexuală" în "educație sanitară".

Educație sanitară doar cu acordul părinților

La inceputul lunii aprilie, a fost promulgată legea care obliga unitațile școlare să organizeze, cel puțin o dată pe semestru, programe de educație pentru viață și sănătate, inclusiv educație sexuală pentru copii. Conform actului normativ, autoritățile locale și instituțiile publice sau private cu atribuții în domeniul educației au obligația de a derula în școli programe "în vederea prevenirii contactării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor". Acum, în lege a fost introdus un amendament prin care termenii "educație sexuală" sunt înlocuiți cu "educație sanitară". Totodată, programele de educație care includ această materie vor avea loc doar cu "acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor", prevede amendamentul.

George Vișan: Este foarte bine că este optional, decide părintele dacă are nevoie copilul de așa ceva

”Este foarte bine că este opţional, decide părintele dacă are nevoie copilul de așa ceva. Este necesară această educație, dar dacă stăm să analizăm, cei cărora li se adresează orele acestea de prevenire a gravidității juvenile nu prea frecventează cursurile așa că nu știu cât de utilă poate fi. În privința schimbării titlului din educație sexuală în educație sanitară, consider că sintagma de ”educație sanitară” cuprinde în ea și educația sexuală.” a declarat pentru ziarul Replica, George Vișan, deputat PSD.

Marian Crușoveanu: Trebuie să ținem pasul cu vremurile

Un alt politician constănțean, din partea PNL de această dată, Marian Crușoveanu, consilier județean, și-a exprimat părerea în legătură cu această lege controversată:

”Trebuie să ținem pasul cu vremurile așa că eu consider oportună introducerea acestei ”educații sanitare”, nu poate să fie un lucru greșit, mai ales că o văd ca având rol de prevenție. În privința denumirii, cred că asta contează mai puțin, dar cred că e mai bună această denumire deoarece ”educație sanitară” are un spectru mult mai larg care include nu numai educația sexuală ci mai multe aspecte precum igiena, sau prevenția diferitelor boli.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Latrinele care spumega comentiin abracadabrant nu au decit.Ce sa vezi Omul George ii ok.Postaci adunatura care scriu kkturi sint inocenti si promit sa li se agraveze starea.
2
0
Cei care sinteti deranjati de afirmatiile dnlui George sibpeste asta jigniti va sugerez asa.Decalotai memru dnl dragi poastaci nemernici.Se va imvata minye asa leprelor.
3
0
Ceii fara argumete decente jignesc Posibil atiit sa ppata Neuronul incetosat posibil sa nu ii mai ajute Jignesc si in familiile lor oarre Pacat inoceta linidinoas a devenit oare argiment in discuti decente!
3
0
camera deputatilor m-ai bine zis camera partarilor
2
1
Postacilor, de ce jigniti un om care are o alta opinie fata de a voastra? Sau asa ati primit ordin pe unitate? Sunteti penibili, stiti doar sa jigniti, e greu la voi cu vorba buna!
4
4
Bravo dle Visan, mereu ati avut inititativa si va felicit pentru modul elegant in care alegeti sa le raspundeti la turbati.Mult succes!
3
5
Tre tinut pasul cu vremurile,dnle Marian parinti hot ce este ok pt copii lor.Dvs PNL faceti afirmati abracadabrante.Ce treaba au vremurile Ex pat firma funerar meneger spital
2
0
Fraierici platiti, mare atentie ca vi se vede ip ul de unde postati....O sa vina nino nino Vela peste voi.... Hopa hop la zdup o sa va indop!
2
0
Vecinul de la sud, hai sictir! Vezi ca jignesti oameni care sufera de cancer, boule incult! La ce vocabular ai, nu ai tu caderea sa.judeci tu un OM precum dl Visan!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218