REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce fac poliţiştii pe litoral: verifică dacă sunt gândaci în camerele de hotel!

Ce fac poliţiştii pe litoral: verifică dacă sunt gândaci în camerele de hotel!

Replica API 6 iulie 2012 | 00:00 211

Turiştii reclamă lucruri trăznite

Turiştii reclamă lucruri trăznite

Atât turiştii cât şi constănţenii cer ajutorul Poliţiei constănţene din ce în ce mai frecvent. Potrivit adjunctului IPJ, Adrian Rapotan, apelurile prin 112, venite doar de pe litoral sunt în număr de 200 - 250 pe o zi de weekend. Însă de cele mai multe ori solicitările sunt cu privire la cazuri extrem de "grave", precum "au năvălit gândacii în camera de hotel".

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa este în continuă alertă, mai ales acum, în plin sezon estival. Chiar dacă, în nenumărate rânduri, poliţia a fost "acuzată" că nu îşi desfăşoară activitatea aşa cum ar trebui şi că nu acţionează prompt pentru prevenirea şi combaterea anumitor situaţii mai neplăcute, adjunctul IPJ, Adrian Rapotan, susţine că se confruntă cu nenumărate solicitări cărora trebuie să le dea curs în condiţiile în care personalul angajat este şi aşa insuficient. "Vă asigur că toate acţiunile pe care le desfăşurăm sunt realizate în perfectă concordanţă cu actele normative în vigoare şi că nu Poliţia constănţeană nu lasă la voia întâmplării turiştii aflaţi pe plajă, mărturie stau evenimentele care s-au înregistrat începând cu 1 iulie 20012", a declarat Rapotan. Potrivit acestuia, în staţiunea Eforie Sud, 4 individizi din Constanţa, care în ziua de 29 iunie 2012 au sustras din autoturismul unui turist bunuri în valoare de 3.000 de lei, au fost prinşi. Un alt caz a fost înregistrat la Năvodari, unde o femeie de 25 de ani, cameristă la un hotel, a sustras dintr-o cameră 80 de grame de aur. Aceasta a fost prinsă şi este cercetată. Şi în sudul litoralului au avut loc evenimente, mai exact în zona Mangalia, poliţiştii au preluat pentru cercetări mai mulţi indivizi care aveau asupra lor bunuri luate de pe plajă. De asemenea, Poliţia a organizat un flagrant în data de 2 iulie 2012, identificând 2 indivizi care încercau să sustragă un telefon de la o parte vătămată aflată în apa mării. Tot în Mangalia, în stare de reţinere sunt cercetaţi pentru furt calificat doi indivizi care şi-au arogat în mod fraudulos calitatea de lucrător de poliţie şi au reuşit astfel să sustragă bunuri din corturile aflate pe plaja de la Vama Veche. În acest caz meritul aparţine şi Jandarmeriei. Pe data de 3 iulie 2012 s-au înregistrat nu mai puţin de 3 fapte surprinse în flagrant cu indivizi care au sustras bunuri, toate privind furturi de pe plajă. Mai mult decât atât, există o multitudine de solicitări banale, însă nu există o diferenţiere în asemenea situaţii, prezenţa poliţiştilor fiind obligatorie. Spre exemplu, doar într-o zi de week-end, de la Vama Veche şi până la Năvodari, apelurile prin numărul de urgenţă 112 către Poliţie au fost între 200 şi 250. "Avem multe apeluri prin 112, între 200 şi 250 pe o zi de weekend, doar de pe litoral. Ce înseamnă aceste apeluri: ceartă între conducătorii auto pe locurile de parcare, ceartă între ospătari şi clienţi cu privire la nota de plată. Sunt foarte multe incidente minore, scandaluri în cluburi şi discoteci surprinse în stare incipientă. Spre exemplu, a fost sesizată Poliţia că se află 1, 2 sau 3 gândaci într-o cameră de hotel. Trebuie să ne prezentăm la faţa locului şi nu avem ce face", a declarat Adrian Rapotan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614