REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce fac primăriile din judeţ cu banii de la Consiliul Judeţean: infrastructură sau... cadouri!

Ce fac primăriile din judeţ cu banii de la Consiliul Judeţean: infrastructură sau... cadouri!

Replica API 8 decembrie 2017 | 00:00 244

Fonduri cuprinse între 25 mii și 350 mii lei, de la judeţ

Fonduri cuprinse între 25 mii și 350 mii lei, de la judeţ

Așa cum se întâmplă la finele fiecărui an, Consiliul Județean Constanța împarte bani primăriilor din județ, necesari pentru dezvoltare locală. Este vorba despre repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20 la sută din sume defalcate din cota de 18,5 la sută din impozitul pe venit, adică 6.665.000 lei, pentru achitarea arieratelor, susținerea proiectelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală.

Astfel, primăriilor din județ li s-au atribuit sume de bani cuprinse între 25 de mii lei și 350 de mii lei, în funcție de necesități. Contactați telefonic pentru a afla destinația banilor, în ce anume vor fi investiți, unii primari din județ au precizat că vor investi în lucrări, alții în sărbătorile de iarnă.

Primăria Poarta Albă, căreia i-a fost atribuită suma de 150 mii lei, va investi în proiecte.

”Banii vor fi folosiți în studii de fezabilitate, studii de teren TOPO și GEO”, ne-a declarat primarul Vasile Delicoti.

În schimb, Primăria Costinești va investi suma de 50 de mii lei, alocată de CJC, în sărbătorile de iarnă.

”Vom organiza sărbătorile de iarnă pentru copii, cu pachete și cu tot ce trebuie. Este exact suma stabilită și alocată de primărie pentru copii”, ne-a declarat primarul Traian Cristea.

Și la Cobadin, o parte din bani vor fi folosiți tot pentru copii, chiar dacă suma alocată a fost mică, de 50.000 lei.

”Avem 1200 de copii care așteaptă pachețele din partea primăriei. Nu putem să nu le dăm nimic, mai ales că pentru Moș Nicolae nu am avut bani. Cheltuieli sunt multe. Avem de făcut trotuare, nu avem microbuze școlare, coșuri de gunoi și altele. Nevoi sunt multe, bani sunt puțini”, ne-a declarat primarul Cornel Cocoș.

Primăria Tortoman va investi suma de 150 mii lei în iluminatul public.

”Era nevoie de o îmbunătățire, de aceea am făcut solicitare către Consiliul Județean pentru a investi în iluminat. Am înlocuit vechile lămpi, care erau mai costisitoare, cu unele noi, cu LED, care sunt economice”, ne-a declarat primarul Lucian Chitic.

La Lumina, banii primiți au fost puțini, tot de 50 de mii lei, însă au fost bine-veniți, spune primarul Ioan Roman.

”Avem începute lucrări în ceea ce privește drumurile. Banii nu sunt mulți, dar vin în completarea sumelor alocate de primărie din bugetul local. În momentul de față, lucrăm la reabilitarea străzii Bradului din localitate. Nu vom reuși să o asfaltăm anul acesta, pnetru că nici vremea nu se anunță favorabilă, dar măcar să apucăm să o pietruim”, ne-a declarat primarul comunei Lumina.

Cei 100 de mii lei ajunși la Primăria Lipnița vor fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor făcute pentru Punctul de Trecere a Frontierei cu Bulgaria.

”Am făcut solicitări încă din luna august către Consiliul Județean, pentru a acoperii cheltuielile. Acești bani vor fi folosiți întocmai pentru a le acoperi. Ar mai fi unele cheltuieli, pentru care am cerut bani, pentru reparații la acoperișrile unităților de învățământ de la Coslugea, Canlia, Carvăn și Cuigiuc. Dar chiar dacă ne-ar fi aprobat, acum nu putem face reparații la școli”, ne-a declarat primarul Florin Crăciun.

De remarcat că majoritatea primăriilor au primit sume cuprinse între 25 mii lei si 150 mii lei. Cei mai mulți bani i-au primit primăria Hârșova – 350 mii lei, urmată de Castelu și Dumbrăveni – 300 mii lei, apoi Agigea, 23 August, Chirnogeni, Topraisar și Pecineaga – 250 mii lei; Comana, Limanu, Mereni, Murfatlar – 200 mii lei; Amzacea, Ciobanu, Cogealac, Horia, Poarta Albă, Tortoman și Valu lui Traian – 150 mii lei, Bărăganu – 130 mii lei, Independența – 135 mii lei, Ovidiu – 125 mii lei, Aliman, Cerchezu, Cumpăna, Deleni, Eforie, Grădina, Lipnița, Mihail Kogălniceanu, Saraiu, Seimeni, Siliștea și Tuzla – 100 mii lei, Adamclisi, Albești, Negru Vodă, Pantelimon și Techirghiol – 75 mii lei, iar Băneasa, Cobadin, Corbu, Costinești, Lumina, Oltina, Rasova, Săcele, Tîrgușor și Topalu au primit câte 50 mii lei. Cei mai puțini bani au ajuns la primăria Istria – 25 mii lei.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate cu aia 200mii se apuca si primaria Murfatlar de DC27 care e o groapa tot de la Murfatlar la autostrada
1
0
Noi cred ca vom pleca la munte,la schii ca doar ce am venit din Turcia .Sau ,poate ca o sa pastram banii pt la vara in Franta sau pe unde dracu mai avem comune infratite cu tigania noastra.Poftim,care strazi,care gaze si care canalizare,voi cred ca glumiti dlor.Plimbari si iar plimbari cu familiile noastre si atat!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108