REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ce găseşti în „China Mall”: FARDURI și OJE EXPIRATE, başca OTRAVĂ DE ȘOBOLANI periculos depozitată!

Ce găseşti în „China Mall”: FARDURI și OJE EXPIRATE, başca OTRAVĂ DE ȘOBOLANI periculos depozitată!

Replica API 24 mai 2017 | 00:22 3197

Afaceriştii din magazinele de tip "China Mall" nu au mamă, nu au tată! Vând cosmetice expirate şi ţin otrava de şobolani la îndemâna oricui - asta ca să înţelegeţi de ce e bine să verificaţi etichetele şi să aveţi băgare de seamă când vă bucuraţi că aţi descoperit "preţuri mici".

Mai exact, în perioada 08.05- 19.05.2017, comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au desfășurat în conformitate cu programul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pe trimestrul II, o acțiune de control privind modul de respectare a prevederilor legale privind siguranța jucăriilor. Cu această ocazie au fost verificate structuri de vânzare de tipul china mall, ce ofereau la comercializare o gamă diversificata de produse nealimentare, printre care și jucării .

Acțiunile de control s-au desfășurat în municipiul Constanța, dar și în celelalte municipii și orașe ale județului.

Au fost efectuate 11 acțiuni de control la aceste tipuri de magazine, iar pentru deficiențele constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 209.500 lei.

Au fost constatate la comercializare produse nealimentare cu neconformități în valoare totală de 1.854.402,7 lei, din care produse interzise definitiv de la comercializare în valoare de 147.68,7 lei.

Dintre produsele interzise definitiv la comercializare se numără:

- Echipamente electrice de joasă tensiune (fierbătoare, boxe, aparate radio, etc.), care nu poartă marcajul CE nr. 765 din 2008, nu sunt însoțite de documentele necesare și de instrucțiunile și informațiile privind securitatea, în limba română. O parte din acestea prezentau elemente de identificare doar în limba rusă. Fierbătoarele nu au împământare, prezentând risc de electrocutare.

- Pachetele cu otravă pentru rozătoare erau expuse la comercializare lângă obiectele de uz gospodăresc prezentând un risc major pentru consumatorii care își aleg produsele de la raft.

- Jucării de cauciuc tip YO-YO de diferite forme notificate ca produse periculoase prin sistemul RAPEX, prezentând risc de strangulare. Jucăriile nu respecta cerințele speciale de siguranță, deoarece părțile componente nu trebuie să prezinte pericol de strangulare.

- Batoane pentru bule, prezintă risc microbiologic cauzat de soluția pentru bule, produs notificat prin sistemul RAPEX.

- Produse cosmetice diferite oferite la comercializare cu termen de valabilitate depășit (farduri, ojă, etc).

Pe timpul acțiunilor de control au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea neconformităților diferite produse nealimentare pentru următoarele deficiențe :

- lipsa etichetelor pe care să se menționeze numele și adresa sediului social al importatorului, în cazul produselor din import;

- lipsa elementelor de identificare și caracterizare necesare consumatorilor;

- Etichetele ce însoțeau produsele nu erau traduse în limba română.

De precizat că otrava pentru şobolani avea etichetă în LIMBA RUSĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte correct,piata este dedicata exclusive prostilor care cumpara de acolo. Mai cu seama ca oriunde ai merge in tara asta stii ca din China nu se aduc marfurile de calitate,ci ciurucurile,contrafacutele,inclusiv marfurile aduse legal sun tot din cele de calitatea cea mai proasta,pentru ca romanii cumpara toate cacaturile ,doar sa aiba etichete misto'.
1
0
Prosti sunt cei care cumpara si corupti sunt autoritatile ce ii lasa sa vinda
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614