rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 februarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de extindere și modernizare, una din prioritățile președintelui CJC

Ce îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de foc” în special în timpul verii, când aici ajung și peste 500 de pacienți într-o singură zi, are nevoie de modernizare și extindere. De altfel, după cum a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cu ocazia vizitei la Constanța vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un proiect privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii UPU din cadrul celui mai mare spital din Constanța va fi supus cât de curând atenției specialiștilor din cadrul ministerului, pentru obținerea de fonduri europene.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța a fost modernizată relativ recent, în 2010, dar ceea ce s-a realizat la data respectivă nu este suficient, după cum s-a constatat, în urma desfășurării activității zilnice.

„Starea actuală a UPU SMURD este una necorespunzătoare din perspectiva suprafeței, compartimentării și dotărilor, în raport cu numărul populației pe care îl deservește unitatea din județul Constanța, fiind cel mai mare județ al regiunii de sud-est și unul dintre cele mai mari județe din România. UPU-SMURD funcționează în spațiul actual din anul 2010, având zona de triaj, zona de urgențe majore (cod roșu), zonă urgențe intermediare (cod galben), zonă urgențe minore (cod verde), zonă de observație staționar, zonă de primire urgențe pediatrice și laborator. Această structură necesită o modernizare/renovare pentru a se putea prestarea serviciilor de îngrijire a sănătății în condiții de calitate și siguranță, în conformitate cu Ordinul MS 1706/2007. În ultimii cinci ani nu au fost realizate investiții cu scopul de a reabilita, moderniza, extinde și dota UPU. Spațiile existente în acest moment sunt conforme Ordinului 1706/2007, însă cu următoarele lipsuri: absența spațiului de decontaminare, absența sălii de așteptare aparținători, separată de zona de triaj a pacienților, absența sălii de raport de gardă/training medici rezidenți”, se precizează în documentația elaborată la nivelul Consiliului Județean Constanța.

Este nevoie de investiții și din cauza „degradării accentuate a spațiilor, din cauza utilizării intensive în ultimii șase ani – spații insuficiente pentru aparținători (număr foarte mare de prezentări, mai ales în sezonul estival, peste capacitatea actuală, de aproximativ 500 de prezentări, la 24 de ore), și pentru că „dotarea cu echipamente medicale este insuficientă pentru numărul de prezentări actuale și cazuistică specifică Unității de Primiri Urgențe”, se mai arată în același document.

Pacienții acuză că așteaptă cu orele, CJC vrea să schimbe acest aspect!

„Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea UPU se va asigura îmbunătățirea și fluidizarea actului medical, astfel încât acesta să devină mai eficient și să se desfășoare într-un interval de timp mult mai rapid, ceea ce va conduce la un grad de salvare de vieți omenești mult mai ridicat. Existența unui spațiu adecvat pentru a satisface volumul pacienților de urgență este critică pentru funcționarea adecvată a UPU SMURD. Din aceste considerente, se dorește ca spațiul existent al UPU SMURD să fie recompartimentat, astfel încât să se creeze noi spații care să permită scăderea medie a timpului de răspuns, ușurarea aglomerării și funcționarea UPU la parametri necesari fluxului de pacienți”, au mai precizat specialiștii.

Astfel, specialiștii de la CJC își propun să extindă UPU prin crearea de noi spații pentru: două birouri/cabinete medicale, o magazie, trei grupuri sanitare, o sală de așteptare pentru rude, o sală de decontaminare, două cabinete de obstetrică-ginecologie, sală de așteptare obstetrică-ginecologie, un hol, o sală de raport pentru rezidenți, o zonă de acces pentru ambulanțe, cu platformă asfaltată și copertină, o copertină din sticlă, cu pereți din sticlă. Ulterior, tot spațiul va fi recompartimentat.

„Pentru aceste spații nou create se dorește proiectarea și executarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și canalizare. Pentru spațiile deja existente, se dorește: aplicarea de pardoseli pentru trafic intens, uși de acces, zugrăveli și protecții pereți, revizii la instalațiile electrice, implementarea unui sistem de ventilație și tratare a aerului”, se menționează în documentație, conform datelor transmise de reprezentanții spitalului.

Este necesară și aparatură nouă

În cadrul proiectului se are în vedere și dotarea UPU cu aparatură nouă, printre care un EKG, analizatoare de markeri cardiaci, gaze sangvine, urină, aparat de vizualizat vene, aspiratoare chirurgicale, două cărucioare de transport bolnavi, șase defibrilatoare cu monitor/pacemaker, un ecograf Doppler cu ultrasunete portabil, cinci frigidere, două încălzitoare perfuzii, 25 de injectomate, lampe UV fixe și mobile, laringoscop, masă gips, 20 de mese de tratament din inox, tărgi, inclusiv pentru supraponderali, videolaringoscop etc.

Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, în prezent proiectul de extindere și modernizare al unității de primiri urgențe este în lucru, dar așa cum a subliniat președintele CJC, Marius Țuțuianu, cu prilejul vizitei la Constanța a vicepremierului Paul Stănescu, aceasta este una dintre prioritățile autorității județene.

Florentina BOZÎNTAN

luni, 11 iunie 20183887
Comentarii

00marius(30 iun 11:31)
daca menegerul o aduce pa masa sa o penetreze pacienti ne multumiti cred sa fie in regula lucrurile daaaa altfel nu nu cred
00mit(27 iun 20:36)
lipseste un spatiu adecvat aerisit !Acum este inghesuit si neaerisit unde te poti imbolnavii de alte boli decat cu ce ai venit .Scoateti ugenta cel putin din acest spital si asa f. aglomerat!Se zvoneste ca vor sa-l inghesuie si mai mult construind un pvilion pentru pediatrie in spatiul din fata birourilor!Eu cred ca nu se gandeste decat in avantajul medicilor si nu al pacientilor si nici al locuitorilor din juru lspitalului!
03daria(26 iun 16:52)
ii lipseste un meneger si atiit. fara a mai fi si o sluga politica un ies man al PSD. aici vb de GRASA CATALIN
02Carl(24 iun 14:05)
Grasa sa te iau in penis.
04dan(22 iun 11:00)
cum cum ce ii lipseste. UN SPIT IN TESTICOLE excementului asa zis meneger CATALIN GRASA.Atiit si lucrurile se vor rezolva cu siguranta.
23am fost la upu(20 iun 20:27)
taietura la mana si fractura de coloanammi a zis ca ma coase la mana,au trecut 4 ore,au uitat si carnea a murit,mi a lipito prin apasare si mi au zis ca se lipeste singura,nu sa lipit,mi a crescut o bila care sub ea nu avea liant carnea vie,dupa 2 luni am fost la chirurg care mi a taiat bila si ma cusut,cu coloana au ghicito la CT,feactura l1 si l2 apostile transverse fara deplasare si ma trimis acasa sa stau in pat 3 saptamani,dupa ,nu am putut sa merg deaoarece un picior era beteag,ligament rupt la glezna,pe care l am aflat eu cu rmn in loc sa ma fi cautat ei atunci la accident
13Murphy(19 iun 19:45)
Mai bine mori acasa decat la UPU, te mai si macelaresc sa vada ei ce-ai avut, adica fac autopsia fara sa mai intrebe pe nimeni daca este sau nu de acord cu macelul. Pai daca eu nu vreau sa fac autopsia niciodata, ar trebui sa scrie in cardul de sanatate, NU DORESTE NICIODATA AUTOPSIE ! Adica nu doreste sa fie macelarit, fie el si mort !
41nu dezinformati(18 iun 12:43)
nu mai mancati bors, in legatura cu dr Grasa C, el este directorul spitalului judetean. Unitatea de primiri urgente UPU, apartine direct de Bucuresti. Adevarat la UPU , sunt foarte multe probleme de rezolvat, sunt sub orice critica !!!
15CLARA(18 iun 11:35)
CUM CE CE UN MENEGER NE AFILIAT POLITIC.AZI VB DE CATALIN GRASA SLUUUUUGA psd.
06pacient(14 iun 13:35)
EU EU STIU CE II LIPSESTE UNITATI DE PRIMIRI URGENTE. II LIPSESTE ASA UN MENEGER ADEVARAAAT DA DA ADEVARAT. NU CA CEL DE ASTAZI CARE II UN SLUGOI POLITIC SI ATIIT. II PUS CU MINA DE PSD. SA NE AMINTIM NUMELE ACESTUIA. GRASA CATALIN II NUMELE FACATORULUI DE NIMIC.SA NE AMINTIM POATE O SAIBA DECENTA SA-SI SEMNEZE DEMISIA.DACA SI DACA NU II UN SLUGOI SI DACA MAI ARE UN PIC DE DEMNITATE IN EL.SINCER MA MIR SA FIE ASA.
15Wuty(14 iun 09:19)
Oameni competenti,omul potrivit la locul potrivit.
16stan patitul(14 iun 07:16)
Oameni de calitate,personal care sa se ocupe de pacientii...oameni dedicati meseriei nu care trateaza totul cu indiferenta...asta lipseste..Calitatea de a fi om...
08mit(13 iun 11:01)
solutia cea mai buna este mutarea sectiei de urgente in afara orasului care este asfecsiat de aglomeratie si zgomotele de la salvari si mai nou de la elicopterele smurd.Salvati cateva vieti si distrugeti mii de oameni din jurul spitalului judetean .Prefectul si primarul ar trebui sa fie preocupati si de linistea orasului care este permanent in stare de razboi cu sirenele si zgomotul produs de salvari si elicoptere care mai fac si taximetrie .
44maria calin(13 iun 08:37)
Medicii nu coboara in urgenta ca acolo e de munca -le-a facut salarii 20000 de lei dar nu i-a vindecat de puturosenie si de spagi in plic -managerul spit sa angajeze medici permanenti la urgenta si ar face economii cu banii de garzi platite medicilor si asistentelor hapsini si nesatui din spital
06X ulescu(12 iun 08:58)
Aseara in urgenta un "mare platitor de taxe" accidentat plimbat conform protocolului dar el refuza CT si iar plimba l si cardul de pretenasi umplu si el triajul si galagie doar asa fac ciorile bodyguardul egal zero sefa la fel doar era de garda iar acum ma intreb daca pierzi timpul cu un asemenea specimen in van daca sefa e chioara surda de ce tot ziceti de noile modernizari?! mai bine schimbati legile si puse in aplicatie urgenta sa fie urgenta nu este urgenta sa plateasca refuza la fel sa nu mai abuzeze de 112 nu este nr taxi iar upu nu este club
09nae(11 iun 20:06)
cel mai mult si mai mult la upu lipseste pregatirea si cheful de munca,mai bine te invarti ca un coi in caldare decat sa ajuti un pacient
012Dezamagit(11 iun 18:18)
Ne-am saturat de vorbe ! Vrem fapte ! Este inuman sa ajungi la urgenta cu salvarea si sa astepti ore intregi sa se uite cineva la tine !
18feaw(11 iun 15:10)
Ceea ce se intampla in zona de asteptare a acestui spital reprezinta chintesenta marlaniei, nesimtirii, nepasarii si coruptiei din aceasta tara. Nu este posibil ca o situatie reclamata de atata lume de atata timp, sa nu fie finalmente rezolvata. Nu numai cei de la CJC sunt sunt de vina pentru ca administreaza prost, dar si statul roman, deoarece se sta ore in sir in sala de asteptare pentru ca de multe ori nu este decat UN SINGUR MEDIC DE GARDAT. La un oras intreg.
114Cetatean(11 iun 12:02)
Nu numai de dotare e vb ci de personal ! Degeaba ai super dotari daca personal nu! Specialistii coboara fff greu...Au si pe sectie probleme este de inteles. ..Chiar daca uni se mai si fac ca au si nu vor sa coboare!! Asa ca reglementati consulturile specialistilor intai! A boschetarilor ce oamenii de bine suna la 112 si sunt analizati din cap pana in picioare de N ori ! A celor ce zilnic iau sala de asteptare ca propriul dormitor de si in wc miroase mai bn ca ei! De cei ce vin cu afectiuni banale sau de N zile sau luni si sunt investigati si para investigati!schimbati legile urgentelor!
39pacient(11 iun 10:45)
cum ce ii lipseste ce ii lipseste chiar sa fim cu toti inocenti. ii lipseste un meneger implicat un meneger care sa aiba habar de lucrurile care se intimpla in acest spital. nu se pune problema astazi cu menegerul actual CATALIN GRASA acesta nu ii nimic altceva deciit o sluga PSD si nimic mai mult. sa nu omitem si si un fooooost chirurg taietor de apendici. in mare un yas man si cam atiit. nemernic fara suflet implicare fara nimic.verificati si comentati dupa.
110lil(11 iun 08:24)
se asteapta mult din cauza faptului ca medicii specialisti coboara greu de pe sectii in urgenta. Deci, tot despre lipsa personalului este vorba. Daca ar exista, macar pentru cazurile cele mai frecvente, medici specialisti in permanenta la urgenta, atunci sigur examinarea pacientilor s-ar efectua mult mai rapid, ceea ce ar rezulta scurtarea timpului de asteptare.
017pacient(11 iun 08:17)
Nu are legatura dotarea UPU cu timpul de asteptare. Am avut nesansa sa ajung acolo cand urgenta era goala si tot am stat cateva ore.
45Pt gicu(11 iun 07:45)
Cei de la upu nu lucreaza si in privat
314Gicu(11 iun 07:32)
lipseste legea care taie din lacomia medicilor de a munci atat la stat, cat si la cabinetele private. Unde e decenta si demnitatea?
613matei(11 iun 07:20)
mergeti la urgenta intrum spital din anglia si stati cel putin 4 ore de asteptare la urgenta nu te intreaba nimeni nimic intr-o tara foarte civilizata .
mai mult...Sănătate
21 feb 00:38SănătateDr. Aneta Tomescu: 'În lupta împotrivei CANCERULUI DE COL UTERIN, vaccinarea anti-HPV și testul Babeș Papanicolau au un rol esențial!'

Săptămânal, cel puțin două femei sunt depistate cu cancer de col uterin în Constanța. Iar cele mai multe paciente...3472

21 feb 02:56SănătateConstanța, în topul județelor cu cei mai mulți MORȚI confirmați cu GRIPĂ!1638
21 feb 02:56SănătatePlanuri de viitor pentru Registrul Național al Cancerelor la Copil265
18 feb 06:13SănătateBlocul materno-fetal de la Spitalul Medgidia, reabilitat cu bani de la Ambasada Americii

Spitalul Municipal Medgidia deservește anual peste un sfert din locuitorii județului Constanța, peste 200.000 de...569

18 feb 06:21SănătateÎncă un medicament împotriva tusei a fost retras de la vânzare în România941
18 feb 06:21SănătateCredeți că laptele pe care îl cumpărați chiar e lapte? Iată ce spune Ministerul Agriculturii!1424
15 feb 03:20SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie Constanța s-ar putea extinde. Bani sunt, cu birocrația este mai greu!

Anul trecut, Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a fost la un pas să realizeze un proiect de extindere, însă,...849

14 feb 02:16SănătateINJECŢIILE CU BOTOX – modă cu probleme legislative! Cât de bine pregătiţi sunt cei care promit buze senzuale?1199
12 feb 00:51SănătateSiropul de tuse EURESPAL, RETRAS DE PE PIAȚĂ!1318
11 feb 23:15SănătateEPIDEMIE. Numărul bolnavilor răpuși de GRIPĂ, în creștere alarmantă! Încă un mort la Constanța!

Numărul bolnavilor care decedează și în cazul cărora este confirmată prezența virusului gripal crește de la o zi...2568

6 feb 00:12SănătateÎncă doi bolnavi RĂPUȘI de GRIPĂ la Constanța!3172
5 feb 00:13SănătateNoi centre de zi pentru copiii cu dizabilităţi, în judeţul Constanţa!1718
Vremea
4.2°-1.4° - 5.4° vineri, 22 februarie 2019
ninsoare ușoarăUmiditate: 93%
Vânt: 4.26 m/s din VSV
Presiune: 1016.44 milibari

Loto
6/4991120242633
5/4092328293139
joker151323372
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 feb 00:00SportBenfica Lisabona, Inter Milano, Chelsea, Slavia Praga, FC Krasnodar, Dinamo Kiev şi Rennes, calificate în optimile Europa League

Benfica Lisabona, Inter Milano, Chelsea, Slavia Praga, FC Krasnodar, Dinamo Kiev şi Rennes sunt ultimele echipe...148

22 feb 00:53SportArsenal, Napoli, Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, RB Salzburg, Valencia, Villarreal şi Zenit Sankt Petersburg s-au calificat în optimile de finală

Arsenal, Napoli, Eintracht Frankfurt, Dinamo Zagreb, RB Salzburg, Valencia, Villarreal şi Zenit Sankt Petersburg s-au...157

22 feb 00:00SportCâți bani a câștigat Simona Halep după eliminarea de la Dubai

Simona Halep (27 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Dubai de elvețianca...354

22 feb 00:00SportBegu, calificată în semifinalele probei de dublu la Budapesta

Perechea româno-kazahă Irina Begu/Galina Voskoboeva s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul...122

Local
22 feb 02:44LocalBărbat condamnat pentru tentativă de omor, 'săltat' de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 21 februarie a.c., au identificat un bărbat, Ionuț...449

22 feb 03:18LocalAccident rutier în zona City Park Mall

Un accident rutier a avut loc în zona City Park Mall, la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada...941

22 feb 03:16LocalPolițiștii constănțeni au discutat cu elevii despre regulile de circulație

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean...185

22 feb 03:15LocalBărbat din Murfatlar, prins la volanul unei mașini cu numerele radiate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, joi, 21 februarie, în jurul orei 11.00, au depistat un bărbat,...339

22 feb 02:48LocalMOARTE TRAGICĂ! A dat FOC la casă și s-a ÎNCHIS în INTERIOR

Detașamentul de pompieri Tulcea a fost solicitat să intervină, în jurul orei 11.40, pentru limitarea efectelor unui...492

22 feb 03:17LocalElevii secţiei de coregrafie de la "Regina Maria" au obţinut rezultate de excepţie la două competiţii internaţionale

Elevii secției de coregrafie a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța au participat la două...240

22 feb 02:49LocalUn bărbat din Mangalia, MORT de BEAT la volan!

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 20 februarie a.c., au depistat un...2332

22 feb 03:18LocalÎncep simulările examenelor Cambridge. Află află calendarul şi regulile de organizare

Ca în fiecare an, în această perioadă, Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța organizează, în...261

22 feb 03:19LocalLocuri de parcare în locul garajelor, pe aleea Lăcrămioarei

Angajații SC Confort Urban au început, miercuri, 20 februarie a.c., lucrările de asfaltare, urmând ca ele să fie...679

22 feb 03:21LocalSe face Sală Polivalentă la Tulcea

Consiliul Județean Tulcea anunță că a aprobat predarea către Ministerul Dezvolătării Regionale și...590

Politică
22 feb 00:00PoliticăA cincea stradă asfaltată la Cernavodă în decurs de o lună

Continuă lucrările din cadrul programului ”Lucrări de întreținere și reparații parte carosabilă și trotuare...127

22 feb 21:38PoliticăVIOLENȚE în fața Ministerului Justiției: Mai mulți protestatari Rezist au vandalizat sediul instituției și au fost ridicați

Protestatarii Rezist au atacat, din nou, pentru a treia oară în ultima perioadă, sediul Ministerului Justiției! De...233

22 feb 02:47PoliticăAflă decizia luată de Primăria Municipiului Constanţa în privinţa platformelor de colectare

Primăria Municipiului Constanţa continuă lucrările de împărţire a platformelor de colectare a deşeurilor din...552

22 feb 02:46PoliticăCât plătește Primăria Constanța pentru ridicarea deșeurilor provenite din Adăpostul public pentru câinii

Primăria Constanța achiziționează Serviciul de ridicare, transport și neutralizare deșeuri de origine animală,...305

22 feb 02:47PoliticăConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință. Vezi proiectele!

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...400

22 feb 03:16PoliticăCiorbea nu se grăbeşte să atace OUG pe Justiţie: „Şi Dumnezeu a făcut lumea în şase zile. În a şaptea s-a odihnit“

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că analizează dacă va ataca la Curtea Constituţională OUG care...256

22 feb 02:48PoliticăMangalia își promovează ofertele turistice la Târgul de Turism

...1030

22 feb 03:15PoliticăToader declanșează procedura de numire pentru noul procuror general

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat joi, după întâlnirea de la Parchetul General, că va declanșa...298

22 feb 02:51PoliticăPrimăria Constanța vinde un teren pe malul lacului Siutghiol. Cine este cumpărătorul!

Consilierii locali municipali vor supune la vot, în ședința din luna aceasta, raportul de evaluare din 6 noiembrie...733

22 feb 02:52PoliticăCe plaje turistice și faleze din județul Constanța sunt administrate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură!

Hotărârea nr. 66 din 8 februarie 2019 privind actualizarea descrierii tehnice a unor bunuri imobile aparţinând...361

Monden
22 feb 00:00MondenAndra, super videoclip cu fiul unui fotbalist celebru

Andra lansează o nouă piesă în limba română, o melodie de dragoste, intitulată „Supereroi“. În videoclip,...132

22 feb 00:00MondenAdelina Pestriţu, ultimele detalii despre nunta mult aşteptată

Anul trecut a dat vestea că va deveni mămică, iar 2019 va fi clar cel care îi va aduce nunta mult visată. Adelina...132

22 feb 00:00MondenAdda a lansat cel mai sexy clip din carieră. A compus piesa în 15 minute

Adda a lansat cel mai sexy clip din carieră pentru piesa "Te-aș iubi", chiar în luna dragostei. Până acum, solista...125

22 feb 00:00MondenJustin Bieber, neîngrijit și plin de coșuri. Cum l-au surprins paparazzi

Oare nu îi priește mariajul? Cândva idolul a mii de adolescente din toată lumea, astăzi umblă pe stradă...124

22 feb 00:00MondenFratele lui Spacey, îngrijorat pentru viaţa actorului: „Nici toţi banii din lume nu-ţi pot repara sufletul“

Anul trecut a fost unul de coşmar pentru Kevin Spacey întrucât i-a fost adusă o serie de acuzaţii de hărţuire...121

22 feb 00:00MondenGwyneth Paltrow dezvăluie cum a ademenit-o perversul de la Hollywood într-o cameră de hotel

Nici Gwyneth Paltrow, în vârstă de 46 de ani, nu a scăpat de avansurile monstrului sexual de la Hollywood, Harvey...146

22 feb 00:00MondenOscar 2019: Covorul roşu, desfăşurat cu patru zile înaintea decernării celor mai importante premii de la Hollywood

Hollywood a desfăşurat miercuri, la propriu, covorul roşu în timpul pregătirilor pentru parada starurilor, a...107

22 feb 00:00MondenCalvin Harris şi formaţia rock The 1975 au fost marii câștigători la gala Brit Awards 2019

Producătorul muzical Calvin Harris şi formaţia rock The 1975 au fost marii câștigători la gala Brit Awards 2019,...106

22 feb 00:00MondenFiricel din „Las Fierbinți“, audiat la DIICOT. Ce acuzații îi sunt aduse și câți ani de închisoare riscă vedeta Tv

Actorul Toma Cuzin a fost audiat la sediul DIICOT. "Firicel" s-a prezentat pentru declarații într-un dosar în care...216

22 feb 00:00MondenCântăreața Pink lansează al optulea album, după ce a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame

Cântăreaţa americană Pink va lansa „Hurts 2B Human”, al optulea album de studio, în luna aprilie. Pink a lansat...118

Mapamond
22 feb 00:00MapamondRusia spune că se aşteaptă la provocări din partea NATO în cursul exerciţiului SNMCMG-2 în Marea Neagră

Navele NATO ar trebui să stea departe de coasta Crimeii, a declarat joi pentru agenţia de presă RIA Novosti...120

22 feb 21:26MapamondVenezuela: Maduro anunţă închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat joi închiderea totală a frontierei terestre cu Brazilia, cu două...124

22 feb 00:00MapamondPlanul lui Dodon de federalizare a Republicii Moldova: două state cu armate, monedă şi ministere separate

Planul de federalizare a Republicii Moldova, prezentat recent partenerilor occidentali de către preşedintele Igor...121

22 feb 00:00MapamondPentagonul efectuează un survol de observare deasupra Rusiei

Pentagonul a anunţat joi efectuarea unui zbor de observare deasupra Rusiei pentru a evalua stadiul şi activităţile...127

22 feb 00:00MapamondAlegeri în Republica Moldova: Liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, susţin că ar fi fost otrăviţi cu mercur

Doi lideri ai opoziţiei extraparlamentare din Republica Moldova au acuzat joi autorităţile de la Chişinău de...125

22 feb 00:00MapamondRiscul unui Brexit fără acord a crescut, afirmă Timmermans

Riscul ca Marea Britanie să iasă fără un acord din Uniunea Europeană la 29 martie a crescut în această lună, a...109

22 feb 00:00MapamondNoua rachetă hipersonică rusească poate străpunge orice sistem de apărare

Noile rachete hipersonice ruseşti Ţirkon pot străpunge orice sistem de apărare aeriană sau scuturi antirachetă, a...120

22 feb 00:00MapamondVenezuela: Juan Guaido, la frontiera cu Columbia pentru a face să intre ajutorul umanitar în ţară

Opozantul Juan Guaido a plecat joi cu un convoi de simpatizanţi la frontiera cu Columbia într-o încercare de a face...110

22 feb 00:00MapamondCandidaţii la postul de procuror-şef european ar putea avea alocate câte 75 minute la audierea din PE

Preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, propune într-o scrisoare adresată preşedinţilor...117

22 feb 00:00MapamondGermania/terorism: Poliţia a percheziţionat 15 locuinţe din centrul ţării

Poliţia germană a percheziţionat, joi dimineaţă, mai multe locuinţe din landul Hessa (centrul Germaniei),...112