rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de extindere și modernizare, una din prioritățile președintelui CJC

Ce îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de foc” în special în timpul verii, când aici ajung și peste 500 de pacienți într-o singură zi, are nevoie de modernizare și extindere. De altfel, după cum a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cu ocazia vizitei la Constanța vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un proiect privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii UPU din cadrul celui mai mare spital din Constanța va fi supus cât de curând atenției specialiștilor din cadrul ministerului, pentru obținerea de fonduri europene.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța a fost modernizată relativ recent, în 2010, dar ceea ce s-a realizat la data respectivă nu este suficient, după cum s-a constatat, în urma desfășurării activității zilnice.

„Starea actuală a UPU SMURD este una necorespunzătoare din perspectiva suprafeței, compartimentării și dotărilor, în raport cu numărul populației pe care îl deservește unitatea din județul Constanța, fiind cel mai mare județ al regiunii de sud-est și unul dintre cele mai mari județe din România. UPU-SMURD funcționează în spațiul actual din anul 2010, având zona de triaj, zona de urgențe majore (cod roșu), zonă urgențe intermediare (cod galben), zonă urgențe minore (cod verde), zonă de observație staționar, zonă de primire urgențe pediatrice și laborator. Această structură necesită o modernizare/renovare pentru a se putea prestarea serviciilor de îngrijire a sănătății în condiții de calitate și siguranță, în conformitate cu Ordinul MS 1706/2007. În ultimii cinci ani nu au fost realizate investiții cu scopul de a reabilita, moderniza, extinde și dota UPU. Spațiile existente în acest moment sunt conforme Ordinului 1706/2007, însă cu următoarele lipsuri: absența spațiului de decontaminare, absența sălii de așteptare aparținători, separată de zona de triaj a pacienților, absența sălii de raport de gardă/training medici rezidenți”, se precizează în documentația elaborată la nivelul Consiliului Județean Constanța.

Este nevoie de investiții și din cauza „degradării accentuate a spațiilor, din cauza utilizării intensive în ultimii șase ani – spații insuficiente pentru aparținători (număr foarte mare de prezentări, mai ales în sezonul estival, peste capacitatea actuală, de aproximativ 500 de prezentări, la 24 de ore), și pentru că „dotarea cu echipamente medicale este insuficientă pentru numărul de prezentări actuale și cazuistică specifică Unității de Primiri Urgențe”, se mai arată în același document.

Pacienții acuză că așteaptă cu orele, CJC vrea să schimbe acest aspect!

„Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea UPU se va asigura îmbunătățirea și fluidizarea actului medical, astfel încât acesta să devină mai eficient și să se desfășoare într-un interval de timp mult mai rapid, ceea ce va conduce la un grad de salvare de vieți omenești mult mai ridicat. Existența unui spațiu adecvat pentru a satisface volumul pacienților de urgență este critică pentru funcționarea adecvată a UPU SMURD. Din aceste considerente, se dorește ca spațiul existent al UPU SMURD să fie recompartimentat, astfel încât să se creeze noi spații care să permită scăderea medie a timpului de răspuns, ușurarea aglomerării și funcționarea UPU la parametri necesari fluxului de pacienți”, au mai precizat specialiștii.

Astfel, specialiștii de la CJC își propun să extindă UPU prin crearea de noi spații pentru: două birouri/cabinete medicale, o magazie, trei grupuri sanitare, o sală de așteptare pentru rude, o sală de decontaminare, două cabinete de obstetrică-ginecologie, sală de așteptare obstetrică-ginecologie, un hol, o sală de raport pentru rezidenți, o zonă de acces pentru ambulanțe, cu platformă asfaltată și copertină, o copertină din sticlă, cu pereți din sticlă. Ulterior, tot spațiul va fi recompartimentat.

„Pentru aceste spații nou create se dorește proiectarea și executarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și canalizare. Pentru spațiile deja existente, se dorește: aplicarea de pardoseli pentru trafic intens, uși de acces, zugrăveli și protecții pereți, revizii la instalațiile electrice, implementarea unui sistem de ventilație și tratare a aerului”, se menționează în documentație, conform datelor transmise de reprezentanții spitalului.

Este necesară și aparatură nouă

În cadrul proiectului se are în vedere și dotarea UPU cu aparatură nouă, printre care un EKG, analizatoare de markeri cardiaci, gaze sangvine, urină, aparat de vizualizat vene, aspiratoare chirurgicale, două cărucioare de transport bolnavi, șase defibrilatoare cu monitor/pacemaker, un ecograf Doppler cu ultrasunete portabil, cinci frigidere, două încălzitoare perfuzii, 25 de injectomate, lampe UV fixe și mobile, laringoscop, masă gips, 20 de mese de tratament din inox, tărgi, inclusiv pentru supraponderali, videolaringoscop etc.

Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, în prezent proiectul de extindere și modernizare al unității de primiri urgențe este în lucru, dar așa cum a subliniat președintele CJC, Marius Țuțuianu, cu prilejul vizitei la Constanța a vicepremierului Paul Stănescu, aceasta este una dintre prioritățile autorității județene.

Florentina BOZÎNTAN

luni, 11 iunie 20183700
Comentarii

00marius(30 iun 11:31)
daca menegerul o aduce pa masa sa o penetreze pacienti ne multumiti cred sa fie in regula lucrurile daaaa altfel nu nu cred
00mit(27 iun 20:36)
lipseste un spatiu adecvat aerisit !Acum este inghesuit si neaerisit unde te poti imbolnavii de alte boli decat cu ce ai venit .Scoateti ugenta cel putin din acest spital si asa f. aglomerat!Se zvoneste ca vor sa-l inghesuie si mai mult construind un pvilion pentru pediatrie in spatiul din fata birourilor!Eu cred ca nu se gandeste decat in avantajul medicilor si nu al pacientilor si nici al locuitorilor din juru lspitalului!
03daria(26 iun 16:52)
ii lipseste un meneger si atiit. fara a mai fi si o sluga politica un ies man al PSD. aici vb de GRASA CATALIN
02Carl(24 iun 14:05)
Grasa sa te iau in penis.
04dan(22 iun 11:00)
cum cum ce ii lipseste. UN SPIT IN TESTICOLE excementului asa zis meneger CATALIN GRASA.Atiit si lucrurile se vor rezolva cu siguranta.
23am fost la upu(20 iun 20:27)
taietura la mana si fractura de coloanammi a zis ca ma coase la mana,au trecut 4 ore,au uitat si carnea a murit,mi a lipito prin apasare si mi au zis ca se lipeste singura,nu sa lipit,mi a crescut o bila care sub ea nu avea liant carnea vie,dupa 2 luni am fost la chirurg care mi a taiat bila si ma cusut,cu coloana au ghicito la CT,feactura l1 si l2 apostile transverse fara deplasare si ma trimis acasa sa stau in pat 3 saptamani,dupa ,nu am putut sa merg deaoarece un picior era beteag,ligament rupt la glezna,pe care l am aflat eu cu rmn in loc sa ma fi cautat ei atunci la accident
13Murphy(19 iun 19:45)
Mai bine mori acasa decat la UPU, te mai si macelaresc sa vada ei ce-ai avut, adica fac autopsia fara sa mai intrebe pe nimeni daca este sau nu de acord cu macelul. Pai daca eu nu vreau sa fac autopsia niciodata, ar trebui sa scrie in cardul de sanatate, NU DORESTE NICIODATA AUTOPSIE ! Adica nu doreste sa fie macelarit, fie el si mort !
41nu dezinformati(18 iun 12:43)
nu mai mancati bors, in legatura cu dr Grasa C, el este directorul spitalului judetean. Unitatea de primiri urgente UPU, apartine direct de Bucuresti. Adevarat la UPU , sunt foarte multe probleme de rezolvat, sunt sub orice critica !!!
15CLARA(18 iun 11:35)
CUM CE CE UN MENEGER NE AFILIAT POLITIC.AZI VB DE CATALIN GRASA SLUUUUUGA psd.
06pacient(14 iun 13:35)
EU EU STIU CE II LIPSESTE UNITATI DE PRIMIRI URGENTE. II LIPSESTE ASA UN MENEGER ADEVARAAAT DA DA ADEVARAT. NU CA CEL DE ASTAZI CARE II UN SLUGOI POLITIC SI ATIIT. II PUS CU MINA DE PSD. SA NE AMINTIM NUMELE ACESTUIA. GRASA CATALIN II NUMELE FACATORULUI DE NIMIC.SA NE AMINTIM POATE O SAIBA DECENTA SA-SI SEMNEZE DEMISIA.DACA SI DACA NU II UN SLUGOI SI DACA MAI ARE UN PIC DE DEMNITATE IN EL.SINCER MA MIR SA FIE ASA.
15Wuty(14 iun 09:19)
Oameni competenti,omul potrivit la locul potrivit.
16stan patitul(14 iun 07:16)
Oameni de calitate,personal care sa se ocupe de pacientii...oameni dedicati meseriei nu care trateaza totul cu indiferenta...asta lipseste..Calitatea de a fi om...
08mit(13 iun 11:01)
solutia cea mai buna este mutarea sectiei de urgente in afara orasului care este asfecsiat de aglomeratie si zgomotele de la salvari si mai nou de la elicopterele smurd.Salvati cateva vieti si distrugeti mii de oameni din jurul spitalului judetean .Prefectul si primarul ar trebui sa fie preocupati si de linistea orasului care este permanent in stare de razboi cu sirenele si zgomotul produs de salvari si elicoptere care mai fac si taximetrie .
44maria calin(13 iun 08:37)
Medicii nu coboara in urgenta ca acolo e de munca -le-a facut salarii 20000 de lei dar nu i-a vindecat de puturosenie si de spagi in plic -managerul spit sa angajeze medici permanenti la urgenta si ar face economii cu banii de garzi platite medicilor si asistentelor hapsini si nesatui din spital
06X ulescu(12 iun 08:58)
Aseara in urgenta un "mare platitor de taxe" accidentat plimbat conform protocolului dar el refuza CT si iar plimba l si cardul de pretenasi umplu si el triajul si galagie doar asa fac ciorile bodyguardul egal zero sefa la fel doar era de garda iar acum ma intreb daca pierzi timpul cu un asemenea specimen in van daca sefa e chioara surda de ce tot ziceti de noile modernizari?! mai bine schimbati legile si puse in aplicatie urgenta sa fie urgenta nu este urgenta sa plateasca refuza la fel sa nu mai abuzeze de 112 nu este nr taxi iar upu nu este club
09nae(11 iun 20:06)
cel mai mult si mai mult la upu lipseste pregatirea si cheful de munca,mai bine te invarti ca un coi in caldare decat sa ajuti un pacient
012Dezamagit(11 iun 18:18)
Ne-am saturat de vorbe ! Vrem fapte ! Este inuman sa ajungi la urgenta cu salvarea si sa astepti ore intregi sa se uite cineva la tine !
18feaw(11 iun 15:10)
Ceea ce se intampla in zona de asteptare a acestui spital reprezinta chintesenta marlaniei, nesimtirii, nepasarii si coruptiei din aceasta tara. Nu este posibil ca o situatie reclamata de atata lume de atata timp, sa nu fie finalmente rezolvata. Nu numai cei de la CJC sunt sunt de vina pentru ca administreaza prost, dar si statul roman, deoarece se sta ore in sir in sala de asteptare pentru ca de multe ori nu este decat UN SINGUR MEDIC DE GARDAT. La un oras intreg.
114Cetatean(11 iun 12:02)
Nu numai de dotare e vb ci de personal ! Degeaba ai super dotari daca personal nu! Specialistii coboara fff greu...Au si pe sectie probleme este de inteles. ..Chiar daca uni se mai si fac ca au si nu vor sa coboare!! Asa ca reglementati consulturile specialistilor intai! A boschetarilor ce oamenii de bine suna la 112 si sunt analizati din cap pana in picioare de N ori ! A celor ce zilnic iau sala de asteptare ca propriul dormitor de si in wc miroase mai bn ca ei! De cei ce vin cu afectiuni banale sau de N zile sau luni si sunt investigati si para investigati!schimbati legile urgentelor!
39pacient(11 iun 10:45)
cum ce ii lipseste ce ii lipseste chiar sa fim cu toti inocenti. ii lipseste un meneger implicat un meneger care sa aiba habar de lucrurile care se intimpla in acest spital. nu se pune problema astazi cu menegerul actual CATALIN GRASA acesta nu ii nimic altceva deciit o sluga PSD si nimic mai mult. sa nu omitem si si un fooooost chirurg taietor de apendici. in mare un yas man si cam atiit. nemernic fara suflet implicare fara nimic.verificati si comentati dupa.
110lil(11 iun 08:24)
se asteapta mult din cauza faptului ca medicii specialisti coboara greu de pe sectii in urgenta. Deci, tot despre lipsa personalului este vorba. Daca ar exista, macar pentru cazurile cele mai frecvente, medici specialisti in permanenta la urgenta, atunci sigur examinarea pacientilor s-ar efectua mult mai rapid, ceea ce ar rezulta scurtarea timpului de asteptare.
017pacient(11 iun 08:17)
Nu are legatura dotarea UPU cu timpul de asteptare. Am avut nesansa sa ajung acolo cand urgenta era goala si tot am stat cateva ore.
45Pt gicu(11 iun 07:45)
Cei de la upu nu lucreaza si in privat
314Gicu(11 iun 07:32)
lipseste legea care taie din lacomia medicilor de a munci atat la stat, cat si la cabinetele private. Unde e decenta si demnitatea?
613matei(11 iun 07:20)
mergeti la urgenta intrum spital din anglia si stati cel putin 4 ore de asteptare la urgenta nu te intreaba nimeni nimic intr-o tara foarte civilizata .
mai mult...Sănătate
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...585

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor702
15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’1451
13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 13 septembrie a.c., un proiect de modificare a Programului național de diabet...2062

14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!625
13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'858
12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia

Staţiunea Mamaia va găzdui, în perioada 27 – 29 septembrie a.c., a XXI-a ediţie a Simpozionului Național ”Prof....683

10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017836
8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână633
5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce intenţionează să...674

6 sep 16:24SănătateFuncția de manager la Sanatoriul Techirghiol, scoasă la concurs2168
3 sep 02:32SănătateConsiliul Concurenţei analizează producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală664
Vremea
20°18.7° - 20° duminică, 23 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 100%
Vânt: 3.57 m/s din E
Presiune: 1030.55 milibari

Loto
6/4972533353942
5/4063032363821
joker61224313418
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 sep 00:00SportSimona Halep ia postura de lider WTA în serios și se pune contra Serenei în scandalul de sexism: "Arbitrii respectă regulamentul. Nu am altceva de adăugat!"

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a oferit prima reacție după conflictul iscat de Serena Williams (16 WTA) în finala...579

22 sep 23:28SportȘumudică, declarație de dragoste pentru dictatorul Turciei: "Îl iubesc pe Erdogan"

Marius Șumudică, antrenorul lui Al Shabab, n-a uitat perioada în care a antrenat-o pe Kayserispor și și-a arătat...665

22 sep 23:21SportBate retrogradarea la ușă: colaps pentru Dinamo! A treia înfrângere consecutivă și locul 10 în Liga 1! Ieșenii își bat joc de ”câini”: ”Puteam să le dăm trei!”

Dinamo a pierdut pe terenul lui Poli Iași, scor 0-1, și a ajuns la trei înfrângeri consecutive, după meciurile cu...492

22 sep 00:00SportSepsi - FC Voluntari 1-1. Gazdele, pas greșit în visul de titlu

Sepsi Sf. Gheorghe și FC Voluntari au terminat la egalitate, scor 1-1, în primul meci al etapei cu numărul 9 din Liga...319

Local
22 sep 00:46LocalAccident rutier pe bulevardul Ferdinand: un pieton a fost rănit!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, pe bulevardul...1443

22 sep 00:46LocalPod peste granițe între Liceul Tehnologic 'Dragomir Hurmuzescu' și Deutches Rotes Kreuz, Frankfurt

Orice societate are nevoie de oameni cu suflet și disponibilitate, care să facă necondiționat ceva pentru...511

22 sep 00:45LocalAccident rutier în Inel II: două persoane au fost rănite!

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de vineri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 15.00, pe strada...1798

22 sep 00:35LocalPeste 60 kg peşte fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră, la Constanţa!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență un cetăţean...677

22 sep 00:17LocalMedgidia nu mai are societate de termoficare! Locuitorii nu mai au apă caldă de patru luni

Situație de criză pentru locuitorii din Medgidia! Orașul a rămas fără societate de termoficare, după ce Apollo...2349

22 sep 00:42LocalPrins băut la volan, în Techirghiol!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un bărbat, în...1688

22 sep 00:37LocalUn puștan din Constanța a tăbărât pe o femeie: i-a smuls lanțul de la gât

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, la data de 20 septembrie a.c., au depistat un minor, George...1974

22 sep 00:33LocalCând 'GHERȚOII' pun de nuntă: manele și stradă blocată în zona Sabroso!

Nesimțirea continuă la Constanța! Fără a le păsa de cei din jur și acționând ca-n junglă, părinții unor miri...4494

22 sep 00:18LocalCel mai mare CONTRABANDIST de țigări din Constanța, parte dintr-o NOUĂ GRUPARE! A fost arestat din nou

Face ce face și ajunge după gratii! Este vorba despre Liciu Cristian, cel mai mare contrabandist de țigări de la...5526

22 sep 00:19LocalINCENDIU URMAT DE EXPLOZIE! O femeie a primit îngrijiri medicale

Salvatorii Secției de pompieri Măcin au intervenit, vineri, 21 septembrie, în jurul orei 8.30, pentru limitarea...2288

Politică
22 sep 00:00PoliticăCine a cerut în şedinţa PSD excluderea Gabrielei Firea!

Surprinzător cine a cerut, în şedinţa CEx a PSD, eliminarea Gabrielei Firea din toate funcţiile de la partid! Cel...564

22 sep 00:47PoliticăConsilierii de la Eforie, convocaţi în şedinţă

Consilierii locali din Eforie au fost convocaţi în şedinţă, în data de 27 septembrie, pe ordinea de zi figurând,...1396

22 sep 00:44PoliticăPrimarul Decebal Făgădău premiază elevii de 10 ai Constanței!

Primarul Constanței, Decebal Făgădau, va premia cei doi elevi din Constanța care au obținut media 10 la...520

22 sep 00:43PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Vezi ce proiecte sunt pe ordinea de zi!

Consiliul local al municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, joi, 27 septembrie 2018, ora...762

22 sep 00:35PoliticăÎn atenţia năvodărenilor! Numai locatarii blocurilor care şi-au achitat 80% din datorie se bucură de apă caldă!

Năvodărenii consumatori ai Termica Năvodari sunt din nou în atenţia autorităţilor! De data aceasta,...1527

22 sep 00:55PoliticăGabriela Firea, ieșire VIOLENTĂ înainte de CEx: 'Va fi un linșaj politic. Se vrea excluderea mea'

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a declarat, înaintea şedinţei CEx de vineri, că miza este excluderea sa din...550

22 sep 00:35PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Iată convocatorul!

În conformitate cu dispoziţiile art. 94 alin. 1 şi 3 din Legea nr. 215/2001 a Administraţiei Publice Locale,...600

21 sep 01:01PoliticăSONDAJ - Se anunţă o victorie zdrobitoare a taberei 'DA' la referendum

Sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018, va avea loc referendumul pentru modificarea articolului 48 din...799

21 sep 01:00PoliticăVezi ce proiecte a adoptat Guvernul

Guvernul României s-a întrunit joi, 20 septembrie, în şedinţă! Au fost adoptate mai multe proiecte de acte...771

21 sep 00:55PoliticăA fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O...1934

Monden
22 sep 00:00MondenAsociația „Dăruiește Viața” a refuzat donația de 11.000 de euro de la Holograf

Asociația „Dăruieşte Viaţă“, care construieşte un spital pentru copii, a anunţat că nu doreşte să accepte...411

22 sep 00:00MondenCristi Borcea și Valentina Pelinel vor fi părinți de gemene. Ce a făcut fostul acționar când a aflat marea veste

Cristi Borcea a aflat recent că va deveni tată de gemene, exact așa cum și-a dorit. De altfel, chiar în ziua în...352

22 sep 00:00MondenSorana Darclee s-a accidentat serios la “Ultimul Trib”. A avut nevoie de intervenția medicilor

Sorana face parte din echipa Lemurii, la" Ultimul Trib", iar în ediția de joi seara, cei mai afectați au ieşit...245

22 sep 00:00MondenCâștigă Ștefan Bănică jr „X Factor”? „Anul acesta grupa mea cred că va oferi o mare surpriză”

Câștigă Ștefan Bănică jr X Factor? O declarație de-a sa ne duce clar cu gândul la asta. Și, oricum,...240

22 sep 00:00MondenRapperul Suge Knight, condamnat la 28 de ani de închisoare pentru o crimă comisă în 2015. A trecut cu mașina peste un fost partener de afaceri

Rapperul Suge Kighnt, cunoscut după ce în anii 90 a lansat cariera mai multor artiști celebri, printre care Snoop Dog...258

22 sep 00:00MondenBeyonce, acuzată de vrăjitorie de fostul ei toboșar. Femeia susține că artista i-a făcut vrăji și i-a omorât pisica

Kimberly Thompson, o tânără muziciană care a colaborat timp de șapte ani cu Beyonce, a depus în instanță...272

22 sep 00:00MondenTake That anunţă un turneu britanic şi un album retrospectiv la 30 de ani de la înfiinţarea trupei

Formaţia Take That a anunţat că va susţine un turneu de amploare în Marea Britanie anul viitor şi va lansa un...220

22 sep 00:00MondenChris Evans va fi protagonistul serialului 'Defending Jacob' difuzat de Apple

Actorul american Chris Evans, cunoscut pentru rolul Captain America în filmele universului Marvel, va fi protagonistul...233

22 sep 00:00MondenGillian Anderson şi Lily James, protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About Eve"

Actriţele Gillian Anderson şi Lily James vor fi protagonistele unei adaptări pentru teatru a filmului "All About...233

22 sep 00:00MondenJ Balvin, marele favorit la premiile Latin Grammy cu opt nominalizări

Academia care decernează Latin Grammy Awards l-a anunţat joi pe artistul columbian de reggaeton J Balvin drept marele...227

Mapamond
22 sep 16:35MapamondMoscova acuză Washingtonul că vrea să o elimine de pe piaţa armelor cu sancţiunile sale

Sancţiunile adoptate joi seara de către SUA, primele împotriva unor entităţi străine pentru achiziţionarea de...244

22 sep 00:00MapamondPresa britanică: Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni

Şefa guvernului britanic Theresa May a fost "umilită" de liderii europeni, care i-au cerut să-şi refacă propunerea...279

22 sep 00:00MapamondGermania: Sprijinul popular pentru blocul conservator, la un nou nivel minim

Sprijinul popular pentru blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel a înregistrat un nou nivel minim, iar...239

22 sep 00:00MapamondCancelarul austriac remarcă o legătură între traficanţi şi ONG-urile care salvează migranţi pe Mediterana

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a vorbit joi despre 'suspiciunea' că în operaţiunile de salvare a refugiaţilor...243

22 sep 00:00MapamondSUA sancţionează China pentru achiziţionarea de armament rusesc; ţinta este de fapt Moscova

Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva Departamentului de Dezvoltare a Echipamentelor (EDD), agenţia...261

22 sep 00:00MapamondA murit preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang

Preşedintele Vietnamului, Tran Dai Quang, a decedat vineri, la vârsta de 61 de ani, anunţă agenţia de presă...273

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident armat în Maryland: Patru morţi, inclusiv atacatoarea

O femeie înarmată cu un pistol Glock calibrul 9 mm a deschis focul joi asupra colegilor de muncă într-un centru de...238

22 sep 00:00MapamondPentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de mortalitate mai mare decât conflictul armat

Pentru femeile din Afganistan, naşterea are un risc de deces de circa cinci ori mai mare decât conflictul armat din...267

22 sep 00:00MapamondTanzania: Cel puţin 42 de morţi după scufundarea unui feribot, posibil peste 200 de victime

Cel puţin 42 de oameni s-au înecat joi, după ce un feribot s-a scufundat în Tanzania, în lacul Victoria,...244

22 sep 00:00MapamondSUA: Incident cu arme în statul New York, soldat cu şapte victime

Şapte oameni, printre care şi copii, au fost împuşcaţi joi în oraşul Syaracuse din statul american New York, a...237