rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de extindere și modernizare, una din prioritățile președintelui CJC

Ce îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de foc” în special în timpul verii, când aici ajung și peste 500 de pacienți într-o singură zi, are nevoie de modernizare și extindere. De altfel, după cum a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cu ocazia vizitei la Constanța vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un proiect privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii UPU din cadrul celui mai mare spital din Constanța va fi supus cât de curând atenției specialiștilor din cadrul ministerului, pentru obținerea de fonduri europene.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța a fost modernizată relativ recent, în 2010, dar ceea ce s-a realizat la data respectivă nu este suficient, după cum s-a constatat, în urma desfășurării activității zilnice.

„Starea actuală a UPU SMURD este una necorespunzătoare din perspectiva suprafeței, compartimentării și dotărilor, în raport cu numărul populației pe care îl deservește unitatea din județul Constanța, fiind cel mai mare județ al regiunii de sud-est și unul dintre cele mai mari județe din România. UPU-SMURD funcționează în spațiul actual din anul 2010, având zona de triaj, zona de urgențe majore (cod roșu), zonă urgențe intermediare (cod galben), zonă urgențe minore (cod verde), zonă de observație staționar, zonă de primire urgențe pediatrice și laborator. Această structură necesită o modernizare/renovare pentru a se putea prestarea serviciilor de îngrijire a sănătății în condiții de calitate și siguranță, în conformitate cu Ordinul MS 1706/2007. În ultimii cinci ani nu au fost realizate investiții cu scopul de a reabilita, moderniza, extinde și dota UPU. Spațiile existente în acest moment sunt conforme Ordinului 1706/2007, însă cu următoarele lipsuri: absența spațiului de decontaminare, absența sălii de așteptare aparținători, separată de zona de triaj a pacienților, absența sălii de raport de gardă/training medici rezidenți”, se precizează în documentația elaborată la nivelul Consiliului Județean Constanța.

Este nevoie de investiții și din cauza „degradării accentuate a spațiilor, din cauza utilizării intensive în ultimii șase ani – spații insuficiente pentru aparținători (număr foarte mare de prezentări, mai ales în sezonul estival, peste capacitatea actuală, de aproximativ 500 de prezentări, la 24 de ore), și pentru că „dotarea cu echipamente medicale este insuficientă pentru numărul de prezentări actuale și cazuistică specifică Unității de Primiri Urgențe”, se mai arată în același document.

Pacienții acuză că așteaptă cu orele, CJC vrea să schimbe acest aspect!

„Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea UPU se va asigura îmbunătățirea și fluidizarea actului medical, astfel încât acesta să devină mai eficient și să se desfășoare într-un interval de timp mult mai rapid, ceea ce va conduce la un grad de salvare de vieți omenești mult mai ridicat. Existența unui spațiu adecvat pentru a satisface volumul pacienților de urgență este critică pentru funcționarea adecvată a UPU SMURD. Din aceste considerente, se dorește ca spațiul existent al UPU SMURD să fie recompartimentat, astfel încât să se creeze noi spații care să permită scăderea medie a timpului de răspuns, ușurarea aglomerării și funcționarea UPU la parametri necesari fluxului de pacienți”, au mai precizat specialiștii.

Astfel, specialiștii de la CJC își propun să extindă UPU prin crearea de noi spații pentru: două birouri/cabinete medicale, o magazie, trei grupuri sanitare, o sală de așteptare pentru rude, o sală de decontaminare, două cabinete de obstetrică-ginecologie, sală de așteptare obstetrică-ginecologie, un hol, o sală de raport pentru rezidenți, o zonă de acces pentru ambulanțe, cu platformă asfaltată și copertină, o copertină din sticlă, cu pereți din sticlă. Ulterior, tot spațiul va fi recompartimentat.

„Pentru aceste spații nou create se dorește proiectarea și executarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și canalizare. Pentru spațiile deja existente, se dorește: aplicarea de pardoseli pentru trafic intens, uși de acces, zugrăveli și protecții pereți, revizii la instalațiile electrice, implementarea unui sistem de ventilație și tratare a aerului”, se menționează în documentație, conform datelor transmise de reprezentanții spitalului.

Este necesară și aparatură nouă

În cadrul proiectului se are în vedere și dotarea UPU cu aparatură nouă, printre care un EKG, analizatoare de markeri cardiaci, gaze sangvine, urină, aparat de vizualizat vene, aspiratoare chirurgicale, două cărucioare de transport bolnavi, șase defibrilatoare cu monitor/pacemaker, un ecograf Doppler cu ultrasunete portabil, cinci frigidere, două încălzitoare perfuzii, 25 de injectomate, lampe UV fixe și mobile, laringoscop, masă gips, 20 de mese de tratament din inox, tărgi, inclusiv pentru supraponderali, videolaringoscop etc.

Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, în prezent proiectul de extindere și modernizare al unității de primiri urgențe este în lucru, dar așa cum a subliniat președintele CJC, Marius Țuțuianu, cu prilejul vizitei la Constanța a vicepremierului Paul Stănescu, aceasta este una dintre prioritățile autorității județene.

Florentina BOZÎNTAN

luni, 11 iunie 20183785
Comentarii

00marius(30 iun 11:31)
daca menegerul o aduce pa masa sa o penetreze pacienti ne multumiti cred sa fie in regula lucrurile daaaa altfel nu nu cred
00mit(27 iun 20:36)
lipseste un spatiu adecvat aerisit !Acum este inghesuit si neaerisit unde te poti imbolnavii de alte boli decat cu ce ai venit .Scoateti ugenta cel putin din acest spital si asa f. aglomerat!Se zvoneste ca vor sa-l inghesuie si mai mult construind un pvilion pentru pediatrie in spatiul din fata birourilor!Eu cred ca nu se gandeste decat in avantajul medicilor si nu al pacientilor si nici al locuitorilor din juru lspitalului!
03daria(26 iun 16:52)
ii lipseste un meneger si atiit. fara a mai fi si o sluga politica un ies man al PSD. aici vb de GRASA CATALIN
02Carl(24 iun 14:05)
Grasa sa te iau in penis.
04dan(22 iun 11:00)
cum cum ce ii lipseste. UN SPIT IN TESTICOLE excementului asa zis meneger CATALIN GRASA.Atiit si lucrurile se vor rezolva cu siguranta.
23am fost la upu(20 iun 20:27)
taietura la mana si fractura de coloanammi a zis ca ma coase la mana,au trecut 4 ore,au uitat si carnea a murit,mi a lipito prin apasare si mi au zis ca se lipeste singura,nu sa lipit,mi a crescut o bila care sub ea nu avea liant carnea vie,dupa 2 luni am fost la chirurg care mi a taiat bila si ma cusut,cu coloana au ghicito la CT,feactura l1 si l2 apostile transverse fara deplasare si ma trimis acasa sa stau in pat 3 saptamani,dupa ,nu am putut sa merg deaoarece un picior era beteag,ligament rupt la glezna,pe care l am aflat eu cu rmn in loc sa ma fi cautat ei atunci la accident
13Murphy(19 iun 19:45)
Mai bine mori acasa decat la UPU, te mai si macelaresc sa vada ei ce-ai avut, adica fac autopsia fara sa mai intrebe pe nimeni daca este sau nu de acord cu macelul. Pai daca eu nu vreau sa fac autopsia niciodata, ar trebui sa scrie in cardul de sanatate, NU DORESTE NICIODATA AUTOPSIE ! Adica nu doreste sa fie macelarit, fie el si mort !
41nu dezinformati(18 iun 12:43)
nu mai mancati bors, in legatura cu dr Grasa C, el este directorul spitalului judetean. Unitatea de primiri urgente UPU, apartine direct de Bucuresti. Adevarat la UPU , sunt foarte multe probleme de rezolvat, sunt sub orice critica !!!
15CLARA(18 iun 11:35)
CUM CE CE UN MENEGER NE AFILIAT POLITIC.AZI VB DE CATALIN GRASA SLUUUUUGA psd.
06pacient(14 iun 13:35)
EU EU STIU CE II LIPSESTE UNITATI DE PRIMIRI URGENTE. II LIPSESTE ASA UN MENEGER ADEVARAAAT DA DA ADEVARAT. NU CA CEL DE ASTAZI CARE II UN SLUGOI POLITIC SI ATIIT. II PUS CU MINA DE PSD. SA NE AMINTIM NUMELE ACESTUIA. GRASA CATALIN II NUMELE FACATORULUI DE NIMIC.SA NE AMINTIM POATE O SAIBA DECENTA SA-SI SEMNEZE DEMISIA.DACA SI DACA NU II UN SLUGOI SI DACA MAI ARE UN PIC DE DEMNITATE IN EL.SINCER MA MIR SA FIE ASA.
15Wuty(14 iun 09:19)
Oameni competenti,omul potrivit la locul potrivit.
16stan patitul(14 iun 07:16)
Oameni de calitate,personal care sa se ocupe de pacientii...oameni dedicati meseriei nu care trateaza totul cu indiferenta...asta lipseste..Calitatea de a fi om...
08mit(13 iun 11:01)
solutia cea mai buna este mutarea sectiei de urgente in afara orasului care este asfecsiat de aglomeratie si zgomotele de la salvari si mai nou de la elicopterele smurd.Salvati cateva vieti si distrugeti mii de oameni din jurul spitalului judetean .Prefectul si primarul ar trebui sa fie preocupati si de linistea orasului care este permanent in stare de razboi cu sirenele si zgomotul produs de salvari si elicoptere care mai fac si taximetrie .
44maria calin(13 iun 08:37)
Medicii nu coboara in urgenta ca acolo e de munca -le-a facut salarii 20000 de lei dar nu i-a vindecat de puturosenie si de spagi in plic -managerul spit sa angajeze medici permanenti la urgenta si ar face economii cu banii de garzi platite medicilor si asistentelor hapsini si nesatui din spital
06X ulescu(12 iun 08:58)
Aseara in urgenta un "mare platitor de taxe" accidentat plimbat conform protocolului dar el refuza CT si iar plimba l si cardul de pretenasi umplu si el triajul si galagie doar asa fac ciorile bodyguardul egal zero sefa la fel doar era de garda iar acum ma intreb daca pierzi timpul cu un asemenea specimen in van daca sefa e chioara surda de ce tot ziceti de noile modernizari?! mai bine schimbati legile si puse in aplicatie urgenta sa fie urgenta nu este urgenta sa plateasca refuza la fel sa nu mai abuzeze de 112 nu este nr taxi iar upu nu este club
09nae(11 iun 20:06)
cel mai mult si mai mult la upu lipseste pregatirea si cheful de munca,mai bine te invarti ca un coi in caldare decat sa ajuti un pacient
012Dezamagit(11 iun 18:18)
Ne-am saturat de vorbe ! Vrem fapte ! Este inuman sa ajungi la urgenta cu salvarea si sa astepti ore intregi sa se uite cineva la tine !
18feaw(11 iun 15:10)
Ceea ce se intampla in zona de asteptare a acestui spital reprezinta chintesenta marlaniei, nesimtirii, nepasarii si coruptiei din aceasta tara. Nu este posibil ca o situatie reclamata de atata lume de atata timp, sa nu fie finalmente rezolvata. Nu numai cei de la CJC sunt sunt de vina pentru ca administreaza prost, dar si statul roman, deoarece se sta ore in sir in sala de asteptare pentru ca de multe ori nu este decat UN SINGUR MEDIC DE GARDAT. La un oras intreg.
114Cetatean(11 iun 12:02)
Nu numai de dotare e vb ci de personal ! Degeaba ai super dotari daca personal nu! Specialistii coboara fff greu...Au si pe sectie probleme este de inteles. ..Chiar daca uni se mai si fac ca au si nu vor sa coboare!! Asa ca reglementati consulturile specialistilor intai! A boschetarilor ce oamenii de bine suna la 112 si sunt analizati din cap pana in picioare de N ori ! A celor ce zilnic iau sala de asteptare ca propriul dormitor de si in wc miroase mai bn ca ei! De cei ce vin cu afectiuni banale sau de N zile sau luni si sunt investigati si para investigati!schimbati legile urgentelor!
39pacient(11 iun 10:45)
cum ce ii lipseste ce ii lipseste chiar sa fim cu toti inocenti. ii lipseste un meneger implicat un meneger care sa aiba habar de lucrurile care se intimpla in acest spital. nu se pune problema astazi cu menegerul actual CATALIN GRASA acesta nu ii nimic altceva deciit o sluga PSD si nimic mai mult. sa nu omitem si si un fooooost chirurg taietor de apendici. in mare un yas man si cam atiit. nemernic fara suflet implicare fara nimic.verificati si comentati dupa.
110lil(11 iun 08:24)
se asteapta mult din cauza faptului ca medicii specialisti coboara greu de pe sectii in urgenta. Deci, tot despre lipsa personalului este vorba. Daca ar exista, macar pentru cazurile cele mai frecvente, medici specialisti in permanenta la urgenta, atunci sigur examinarea pacientilor s-ar efectua mult mai rapid, ceea ce ar rezulta scurtarea timpului de asteptare.
017pacient(11 iun 08:17)
Nu are legatura dotarea UPU cu timpul de asteptare. Am avut nesansa sa ajung acolo cand urgenta era goala si tot am stat cateva ore.
45Pt gicu(11 iun 07:45)
Cei de la upu nu lucreaza si in privat
314Gicu(11 iun 07:32)
lipseste legea care taie din lacomia medicilor de a munci atat la stat, cat si la cabinetele private. Unde e decenta si demnitatea?
613matei(11 iun 07:20)
mergeti la urgenta intrum spital din anglia si stati cel putin 4 ore de asteptare la urgenta nu te intreaba nimeni nimic intr-o tara foarte civilizata .
mai mult...Sănătate
15 noi 17:21SănătateFundaţia Baylor Marea Neagră nu a primit autorizarea privind transportul medicamentelor în regim de scutire de la plata TVA

Fundația Baylor Marea Neagră din Constanța are misiunea prevenirii, tratării și îngrijirii bolilor infecțioase,...599

15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș487
13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia693
13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 2

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța anunță că din această...1923

10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe806
10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor1760
10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!

La începutul acestei săptămâni, în spațiul public, au apărut acuzații extrem de grave la adresa dr. Gheorghe...3682

10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!2135
7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!948
6 noi 00:36SănătateRomânia va avea un Registru Național al Cancerului la Copil. Iată ce informații va cuprinde!

Asociația Dăruiește Aripi, în parteneriat și în beneficiul Societății Române de Onco-Hematologie Pediatrică,...662

3 noi 00:41SănătatePrimul zâmbet. Viitoarele mame din CONSTANTA primesc GRATUIT lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului830
28 oct 01:52SănătateIgienă tot mai precară în spitale. Numărul infecţiilor dobândite de pacienţi aproape s-a dublat în ultimii 12 ani756
Vremea
1.6°-1° - 7.4° duminică, 18 noiembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.53 m/s din NNE
Presiune: 1037.62 milibari

Loto
6/4971417222848
5/40091016233635
joker4202425393
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 noi 00:00SportRomânia U21 - Belgia U21 3-3, după un final magnific de meci al tricolorilor

România U21 și Belgia U21 au termina la egalitate, scor 3-3. "Tricolorii" au marcat de două ori în minutele de...784

16 noi 00:00SportCulisele afacerii Ianis Hagi. Cum spionau angajații Fiorentinei pentru impresarii lui Ianis

În miile de documente Football Leaks se află emailuri și contracte care arată că echipa care l-a cumpărat pe fiul...1324

16 noi 00:00SportAccidentare cumplită în handbalul feminin: Ana Maria Ţicu şi-a rupt mâna în meciul dintre SCM Craiova şi Minaur Baia Mare

SCM Craiova a învins Minaur Baia Mare cu 21-19, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naţionale de handbal feminin,...508

16 noi 00:00SportLupte: Nicu Ojog - În finală am luptat într-un picior, dacă nu eram accidentat luam sigur aurul

Sportivul Nicu Samuel Ojog, medaliat cu argint la categoria 82 de kilograme, la lupte greco-romane, în cadrul...453

Local
17 noi 01:08LocalIncendiu la Valu lui Traian. Pompierii au intervenit!

Pompierii constănțeni au fost solicitați să intervină în localitatea Valu lui Traian. Apelul la 112 a sosit după...1458

17 noi 01:05LocalMFP: Obligaţiile fiscale achitate până la 15 decembrie se reduc cu 10% sau 5%

Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile...317

17 noi 23:49LocalBilanț la DNA: Zeci de inculpați, cercetați pentru corupție într-o singură lună

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) transmite că în luna octombrie au fost condamnaţi în dosare de corupţie...347

17 noi 01:03LocalExerciţiu româno-american de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a organizat primul exerciţiu comun de apărare chimică, biologică,...246

17 noi 01:02LocalAcțiuni ale Poliției Locale constănțene privind ordinea și liniștea publică

În ziua de 15 noiembrie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, au...444

17 noi 00:12LocalPERCHEZIŢII la CONSTANŢA la contrabandişti de ŢIGĂRI

Poliţiştii din Constanța au ridicat peste 126.000 de țigarete de contrabandă, în urma a 10 percheziții...1996

17 noi 00:12LocalALERTĂ! Ciclonul mediteranean lovește Dobrogea!

Vremea rea a pus stăpânire pe România! În Dobrogea, temperaturile sunt foarte scăzute, iar mercurul în termometre...5342

17 noi 01:02LocalScutere electrice, reţinute de inspectorii vamali

Inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa sud, în data de 15 noiembrie 2018 urmare...451

17 noi 00:22LocalVin ninsorile! Compania de Drumuri a scos utilajele pe autostradă

Având în vedere prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru acest sfârșit de săptămână, care...1951

17 noi 00:21LocalATENŢIE! MINORI la VOLAN, în Constanţa: unul a FUGIT de la locul ACCIDENTULUI!

Un tânăr în vârstă de 17 ani a făcut-o lată! A luat maşina părinţilor fără ca ei să ştie, s-a urcat la...2284

Politică
17 noi 00:59PoliticăAnchetă DIICOT pe finanţarea #REZIST: ALDE, mesaj incendiar pentru cei acuzaţi că au primit bani de la Soros

Ancheta DIICOT în cazul finanţării mişcării #rezist şi a unor ONG-uri implicate în organizarea protestelor...385

17 noi 01:00PoliticăNegoiţă: Dacă Guvernul va stabili ca 43% din impozitul pe venit să se repartizeze bugetelor locale, ajungem în fiasco

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, şi preşedintele executiv AMR, Ilie Bolojan, au...319

17 noi 18:37PoliticăOperațiunea remanierea: Cine pleacă și cine rămâne în Guvernul Dăncilă

Social-democraţii se vor reuni într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD luni, 19 noiembrie, de...886

17 noi 01:01PoliticăReacție furtunoasă după declarațiile lui Tudorel Toader - O asociație de procurori iese la atac: „Recomandările MCV nu sunt opționale“

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor apreciază obiectivitatea și integritatea raportului MCV...310

17 noi 01:04PoliticăCondamnări în primă instanță în dosarul ANRP: Horia Georgescu și Ingrid Mocanu - 4 ani de închisoare

Curtea de Apel București a dat, miercuri, primele sentințe în dosarul retrocedărilor de la ANRP. Fostul șef ANI,...469

17 noi 01:04PoliticăFlorin Iordache: Este incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că este...345

17 noi 00:02PoliticăEcaterina Andronescu este noul ministru al Educaţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al...972

17 noi 01:06PoliticăGheorghe Ștefan, zis Pinalti, a fost eliberat din închisoare după cinci luni de detenție

Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, a fost eliberat condiţionat joi, 15 noiembrie, prin...397

17 noi 23:53PoliticăConcurs de angajare organizat de Primăria Constanța pentru ocuparea unor funcții publice

Primăria municipiului Constanța pune la bătaie câteva posturi vacante, în vederea ocupării unor funcţii publice...710

17 noi 23:52PoliticăLeonard Tănase, de la ALDE Mangalia, va intra la vot pentru validarea mandatului de consilier județean

Consiliul Judeţean Constanţa a fost convocat în şedinţă ordinară, pe data de 26.11.2018, pentru a supune la vot...685

Monden
17 noi 00:00MondenCe spune Iulia Albu despre ținuta purtată de Carmen Iohannis la Paris. „Ne putem aștepta la multe gafe de acum încolo”

Iulia Albu a comentat ținuta purtată de prima doamnă a României, carmen Iohannis, în timpul vizitei în Franța....305

17 noi 00:00MondenINNA a strălucit pe covorul roșu de la Latin Grammy Awards, alături de Luis Fonsi, J Balvin și Maluma

Toată munca și pasiunea pentru muzică a INNEI au făcut din ea unul dintre cei mai apreciați artiști ai lumii,...256

17 noi 00:00MondenCher și Tom Cruise au fost împreună. De ce s-au despărțit

Ea are 72 de ani şi este una dintre divele absolute ale anilor 60-70. El are 56 de ani şi este unul dintre cei mai...269

17 noi 00:00MondenNicole Cherry nu mai este singură. Cum arată bărbatul care a cucerit-o

Nicole Cherry trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de bărbatul care a reușit să o cucerească. Artista...255

17 noi 00:00MondenReacția lui Carla’s Dreams atunci când Corina Bud a vrut să îl sărute în public

Zilele trecute, Corina s-a făcut din nou remarcată, la Elle Style Awards 2018, printr-o ținută inedită și nu...331

17 noi 00:00MondenElena Ionescu, în rochia de mireasă la trei luni după ce a născut

Elena Ionescu a devenit mamă în urmă cu trei luni, iar acum a îmbrăcat rochia de mireasă. Nu în fața altarului,...234

17 noi 00:00MondenDelia s-a îmbrăcat în culori fondante și a făcut show printre acadele, la Sala Palatului

Delia a “ocupat” Sala Palatului înaintea colegilor săi de la “X Factor”, Horia Brenciu și Ștefan Bănică...224

17 noi 00:24MondenMiss România, primele declarații despre iubit. Cea mai frumoasă femeie din lume s-a îndrăgostit

Ioana Filimon, Miss Global of the World, a povestit la Antena Stars cum a reuşit să câştige acest concurs, dar şi...286

17 noi 00:00MondenKim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă. Era mama a trei copii

Kim Porter, fosta iubită a rapperului P. Diddy, a fost găsită moartă, joi, în locuința ei din Los Angeles....244

17 noi 00:00MondenO pictură de David Hockney, vândută la licitaţie cu 90,3 milioane de dolari, un record pentru un artist în viaţă

O pânză semnată de pictorul britanic David Hockney a fost vândută joi cu 90,3 milioane de dolari în doar nouă...228

Mapamond
17 noi 00:00MapamondPE cere un control mai strict al exporturilor de arme; România, printre ţările care nu aplică eficient acest control

Parlamentul European le cere statelor membre ale Uniunii Europene să instituie un control mai strict al exporturilor de...192

17 noi 00:00MapamondRaportor ONU: Guvernul britanic se află într-o „stare de negare“ în privinţa sărăciei şi a impactului Brexit-ului

Guvernul britanic se află într-o 'stare de negare' în privinţa creşterii ratei de sărăcie şi nu a examinat...205

17 noi 00:00MapamondGermania: Horst Seehofer anunţă că se va retrage de la conducerea CSU la 19 ianuarie anul viitor

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, intenţionează să se retragă de la conducerea Uniunii Creştin...184

17 noi 00:00MapamondItalia: Un nou proces împotriva lui Silvio Berlusconi în legătură cu petrecerile „bunga-bunga“

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 82 de ani, deja inculpat în cadrul mai multor procese, a fost...195

17 noi 00:00MapamondEstonia se alătură statelor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia

Estonia s-a alăturat joi ţărilor care refuză să adere la pactul ONU privind migraţia, după ce executivul de la...207

17 noi 00:00MapamondPhenianul afirmă că a testat o armă de „înaltă tehnologie“

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat testarea unei noi arme "de înaltă tehnologie", transmite vineri AFP,...212

17 noi 00:00MapamondJulian Assange a fost inculpat în Statele Unite

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care a publicat în 2010 numeroase documente secrete americane, a fost inculpat...190

17 noi 00:00MapamondTheresa May: Proiectul de acord privind Brexit-ul este "cel mai bun pentru ţara mea"

Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă în Downing Street, că...195

17 noi 00:00MapamondPeste 1.500 de migranţi ai caravanei au ajuns la graniţa Mexicului cu SUA

Mai mult de 1.500 de migranţi din America Centrală au sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la graniţa cu Statele...205

17 noi 17:01MapamondNumărul militarilor americani în Europa reflectă dorinţa Washingtonului de a controla UE

Numărul de militari şi echipamente americane în Europa relevă faptul că Washingtonul doreşte să aibă controlul...228