rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de extindere și modernizare, una din prioritățile președintelui CJC

Ce îi lipsește Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța pentru ca pacienții să nu mai aștepte cu orele!

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța, unitate „de foc” în special în timpul verii, când aici ajung și peste 500 de pacienți într-o singură zi, are nevoie de modernizare și extindere. De altfel, după cum a subliniat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, cu ocazia vizitei la Constanța vicepremierului Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un proiect privind reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii UPU din cadrul celui mai mare spital din Constanța va fi supus cât de curând atenției specialiștilor din cadrul ministerului, pentru obținerea de fonduri europene.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța a fost modernizată relativ recent, în 2010, dar ceea ce s-a realizat la data respectivă nu este suficient, după cum s-a constatat, în urma desfășurării activității zilnice.

„Starea actuală a UPU SMURD este una necorespunzătoare din perspectiva suprafeței, compartimentării și dotărilor, în raport cu numărul populației pe care îl deservește unitatea din județul Constanța, fiind cel mai mare județ al regiunii de sud-est și unul dintre cele mai mari județe din România. UPU-SMURD funcționează în spațiul actual din anul 2010, având zona de triaj, zona de urgențe majore (cod roșu), zonă urgențe intermediare (cod galben), zonă urgențe minore (cod verde), zonă de observație staționar, zonă de primire urgențe pediatrice și laborator. Această structură necesită o modernizare/renovare pentru a se putea prestarea serviciilor de îngrijire a sănătății în condiții de calitate și siguranță, în conformitate cu Ordinul MS 1706/2007. În ultimii cinci ani nu au fost realizate investiții cu scopul de a reabilita, moderniza, extinde și dota UPU. Spațiile existente în acest moment sunt conforme Ordinului 1706/2007, însă cu următoarele lipsuri: absența spațiului de decontaminare, absența sălii de așteptare aparținători, separată de zona de triaj a pacienților, absența sălii de raport de gardă/training medici rezidenți”, se precizează în documentația elaborată la nivelul Consiliului Județean Constanța.

Este nevoie de investiții și din cauza „degradării accentuate a spațiilor, din cauza utilizării intensive în ultimii șase ani – spații insuficiente pentru aparținători (număr foarte mare de prezentări, mai ales în sezonul estival, peste capacitatea actuală, de aproximativ 500 de prezentări, la 24 de ore), și pentru că „dotarea cu echipamente medicale este insuficientă pentru numărul de prezentări actuale și cazuistică specifică Unității de Primiri Urgențe”, se mai arată în același document.

Pacienții acuză că așteaptă cu orele, CJC vrea să schimbe acest aspect!

„Prin reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea UPU se va asigura îmbunătățirea și fluidizarea actului medical, astfel încât acesta să devină mai eficient și să se desfășoare într-un interval de timp mult mai rapid, ceea ce va conduce la un grad de salvare de vieți omenești mult mai ridicat. Existența unui spațiu adecvat pentru a satisface volumul pacienților de urgență este critică pentru funcționarea adecvată a UPU SMURD. Din aceste considerente, se dorește ca spațiul existent al UPU SMURD să fie recompartimentat, astfel încât să se creeze noi spații care să permită scăderea medie a timpului de răspuns, ușurarea aglomerării și funcționarea UPU la parametri necesari fluxului de pacienți”, au mai precizat specialiștii.

Astfel, specialiștii de la CJC își propun să extindă UPU prin crearea de noi spații pentru: două birouri/cabinete medicale, o magazie, trei grupuri sanitare, o sală de așteptare pentru rude, o sală de decontaminare, două cabinete de obstetrică-ginecologie, sală de așteptare obstetrică-ginecologie, un hol, o sală de raport pentru rezidenți, o zonă de acces pentru ambulanțe, cu platformă asfaltată și copertină, o copertină din sticlă, cu pereți din sticlă. Ulterior, tot spațiul va fi recompartimentat.

„Pentru aceste spații nou create se dorește proiectarea și executarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și canalizare. Pentru spațiile deja existente, se dorește: aplicarea de pardoseli pentru trafic intens, uși de acces, zugrăveli și protecții pereți, revizii la instalațiile electrice, implementarea unui sistem de ventilație și tratare a aerului”, se menționează în documentație, conform datelor transmise de reprezentanții spitalului.

Este necesară și aparatură nouă

În cadrul proiectului se are în vedere și dotarea UPU cu aparatură nouă, printre care un EKG, analizatoare de markeri cardiaci, gaze sangvine, urină, aparat de vizualizat vene, aspiratoare chirurgicale, două cărucioare de transport bolnavi, șase defibrilatoare cu monitor/pacemaker, un ecograf Doppler cu ultrasunete portabil, cinci frigidere, două încălzitoare perfuzii, 25 de injectomate, lampe UV fixe și mobile, laringoscop, masă gips, 20 de mese de tratament din inox, tărgi, inclusiv pentru supraponderali, videolaringoscop etc.

Valoarea totală a proiectului va fi de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, în prezent proiectul de extindere și modernizare al unității de primiri urgențe este în lucru, dar așa cum a subliniat președintele CJC, Marius Țuțuianu, cu prilejul vizitei la Constanța a vicepremierului Paul Stănescu, aceasta este una dintre prioritățile autorității județene.

Florentina BOZÎNTAN

luni, 11 iunie 20183600
Comentarii

00marius(30 iun 11:31)
daca menegerul o aduce pa masa sa o penetreze pacienti ne multumiti cred sa fie in regula lucrurile daaaa altfel nu nu cred
00mit(27 iun 20:36)
lipseste un spatiu adecvat aerisit !Acum este inghesuit si neaerisit unde te poti imbolnavii de alte boli decat cu ce ai venit .Scoateti ugenta cel putin din acest spital si asa f. aglomerat!Se zvoneste ca vor sa-l inghesuie si mai mult construind un pvilion pentru pediatrie in spatiul din fata birourilor!Eu cred ca nu se gandeste decat in avantajul medicilor si nu al pacientilor si nici al locuitorilor din juru lspitalului!
03daria(26 iun 16:52)
ii lipseste un meneger si atiit. fara a mai fi si o sluga politica un ies man al PSD. aici vb de GRASA CATALIN
02Carl(24 iun 14:05)
Grasa sa te iau in penis.
04dan(22 iun 11:00)
cum cum ce ii lipseste. UN SPIT IN TESTICOLE excementului asa zis meneger CATALIN GRASA.Atiit si lucrurile se vor rezolva cu siguranta.
23am fost la upu(20 iun 20:27)
taietura la mana si fractura de coloanammi a zis ca ma coase la mana,au trecut 4 ore,au uitat si carnea a murit,mi a lipito prin apasare si mi au zis ca se lipeste singura,nu sa lipit,mi a crescut o bila care sub ea nu avea liant carnea vie,dupa 2 luni am fost la chirurg care mi a taiat bila si ma cusut,cu coloana au ghicito la CT,feactura l1 si l2 apostile transverse fara deplasare si ma trimis acasa sa stau in pat 3 saptamani,dupa ,nu am putut sa merg deaoarece un picior era beteag,ligament rupt la glezna,pe care l am aflat eu cu rmn in loc sa ma fi cautat ei atunci la accident
13Murphy(19 iun 19:45)
Mai bine mori acasa decat la UPU, te mai si macelaresc sa vada ei ce-ai avut, adica fac autopsia fara sa mai intrebe pe nimeni daca este sau nu de acord cu macelul. Pai daca eu nu vreau sa fac autopsia niciodata, ar trebui sa scrie in cardul de sanatate, NU DORESTE NICIODATA AUTOPSIE ! Adica nu doreste sa fie macelarit, fie el si mort !
41nu dezinformati(18 iun 12:43)
nu mai mancati bors, in legatura cu dr Grasa C, el este directorul spitalului judetean. Unitatea de primiri urgente UPU, apartine direct de Bucuresti. Adevarat la UPU , sunt foarte multe probleme de rezolvat, sunt sub orice critica !!!
15CLARA(18 iun 11:35)
CUM CE CE UN MENEGER NE AFILIAT POLITIC.AZI VB DE CATALIN GRASA SLUUUUUGA psd.
06pacient(14 iun 13:35)
EU EU STIU CE II LIPSESTE UNITATI DE PRIMIRI URGENTE. II LIPSESTE ASA UN MENEGER ADEVARAAAT DA DA ADEVARAT. NU CA CEL DE ASTAZI CARE II UN SLUGOI POLITIC SI ATIIT. II PUS CU MINA DE PSD. SA NE AMINTIM NUMELE ACESTUIA. GRASA CATALIN II NUMELE FACATORULUI DE NIMIC.SA NE AMINTIM POATE O SAIBA DECENTA SA-SI SEMNEZE DEMISIA.DACA SI DACA NU II UN SLUGOI SI DACA MAI ARE UN PIC DE DEMNITATE IN EL.SINCER MA MIR SA FIE ASA.
15Wuty(14 iun 09:19)
Oameni competenti,omul potrivit la locul potrivit.
16stan patitul(14 iun 07:16)
Oameni de calitate,personal care sa se ocupe de pacientii...oameni dedicati meseriei nu care trateaza totul cu indiferenta...asta lipseste..Calitatea de a fi om...
08mit(13 iun 11:01)
solutia cea mai buna este mutarea sectiei de urgente in afara orasului care este asfecsiat de aglomeratie si zgomotele de la salvari si mai nou de la elicopterele smurd.Salvati cateva vieti si distrugeti mii de oameni din jurul spitalului judetean .Prefectul si primarul ar trebui sa fie preocupati si de linistea orasului care este permanent in stare de razboi cu sirenele si zgomotul produs de salvari si elicoptere care mai fac si taximetrie .
44maria calin(13 iun 08:37)
Medicii nu coboara in urgenta ca acolo e de munca -le-a facut salarii 20000 de lei dar nu i-a vindecat de puturosenie si de spagi in plic -managerul spit sa angajeze medici permanenti la urgenta si ar face economii cu banii de garzi platite medicilor si asistentelor hapsini si nesatui din spital
06X ulescu(12 iun 08:58)
Aseara in urgenta un "mare platitor de taxe" accidentat plimbat conform protocolului dar el refuza CT si iar plimba l si cardul de pretenasi umplu si el triajul si galagie doar asa fac ciorile bodyguardul egal zero sefa la fel doar era de garda iar acum ma intreb daca pierzi timpul cu un asemenea specimen in van daca sefa e chioara surda de ce tot ziceti de noile modernizari?! mai bine schimbati legile si puse in aplicatie urgenta sa fie urgenta nu este urgenta sa plateasca refuza la fel sa nu mai abuzeze de 112 nu este nr taxi iar upu nu este club
09nae(11 iun 20:06)
cel mai mult si mai mult la upu lipseste pregatirea si cheful de munca,mai bine te invarti ca un coi in caldare decat sa ajuti un pacient
012Dezamagit(11 iun 18:18)
Ne-am saturat de vorbe ! Vrem fapte ! Este inuman sa ajungi la urgenta cu salvarea si sa astepti ore intregi sa se uite cineva la tine !
18feaw(11 iun 15:10)
Ceea ce se intampla in zona de asteptare a acestui spital reprezinta chintesenta marlaniei, nesimtirii, nepasarii si coruptiei din aceasta tara. Nu este posibil ca o situatie reclamata de atata lume de atata timp, sa nu fie finalmente rezolvata. Nu numai cei de la CJC sunt sunt de vina pentru ca administreaza prost, dar si statul roman, deoarece se sta ore in sir in sala de asteptare pentru ca de multe ori nu este decat UN SINGUR MEDIC DE GARDAT. La un oras intreg.
114Cetatean(11 iun 12:02)
Nu numai de dotare e vb ci de personal ! Degeaba ai super dotari daca personal nu! Specialistii coboara fff greu...Au si pe sectie probleme este de inteles. ..Chiar daca uni se mai si fac ca au si nu vor sa coboare!! Asa ca reglementati consulturile specialistilor intai! A boschetarilor ce oamenii de bine suna la 112 si sunt analizati din cap pana in picioare de N ori ! A celor ce zilnic iau sala de asteptare ca propriul dormitor de si in wc miroase mai bn ca ei! De cei ce vin cu afectiuni banale sau de N zile sau luni si sunt investigati si para investigati!schimbati legile urgentelor!
39pacient(11 iun 10:45)
cum ce ii lipseste ce ii lipseste chiar sa fim cu toti inocenti. ii lipseste un meneger implicat un meneger care sa aiba habar de lucrurile care se intimpla in acest spital. nu se pune problema astazi cu menegerul actual CATALIN GRASA acesta nu ii nimic altceva deciit o sluga PSD si nimic mai mult. sa nu omitem si si un fooooost chirurg taietor de apendici. in mare un yas man si cam atiit. nemernic fara suflet implicare fara nimic.verificati si comentati dupa.
110lil(11 iun 08:24)
se asteapta mult din cauza faptului ca medicii specialisti coboara greu de pe sectii in urgenta. Deci, tot despre lipsa personalului este vorba. Daca ar exista, macar pentru cazurile cele mai frecvente, medici specialisti in permanenta la urgenta, atunci sigur examinarea pacientilor s-ar efectua mult mai rapid, ceea ce ar rezulta scurtarea timpului de asteptare.
017pacient(11 iun 08:17)
Nu are legatura dotarea UPU cu timpul de asteptare. Am avut nesansa sa ajung acolo cand urgenta era goala si tot am stat cateva ore.
45Pt gicu(11 iun 07:45)
Cei de la upu nu lucreaza si in privat
314Gicu(11 iun 07:32)
lipseste legea care taie din lacomia medicilor de a munci atat la stat, cat si la cabinetele private. Unde e decenta si demnitatea?
613matei(11 iun 07:20)
mergeti la urgenta intrum spital din anglia si stati cel putin 4 ore de asteptare la urgenta nu te intreaba nimeni nimic intr-o tara foarte civilizata .
mai mult...Sănătate
17 iul 00:25SănătateModelul arhitectural al primului spital regional a fost prezentat la Iași

Ministrul Sănătății Sorina Pintea s-a aflat pe data de 12 iulie a.c., la Iași alături de Cristian Grasu,...432

17 iul 00:21SănătateUn reputat doctor oncolog turc vine în Constanța pentru a oferi gratuit a doua opinie medicală723
13 iul 03:15SănătateHEKA Hospital din Constanța, finanțat cu 11 milioane lei pentru construcție și dotare medicală996
13 iul 02:18SănătateSistemul sanitar din Constanța, ÎN FIERBERE: salariații vor trebui să dea bani înapoi la stat?

Din nou, sistemul sanitar din Constanța – ca de altfel, din întreaga țară! – este în fierbere! Contabilele...6298

7 iul 02:23SănătatePeste două sute de noi cazuri de rujeolă. Numărul total al îmbolnăvirilor este record574
4 iul 00:47SănătatePosturi de medici şefi în Spitalul Judeţean Constanţa, scoase la concurs1840
4 iul 01:33SănătatePacienta supusă primei proceduri de chemoembolizare a fost externată

Pacienta care a fost supusă, săptămâna trecută, primei proceduri de chemoembolizare, a fost externată având stare...1237

4 iul 01:46SănătateSute de boli cauzate de consumul de ALCOOL1018
4 iul 01:47SănătateRelația de încredere- utopie sau realitate? Ce spun psihologii685
3 iul 00:47SănătateDoar trei Centre de permanenţă la nivelul Judeţului Constanţa: ‘Este strigător la cer’

Judeţul Constanţa deţine la această oră numai trei centre de permanenţă! Faptul este cu atât mai dureros pentru...1124

3 iul 00:46SănătateÎNGRIJIREA LA DOMICILIU ia amploare în judeţul Constanţa!2389
2 iul 00:58SănătateA fost inaugurat HEKA HOSPITAL. Iată ce noutăți aduce pe piața medicală privată din Constanța7167
Vremea
26°22.6° - 26° miercuri, 18 iulie 2018
cer seninUmiditate: 88%
Vânt: 3.08 m/s din SV
Presiune: 1013.97 milibari

Loto
6/4932327293246
5/4014162129348
joker2318234118
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 iul 00:00SportRocadă spectaculoasă: Simona Halep tocmai a devenit mai bogată decât Gică Hagi!

La numai 27 ani, Simona a adunat mai mulți bani din turneele de tenis și din contractele de publicitate, câștigurile...2400

18 iul 00:00SportMarius Avram a fost scos pe targă la meciul pe care îl conducea în Europa League!

Arbitrul român Marius Avram (38 de ani) a trecut prin momente complicate în timpul meciului din Europa League dintre...653

18 iul 00:00SportSimona Halep, distracţie într-un club de fiţe din Mamaia

...1121

18 iul 00:00SportZidane se va alătura conducerii lui Juventus Torino

Fostul mare internaţional francez Zidane, până la sfârşitul sezonului trecut antrenor de succes al lui Real Madrid,...618

Local
18 iul 00:00LocalDecizie în dosarul tânărului care a agresat doi polițiști, la Hârșova!

Leonard Sebastian Colibaș nu scapă din arest, magistrații menținându-i măsura până la o nouă verificare, cel...588

18 iul 02:47LocalCasieriile RADET Constanța sunt închise vineri, 20 iulie 2018

RADET Constanța aduce la cunoștința consumatorilor că vineri, 20 iulie a.c., casieriile și ghișeele de relații cu...401

18 iul 02:46LocalRomânia va participa la Jocurile Invictus de la Sydney!

România va participa la Jocurile Invictus ce se vor desfășura, între 20 și 27 octombrie, în Australia, la Sydney,...269

18 iul 02:46LocalProprietarii de animale afectați de Pesta Porcină Africană, despăgubiţi!

Despăgubiri în rândul proprietarilor de animale afectaţi de Pesta Porcină Africană! Președintele ANSVSA, dr....464

18 iul 02:45LocalIndividul care a spart o casă în Lumina a fost prins

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de furt, din incinta unui imobil, din localitatea Lumina,...1362

18 iul 02:44LocalProiect INEDIT și neconvențional: Cort Terapeutic la Vama Veche

Aproape două milioane de români suferă de depresie și foarte puțini dintre ei au încredere în terapeuți și...341

18 iul 02:44LocalSe fură ca-n codru din magazinele din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 16 iulie a.c., au identificat un tânăr, în vârstă de 19...756

18 iul 02:42LocalFemeie din Cernavodă condamnată pentru tentativă de furt, la București

Mariana Cristea a fost trimisă în judecată pentru tentativă de furt în stare de recidivă postcondamnatorie, fiind...1593

18 iul 02:41LocalAmenzi pe bandă rulantă la Constanța! Călători fără bilet, mizerie și construcții ilegale

1578 de sancțiuni contravenționale în valoare de 332.600 lei au fost aplicate de polițiștii locali din cadrul...636

18 iul 02:59LocalREVOLTĂTOR! Un bărbat descărca deşeuri cu o basculantă, în zona Carrefour din Constanţa! VIDEO

Revoltător! Un constănţean a încercat să scape de o grămadă de deşeuri aruncându-le pe un teren din municipiul...918

Politică
18 iul 02:52PoliticăProiectele şi ordonanţele adoptate de Guvern în şedinţa de marţi

Biroul de presă al Guvernului a transmis un comunicat privind proiectele de acte normative adoptate sau de care...790

18 iul 02:51PoliticăCCR retrimite în Parlament legea statutului aleșilor locali

Curtea Constituțională a României a admis, marți, sesizarea formulată de 80 de parlamentari ai Partidului Mișcarea...326

18 iul 02:50PoliticăDăncilă: Plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate va fi majorat la 990 de lei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat marţi că plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de...301

18 iul 02:50PoliticăCCR a respins sesizarea PNL-USR cu privire la modificările Legii CSM

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, ca inadmisibilă, sesizarea PNL şi USR în legătură cu...295

18 iul 02:49PoliticăDan Şova, condamnat la trei ani de închisoare, transferat de la Penitenciarul Rahova la Jilava

Fostul senator PSD Dan Şova, care în 20 iunie a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare...754

18 iul 22:22PoliticăLucrări ample de reabilitare, în Cernavodă!

În această săptămână, la Cernavodă se derulează mai multe lucrări de reabilitare printre care şi...878

18 iul 02:49PoliticăJumătatea de Românie de peste graniţă. Ministrul Intotero, detalii despre diaspora

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni subliniază că, în afara graniţelor ţării, se află nu...555

18 iul 02:48PoliticăBursa zvonurilor pentru postul de prefect al Constanţei: este vehiculat şi numele lui Lucian Lungoci

Este forfotă în PSD Constanţa! Se vehiculează atât de multe nume pentru postul de prefect, încât mulţi...1236

18 iul 02:40PoliticăOrdonanța grațierii. Tăriceanu: Vreau să spun foarte clar, m-am interesat

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a spulberat speculațiile apărute în mass media care susțineau că...599

18 iul 02:40PoliticăNERVI în coaliție: liderii ALDE, atac la Olguța Vasilescu

Deputatul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al ALDE, a declarat luni că va trebui discutată în coaliţie...806

Monden
18 iul 00:00MondenFiica Andreei Esca și-a făcut vlog! Iată cum s-a filmat Alexia Eram la mare

Alexia Eram, fiica Andreei Esca, a intrat și ea în rândul vloggerilor! Cum face parte dintr-un grup de prieteni...375

18 iul 00:00MondenMadonna, fotografie rară de familie! Cum arată cei șase copii?

Pe Madonna (59) o știm dintotdeauna! Este artista completă, care, la aproape șaizeci de ani, încă străbate lumea...286

18 iul 00:00MondenFiul lui David Beckham a renunțat la facultate. Se distrează într-o vacanță exotică!

Acum un an, David și Victoria Bekham împărtășeau, bucuroși, vestea că fiul lor cel mare studiază la celebra...230

18 iul 00:00MondenCher, apariţie impecabilă! Artista a dezvăluit cum se menţine în formă la 72 de ani

Deşi anii au trecut, Cher reuşeşte în continuare să impresioneze cu fiecare apariţie publică. Dacă anul trecut...265

18 iul 00:00MondenMariah Carey, decolteu amețitor! Vedeta se pregătește pentru revenirea pe scenă

Mariah Carey a înflorit de când rezultatele operației de micșorare a stomacului au început să se vadă! Solista...226

18 iul 00:00MondenDelia, primele impresii de la filmările noului sezon X-Factor

A trecut o primă săptămână de filmări la noul sezon X-Factor, emisiunea de talente de la Antena 1, iar Delia e...168

18 iul 00:00MondenCocaina pentru VIP-uri. Din martori au ajuns suspecţi!

Jurnalistul Oreste Teodorescu s-a prezentat luni, 16 iulie, la sediul DIICOT Ploieşti, pentru a fi audiat în calitate...398

18 iul 00:00MondenJohnny Depp a ajuns la o înţelegere cu foştii săi manageri pe care îi acuza de fraudă

Actorul Johnny Depp a ajuns la o înțelegere cu foștii săi manageri, pe care îi acuza că i-au furat sume importante...173

18 iul 00:00MondenTopul vedetelor care au făcut cei mai mulți bani în 2017. Mayweather și George Clooney pe primele locuri

Jurnaliștii de la Forbes au făcut public Topul vedetelor care au făcut cei mai mulți bani în 2017, iar pe primul...153

18 iul 00:00MondenFiica lui Michael Jackson a declarat că este bisexuală

Paris Jackson, fiica regretatului star Michael Jackson, le-a mărturisit fanilor că este bisexuală, pe contul său de...278

Mapamond
18 iul 00:00MapamondSpania: Mii de persoane au aderat deja la o nouă mişcare separatistă catalană

O nouă mişcare separatistă catalană, intitulată 'Crida Nacional per la Republica' (Strigătul Naţional pentru...153

18 iul 17:46MapamondArnold Schwarzenegger: Trump a părut „un molâu fără coloană vertebrală“ la conferinţa de presă cu Putin

Fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger (republican) l-a atacat dur luni pe preşedintele american Donald...182

18 iul 00:00MapamondTurcia: 31 de persoane, inclusiv militari, condamnate la închisoare pe viaţă în legătură cu puciul din 2016

Foşti militari se află printre cele 31 de persoane condamnate marţi la închisoare pe viaţă de către un tribunal...149

18 iul 00:00MapamondSlovenia, confruntată cu perspectiva unor alegeri anticipate după ce conservatorii au părăsit discuţiile pentru formarea unei coaliţii

Slovenia se confruntă cu perspectiva unor alegeri anticipate după ce partidul conservator Noua Slovenie (NSI) s-a...142

18 iul 00:00MapamondCoreea: S-au reluat comunicaţiile militare între Nord şi Sud

Cele două Corei şi-au restabilit complet, marţi, comunicaţiile militare în vestul peninsulei, a anunţat ministerul...150

18 iul 00:00MapamondDonald Trump susţine că SUA plătesc peste 90% din apărarea Europei

Într-un interviu acordat televiziunii Fox News la Helsinki, după întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin,...149

18 iul 00:00MapamondVladimir Putin se oferă să permită Statelor Unite interogarea agenţilor ruşi acuzaţi de amestec în alegerile americane

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit luni, după întâlnirea de la Helsinki cu Donald Trump, să permită...136

18 iul 00:00MapamondÎncă un ministru britanic demisionează din echipa premierului Theresa May

Guto Bebb, ministru de rangul al doilea însărcinat cu achiziţiile în ministerul britanic al apărării, a demisionat...144

18 iul 00:00MapamondOperaţiune majoră a poliţiei italiene împotriva clanului mafiot Casamonica: 31 de arestări

Cel mai cunoscut clan mafiot din Roma, Casamonica, a fost vizat marţi de o operaţiune majoră a poliţiei care a...171

18 iul 00:00MapamondIndia: 18 bărbaţi au fost arestaţi pentru violarea unei eleve de 11 ani, în estul ţării

Optsprezece bărbaţi au fost arestaţi pentru violarea unei eleve în vârstă de 11 ani, timp de mai multe luni,...196