REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce înseamnă să fii poliţist? O zi de muncă a comisarului-şef Adrian Rapotan - VIDEO

Ce înseamnă să fii poliţist? O zi de muncă a comisarului-şef Adrian Rapotan - VIDEO

Replica API 18 februarie 2014 | 00:00 295

În biroul adjunctului şefului IPJ Constanţa!

În biroul adjunctului şefului IPJ Constanţa!

Mirosul minei de pix ce ia contact cu coala de hârtie, zbârnâitul ascuţit al telefonului, sunetul receptorului pus în furcă, voci, cuvinte şi discuţii. Da, ne aflăm în biroul comisarului - şef Adrian Rapotan, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Chiar dacă ziua este una plină, cum sunt toate de altfel pentru omul legii, acesta şi-a rupt din puţinul timp pentru a ne vorbi despre meseria de poliţist.

Reporter: Domnule Rapotan, dumneavoastră aveţi timp să mai respiraţi când sunteţi la serviciu?

Adrian Rapotan: Din când în când respirăm. Sigur că da, sunt foarte multe probleme. La Poliţie niciodată nu se termină problemele deşi avem o activitate, în general, planificată. Încercăm să ne structurăm nişte priorităţi, dar de foarte multe ori vin evenimentele peste noi. Încercăm să avem o conduită preventivă pentru a preveni anumite genuri de fapte. Chiar a fost bilanţul Poliţiei Române, în care invitaţii au apreciat acest lucru şi implicarea poliţiştilor. Suntem o instituţie în care munca nu este normată, din păcate, criza de efective, de resurse umane mai degrabă. Este o profesie, o meserie, în care dacă nu ai vocaţie şi stai numai cu ochii la ceas sau la calendar nu ai să faci nimic. Aici se lucrează cu pasiune. Poate că este o comparaţie un pic deplasată, dar aşa cum un artist plastic stă ore întregi în faţa planşei să-şi realizeze capodopera, aşa şi munca de poliţist: dacă nu pui pasiune, devii un funcţionar public riguros şi strict şi nu faci nimic. Îţi trebuie foarte multă apropiere şi dragoste faţă de această profesie. Avem foarte multe lucruri bune, avem, din păcate, şi neajunsuri.

Însă, în timpul discuţiei, comisarul şef a început să vorbească şi de activitatea cotidianului Replica, menţionând: "Dumneavoastră (cotidianul Replica) aţi fost alături de noi cu bune şi rele, aţi prezentat succesele poliţiei, atunci când a fost cazul, şi pe cele mai puţin plăcute şi este normal să fie aşa...", după care a făcut o scurtă pauză, ca şi cum şi-a adus aminte de ceva.

Adrian Rapotan: "Parcă îmi aduc aminte că zilele acestea faceţi un număr de ani. 12, da. Parcă ieri vedeam pentru prima dată ziarul dumneavoastră, Replica. Daţi-mi voie să vă spun un "La mulţi ani!" cu această ocazie, să fiţi la fel de performanţi, să fiţi alături de noi pentru că noi şi ziariştii suntem primii de la evenimente. De multe ori chiar ne animă un sentiment de apropiere profesională. Cercetări la faţa locului, evenimente: Poliţia şi ziarul. Vă mulţumesc pentru modul în care aţi oglindit activitatea Poliţiei, să aveţi şi dumneavoastră multe realizări şi împliniri şi să fiţi un ziar cu un standard ridicat, aşa cum aţi fost şi până acum. Şi, încă o dată, La mulţi ani celor care trudiţi la Replica.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218