REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce înseamnă SCENARIUL ROȘU pentru Constanța: ȘCOLILE și RESTAURANTELE, ÎNCHISE!

Ce înseamnă SCENARIUL ROȘU pentru Constanța: ȘCOLILE și RESTAURANTELE, ÎNCHISE!

Replica API 3 noiembrie 2020 | 00:04 32858

După ce incidenţa cazurilor de coronavirus în municipiul Constanţa a ajuns la 3,50 (număr înregistrat luni, 2 noiembrie), localitatea trece la scenariul roşu. Astfel, s-a luat o serie de măsuri, care au fost transmise de către reprezentanții Prefecturii. Acestea vor intra în vigoare începând cu data de 3 noiembrie a.c., ora 00:00.

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, a convocat, luni, 2 noiembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 61 a CJSU Constanța, care prevede constatarea depășirii ratei de incidență peste pragul de 3/1.000 locuitori, în cazul municipiului Constanța, constatarea încadrării județului Constanța în limitele de incidență cumulată mai mare de 1.5/1.000 locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori.

Iată măsurile, partea I:

Prin urmare, cum, în acest moment, rata de incidență cumulată a municipiului Constanța a ajuns la 3.5/1.000 locuitori, ca urmare a pozitivării, în ultimele 14 zile, a 1.096 de persoane, din totalul de 313.223 de locuitori. Printre măsurile preventive care intră în vigoare începând cu data de 03 noiembrie a.c., ora 00:00, ca urmare a aprobării CJSU Constanța, se numără:

Iată măsurile, partea a II-a:

Măsuri preventive care intră în vigoare la Constanța după depășirea pragului de infectări

se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul şi gura. Este permisă înlăturarea acesteia, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi, în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minimum 2 m de alte persoane;

organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă;

organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;

organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;

activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se va desfăşura doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi;

în situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi mai sus este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

operatorii economici prevăzuţi mai sus vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activităţile de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de alimentaţie publică de tipul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor, precum şi în spaţiile special amenajate din exteriorul clădirilor;

activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Toate şcolile din Constanţa trec în scenariul roşu

De asemenea, în urma unei analize realizate de DSP Constanța, s-a aprobat și trecerea tuturor unităților de învățământ de stat și particulare din municipiul Constanța în scenariul 3 de funcționare. Toate măsurile prevăzute în ultima hotărâre a CJSU sunt valabile pentru următoarele 14 zile, urmând să fie reevaluate.

Premergător ședinței de CJSU, prefectul județului a convocat membrii Grupului de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii, pentru stabilirea modului în care măsurile preventive vor fi implementate. De asemenea, în perioada următoare se vor intensifica acțiunile de control realizate de forțele MAI (IPJ Constanța, IJJ Constanța), privind respectarea măsurilor, iar școlile din municipiu vor fi și ele verificate, dacă se respectă toate normele specifice stării de alertă.

Măsurile vor intra în vigoare începând cu data de 3 noiembrie, ora 00.00

Suplimentar, în aceeași ședință a CJSU s-a votat în unanimitate ca întreg județul să implementeze măsurile prevăzute în anexa 3 a hotărârii nr. 51 din 26.10.2020, având în vedere încadrarea județului între ratele de incidență de 1.5/1.000 locuitori și 3/1.000 locuitori. Astfel, măsuri precum funcționarea restaurantelor la capacitate de 30% sau obligativitatea purtării măștii de protecție în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare, falezele sau în proximitatea instituțiilor de învățământ, vor intra în vigoare, începând cu data de 03 noiembrie a.c., ora 00:00, inclusiv în localități care au o rată de incidență a cazurilor sub pragul de 1.5/1.000 locuitori.

Excepție vor face localitățile în care rata de incidență a depășit pragul de 3/1.000 locuitori (Constanța și Ovidiu) și localitatea Fântânele, unde măsura carantinării zonale este încă în vigoare. Pentru cele trei localități se aplică măsurile preventive care se încadrează în normele prevăzute de anexa 4 a hotărârii CJSU nr. 51 din 26.10.2020.

„Înainte de a implementa măsurile restrictive de la nivelul municipiului reședință de județ, am optat pentru convocarea acestui grup de lucru, alături de care am luat măsurile cele mai potrivite pentru stoparea răspândirii virusului. Am reunit toți specialiștii din cele mai importante structuri și, împreună, suntem convinși că măsurile validate prin CJSU vor duce la o scădere a ratei de incidență. Însă, pentru ca efectul măsurilor să fie unul garantat, avem nevoie de implicarea responsabilă a cetățenilor. Autoritățile vin cu măsuri, este de datoria fiecăruia dintre noi să le respectăm, pentru binele nostru, dar și pentru binele celor dragi”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Liliana IONIȚĂ, Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu se poate..noi fetitele,pramatiile societatii romanesti , unde mai tragem de timp???noi la scoala nu prea am fost,si nici nu ne intereseaza. la munca nu avem loc de pensionari..la produs am fost si nu prea mai merge...s-au smecherit barosanii si ne daubani falsi...mai bine stam prin carciumi poate cade ceva..bautura ,mancare si ceva de pompat...bani sa iasa ca avem mare foame in noi..asta-i viata de panarama..si suntem multe..nu inchideti carciumile...va rugam..noi dormim pe mese...pe scaune..viata de parasute,,,dimineata cadem prin santuri..
3
5
In curand cu incompetentii astia o sa aveti de ales,o sa muriti de Covid sau de foame.Asa ca mult succes celor care ne conduc!
3
2
dar bodegile sunt deschise si la ora actuala , mergeti prin poarta 6 sa vedeti ... sunteti penibil autoritati de k...t
8
0
degeaba latrati aici toti, si in online in general, ca in realitate sunteti mielusei cumintei care ascultati tot ce spun "autoritatile". neam de oi proaste, mi-e scarba de tara asta
10
8
pt cel care posteaza sub numele de fagabou de la 23"20 De unde mm covidul a ajuns religie? cica sa crezi in covid. mm de martalog
8
1
Eu n-am incredere in datele prezentate de autoritati,pot fi manipulate in functie de diferite interese! Strict,numarul de persoane infectate poate fi rotunjit din pix!
9
4
Din pacate respectul fata de ceilalti prin purtatul mastii si evitarea inghesuielii se manifesta la toate categoriile de varste si categorii sociale. Nesimtirea romaneasca nu se poate reduce prin amenzi. Prabusirea educatiei si moralitatii in ultimele decenii a dus la ,,pauperizarea'' intelectuala si sufleteasca a milioane de romani,tineri si batrani,cu sau fara studii. A avea studii superioare nu garanteaza si educatia,bunul simt ci poate doar o suma de cunostinte intr-un domeniu anume,daca facultatea e pe bune,nu pe copiat si spagi.
14
1
Pentru specimenul de la 9:12 Analfabetule ! Nu e tarziu sa mergi la scoala......primara !
6
3
Mai bine dute si spalate pe gura ca mirosi a c...t
4
5
Denis, femeie sau barbat, nume de heterosexual, are mentalitati naziste, pe care le propavaduieste in mediul public. In urmatoarea postare va cere eutanasierea batrinilor si daca se poate confiscarea bunurilor acestora si trecerea in proprietatea unuia ca el, sau eaea. Fereasca Dumnezeu de asemenea specimene!
4
14
Virusul se raspandeste cel mai repede in mijloacele de transport in comun si piete. E plin de batrani care se plimba fara niciun motiv cu autobuzele, doar pentru ca au gratuitate, iar in piete nu s-a auzit de masca.
21
3
Va grabiti sa inchideti scolile, dar lasati mallurile deschise!!!
26
4
Ai dreptate dar uite ca prostii sunt din ce in ce mai multi. Filmul Idiocracy e minciuna pe langa ce prosti avem in ziua de azi. Recomand filmul oricum
18
2
DSP-ul a propus ca restaurantele pot functiona la 30% din capacitate dar Silviu-Iulian COSA a decis sa inchida, de ce nu spune-ti adevarul. Vroia sa inchida un oras de 300.000 de locuitori pentru 1.000 de persoane ca asa vrea PNL-ul sa inchida tot ca sa ia Klaus si Ludovic banii de la UE.
16
25
Nu se moare de covid...se moare de prostie.
19
23
se observa ca toti cei care nu cred in covid, nu au auzit in viata lor de gramatica sau virgula
34
19
Sa luati la muie cu covidu pulii. V-au handicapat astia de tot, virusuuu pulaaaaa, baaaaaa e o gripa baaaa
29
37
de unde pula mea atitea teste ma ks facute sa ia bani de la stat pentru teste pozitive
20
17
Replica, mai lasi mult toti frustratii sa iti manjeasca ziarul cu mizeriile lor? Asa limbaj nu am citit nicaieri. Chiar nu iti facbine asa comentarii in paginile tale.
21
17
Trebuie sa evitam contaminarea populatiei.
27
15
miile si miile de angajati au teorii pe campii, au revolte ca masca le ia libertatea aia pe care oricum ei, sclavii grijilor zilei de maine, n-o au etc etc. Copiii sunt niste telefonisti si feibukari ingramaditi care behaie pana la 1 noaptea nimic si care-si baga picioarele in orice forma de grija sau respect pentru ca semintele acelasi gust are samd. Asa ca de-aia nu mai am eu tranzit intestinal de grija lor - ei o vor asa si pe urma kitzaie. Si pentru informare corecta, am 40 de ani, muncesc pentru ca sunt bun si am economii suficiente si de scenariu rosu pana cand ma plictisesc. Poop you.
15
18
Si daca nu mai merg la scoala copii crede ti ca dispare virusul
11
6
Prostii care abia se taraie, care nu au facut nimic in viata lor, care isi duc zilele mancand cacat la adresa altora si care abia asteapta vreo pomana, se bucura ca se mai inchid una- alta. Atat ii duce capu', atata fac ! In realitate, patronii se mai descurca dar miile si miile de angajati au rate, au familii si copii care trebuie intretinute. Indiferent ce va face guvernul, idiotii vor ramane tot idioti. Politia trebuie sa faca controale non-stop, sa inchida strict pe cei care ignora normele si pe prostii care nu poarta masti. Punct.
16
17
DSP Constanta teebuie restructurat masiv. Nu ajuta oe nimeni cu nimic!
38
4
proasta aia de contabila cu diploma cumparata la batranete de la Spiru Haret s-a prins in sfarsit ca trebuie sa socoteasca si testele facute la clinicile private... toata vara ca sa vina lumea la plaja , jigodia avand o pensiune , raporta un numar mic de infectari , pe cel dat de spitalul de infectioase... cine plm o tine in brate pe idioata asta imbatranita in uratenie si prostie care a fost numita politic la conducerea dsp Cta , dupa ce s-a plimbat prin toate partidele...!?!
42
4
ii intra lu mata in gat
9
3
ftv gura sa va fut ultimele saptamani erau cate 100 media pe zi acum are o zi 300 si gata scenariul pulii rosu ca trebuia sa se alinieze cu bucuresti cluj
27
14
16.09 muye cu caca neam de zdrente si secaturi ce esti. Plus betivi si koorve. Huo olto moldo
9
32
Vara asta sm mancat un kkt de pizza luata de la Lidl cu 9 lei ... la Scoica Land Mamaia Nord cu pretul de 45 lei ! Sa ma cac in gura la toti machedonii samsari si sa le fut cracanatele in cur cum ii place lu' Aia de la ASTORIA fosta nevasta a lui DONE CONTRABANDISTU , caruia i-sm rupt gaozu !!!
40
15
Mizerie. Date incorecte
20
14
Stare de urgenta galbejitilor
36
12
BAI NEBUNILOR ,NU NE PUBETI COPIII IN PERICOL ,INCHIDETI DRACULUI SCOLILE PE O PERIOADA DE 2 SAU 3 SAPTAMANI ,CA LA BUCURESTI .
55
27
Targul de legume si fructe de pe varieanta,sau targul sapatmanal se inchid si ele ,ca nu se specifica nimic
26
6
De. Luni va intra pula in cur
31
32
Asa sa vorbesti acasa la muma ta si tac'tu nu aici! ia-ti pastilele dementule si abereaza in alta parte! in p...intri tu cu clanta deschisa daca nu ti-o tii inchisa, mars de aici!
40
19
traiasca hireca, toata vara greierasii din tara au adus covidu peste noi. au masluit raportarile ca sa mearga horeca, acum reajusteaza pentru fraieri ! cat impozit da horeca ??? aud ???
42
16
Intra-n pula Constanta de luni, duceti-va-n plm cu raportarile voastre.
47
55

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369