REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce le pregătește Orban funcționarilor publici, după 6 decembrie

Ce le pregătește Orban funcționarilor publici, după 6 decembrie

Replica API 3 decembrie 2020 | 00:00 2206

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi, la B1 TV, despre măsurile pe care le va lua după 6 decembrie, dacă va rămâne la Palatul Victoria. Șeful PNL vrea să modifice mai multe legi, inclusiv cea a funcționarului public.

Ludovic Orban

"Promit să modific Legea statutului deputaților și senatorilor ca să nu mai existe posibilitatea demisiei în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Cine este contra pensiei speciale, trebuie să voteze această lege.

Trebuie să facem un pic de curățenie în parlament. Noi dădeam o OUG, iar parlamentul o modifica printr-o lege. Pregătim legea educației, codul administrativ, legea sănătății. Și legea statutului funcționarului public trebuie modificată. Singura modalitate pentru a accede într-o funcție este concursul. ANFP să nu mai în subordinea Guvernului, să avem garanția că cine este funcționar public, este funcționar și nu vrea o carieră politică. Oamenii votează mai degrabă pentru un program de guvernare serios.

Noi trebuie să luăm modelul din alte țări. Acum ai delegare, detașare pentru a ocupa o funcție publică. Modalitatea de evaluare a funcționarului s-a transformat în una formală, care nu ține cont de criterii clare.

Cel mai greu mi-a fost să lucrez cu oameni angajați pe criterii politice, pe pile. Trebuie să înțeleagă orice manager politic că trebuie să aibă funcționari care să-și facă treaba", a spus Ludovic Orban, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai hahalere de pnl, pai voi l ati facut functionar pe niculescu intr o ora si apoi prefect, sunteti cei mai mari corupti, tradatori de tara si nu va pasa de legi! Voi credeti ca romanii sunt prosti? Va inselati. Si veti vedea ca vor iesi in numar f f f f mare la vot si va vor da un sut in fund si o flegma in bot!
0
0
Pregatesti un mare punch . Marsh la kkt gunoiule securist
2
0
Mai sica vino la CTA SA VEZI CE PUNE MITROI IN FUNCTIE
2
0
ati vrut sa spuneti ce le pregateste daca PNL va avea majoritatea dupa 6 decembrie. Sper ca romanii sa sa inteleaga dupa un an de guvernare pnlista
6
1
Puteti face cate concursuri vreti voi. n-aveti oameni, prostilor. PSD are potitruci. Restul au prosti. scoala...e greu. Grea, idiotilor care comentati.
9
6
Trebuia sa nu inchideti Constanta din ambitie,prostie si interese meschine.Asa saraci trebuia sa ne lasati sa mergem la vot ca nu luam nicio p...a cum n-am luat la scoala la alegerile de primar si nici elevii nu s-au imbolnavit.Acum cand se stia ca vin la alegeri si mai putini alegatori decat la alegerile primare,ati zis ca scoateti voturi mai multe PNL cu masluirea voturilor ca la Clotilda sau pe scarile blocurilor.Ma rog sa fiti prinsi cu cioara vopsita si sa va iasa voturile furate pe nas.De ce s-a vrut votare cu urne mobile? De ce Constanta este singurul oras carantinat si Ilfovul nu?
11
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367