REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce le răspunde primarul Florin Mitroi „cârcotașilor” supărați din cauza dezinsecției din Valu lui Traian

Ce le răspunde primarul Florin Mitroi „cârcotașilor” supărați din cauza dezinsecției din Valu lui Traian

Replica API 13 iunie 2019 | 02:28 632

Stropirea cu soluție împotriva țânțarilor a stârnit fel de fel de nemulțumiri în rândul locuitorilor comunei Valu lui Traian, inclusiv faptul că elicopterul folosit zboară foarte aproape de locuințe și îi trezește dimineață pe oameni! Primarul Florin Mitroi a explicat de ce se realizează această operațiune la primele ore ale dimineții dar și în baza cărui criterii s-a stabilit să se stropească și liziera.

Dezinsecția în comuna Valu lui Traian se desfășoară până în seara zilei de miercuri, 12 iunie a.c.. Operațiunea, deși necesară, a stârnit diverse nemulțumiri, de la faptul că a fost stropită și zona de lizieră de la marginea comunei, până la faptul că elicopterul pentru avio-dezinsecție a zburat destul de aproape de locuințe, la primele ore ale dimineții, trezindu-i pe unii.

„În această dimineață, s-a terminat stropirea comunei cu soluție împotriva țânțarilor. Soluția folosită nu a fost aleasă nici după preț, nici după furnizor, ci este singura autorizată pentru folosire în spațiul public. Au fost stropite inclusiv stațiunile, lizierele și pădurea, pentru că larvele de țânțari se găsesc în vegetațiile dese, nu pentru că funcționează popasul în pădure.

Având în vedere însă că această stropire a agitat țânțarii, cât și faptul că localitățile din jur nu au stropit și că este încă înnorat, am luat decizia să prelungim operațiunea de stropire până în seara zilei de miercuri, 12 iunie a.c. și să mai dăm o dată peste toată comuna. Prin urmare, ne cerem scuze celor pe care îi trezește elicopterul, dar nu putem stropi fără disconfort, iar soluția este eficientă doar înainte să înceapă soarele să prindă putere.

Dacă preferă să fie mâncați de vii de țânțari, pot face solicitare în scris și nu mai stropim deasupra zonei lor. Numai să cadă la pace cu vecinii. Asta este cel mai greu în activitatea mea de edil – să mulțumesc pe toată lumea.

De cealaltă parte, le mulțumesc celor care m-au susținut în mediul online în fața unor oameni veșnic nemulțumiți care nici măcar nu au capacitatea de a își da seama când scot pe gură o prostie mai mare decât ei. Dacă mi-aș bate capul să răspund la astfel de provocări aș dovedi cu ușurință cât de nejustificat se aruncă cu pietre doar ca să pară unul și altul deștept, deși nu este cazul.

Dar reprezintă totuși o autoritate, știu că îmi fac treaba bine și știu că nu iau nimic de la comună, ci din contră îmi folosesc resursele personale pentru binele populației. Dar nu am făcut niciodată public acest lucru și nici nu voi ține vreodată socoteala. Nici nu voi condamna 18.000 de oameni pentru că există și câteva persoane, cârcotași de meserie, care nici nu mă cunosc, dar probabil nu au găsit altă metodă de a-și vărsa frustările personale”, este mesajul făcut public de primarul Florin Mitroi.

Reamintim că autoritățile din Valu lui Traian au anunțat pentru perioada 10 – 12 iunie a.c. desfășurarea dezinsecției în localitate, folosindu-se tratamente aeriene. Soluția aplicată este autorizată pentru folosire în spațiul public și nu afectează oamenii și animalele.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este un lucru bun ca tantarii sa nu misune,pt ca este purtatori de dif boli,de pilda in valu sant multi bolnavi de sida si mai misuna si la primariee,asa ca celor din primarie le este frica sa nu fie intepati de tantari cu sidaaa
0
1
baiii nebuniloriii nas este smeker ,cand merg in spania eu pruica bogdan,el ste nasul ai pup mana caut sm bag in seama cu el sa fie binee.eu dc am fst smecher ca am omorat o femeie dintro palma nu inseamna ca sant ciumec.
0
0
Cat de multa prostie se poate vedea intre romani ... Intr-o localitate atat de mica cum este Valu, s-au facut o gramada de lucruri. Sosele asfaltate, cartiere noi, curatenie ... si acum dezinsectie. De ce sunteti nemultimiti? Ar trebui sa veniti la Constanta si sa incercati sa dormiti cand este vreo avarie RAJA sau CET. O sa va duduie bormasinile toata noaptea. Si va plangeti de 2 nopti. Luati-l pe Fagadau si o sa va parcati masinile in sufragerie ca nu o sa mai aveti voie sa faceti nimic pe strazi.
7
4
Dezinsectia este binevenita in oricare localitate din judetul Constanta. Faceti putin efort ca sa intelegeti importanta acestei actiuni.
6
0
Saracul nu vazuse elicopter la tufani
7
0
Nu mai conteaza conditiile,bine ca se stropeste! Vad ca are si efect,au disparut tantarii!Carcotasi sunt oricum!
7
1
Acest Bagabont ordinar care finanteaza mafia de la valu , toti fratii ghiata, barbulescu, iordache , ii sporta lui Campania si ii fac jocurile murdare . Vine si DNA curand la el foarte curand !!
11
3
si dumneavoastra va place in elicopter,intre adevar dp doua zile au sau mai rarit tantari,dar mai mult au murit fluturi din tei.domnule santate sa fie canu luam nici tantari,nici 60 la suta din valu cu noi.anii trec repede.success va doresc
0
5
Felicitari domnule primar ! Toata stima
12
3
De un asemenea primar gospodar avem nevoie si la Constanta .
11
2
De cat sa nu dorm din cauza tantarilor o vara intreaga,mai bine sa ma trezeasca elicopterul doua-trei zile!
9
0
La Constanta cand te apuci? Mamaia...un var la borduri macar
10
0
Bravo lui ca stropeste. Nu cred ca moare nimeni daca se trezeste pentru 2 sau 3 zile mai devreme. Asta e. Pe mine nu m-a deranjat elicopterul dar tantarii din Valea Seaca m-au deranjat. Bravo, domnule primar. Carcotasi vor fi mereu.
12
1
Daca locuitorii din Valu sunt deranjati, trimiteti elicopterul la Cobadin ca pe noi ne deranjeaza tantarii. La zgomot suntem imuni cum e Cocos la tantari.
21
0
Sa trimita si la Eforie elicopterul cu solutia aia ca avionul cu apa a trecut degaba
12
0
Salut. La CUMPANA doamna primar cand faceti dezinsectia? Anuntati public, primarii onorabili au facut-o deja, Valu, Cernavoda, Constanta. CUMPANA CAND?
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102