REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce legătură poate fi între fiica primarului din Piteşti, realizatoarea TV Ema Pendiuc, şi mai mulţi constănţeni

Ce legătură poate fi între fiica primarului din Piteşti, realizatoarea TV Ema Pendiuc, şi mai mulţi constănţeni

Replica API 10 noiembrie 2014 | 01:14 1161

Propusă spre arestare, pentru fapte de corupţie

Propusă spre arestare, pentru fapte de corupţie

Ema Pendiuc, sursa foto: facebook

Reţinerea cunoscutei realizatoare TV Ema Pendiuc, alături de tatăl ei, primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc şi alţi patru oameni de afaceri, toţi acuzaţi de corupţie, a constituit un veritabil şoc pentru piaţa media. Ema Pendiuc a prezentat ani de zile emisiuni de referinţă ale TVR, dar şi festivaluri de folclor în toată ţara, ultimul chiar în luna mai a acestui an, la Cumpăna. Vedeta TV acuzată de corupţie a dansat alături de primăriţa Mariana Gâju, achitându-se cu brio de sarcinile pentru care a fost plătită. Nu doar Mariana Gâju a colaborat cu Ema Pendiuc, ci şi o altă vedetă de la malul mării. În calitatea sa de patroană a Şcolii de Film şi Televiziune pentru Copii- Micile Vedete, Ema Pendiuc a realizat un clip de promovare a complexului Mistral din Moieciu, deţinut de Corina Martin.

Ema Pendiuc şi Mariana Gâju, sursa foto: facebook

„Mulţumiri doamnei Ema Pendiuc - Directorul Şcolii de Film şi Televiziune “Micile Vedete” şi domnului Cosmin Croitoru (soţul ei- n.red.), pentru acest minunat film despre Mistral Resort Moieciu!”, se arată într-un mesaj public postat de Corina Martin pe pagina sa de Facebook. Televiziunea nu este însă singura afacere a prezentatoarei de 33 de ani. În Piteştiul natal, Emanuela Elena Pendiuc deţine Estet Club SRL, cu domeniu de activitate în întreţinerea corporală. Pe de altă parte, nu poate omis faptul că, în timpul scurtului mandat de ministru al Culturi al senatorului constănţean Puiu Haşotti, din 2012, vedeta TVR a fost numită din partea acestui minister în Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm (RADEF). De altfel, deciziile de atunci ale ministrului Haşotti legate de RADEF au provocat inclusiv proteste de stradă ale sindicaliştilor de la RomâniaFilm, care au cerut demisia demnitarului constănţean. În mod cu totul şi cu totul interesant, una din atribuţiile esenţiale ale celor de la RADEF era cea legată de soarta cinematografelor pe care statul român le mai deţine în ţară. Întâmplător sau nu, chiar primarul din Piteşti reţinut pentru corupţie a intrat în posesia unui astfel de cinematograf, din partea RADEF-ului unde Haşotti o numise pe fiica sa administrator. Potrivit Maria Bikfalvi, preşedintele Sindicatului Liber RomâniaFilm, Pendiuc urma să transforme cinematograful primit ilegal de la stat în bloc de locuinţe, într-o declaraţie dată vineri, în contextul reţinerii pentru fapte de corupţie a Emei şi Tudor Pendiuc. Reamintim că cei doi, alături de alte patru persoane, sunt acuzaţi de DNA de prejudicierea Piteştiului cu 5 milioane de euro, prin atribuirea unui contract privind transportul public local. Prezentatoarea TV a primit drept mită, în schimbul contractelor pe care tatăl său trebuia să le atribuie, în calitate de primar al Piteştiului, un apartament de lux în Bucureşti, în valoare de 130.000 de euro.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367