REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce "lovituri" au mai dat hoţii pe raza municipiului Constanţa

Ce "lovituri" au mai dat hoţii pe raza municipiului Constanţa

Replica API 9 ianuarie 2014 | 00:00 217

Hoţii îşi continuă activitatea şi în noul an. Mai multe apartamente au fost sparte la malul mării, dar şi societăţi comerciale cât şi maşini. Oamenii legii depun eforturi pentru a identifica făptaşii şi pentru a-i trage la răspundere. În rândurile de mai jos puteţi afla detalii despre fiecare eveniment nefericit.

Spre exemplu, la data de 6 ianuarie, în intervalul orar 19.30 - 22.30, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată la parterul unui bloc de pe strada Badea Cârţan, de unde se reclamă sustragerea unui laptop, a unui ceas de mână şi a sumei de 50 lei. Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. De asemenea, în noaptea de 6 spre 7.01.2014, persoane necunoscute, prin efracţie, au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Medgidia, din interior reclamându-se sustragerea a aproximativ 170 pachete ţigări de diferite mărci. Şi aici se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală. De furcă au şi poliţiştii din localitatea Tortoman, care efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor care în perioada 5.12.2013 - 7.01.2014, au sustras dintr-o locuinţă mai multe obiecte electronice, printre care două televizoare, dar şi alte bunuri de uz casnic. Ajungând şi la autoturisme, poliţiştii Secţiei 1 efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care, în noaptea de 5 spre 6.01.2014, au sustras sticlele oglinzilor retrovizoare, ale unui autoturism parcat pe strada Caşin. Şi oamenii legii din cadrul Secţiei 2 efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care, în noaptea de 5 spre 6.01.2014, prin spargerea geamului lateral dreapta-faţă al unui autoturism parcat pe strada Dafinului, au sustras un radio-cd, prejudiciul fiind de 700 lei.

Ce trebuie să faci pentru a evita să devii o victimă a acestor infracţiuni

Poliţia constănţeană depune eforturi susţinute pentru prinderea şi tragerea la răspundere penală a infractorilor, însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri, iar conduita preventivă trebuie să rămână componenta de bază a existenţei noastre. Ori de câte ori sunteţi plecaţi de acasă pentru perioade mai lungi de timp, e bine să limitaţi cercul persoanelor care cunosc acest aspect şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă. Pentru locuinţele situate la parterul blocurilor recomandată este montarea unor grilaje metalice, iar pentru celelalte imobile montarea unor sisteme de alarmă. Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, vă recomandăm să parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi eventual supravegheate, verificând sistemele de închidere. Cuplaţi alarma şi verificaţi dacă roata de rezervă şi portbagajul sunt asigurate corespunzător. Nu lăsaţi niciodată cheile în contact şi asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute. Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul. Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare ale maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare. Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat întredeschis vă poate da peste cap toate precauţiile folosite. Supravegheaţi automobilul în perimetrul staţiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condiţiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367