REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Ce măsuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanța de Rusalii!

Ce măsuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanța de Rusalii!

A.V. D.I. M.M. 21 iunie 2024 | 09:53 2013

Reprezentanții structurilor M.A.I. din județul Constanța au organizat vineri, 21 iunie a.c., o conferință de presă prin care au transmis măsurile luate cu ocazia minivacanței prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor. 

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!

Declarațiile de presă au avut loc pe faleza Stațiunii Mamaia, lângă sediul Poliției Stațiunii Mamaia.            

„Pentru minivacanța de Rusalii, Inspectoratul a dispus măsuri specifice în vederea menținerii climatului de ordine publică  În perioada următoare va avea loc un aflux important care impune adaptarea activității. În perioada minivacanței vor acționa zilnic peste 300 de polițiști plus aparate radar. Dispozitivele de ordine și siguranță publică vor fi amplasate și adaptate în funcție de evoluția situației operative. Va fi asigurată intervenția la 112”, a transmis Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța. 

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța          

„Aproximativ 200 de pompieri cu mijloacele tehnice aferente sunt pregătiți să intervină zilnic. Peste 200 de pompieri militari, 120 mijloace tehnice (autospeciale, ambulanțe). Inspectoratul va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren. Menționăm că și cadrele inspecției desfășoară activități preventive. Au în atenție activitățile publice. Pentru siguranța turiștilor, în zonele cu afluență mare de persoane au fost organizate 5 puncte de lucru temporare. În cadrul sesizării unor evenimente nedorite, sunați la 112 și transmiteți informațiile clare!”, a spus locotenent Anamaria Stoica.

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!locotenent Anamaria Stoica  

„În intervalul minivacanței de Rusalii, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi au fost dispuse toate măsurile necesare pentru ordinea și siguranța publică. 140 de jandarmi vor fi mobilizați zilnic în scopul asigurării siguranței cetățenilor. Jandarmii vor acorda o atenției sporită pentru activitățile culturale artistice. Recomandăm participanților la activitățile publice să adopte un comportament în conformitate cu legea. Jandarmii recomandă respectarea legii privind activitățile de picnic. Le reamintim faptul ca pot solicita oricând sprijinul jandarmeriei”, a transmis maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța

„În perioada minivacanței aproximativ 100 de jandarmi din gruparea Tomis vor fi prezenți 24/24. Jandarmii grupării mobile vor fi prezenți alături de colegii din cadrul poliției prin patrule mixte și echipaje de intervenție în Mamaia, Năvodari, Costinești, Neptun, Mamaia Nord, punctele de trecere a frontierei. Colegii vor asigura măsuri de ordine pentru evenimente cultural artistice. În această perioadă vă propunem un parteneriat, invitându-vă să vă adresați cu încredere colegilor noștri. Evitați implicarea în acțiuni de natură care să tulbure ordinea și liniștea publică”, a zis Vlad Mugureanu, comandant detașament la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!Vlad Mugureanu, comandant detașament la Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța

„Specialiștii antidrog vor desfășura activități de prevenire și informare cu privire la consumul de droguri. Recomandăm tuturor celor prezenți să fie atenți la ce se întâmplă în jurul lor, să nu consume alcool în acces și substanțe psihoactive. Adulții sunt sfătuiți să nu conducă autoturisme sub influența substanțelor sau alcoolului. Agenția antidrog reamintește ca este funcțională linia telefonică pentru consiliere psihologică în cazul dependențelor la numărul de telefon 0374.456.444”, a spus comisarul-șef Nicolae Simion.         

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!comisar-șef Nicolae Simion                                  

„În contextul Rusaliilor, agenția națională transmite o serie de recomandări din sfera traficului de persoane. Acesta face parte din provocările unor societăți globalizate. Traficul este o infracțiune de o gravitate deosebită și este pedepsită de legea penală. Traficul începe de obicei cu o promisiune frumoasă. Astfel, specialiștii anti trafic, vor desfășura acțiuni de informare și sensibilizare privind riscul acestui fenomen. Vom intensifica promovarea mesajelor anti trafic în mediul online. Dați dovadă de spirit civic când sunteți martorii acestor evenimente! Este nevoie și de implicarea societății. Indicii: ni se oferă posibilitatea de a lucra pe un salariu mare fără a ne fi solicitate informații. Înțelegerile verbale și nu semnarea unui contract de muncă, reținerea sau confiscarea documentelor personale. Cele mai multe victime sunt recrutate de persoane pe care le cunoșteam în prealabil. Atragem atenția că existența traficului este în concordanță cu cererea. Fapta de a folosi serviciile unei astfel de persoane este pedepsită de codul penal”, a adăugat Roxana Vanciu, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Ce masuri a luat Ministerul de Interne, pentru minivacanta de Rusalii!Roxana Vanciu, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
m**e
0
0
VRAJEALA...IN ACEASTA TARA NU SE FACE NIMIC CONSTRUCTIV...NUMAI VRAJELA DE ADORMIT COPIII..AR TREBUI SA MAI SCHIMBAM PE DNII. MINISTRI...SI ASA NU FAC..NIMIC...NIUMIC..NIMIC.. DAR.. ...ASTA-I ROMANIA..
1
1
nu inteleg de ce aceasta olimpia ceara nu merge acum cu scalambaiatul bolnav psihic mazare pe care l-a slujit cu f mult devotament... receptionera , femeie de serviciu , ospatara prin Madagascar la propietatea futacului planetei...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510