REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ce nu ştiaţi despre Izabela, repetenta care racola şcolăriţe pentru un om de afaceri din Portul Constanţa

Ce nu ştiaţi despre Izabela, repetenta care racola şcolăriţe pentru un om de afaceri din Portul Constanţa

Replica API 11 iunie 2013 | 00:00 316

În şcolile din Constanţa, traficanţii de carne vie intră ca în brânză

În şcolile din Constanţa, traficanţii de carne vie intră ca în brânză

Cine a spus că banul este ochiul dracului, mare dreptate a avut. Din acest context se desprinde şi cazul celor şase minore care alegeau să se culce cu un individ de 58 de ani contra unor sume de bani, de ordinul sutelor de lei. În plus, o minoră a pus un preţ chiar şi pe propria-i virginitate, considerând, poate, că este mai profitabil aşa. Ce este şi mai şocant se leagă de faptul că proxenetul este chiar o minoră de 17 ani, din Eforie Sud, repetentă, care nu prea dădea pe la şcoală, intrând astfel într-un anturaj dubios. Însă, şi mai spectaculos este că ea racola fete pentru un singur client, şi nu unul oarecare, ci un om de afaceri, din câte susţin oameni ai legii! Este vorba despre Nicolae Popescu, patron al unei firme cu activitate în Portul Constanţa, din câte dau de înţeles sursele noastre.

Cazul mediatizat în urmă cu câteva zile se referă la o fată de 17 ani, care, împreună cu iubitul ei, racolau minore de la diverse unităţi de învăţământ de pe raza municipiului, cărora le promiteau bani dacă aveau "curajul" să satisfacă un domn ce le putea fi chiar bunic. Puştoaicele acceptau, întreţineau relaţii sexuale cu Nicolae Popescu, individul de 58 de ani, luau o mică parte din suma stabilită, cei doi proxeneţi îşi luau şi ei partea şi toată lumea era "fericită". În momentul de faţă, cei trei au fost arestaţi, fiind vorba de Izabela Gabriela A., de 17 ani, elevă a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară "Miron Costin", Andrei Vânătoru, în vârstă de 19 ani, şi Nicolae Popescu- clientul, de 58 de ani. Însă, cum de s-a putut ajunge la aşa ceva şi cum de acceptau fetele? Pornind încă de la temelie, ca să spunem aşa, Izabela Gabriela, minora care a ales să fie proxenet în detrimentul şcolii, provine dintr-o familie dezorganizată, din Eforie Sud. În plus, chiar dacă figura ca elevă la respectiva unitate de învăţământ, cadrele didactice aproape că nici nu au văzut-o la faţă, acestea declarând pentru "Replica" de Constanţa că pot număra pe degetele de la mâini de câte ori a fost la şcoală. A rămas repetentă, aflându-se în clasa a IX-a, chiar dacă are 17 ani. Însă, nu este nici o şansă să termine măcar acest an de curs întrucât din luna februarie nici că a mai dat pe la şcoală, exact perioada în care a devenit "mare" matroană. Ca atare, nu este de mirare că majoritatea colegilor nici nu o cunosc, ridicând din umeri la auzul numelui ei. Mai mult decât atât, întrucât provine dintr-o familie săracă, şcoala a încercat să o ajute, incluzând-o în programul social "Bani de liceu". "Putem număra pe degete de câte ori a fost la şcoală. Am luat legătura cu mama, i-am spus că nu vine la ore, dar nu s-a implicat. Cum nu avea bani, am inclus-o în programul "bani de liceu", dar, nici de această dată nu i-a păsat. Nu a beneficiat de el decât o lună de zile, în septembrie anul trecut, deoarece apoi a absentat", au declarat cadrele didactice din cadrul Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară "Miron Costin". Acestea fiind spuse, totul se conturează din ce în ce mai mult. Mica proxenetă a fost lăsată de izbelişte de către propria familie şi a intrat în anturaje dubioase, alegând să facă vrute şi nevrute în loc să meargă la şcoală şi să-şi clădească un viitor. Dar, cum de a intrat în contact cu individul de 58 de ani, Nicolae Popescu, care, potrivit surselor noastre, s-ar părea că deţine ceva afaceri prin Constanţa, fiind un om înstărit? Din ceea ce speculează oamenii legii spun că este posibil ca minora proxenetă să fi întreţinut relaţii sexuale cu acesta, că el tot prefera puştoaicele, după care ar fi primit o propunere, clădindu-şi astfel afacerea cu distribuţia de carne vie.

Cum se racola carnea vie

Reporterii "Replica" au încercat să afle din şcoli cum anume erau racolate fetele. Aici trebuie să menţionăm că fetele erau alese de la şcoli din zone mai mărginaşe, de genul Kilometrul 4-5, Billa, sau Palas. Dacă la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Miron Costin" paza pare acum impecabilă, un agent de pază stând chiar la intrare în curte, accesul fiind restricţionat, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre alte unităţi de învăţământ. Mai mult decât atât, cum proxeneta nu avea decât 17 ani, se putea strecura cu uşurinţă, dându-se elev al respectivei unităţi şcolare. O situaţie ceva mai deosebită s-a putut întâlni la fosta şcoală numărul 15, din Kilometrul 4 - 5, acum transformată într-un corp al şcolii 37. Din ceea ce spun cadrele didactice, în corpul B au rămas doar clasele a VIII-a, fiind la o distanţă considerabilă de corpul A. Aici, atmosfera este una cât se poate de relaxată, oricine poate intra sau ieşi din incintă ca pe bulevard. Se poate străbate clădirea în lung şi-n lat, iar când se ajunge în dreptul secretariatului este la fel de linişte. Înăuntru, surpriză!, nu este secretara, ci o tânără ce-i ţine locul, care ne spune că directorul nu se află aici, ci în corpul A. După care, de asemenea, poţi străbate şcoala în lung şi-n lat, după bunul plac. Chiar dacă şcoala numărul 16 este ceva mai bine păzită, se pare că şi de aici au fost racolate fete în vârstă de 14 şi 15 ani. Mai exact, o fată este din cadrul Colegiului Tehnic "Pontica", în timp ce alte cinci minore sunt din cadrul şcolilor 15 (actuala 37) şi 16. Reamintim că la data de 6 iunie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, cu sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale - I.G.P.R au documentat activitatea infracţională a doi tineri de 17 şi respectiv 19 ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi complicitate la proxenetism. Din investigaţii a reieşit că, începând cu luna februarie a.c., cei doi suspecţi au recrutat, prin promisiuni de oferire a unor sume de bani, mai multe minore. Acestea erau conduse la un apartament închiriat în municipiul Constanţa, unde fetele întreţineau raporturi sexuale cu un bărbat de 58 de ani, din Constanţa, contra unor sume de bani. Vineri seara, atât proxeneţii, cât şi clientul au primit mandate de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218