REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce păţesc angajaţii RADET care au fost prinşi BĂUŢI la muncă

Ce păţesc angajaţii RADET care au fost prinşi BĂUŢI la muncă

Replica API 30 iunie 2016 | 22:42 334

Sursa foto:cetateanul.net

Raportul dintre angajat şi angajator a reprezentat mereu o problemă. Dacă în cazurile „tradiţionale” se punea accentul pe atitudinea abuzivă pe care patronii o adoptau, iată că acum situaţia a luat o întorsătură de 180 de grade. De data aceasta se pare că angajaţii ignoră prevederile contractelor de muncă şi îşi fac de cap. Un caz concret este cel al angajaţilor RADET Constanţa. Mulţi dintre ei se pare că au încălcat prevederile regulamentelor impuse de conducere, însă au fost luaţi în vizor şi sancţionaţi chiar şi cu desfacerea contractului.

În cursul zilei de 27 iunie a.c., pe Tribunalul Constanţa au fost înregistrate nu mai puţin de trei dosare ce aveau ca obiect contestaţie decizie de sancţionare. Pârâtul: nimeni altcineva decât Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice Constanţa, iar ca şi reclamanţi, angajaţii acesteia. Pentru ce au fost sancţionaţi? „Angajaţii au fost sancţionaţi pentru abateri disciplinare de la Regulamentul de Ordine Interioară şi de la Codul Etic. Procedura la noi este că la constatarea unei abateri disciplinare, respectivul angajat este convocat de Comisia de Cercetare Disciplinară şi, în funcţie de gravitatea faptei, se aplică sancţiunea corespunzătoare”, a spus Liviu Popa, directorul RADET Constanţa. „De exemplu, nerespectarea programului de lucru, consumul de alcool, neglijenţa, furturile - sunt câteva dintre abateri. În regulamentul nostru sunt prevăzute activităţile care contravin regulilor interne şi care se pedepsesc. Dreptul salariatului este să conteste în instanţă, în cazul în care speră ca o instanţă să-i dea câştig de cauză. După ştiinţa mea, nu am avut asemenea situaţii în ultimul timp, adică sancţiunile aplicate au fost considerate corecte de către instanţă, pentru că ele se bazează pe nişte articole care nu lasă loc de interpretări”, a precizat directorul RADET. „Sancţiunile aplicate sunt de la un avertisment până la desfacerea contractului individual de muncă”, a adăugat Liviu Popa.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614