REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce planuri are ABADL în privința Lacului Tăbăcărie

Ce planuri are ABADL în privința Lacului Tăbăcărie

Replica API 20 martie 2019 | 02:19 660

Administrația Națională Apele Române- Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral intenționează să valorifice potențialul turistic și de agrement al lacului Tăbăcărie, din acest motiv a fost depus la Administrația pentru Protecția Mediului (APM) documentația ce are în vedere PUZ-ul.

Elaborarea documentaţiei de urbanism pentru „PLAN URBANISTIC ZONAL – ZONA LAC TĂBĂCĂRIE” din județul Constanța va avea în vedere valorificarea potenitalului turistic și de agrement, lucru ce se va realiza prin amenajarea zonei cu dotari specifice agrementului și/sau alimentatiei publice, prin construcții cu caracter provizoriu, astfel incât la sfarsitul contractului de închiriere zona sa fie adusă la starea inițială.

Conform Planului Urbanistic General și planurilor urbanistice zonale aferente teritoriului studiat, nu sunt prevăzute reglementări pentru cuveta si zona luciului de apă a lacului Tăbăcărie, deoarece cuveta Lacului Tăbăcărie și Insula Lac Tăbăcărie sunt domenii publice ale statului, aflate în administrarea ANAR.

Lucrarea presupune propuneri de organizare și reglementare a suprafeței cuvetei si luciului de apă a Lacului Tăbăcărie și a insulei aferente lacului în vederea valorificarii potentialului turistic și de agrement în zonă.

Zona lacului și teritoriul adiacent au un caracter reprezentativ la nivel local, constituind cea mai mare suprafață de spațiu verde a orașului, cu o mixitate de funcțiuni, cum ar fi: spații verzi amenajate, spații verzi protejate, servicii și comerț, culturale, culte, cercetare, sport și agrement, destinație specială depozitare și gospodărire comunală.

Terenul aflat în studiu are o suprafaţă măsurată de 809.829 mp, având o formă neregulată și este înscris în categoria se folosință ape stătătoare.

Terenul aferent lacului este liber de construcții, iar pe Insula Lac Tăbăcărie se află amplasat o construcție permanentă- amfiteatru.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
spatii comerciale ne trebuie noua in amaratul asta de parc. e o mizerie de nedescris. nu a fost igienizat de 30 de ani. pe ici, pe colo, de fatada. l-ati sufocat, il omorati putin cate putin dar sigur. cand dati mall jos si sa redati parcului stralucirea de alta data ?
2
0
stimate abdl, fa te rog pe jos un tur de lac, si poate descoperi ce amenajari treb sa-I faci pt noi cetatenii orasului si nu pt 2-3 jmecheri
5
0
Moarte statului roman de drept, Constitutiei si Independentei Romaniei. Moarte natiunii romane, moarte limbii si culturii voastre provenita din latrina istoriei. Moarte WC-ului Europei. Cu dragoste din Rusia.
0
2
Nu este in atributia ABADL sa se ocupe de turism si agrement.Sa nu fie presiuni locale pentru construirea de circiumi.Pina una alta parcul este plin de masini, iar parcarea de pe latura dinspre lac a CITY MALL , ce s-a vrut temporara, a devenit permanenta.De ce, domnule primar?
8
0
Constanta aia frumoasa si aerisita, cu troleibuze si strazi drepte s-a dus dracului. A ajuns o tiganie de nedescris, pe care n-o mai repara nici draku'. Eu unul vand tot si ma gandesc in ce tara inca necotropita de tigani sa emigrez. Sa va ajute Dumnezeu astora de ramaneti.
9
0
Machedonilor cu abuzurile voastre ca romani sunt prosti totusi aveti grija sa nu se unfle mamaliga ca alti nu va vor nici greci nici bulgari stiti voi.
11
2
Daca dispare si parcul , ce a mai ramas din el ....suntem cei mai prosti si nepasatori ''oraseni'' de pe planeta ! Ne meritm soarta...
11
1
Gata, sleata machedoneasca capuseaza si parcul. Blestemata si nociva subspecie.
17
2
munceste cineva la apele aromane??? angajatii se plimba aiurea prin zona,fac cumparaturi sau dorm in masini
16
2
Pui un machidon in functie si te astepti sa nu fure ? Ce educatie au primitivii astia ? Animale care se bazeaza pe instincte primare
12
2
Constanteni , nu se poate asa ceva, nu lasati sa ne distruga parcul , chiar nu suntem in stare sa ii oprim pe hotii astia ? Nu stiu ce sa mai inventeze ca sa construiasca pe putinul spatiu verde pe care il mai avem in oras ! Daca mai exista oameni carora le pasa de acest oras , hai sa-i oprim, va rog !
12
0
Haideti oameni buni sa iesim in strada sa o scoatem din birouri pe hoti. Astia nu se lasa pana nu distrug parcul.
11
1
Ce mangla.... Bai bulangiilor, este praf in ochii ce spuneti voi acolo... Auzi... La expirarea contractului de inchiriere zona sa fie readusa la starea initiala... Pe cine mortii vostrii, pacaliti voi? Ce baiat destept este machidonul ala imputit de la Apele Romane... Toti machidonii vor lua spatii acolo in chirie si le vor cumpara. Ca au facut investii... Huoo.. Futuva in gura... Muistilor..
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369