REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce prevede regulamentul pentru organizarea serviciilor şi ce nu au voie să facă comercianţii

Ce prevede regulamentul pentru organizarea serviciilor şi ce nu au voie să facă comercianţii

Replica API 17 ianuarie 2017 | 05:03 362

Iată unde puteţi consulta regulile!

Iată unde puteţi consulta regulile!

Primăria Constanţa anunţă că HCL nr. 371 pentru aprobarea „Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa” adoptată în şedinţa ordinară a Consiliului Local al municipiului Constanţa din data de 28.12.2016, se vor afişa pe site-ul Primăriei municipiului Constanţa www.primaria-constanta.ro, la capitolul Consiliu local - hotărâri de consiliu, începând cu data de 16.01.2017.

Iată ce prevede regulamentul:

Potrivit acestuia, operatorii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică în Constanţa, cu condiţia ca unitatea să nu fie reclamată în mod întemeiat de către proprietarii imobilelor limitrofe (pe hotar) cu destinaţia de locuinţă din pricina zgomotului provocat sau cu privire la deranjul stradal în zona unităţii respective. De asemenea, pentru spaţiile situate în zona de case reglementate prin autorizaţie de construire din care reiese destinaţia de alimentaţie publică, acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe cu destinaţia locuinţă, se vor solicita doar pentru unităţile care desfăşoară activitate înainte de ora 8.00 şi peste ora 22.00. Pentru spaţiile din zona de case, nereglementate prin autorizaţie de construire din care să reiasă destinaţia de alimentaţie publică, se vor solicita acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe cu caracter de locuinţă, indiferent de orarul de funcţionare.Nu este necesar acordul vecinilor limitrofi, inbdiferent de orarul de funcţionare când unitatea se află în cadrul unui complex comercial, când unitatea face parte dintr-o structură de primire turistică, când activitatea de alimentaţie publică este conexă altei activităţi principale, cu condiţia încadrării în orarul de funcţionare al acesteia şi când unitatea de alimentaţie publică se află în imobile cu funcţiuni multiple, altele decât locuire, reglementate urbanistic.

Ce nu ai voie să faci în Mamaia şi Satul de Vacanţă

În ceea ce priveşte cele din staţiunea Mamaia şi din Satul de Vacanţă, pentru unitatea amplasată la parterul blocurilor sau la subsolul/ parterul unor clădiri colective, operatorul econmomic trebuie să prezinte acordul asociaţiei de proprietari/ locatari. În cazul în care nu este constituită asociaţie, solicitantul va da o declaraţie pe propria răspundere, în acest sens. Totodată, au fost reglementate şi tipul de activităţi permise în Constanţa şi Satul de Vacanţă. Prin urmare, în zona Peninsulară, de la strada Traian (Lupoaică) până la faleză Cazino, inclusiv Piaţa Ovidiu activităţile permise sunt cele de comerţ de întâmpinare pentru unităţile comerciale, pentru unităţi/ terase de alimentaţie publică, activităţi de prmovare, activităţi cu caracter social/ cultural/ sportiv, activităţi comerciale ocazionale, prestări servicii şi filmări. De asemenea, în Satul de Vacanţă sunt permise inclusiv activităţi de tipul cântar persoane sau aparat medical.

Pictorii au voie pe Faleza de la Cazino

În zona faleză Cazino, de la Vraja Mării până la Port Tomis sunt permise şi activităţi de realizare şi comercializare pictură, artă fotografică, reproduceri arheologice, numismatică, dar şi activităţi de comert de mic detaliu, cum ar fi bilete jocuri de noroc, îngheţată sau sucuri naturale. Pe promenada Ştefan cel Mare în plus sunt permise activităţi de promovare, activităţi comerciale ocazionale, de exemplu cele specifice sărbătorilor tradiţionale. În ceea ce priveşte zona Parcurilor (Tăbăcăriei, Gară, Tomis II, Poarta 6, Sala Sporturilor, Casa de Cultură, Arheologic) sunt permise şi prestări de servicii de tipul închirierea echipamentelor sportive.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daia nu mai pot eu. O sa vand la vara pe plaja porumb fiert la greu. Am deja 3 lazi frigorifice pline cu porumbel. Ma doare la porumb de hot lor de consiliu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614