REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce prime de Sărbători primesc angajaţii de la companii şi regii

Ce prime de Sărbători primesc angajaţii de la companii şi regii

Replica API 17 decembrie 2013 | 00:00 101

De la câteva sute de lei, la nimic

De la câteva sute de lei, la nimic

Moş Crăciun vine anul acesta cu tolba de austeritate pentru majoritatea angajaţilor din companiile de stat şi nu numai. De Sărbători, cei mai mulţi dintre ei se vor alege cu "praful de pe tobă", întrucât trăim "vremuri grele", iar managementul se loveşte, la rândul său, de politica datului din umeri de "mai sus".

De exemplu, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP), personalul va trebui să se mulţumească cu sincerul "la mulţi ani", după cum confirmă pentru "Replica" de Constanţa, directorul DRDP, ing. Marin Dima: "Din cauza restricţiilor bugetare, anul acesta nu se acordă nici o primă". O situaţie asemănătoare ar putea fi şi la Administraţia Canalelor Navigabile (ACN), însă directorul Daniel Georgescu speră să îmbuneze Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor, unde a înaintat deja propunerea. "CA şi AGA al ACN se reunesc marţi şi am înaintat propunerea pentru prime", a declarat Georgescu. La Administraţia Porturilor Maritime Constanţa "moşul" va fi generos ca şi în anii trecuţi, susţin angajaţii instituţiei, cu alte cuvinte prima se va situa undeva în jurul a 1.000 de lei.

La DMHI, prima de Crăciun e cât un salariu

Vremuri mai bune se prezintă şi la şantierul Daewoo Mangalia - Heavy Industries (DMHI), unde amprenta străină se vede "din avion", după cum a confirmat pentru "Replica" purtătorul de cuvânt al DMHI, Elena Mirela Drăgan şi care, la început ne vorbea despre "un procent din salariul fiecărui angajat, o cotă parte", dând ulterior cărţile pe faţă: "ca în fiecare an, prima de Paşte sau de Crăciun este, de fapt, un salariu". Moş Crăciun nu-i evită nici pe angajaţii Termica Distribuţie Năvodari, care, potrivit directorului Alexandru Manu, vor beneficia de prime de Sărbători în valoare de 400 de lei. La compania de stat Oil Terminal situaţia nu este rea, după cum ne-a confirmat directorul general, Sorin Viorel Ciutureanu. Deşi, teoretic, prima ar fi trebuit să fie de 1.200 de lei pentru fiecare angajat al companiei, calculele au indicat faptul că Oil Terminal nu îşi permite mai mult de 800 de lei "de căciulă", iar sindicaliştii au fost de acord cu acest lucru. În schimb, şeful Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP), Adrian Gâmbuţeanu, s-a resemnat. În cadrul instituţiei sale nu vor fi acordate prime anul acesta, de Crăciun, întrucât "nu sunt bani". "Nu ştiu nimic de nici o primă, pentru că nu avem resurse. Deloc. Pe lumea asta, doar taxele şi impozitele sunt sigure. Nimic altceva", a punctat, vehement, Gâmbuţeanu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218