rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce probleme au fost găsite de Consiliul Judeţean Constanţa în Spitalul Judeţean: lipsesc medicamentele ieftine şi e mizerie la Neurologie!

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” este nevoie de o mai bună dezinsecţie, de monitorizarea cu responsabilitate a referatelor/rapoartelor realizate de medicii şefi de secţii privind lipsurile de medicamente sau materiale sanitare şi de o implicare mai mare pentru obţinerea medicamentelor specializate, nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cât priveşte curăţenia, la acest capitol cel mai prost stă Secţia de Neurologie, unde atât pacienţii, cât şi asistentele medicale au reclamat că angajatele firmei de curăţenie îşi fac treaba superficial. Acestea sunt doar o parte dintre concluziile raportului întocmit de Serviciul de Control al Consiliului Judeţean Constanţa, întocmit în urma verificărilor desfăşurate, în luna martie a.c., în cea mai mare unitate spitalicească a judeţului.

Nemulţumirile pacienţilor cu privire ceea ce găsesc în Spitalul Judeţean Constanţa, atunci când sunt internaţi, sunt multe şi persistă de vreme îndelungată. De-a lungul anilor, au tot fost făcute schimbări; în principiu, secţiile au fost renovate, dar încă mai este mult de lucru pentru a schimba, complet, faţa celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Constanţa.

Ţinând cont de nemulţumirile exprimate de pacienţi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu a dispus, în luna martie, un amplu control în Spitalul Judeţean Constanţa. Conform raportului întocmit ulterior, controlul a fost efectuat de Serviciul Control împreună cu Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității, alături de reprezentanţi ai Direcției de Dezvoltare Județeană si Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța. Obiectivele controlului au fost: verificarea curățeniei, verificarea programului și prezenței angajaților, verificarea nevoilor/necesităților la inventar, verificarea stocurilor de medicamente, de materiale sanitare și de biocide, verificarea stadiului de implementare a conformităților conform planului și calendarului de conformare al autorizației sanitare, verificarea situației serviciului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical (SPIAAM).

Inspectorii au „descins” în patru secţii: Secția Clinică Medicină Internă II (unde, în momentul verificărilor, era internat şi tatăl artistei Alexandra Stan, care cu câteva zile înainte postase pe pagina personală de Facebook nemulţumirile ei cu privire la Spitalul Judeţean Constanţa!), Secția Clinică Neurologie, Secția Clinică Cardiologie, Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie.

În urma verificărilor, inspectorii au stabilit că, din punct de vedere al curăţeniei, Secţia de Neurologie este singura din cele patru controlate care ridică probleme. Iar asta deşi, aşa cum se ştie, Secţia Medicală II încă nu este modernizată. Cu toate acestea, pe Medicală II nu persistă un miros urât, iar culoarele şi saloanele sunt curăţate, pacienţii neavând reclamaţii la acest capitol. „În urma sondajelor aleatorii de inspecţie la nivel de saloane, s-a constatat un habitat adecvat actului medical pentru pacienți (salon curat, aerat, pacienţii multumiţi de actul medical şi de personalul medical, medicaţia prescrisă de medicul specialist nelipsită, regimul alimentar cu hrană de calitate)”, se arată în raport.

În schimb, pe Secţia de Neurologie este altă poveste, după cum spuneam. „În Secția Neurologie curăţenia este nesatisfăcătoare (din declarațiile asistentelor medicale reiese că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie, nu își îndeplinesc cu maximă diligenţă atribuţiile. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut)”, se mai precizează în raportul întocmit de reprezentanţii CJC.

De asemenea, raportul arată că dezinsecţia este realizată insuficient la nivelul secţiilor nemodernizate.

În concluzie, recomandarea reprezentanţilor CJC, la capitolul curăţenie este o monitorizare mai responsabilă a modului de derulare a serviciilor externalizate, atât în ceea ce priveşte curăţenia, spalătoria, dezinsecţia şi deratizarea, „cu accent pe respectarea clauzelor contractuale și a prevederilor legale în vigoare, în vederea identificării și remedierii la timp a eventualelor vulnerabilități în sistem”.

Medicii nu semnează condica de prezenţă!

Probleme au fost găsite şi în ceea ce priveşte programul şi prezenţa angajaţilor. Căci, aşa cum a constatat echipa de control, „la nivelul secțiilor inspectate, s-a constatat faptul că majoritatea angajaților nu semnează în condicile de prezență ale cadrelor medicale”. În consecinţă, şefilor de secţii şi asistenţilor şefi li s-a atras atenţia că trebuie să vegheze ca această „practică generală să dispară”!

Ce au găsit inspectorii în grupurile sanitare

Echipa de control nu a ocolit grupurile sanitare, având în vedere că multe dintre reclamaţii vizează aceste încăperi. Constarea lor: „La nivelul grupurilor sanitare din saloane nu există o aprovizionare corespunzătoare cu materiale igienico-sanitare”. Din nou, este responsabilitatea asistenţilor şefi să monitorizeze cu atenţie aprovizionarea.

Pe de altă parte, echipa de control a punctat şi faptul că se impune o monitorizare a modului cum sunt soluţionate referatele şi rapoartele prezentate de medicii şefi de secţii şi asistentele medicale. De exemplu, cum şi cât de rapid sunt soluţionate raportate privind lipsa de medicamente, de aţă chirurgicală, de proteze, de instrumentar, de consumabile, de defecţiuni la nivel de mobilier, de IT, de reţelistică termică, „în vederea identificării şi remedierii la timp a eventualelor vulnerabilităţi în sistem, cu raportare lunară către Consiliul Judeţean Constanţa”.

Lipsesc medicamentele ieftine din farmacia spitalului

Lipsa medicamentelor din Spitalul Judeţean Constanţa este un alt subiect sensibil. În urma controlului, echipa CJC a punctat, în raport, că „de la pacienţii intervievaţi reiese că aceştia nu au fost nevoiţi să achiziţioneze din bani proprii vreun medicament”. Dar, aşa cum au punctat inspectorii, spitalul are doar o gestiune generală a medicamentelor, şi nu pe fiecare secţie în parte, deşi poate ar fi necesară. În schimb, s-a constatat că spitalul nu are de vreme îndelungată medicamente necesare, precum Diurex, Furosemid, Metroprolol. „Controlul pe teren a evidențiat lipsa îndelungată a unor medicamente importante (Diurex, Furosemid, Metroprolol etc.) care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții”.

Implicarea dr. Irinel Parepa, medic şef Secţia de Cardiologie, apreciată

Pe de altă parte, a fost apreciat faptul că există o situaţie actualizată a gestiunii spitalului cu medicamentele provenite din ajutoare/sponsorizări, din care aproximativ 70% sunt dedicate Secţiei de Cardiologie (ajutoarele fiind obţinute prin eforturi proprii ale medicilor). „Este un lucru remarcabil ce denotă o implicare sporită şi un interes ridicat al şefului de secţie”, au mai notat reprezentanţii echipei de control CJC. De altfel, recomandarea către ceilalţi şefi de secţie a fost să îi urmeze exemplu dr. Irinel Raluca Parepa, medic şef al Secţiei de Cardiologie: „Sporirea eforturilor şi altor şefi de secţii, în sensul obţinerii de medicamente specializate nedecontate de CAS din sponsorizări/ajutoare (după exemplul Secţiei de Cardiologie, care ar putea reprezenta un exemplu de bune practici), în scopul de a răspunde prompt nevoilor de tratament ale pacienţilor”, este notat în raportul de control al Consiliului Judeţean Constanţa.

Spitalul Judeţean va face raportări lunare către Consiliul Judeţean Constanţa

În concluzie, recomandările generale ale echipei de control au vizat reanalizarea eficienţei externalizării unor servicii – având în vedere că există plângeri cu privire la modul cum sunt realizate! – şi regândirea strategiei de furnizare a acestora în regim in-house sau externalizat, în scopul efectuării de cheltuieli economicoase şi eficiente pentru instituţie. O altă recomandare vizează realizarea de angajări, care să permită funcţionarea spitalului în condiţii de eficienţă.

Reprezentanţii CJC mai consideră oportun şi urmărirea îndeaproape a gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi, cât şi a angajaţilor, cu privire la mediul organizaţional. Atât aceste rapoarte, cât şi cele privind rata de mortalitate intraspitaliceşti, a ratei infecţiilor nozocomiale, total şi per secţie, a ratei de reinternare la 30 de zile după externare, a ratei de corelare între diagnosticul la internare şi diagnosticul la externare, în vederea identificării problemelor din fiecare secţie, pentru o eficientizare a activităţii medicale.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 5 aprilie 20185029
Comentarii

01tete(14 iun 13:42)
Vaiii unde unde ii menegeru ca vreau sa ii iau falca in penis.
01CAMIL(4 iun 13:19)
TUTUIANU FACE CONTROL LA JUD CTA. HAIII CA NEAM DILIT. UN PSD-IST CONTROLEAZA UN ALT PSD-IST CATALIN GRASA. ARE CINEVA SENZATIA CA TOATE LUCRURILE NU V-OR IESI SUUUPER OK?. SA VA DEA DUMNEZEU BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.
02darius(2 mai 07:57)
tutuiene sa ma kk pe ochelari tai mai si pe fata menegerului care l-au uns. o slugaaa perfecta pt voi o catastrofa pt pacienti constantei.
02Anamaria Andrei(29 apr 16:01)
Ha ha ha daca cinta implicate dnle Tutuianu.Aveti senzatia k toata lumea ii timp a.Meneger PSD control PSD. Te dor muci de atiiitea implicare.Teatru ieftin.Faceti public contra candidati slugoiului de Grasa
02UPU(25 apr 14:21)
Sa aduca cineva vb de acest asa zis meneger politic numit cum ne extermina cu te miri ce relati si cunoscuti.Nu ne mai vedem capul de treaba si mai vine si el cu din partea dnl meneger.Sintem satui domnule auuuzi.Lasane sa ne facem treaba linistiti.
01DARIUS(24 apr 12:27)
CATALINE SA ITI IAU FATA IN PENIS MAIII SI PE MAMATA SA O REGULEZ NAL JAPITA UMANA CE ESTI.
02Maxim(23 apr 10:17)
Singura problema dar singura ii implicarea politica in sistem.Ex cel mai bun este menegerul nostru Catalin Grasa.Singur la concurs cea mai mare nota.De altfel acesta urmareste conturile personale de FB ale angajatilor.Nu ii nevoie sa exemplific cred ca ar fi in zadar sefule nu
02dan(17 apr 14:48)
pai sa o luam incet. da meneger este un chirurg prafuit care acum ii membru de vaza PSD.Controlul de la Buc ii facut de min sanat PSD.Tutuianu ce o fi eu va amintesc toot PSD.Deci o sa crapam cu toti cu acesti kkti
02Nicusor C.(17 apr 13:46)
Sectia de urgente este poarta spitalului catre ....moarte, nu catre sectiile spitalului. Aici este un grup de indivizi lipsiti de empatie ce fura din medicamentele de urgenta obligand bolnavii sa semneze fise in care sunt trecute ca fiind administrate medicamente ce n-au fost nici macar vazute de pacient. Faceti un sondaj de pura informare printre constanteni si aflati daca au avut rude care au decedat la urgenta, in spitalul judetean. Veti ramane uluit de faima morbida a sectiei de urgenta a acestui nenorocit de spital. Cine o fi de vina ? Cui nu-i este frica de ..lege ?!
01Tiganci(13 apr 00:40)
Tiganci la intrarea in policlinica si in spital care va pot oferi pentru 10 lei o pereche de salvari cu care puteti defila prin spital in conditii optime. Masina de serviciu unde ati parcat-o, ati gasit loc liber?
02UPU(12 apr 07:42)
Mizerie ii acel meneger care ne a fost impus da da.Politician dea l dvs dnl e Tutuianu.Nu mai faceti pe inocentu oameni s iau dat sema ce faceti.Maxima regurgitie da da maxima.
02Maxim(11 apr 09:28)
Aveti mare dreptate dnl-e Tutuianu da mare dreptate dar tre sa recunosteti si dvs marea mizerie ii la conducerea inst noastre.Aici ma refer la col dvs de part Grasa Catalin care zisese ii meneger in instit noastra.Faceti lucrurile sa decurga normal nu mai imlicati politicieni in actul medical.Altfel nu va fi bine deloc deloc.
01cat de bou sa fi(10 apr 14:34)
sa crezi asa ceva? spitalul judetean este o mizerie, lifturi de cacat, paturi de cacat, nici sa te caci nu poti...ca te musca o soparla...sa-mi bag pula in el de spital si in CJC si PRimaria. hai ciao
03Papadopol(9 apr 13:39)
Draga domnule Tutuianu EMPATIA BUNUL SIMT IMPLICAREA sint cele care lipsesc cu adevarat si cele care afecteaza cel mai mult pacientul.Sa nu mai vb de buzunarele pe care le au acestia la halate foooooarte adinci.Deduc ca intelegeti ce subliniez.Multi inclusiv cel pus pe scaun de dvs Grasa Catalin is jaaaalnici da da chiar asa.
01Montarea camerelor video(9 apr 08:18)
Toate aceste lucruri se intampla in spital pt ca nu exista CAMERE VIDEO si nu pot fi dati in judecata avand ca probe inregistrarile. Dar se poate filma cu telefoanele, se poate fotografia si puteti sa-i dati in judecata si sa castigati multi bani. Dotari nu fac, ca sa ne poata chema la ei in particular, spunand ca aparatele din spital sunt vechi,proaste,dar au ei la cabinete aparate performante.Sunt sub orice critica: mizerabili, nesimtiti, imputiti.
13Narcis(8 apr 21:55)
Am fost din nefericire si ma rog sa nu mai ajung vreodata internata la aceasta sectie este horor ,am pus scoci la picioarele patului de frica sa nu se urce carcalaci in pat ,erau atit de multi ca noapte stateam de paza ,la baie era dezastru ,ma uitam la infirmiere dadeau cu acelasi mop acelasi apa si in baie si in camera in toate saloanele, ce sa spun probabil faceau economie de dezinfectant , a si nu mai spun ca daca o pacienta avea nevoie de schimbarea lenjeriei trebuia sa dea bani altfel se purtau de parca nu era obligatia lor, unele asistente pina iti puneu o branula de intepau de 4 ori
12Maxim(8 apr 08:36)
Ce masura constructiva a luat cum ce masura va spun eu colega. A numit la conducerea spit nostru un meneger politic PSD zisese cel mai si cel mai bun. Catalin Grasa ii numele dinsului ma indoiesc ca nu a-ti sti dak sinteti medic aici la sf Andrei.Vedeti contracandidati dinsului si cam asta spune toot.Nu as vrea sa amintesc cum mi-a trimis la plimbare un pacient caruia ii rec o investigatie cardio. Sper sa se rezolve odata cu influenta politica.
13doctor(7 apr 00:33)
Inainte de a pretinde si de a controla TREBUIE SA SI OFERI CEVA! Dupa ce a fost numit in functie, domnul Tutuianu a declarat ca sanatatea este o prioritatea pentru dumnealui.....Poate in mandatul viitor? Inafara de controale, ce masura constructiva a luat?... Jenant!
13dana(6 apr 21:58)
Decat vizite comuniste mai bine bani pentru dotari in spital si conditii mai bune pentru personal si pacienti.
28Maxim(6 apr 13:53)
Ce bine simuleaza acest domn Horia Tutuianu asa zisele probleme de jud nostru.Nu aminteste nimic de menegerul de aici care ii din PSD cum ii si dinsul.Asa spectacol mai greu de vazut.Nu spune nimic de acel pacient caruia i sa respins o investigatie cardio pe care chiar eu am recomandato.Lehamite cu atiiita politicianism.
18de 10 ani este asa(6 apr 05:16)
Pe langa ca este un focar de infectie la neurologie, mai dai si spaga ca sa te vada doctori, altfel nu te baga in seama.
015Moarte tiganilor(5 apr 21:22)
Care nu au muncit o zi dar vin in urgente pe banii nostri!!! MOARTE CIORILOR! Traiasca Capitanul si Legiunea!!!
23Altu(5 apr 20:14)
Qui est cette papagal? Pai de-l afla neamurle si p-asta ca e poponar...da nu-l cafta...
48emil(5 apr 18:34)
In fiecare salon sa fie afisate atributiile doctorilor,asistentelor sefe,asistentelor si infirmierilor.
211ce aiurea(5 apr 17:32)
Ca pe vremuri primul secretar! Vor sa fie vazuti ca sunt vigilenti ca se preocupa de sanatatea noastra! Habar nu are ce e aceea o aspirina si cand se ia, dimineata la pranz sau joia!
111ana(5 apr 16:52)
mizerie ot ca medicii se complac in mizerie ei nu vad ca pe sub paturi nu se spala ca pe pereti este jeg ca in bai este infect deci nu zic nimic asistenta responsabila nioci ea nu zice nimic Infirmierele petrec timp mult in rezervele dezafectate unde fumeaza si beau n...n.. cafele mai stau si la taclale iar pacientii rabda .in acesta situatie pacxientii care nici ei nu prea le au cu ordinea si curatenia fac si mai rau
811Gigi(5 apr 16:28)
Felicitari Presedintelui Tutuianu! Trebuie facut "curat" si la Spitalul Judetean!
24Calin P.(5 apr 16:17)
. . . si "Mireille" unde este "Mireille"?
58Dumitru(5 apr 15:28)
Sunt bine venite aceste controale! Sa veniti cat mai des si poate daca nu de bunavoie, atunci macar de frica o sa-si mai schimbe atitudinea personalul spitalului
612Iulian(5 apr 15:19)
Foarte bine. Sa mergeti macar o data pe sapt sa ii verificati! Unele asistente cred ca e spitalul lor. Va rog insistent sa mergeti in control tot timpul. Bravo ca v-ati gandit si la noi pacientii
412nicolae(5 apr 15:13)
Aia e important ...condica de prezenta!...Ca pe vremea Regimului..
015europeanu(5 apr 15:11)
Bine ca si-au pus halate. Oare au fost si la veceuri ? Ca acolo iti trebuie masca de gaze. Si asta in spitalul judetean nu intr-o scoala de la tara cu buda-n fundu curtii.
mai mult...Sănătate
19 ian 04:07SănătatePintea: Suntem în pragul unei epidemii de gripă în acest moment

România este în pragul unei epidemii de gripă în prezent, a susţinut, vineri, ministrul Sănătăţii, Sorina...340

18 ian 03:57SănătateINSP: Numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat280
17 ian 00:27SănătateMai mulți pediatri în Spitalul Județean Tulcea!496
16 ian 00:48SănătateMinisterul Sănătăţii a organizat o dezbatere publică privind funcţionarea farmaciilor

Grila după care se face inspecţia în vederea autorizării farmaciilor ar trebui să fie unitară la nivel de ţară...467

14 ian 01:36SănătateSorina Pintea a semnat ordinul: Începe cel mai mare CONTROL din ultimii ani, în spitale670
14 ian 01:36SănătateINSP: 7 persoane decedate din cauza gripei375
12 ian 23:01SănătateSpitalul de Pneumoftiziologie cumpără un sistem de imagistică de la un politician declarat incompatibil

Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța a cumpărat un sistem de imagistică de la firma unui polician din București...1489

11 ian 02:13SănătateA crescut numărul de infecţii respiratorii acute cu 9,1% faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent476
10 ian 00:00SănătateÎNGRIJIRI la DOMICILIU pentru vârstnicii din Năvodari623
10 ian 00:00SănătateProiecte de 12 milioane de euro pentru Spitalul Județean Tulcea. Licitația începe în februarie!

Reprezentanții Consiliului Județean Tulcea speră ca anul 2019 să înceapă lucrările de reabilitare, modernizare...525

9 ian 03:33SănătateMinistrul Sănătăţii a vorbit despre şpaga în spitale: Fenomenul este încă de mare amploare. Ce măsuri vor fi luate în continuare975
9 ian 03:19SănătateTrei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”1420
Vremea
0° - 1.6° sâmbătă, 19 ianuarie 2019
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.4 m/s din NE
Presiune: 1033.59 milibari

Loto
6/4971534364045
5/404919272814
joker3273032393
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 ian 00:00SportTimişoara Saracens, campioana României, umilită de Northampton Saints cu scorul de 111-3

Timişoara Saracens, campioana României, a fost surclasată de echipa engleză Northampton Saints cu scorul de 111-3...265

18 ian 00:00SportBarcelona, în sferturile Cupei, dar ar putea fi exclusă! Dublă Dembele, gol Messi

Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, după ce s-a impus cu 3-0 în duelul cu Levante....581

18 ian 00:35SportViitorul, învinsă cu 5-0 de o echipă de liga a treia, în al 6-lea amical din Antalya

FC Viitorul Constanţa a fost surclasată de formaţia germană de liga a treia VfR Aalen cu scorul de 5-0 (2-0), joi,...599

18 ian 00:00SportScurtcircuit! Viitorul a pierdut la scor al treilea său amical, 0-5 cu o echipă din liga a treia germană

După două meciuri bune, 2-1 cu Ferencvaros și 2-2 în amicalul de ieri cu Rubin Kazan, Viitorul a pierdut categoric...512

Local
19 ian 00:00LocalJudecători recuzați și abțineri de la judecată în dosarul de trafic de influență al lui Sorin Strutinsky

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, trimis în judecată în dosarul de trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit...386

19 ian 00:00LocalEcaterina Andronescu - “Sunt bani pentru 2.300 de microbuze şcolare”

Asociaţia Elevilor din Constanţa a protestat, timp de trei zile, începând de joi, 10 ianuarie 2019, în faţa...217

19 ian 04:07LocalCei doi HOȚI care se ASCUNDEAU de anchetatori s-au PREDAT!

În urma acțiunii pe linia furturilor de combustibil din vagoane, prin care niște persoane au fost surprinse în...663

19 ian 03:04LocalACCIDENT RUTIER cu persoană ÎNCARCERATĂ, în Constanța: a fost implicat și un TIR

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 18 ianuarie, la ieșire din localitatea...4037

19 ian 03:06LocalFLĂCĂRI URIAȘE pe șoseaua Mangaliei din Constanța! VIDEO

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 18 ianuarie, pe șoseaua Mangaliei din...3854

19 ian 03:01LocalCel mai LONGEVIV MARINAR în viață a împlinit 100 de ani!

Contraamiralul în retragere Mircea Caragea este singurul marinar în viață, care a participat la primul marș de...581

19 ian 03:13LocalPORTRET DE PROFESOR. De patru decenii, modelează talentul elevilor, iar picturile lui sunt expuse peste tot în lume!

Profesorul de educație artistică plastică Adrian Drăguț modelează, de aproape patru decenii, talentul și...362

19 ian 03:44LocalȘi beți și fără permis de conducere! Acestea sunt pericolele de pe străzile din Constanța

Polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 17 ianuarie a.c., ora 21.30, au identificat un bărbat,...319

19 ian 12:19LocalOctogenară din Constanța AMENINȚATĂ și ÎNJURATĂ de fiu! Au intervenit polițiștii

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție, la data de 17 ianuarie a.c., ora 08.00, au fost sesizați de către o...658

19 ian 03:55LocalPolițiștii locali, pe urmele BIȘNIȚARILOR DE ȚIGĂRI din Constanța!

Zilnic, polițiștii locali fac verificări în preajma piețelor din municipiul Constanța, dar și în alte zone,...397

Politică
19 ian 12:13PoliticăEcaterina Andronescu, la Constanţa. Vizite la Colegiul “Mihai Eminescu”, la Centrul “Jean Constantin” şi la Universitatea “Ovidius”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat vineri, 18 ianuarie 2019, la evenimentele prilejuite de...411

19 ian 04:09PoliticăLider PNL trimis în judecată: Dacă apare amnistia, copiii mei votează PSD

Președintele organizației județene PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că...491

19 ian 04:09PoliticăFlorin Cîțu, atac INCENDIAR la Dragnea și Teodorovici: Mint! Își bat joc de România! Deficitul este la 5%

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, susține că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici minte și, de fapt, nu ar...302

19 ian 04:08PoliticăBădălău, ieșire nervoasă la adresa poliției după ce hoții i-au spart casa

Ministrul Economiei, lider al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat vineri că au trecut peste două luni de când...473

19 ian 03:07PoliticăPROMISIUNI. Palatul Copiilor ar urma să fie preluat de Consiliul Judeţean

Primăria municipiului Constanţa are în dministrare, de puţină vreme, stadionul Farul. Existau discuţii ca...1079

19 ian 04:08PoliticăIluminat stradal cu becuri led, în Mangalia

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public stradal. În...651

19 ian 04:07PoliticăVictor Ponta, acuzații incendiare: Cred că s-au falsificat date

Fostul premier Victor Ponta a analizat joi seară, într-o intervenţie pentru B1TV, situaţia critică de la Complexul...479

19 ian 03:44PoliticăSistemul de iluminat public din Techirghiol a fost MODERNIZAT

Proiectul privind modernizarea sistemului de iluminat public în orașul Techirghiol se apropie de sfârșit, a anunțat...296

19 ian 03:18PoliticăCe taxe cere Primăria Constanța pentru comercializarea de MĂRȚIȘOARE

Primăria Municipiului Constanța informează operatorii economici interesați că, începând de luni, 21 ianuarie...1660

19 ian 03:58PoliticăPrimăria Constanța angajează un inspector la Contabilitate

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs la sediul din bd. Tomis, nr. 51, pentru ocuparea unei funcţii...302

Monden
19 ian 00:00MondenCine e femeia pentru care Cătălin Botezatu a vrut să-și taie venele. A iubit-o ca un nebun

Cătălin Botezatu a trăit o poveste de iubire cu totul aparte cu Dana Opsitaru, unul dintre cele mai cunoscute modele...303

19 ian 00:00MondenCe a făcut Mario Fresh cu primii bani câștigați din muzică

Mario Gălățanu, cunoscut fanilor drept Mario Fresh, este unul dintre cei mai apreciați concurenți din cel de-al...198

19 ian 00:00MondenCând începe "Ferma" cu Mihaela Rădulescu în rol de prezentatoare tv

Pro TV a anunțat data pentru noul format de tip reality-show, Ferma, filmat în munţi. Emisiunea prezentată de...212

19 ian 00:00MondenLiam Neeson, lovit de o nouă tragedie la 10 ani după ce şi-a pierdut soţia

Actorul Liam Neeson e la pământ după ce şi-a pierdut nepotul la aproape zece ani de la tragic dispariţie a soţiei...304

19 ian 00:00MondenVedete care şi-au pierdut virginitatea la vârste fragede. Cine a profitat de prima şansă?

N-au aşteptat momentul sau persoana ideală şi nici n-au avut răbdare să câştige puţină experienţă până să...313

19 ian 00:00MondenRegizorul român Marius Olteanu, selectat în secţiunea Forum a Festivalului de film de la Berlin

Regizorul Marius Olteanu a fost selectat, cu lungmetrajul de debut "Monştri.", în secţiunea necompetiţională Forum,...168

19 ian 18:04MondenPrinţul Philip, soţul reginei Marii Britanii, implicat într-un accident rutier

Prinţul consort britanic, Philip, a fost implicat într-un accident rutier, dar a scăpat nevătămat, anunţă Palatul...194

19 ian 00:00MondenPlacido Domingo va fi omagiat cu un concert la Guadalajara la 3 martie

Tenorul spaniol Plácido Domingo va fi omagiat cu un concert în data de 3 martie în oraşul Guadalajara, la care vor...167

19 ian 00:00MondenCântăreţele Cardi B şi Camila Cabello vor susţine recitaluri la gala Grammy Awards 2019

Cântăreţele latino Cardi B şi Camila Cabello vor susţine recitaluri la cea de-a 61-a ediţie a Grammy Awards, care...156

19 ian 00:00MondenScriitorul american Sam Savage, autorul romanului ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', a decedat la 78 de ani

Scriitorul şi poetul american Sam Savage, autorul celebrului roman ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', a...175

Mapamond
19 ian 00:00MapamondFostul emisar al SUA pentru coaliţia anti-jihadistă îl acuză pe Trump că a dat un nou impuls Statului Islamic

Fostul emisar special al Statelor Unite pentru coaliţia internaţională anti-jihadistă, Brett McGurk, care a...168

19 ian 00:00MapamondRepublica Moldova suplimentează numărul secţiilor şi buletinelor de vot pentru cetăţenii din diaspora

Guvernul Republicii Moldova a anunţat joi într-un comunicat suplimentarea numărului secţiilor de vot pentru...178

19 ian 00:00MapamondBulgaria: Zeci de arestări în cadrul unei operaţiuni împotriva finanţării terorismului internaţional

Autorităţile bulgare au reţinut 43 de persoane în diferite oraşe din ţară în cadrul unei operaţiuni împotriva...173

19 ian 00:00MapamondDama de companie ce afirma că deţine secrete despre o legătură între Trump şi Kremlin a fost arestată în Rusia

O damă de companie belarusă, cunoscută pentru că a promis dezvăluiri în legătură cu rolul Rusiei în alegerile...202

19 ian 00:00MapamondMinistrul ungar de externe: Bruxellesul trebuie împiedicat să implementeze Pactul ONU cu privire la migraţii

Uniunea Europeană va face tot posibilul pentru ca Pactul global al ONU cu privire la migraţii să fie pus în...169

19 ian 00:00MapamondGermania: Bundestag-ul înăspreşte legislaţia privind azilul pentru cetăţenii din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia

Solicitanţii de azil din Algeria, Georgia, Maroc şi Tunisia vor întâmpina mai multe dificultăţi în a-şi...174

19 ian 00:00MapamondFederaţia Comunităţilor Evreieşti din Ungaria cere stoparea căutării rămăşiţelor victimelor Holocaustului în Dunăre

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Ungaria (Mazsihisz) a protestat faţă de căutarea rămăşiţelor victimelor...197

19 ian 00:00MapamondItalia: Guvernul adoptă venitul de cetăţenie şi reforma sistemului de pensii

Guvernul italian a adoptat joi seara decretele-lege privind crearea 'venitului de cetăţenie' (Reddito di cittadinanza,...183

19 ian 00:00MapamondFranţa: 100 de atacuri cibernetice pe an împotriva armatei şi a Ministerului Apărării

Armata franceză şi Ministerul Apărării au fost vizate de circa 100 de atacuri cibernetice pe an, a afirmat vineri...170

19 ian 00:00MapamondRusia: Coliziune între două bombardiere Su-34 în aer; echipajele au supravieţuit

Doi piloţi ai unui bombardier rusesc Su-34, care s-a ciocnit vineri dimineaţă cu un altul de acelaşi tip deasupra...223