rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 26 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce probleme au fost găsite de Consiliul Judeţean Constanţa în Spitalul Judeţean: lipsesc medicamentele ieftine şi e mizerie la Neurologie!

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” este nevoie de o mai bună dezinsecţie, de monitorizarea cu responsabilitate a referatelor/rapoartelor realizate de medicii şefi de secţii privind lipsurile de medicamente sau materiale sanitare şi de o implicare mai mare pentru obţinerea medicamentelor specializate, nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cât priveşte curăţenia, la acest capitol cel mai prost stă Secţia de Neurologie, unde atât pacienţii, cât şi asistentele medicale au reclamat că angajatele firmei de curăţenie îşi fac treaba superficial. Acestea sunt doar o parte dintre concluziile raportului întocmit de Serviciul de Control al Consiliului Judeţean Constanţa, întocmit în urma verificărilor desfăşurate, în luna martie a.c., în cea mai mare unitate spitalicească a judeţului.

Nemulţumirile pacienţilor cu privire ceea ce găsesc în Spitalul Judeţean Constanţa, atunci când sunt internaţi, sunt multe şi persistă de vreme îndelungată. De-a lungul anilor, au tot fost făcute schimbări; în principiu, secţiile au fost renovate, dar încă mai este mult de lucru pentru a schimba, complet, faţa celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Constanţa.

Ţinând cont de nemulţumirile exprimate de pacienţi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu a dispus, în luna martie, un amplu control în Spitalul Judeţean Constanţa. Conform raportului întocmit ulterior, controlul a fost efectuat de Serviciul Control împreună cu Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității, alături de reprezentanţi ai Direcției de Dezvoltare Județeană si Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța. Obiectivele controlului au fost: verificarea curățeniei, verificarea programului și prezenței angajaților, verificarea nevoilor/necesităților la inventar, verificarea stocurilor de medicamente, de materiale sanitare și de biocide, verificarea stadiului de implementare a conformităților conform planului și calendarului de conformare al autorizației sanitare, verificarea situației serviciului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical (SPIAAM).

Inspectorii au „descins” în patru secţii: Secția Clinică Medicină Internă II (unde, în momentul verificărilor, era internat şi tatăl artistei Alexandra Stan, care cu câteva zile înainte postase pe pagina personală de Facebook nemulţumirile ei cu privire la Spitalul Judeţean Constanţa!), Secția Clinică Neurologie, Secția Clinică Cardiologie, Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie.

În urma verificărilor, inspectorii au stabilit că, din punct de vedere al curăţeniei, Secţia de Neurologie este singura din cele patru controlate care ridică probleme. Iar asta deşi, aşa cum se ştie, Secţia Medicală II încă nu este modernizată. Cu toate acestea, pe Medicală II nu persistă un miros urât, iar culoarele şi saloanele sunt curăţate, pacienţii neavând reclamaţii la acest capitol. „În urma sondajelor aleatorii de inspecţie la nivel de saloane, s-a constatat un habitat adecvat actului medical pentru pacienți (salon curat, aerat, pacienţii multumiţi de actul medical şi de personalul medical, medicaţia prescrisă de medicul specialist nelipsită, regimul alimentar cu hrană de calitate)”, se arată în raport.

În schimb, pe Secţia de Neurologie este altă poveste, după cum spuneam. „În Secția Neurologie curăţenia este nesatisfăcătoare (din declarațiile asistentelor medicale reiese că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie, nu își îndeplinesc cu maximă diligenţă atribuţiile. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut)”, se mai precizează în raportul întocmit de reprezentanţii CJC.

De asemenea, raportul arată că dezinsecţia este realizată insuficient la nivelul secţiilor nemodernizate.

În concluzie, recomandarea reprezentanţilor CJC, la capitolul curăţenie este o monitorizare mai responsabilă a modului de derulare a serviciilor externalizate, atât în ceea ce priveşte curăţenia, spalătoria, dezinsecţia şi deratizarea, „cu accent pe respectarea clauzelor contractuale și a prevederilor legale în vigoare, în vederea identificării și remedierii la timp a eventualelor vulnerabilități în sistem”.

Medicii nu semnează condica de prezenţă!

Probleme au fost găsite şi în ceea ce priveşte programul şi prezenţa angajaţilor. Căci, aşa cum a constatat echipa de control, „la nivelul secțiilor inspectate, s-a constatat faptul că majoritatea angajaților nu semnează în condicile de prezență ale cadrelor medicale”. În consecinţă, şefilor de secţii şi asistenţilor şefi li s-a atras atenţia că trebuie să vegheze ca această „practică generală să dispară”!

Ce au găsit inspectorii în grupurile sanitare

Echipa de control nu a ocolit grupurile sanitare, având în vedere că multe dintre reclamaţii vizează aceste încăperi. Constarea lor: „La nivelul grupurilor sanitare din saloane nu există o aprovizionare corespunzătoare cu materiale igienico-sanitare”. Din nou, este responsabilitatea asistenţilor şefi să monitorizeze cu atenţie aprovizionarea.

Pe de altă parte, echipa de control a punctat şi faptul că se impune o monitorizare a modului cum sunt soluţionate referatele şi rapoartele prezentate de medicii şefi de secţii şi asistentele medicale. De exemplu, cum şi cât de rapid sunt soluţionate raportate privind lipsa de medicamente, de aţă chirurgicală, de proteze, de instrumentar, de consumabile, de defecţiuni la nivel de mobilier, de IT, de reţelistică termică, „în vederea identificării şi remedierii la timp a eventualelor vulnerabilităţi în sistem, cu raportare lunară către Consiliul Judeţean Constanţa”.

Lipsesc medicamentele ieftine din farmacia spitalului

Lipsa medicamentelor din Spitalul Judeţean Constanţa este un alt subiect sensibil. În urma controlului, echipa CJC a punctat, în raport, că „de la pacienţii intervievaţi reiese că aceştia nu au fost nevoiţi să achiziţioneze din bani proprii vreun medicament”. Dar, aşa cum au punctat inspectorii, spitalul are doar o gestiune generală a medicamentelor, şi nu pe fiecare secţie în parte, deşi poate ar fi necesară. În schimb, s-a constatat că spitalul nu are de vreme îndelungată medicamente necesare, precum Diurex, Furosemid, Metroprolol. „Controlul pe teren a evidențiat lipsa îndelungată a unor medicamente importante (Diurex, Furosemid, Metroprolol etc.) care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții”.

Implicarea dr. Irinel Parepa, medic şef Secţia de Cardiologie, apreciată

Pe de altă parte, a fost apreciat faptul că există o situaţie actualizată a gestiunii spitalului cu medicamentele provenite din ajutoare/sponsorizări, din care aproximativ 70% sunt dedicate Secţiei de Cardiologie (ajutoarele fiind obţinute prin eforturi proprii ale medicilor). „Este un lucru remarcabil ce denotă o implicare sporită şi un interes ridicat al şefului de secţie”, au mai notat reprezentanţii echipei de control CJC. De altfel, recomandarea către ceilalţi şefi de secţie a fost să îi urmeze exemplu dr. Irinel Raluca Parepa, medic şef al Secţiei de Cardiologie: „Sporirea eforturilor şi altor şefi de secţii, în sensul obţinerii de medicamente specializate nedecontate de CAS din sponsorizări/ajutoare (după exemplul Secţiei de Cardiologie, care ar putea reprezenta un exemplu de bune practici), în scopul de a răspunde prompt nevoilor de tratament ale pacienţilor”, este notat în raportul de control al Consiliului Judeţean Constanţa.

Spitalul Judeţean va face raportări lunare către Consiliul Judeţean Constanţa

În concluzie, recomandările generale ale echipei de control au vizat reanalizarea eficienţei externalizării unor servicii – având în vedere că există plângeri cu privire la modul cum sunt realizate! – şi regândirea strategiei de furnizare a acestora în regim in-house sau externalizat, în scopul efectuării de cheltuieli economicoase şi eficiente pentru instituţie. O altă recomandare vizează realizarea de angajări, care să permită funcţionarea spitalului în condiţii de eficienţă.

Reprezentanţii CJC mai consideră oportun şi urmărirea îndeaproape a gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi, cât şi a angajaţilor, cu privire la mediul organizaţional. Atât aceste rapoarte, cât şi cele privind rata de mortalitate intraspitaliceşti, a ratei infecţiilor nozocomiale, total şi per secţie, a ratei de reinternare la 30 de zile după externare, a ratei de corelare între diagnosticul la internare şi diagnosticul la externare, în vederea identificării problemelor din fiecare secţie, pentru o eficientizare a activităţii medicale.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 5 aprilie 20184808
Comentarii

01tete(14 iun 13:42)
Vaiii unde unde ii menegeru ca vreau sa ii iau falca in penis.
01CAMIL(4 iun 13:19)
TUTUIANU FACE CONTROL LA JUD CTA. HAIII CA NEAM DILIT. UN PSD-IST CONTROLEAZA UN ALT PSD-IST CATALIN GRASA. ARE CINEVA SENZATIA CA TOATE LUCRURILE NU V-OR IESI SUUUPER OK?. SA VA DEA DUMNEZEU BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.
02darius(2 mai 07:57)
tutuiene sa ma kk pe ochelari tai mai si pe fata menegerului care l-au uns. o slugaaa perfecta pt voi o catastrofa pt pacienti constantei.
02Anamaria Andrei(29 apr 16:01)
Ha ha ha daca cinta implicate dnle Tutuianu.Aveti senzatia k toata lumea ii timp a.Meneger PSD control PSD. Te dor muci de atiiitea implicare.Teatru ieftin.Faceti public contra candidati slugoiului de Grasa
02UPU(25 apr 14:21)
Sa aduca cineva vb de acest asa zis meneger politic numit cum ne extermina cu te miri ce relati si cunoscuti.Nu ne mai vedem capul de treaba si mai vine si el cu din partea dnl meneger.Sintem satui domnule auuuzi.Lasane sa ne facem treaba linistiti.
01DARIUS(24 apr 12:27)
CATALINE SA ITI IAU FATA IN PENIS MAIII SI PE MAMATA SA O REGULEZ NAL JAPITA UMANA CE ESTI.
02Maxim(23 apr 10:17)
Singura problema dar singura ii implicarea politica in sistem.Ex cel mai bun este menegerul nostru Catalin Grasa.Singur la concurs cea mai mare nota.De altfel acesta urmareste conturile personale de FB ale angajatilor.Nu ii nevoie sa exemplific cred ca ar fi in zadar sefule nu
02dan(17 apr 14:48)
pai sa o luam incet. da meneger este un chirurg prafuit care acum ii membru de vaza PSD.Controlul de la Buc ii facut de min sanat PSD.Tutuianu ce o fi eu va amintesc toot PSD.Deci o sa crapam cu toti cu acesti kkti
02Nicusor C.(17 apr 13:46)
Sectia de urgente este poarta spitalului catre ....moarte, nu catre sectiile spitalului. Aici este un grup de indivizi lipsiti de empatie ce fura din medicamentele de urgenta obligand bolnavii sa semneze fise in care sunt trecute ca fiind administrate medicamente ce n-au fost nici macar vazute de pacient. Faceti un sondaj de pura informare printre constanteni si aflati daca au avut rude care au decedat la urgenta, in spitalul judetean. Veti ramane uluit de faima morbida a sectiei de urgenta a acestui nenorocit de spital. Cine o fi de vina ? Cui nu-i este frica de ..lege ?!
01Tiganci(13 apr 00:40)
Tiganci la intrarea in policlinica si in spital care va pot oferi pentru 10 lei o pereche de salvari cu care puteti defila prin spital in conditii optime. Masina de serviciu unde ati parcat-o, ati gasit loc liber?
02UPU(12 apr 07:42)
Mizerie ii acel meneger care ne a fost impus da da.Politician dea l dvs dnl e Tutuianu.Nu mai faceti pe inocentu oameni s iau dat sema ce faceti.Maxima regurgitie da da maxima.
02Maxim(11 apr 09:28)
Aveti mare dreptate dnl-e Tutuianu da mare dreptate dar tre sa recunosteti si dvs marea mizerie ii la conducerea inst noastre.Aici ma refer la col dvs de part Grasa Catalin care zisese ii meneger in instit noastra.Faceti lucrurile sa decurga normal nu mai imlicati politicieni in actul medical.Altfel nu va fi bine deloc deloc.
01cat de bou sa fi(10 apr 14:34)
sa crezi asa ceva? spitalul judetean este o mizerie, lifturi de cacat, paturi de cacat, nici sa te caci nu poti...ca te musca o soparla...sa-mi bag pula in el de spital si in CJC si PRimaria. hai ciao
03Papadopol(9 apr 13:39)
Draga domnule Tutuianu EMPATIA BUNUL SIMT IMPLICAREA sint cele care lipsesc cu adevarat si cele care afecteaza cel mai mult pacientul.Sa nu mai vb de buzunarele pe care le au acestia la halate foooooarte adinci.Deduc ca intelegeti ce subliniez.Multi inclusiv cel pus pe scaun de dvs Grasa Catalin is jaaaalnici da da chiar asa.
01Montarea camerelor video(9 apr 08:18)
Toate aceste lucruri se intampla in spital pt ca nu exista CAMERE VIDEO si nu pot fi dati in judecata avand ca probe inregistrarile. Dar se poate filma cu telefoanele, se poate fotografia si puteti sa-i dati in judecata si sa castigati multi bani. Dotari nu fac, ca sa ne poata chema la ei in particular, spunand ca aparatele din spital sunt vechi,proaste,dar au ei la cabinete aparate performante.Sunt sub orice critica: mizerabili, nesimtiti, imputiti.
13Narcis(8 apr 21:55)
Am fost din nefericire si ma rog sa nu mai ajung vreodata internata la aceasta sectie este horor ,am pus scoci la picioarele patului de frica sa nu se urce carcalaci in pat ,erau atit de multi ca noapte stateam de paza ,la baie era dezastru ,ma uitam la infirmiere dadeau cu acelasi mop acelasi apa si in baie si in camera in toate saloanele, ce sa spun probabil faceau economie de dezinfectant , a si nu mai spun ca daca o pacienta avea nevoie de schimbarea lenjeriei trebuia sa dea bani altfel se purtau de parca nu era obligatia lor, unele asistente pina iti puneu o branula de intepau de 4 ori
12Maxim(8 apr 08:36)
Ce masura constructiva a luat cum ce masura va spun eu colega. A numit la conducerea spit nostru un meneger politic PSD zisese cel mai si cel mai bun. Catalin Grasa ii numele dinsului ma indoiesc ca nu a-ti sti dak sinteti medic aici la sf Andrei.Vedeti contracandidati dinsului si cam asta spune toot.Nu as vrea sa amintesc cum mi-a trimis la plimbare un pacient caruia ii rec o investigatie cardio. Sper sa se rezolve odata cu influenta politica.
13doctor(7 apr 00:33)
Inainte de a pretinde si de a controla TREBUIE SA SI OFERI CEVA! Dupa ce a fost numit in functie, domnul Tutuianu a declarat ca sanatatea este o prioritatea pentru dumnealui.....Poate in mandatul viitor? Inafara de controale, ce masura constructiva a luat?... Jenant!
13dana(6 apr 21:58)
Decat vizite comuniste mai bine bani pentru dotari in spital si conditii mai bune pentru personal si pacienti.
28Maxim(6 apr 13:53)
Ce bine simuleaza acest domn Horia Tutuianu asa zisele probleme de jud nostru.Nu aminteste nimic de menegerul de aici care ii din PSD cum ii si dinsul.Asa spectacol mai greu de vazut.Nu spune nimic de acel pacient caruia i sa respins o investigatie cardio pe care chiar eu am recomandato.Lehamite cu atiiita politicianism.
18de 10 ani este asa(6 apr 05:16)
Pe langa ca este un focar de infectie la neurologie, mai dai si spaga ca sa te vada doctori, altfel nu te baga in seama.
015Moarte tiganilor(5 apr 21:22)
Care nu au muncit o zi dar vin in urgente pe banii nostri!!! MOARTE CIORILOR! Traiasca Capitanul si Legiunea!!!
23Altu(5 apr 20:14)
Qui est cette papagal? Pai de-l afla neamurle si p-asta ca e poponar...da nu-l cafta...
48emil(5 apr 18:34)
In fiecare salon sa fie afisate atributiile doctorilor,asistentelor sefe,asistentelor si infirmierilor.
211ce aiurea(5 apr 17:32)
Ca pe vremuri primul secretar! Vor sa fie vazuti ca sunt vigilenti ca se preocupa de sanatatea noastra! Habar nu are ce e aceea o aspirina si cand se ia, dimineata la pranz sau joia!
111ana(5 apr 16:52)
mizerie ot ca medicii se complac in mizerie ei nu vad ca pe sub paturi nu se spala ca pe pereti este jeg ca in bai este infect deci nu zic nimic asistenta responsabila nioci ea nu zice nimic Infirmierele petrec timp mult in rezervele dezafectate unde fumeaza si beau n...n.. cafele mai stau si la taclale iar pacientii rabda .in acesta situatie pacxientii care nici ei nu prea le au cu ordinea si curatenia fac si mai rau
811Gigi(5 apr 16:28)
Felicitari Presedintelui Tutuianu! Trebuie facut "curat" si la Spitalul Judetean!
24Calin P.(5 apr 16:17)
. . . si "Mireille" unde este "Mireille"?
58Dumitru(5 apr 15:28)
Sunt bine venite aceste controale! Sa veniti cat mai des si poate daca nu de bunavoie, atunci macar de frica o sa-si mai schimbe atitudinea personalul spitalului
612Iulian(5 apr 15:19)
Foarte bine. Sa mergeti macar o data pe sapt sa ii verificati! Unele asistente cred ca e spitalul lor. Va rog insistent sa mergeti in control tot timpul. Bravo ca v-ati gandit si la noi pacientii
412nicolae(5 apr 15:13)
Aia e important ...condica de prezenta!...Ca pe vremea Regimului..
015europeanu(5 apr 15:11)
Bine ca si-au pus halate. Oare au fost si la veceuri ? Ca acolo iti trebuie masca de gaze. Si asta in spitalul judetean nu intr-o scoala de la tara cu buda-n fundu curtii.
mai mult...Sănătate
26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...572

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români2164
18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave644
17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...754

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’1501
13 sep 00:38SănătateVeste bună pentru copiii și tinerii cu DIABET: statul va deconta aparatele de monitorizare a glicemiei2165
14 sep 00:28SănătateEchipa de baschet feminin a Constanţei, pregătită de noul sezon competiţional!

Nou promovată, PHOENIX CONSTANȚA, începe noul sezon competițional 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin...677

13 sep 00:38SănătateLupta împotriva depresiei continuă: '11 căi de luptă împotriva depresiei'924
12 sep 23:20SănătateSimpozion dedicat medicilor din rețeaua sanitară a MAI, în stațiunea Mamaia724
10 sep 00:53SănătateInfarctul miocardic acut, cel mai mare „ucigaș” în 2017

Infarctul miocardic acut a fost, în 2017, motivul medical care a dus la cele mai multe decese, se arată în datele...893

8 sep 00:40SănătateRujeola face noi victime: alte 78 de cazuri în ultima săptămână673
5 sep 00:55SănătateMinisterul Sănătăţii depune plângere penală împotriva celor care au promovat şi distribuit informaţii potrivit cărora vaccinurile ar fi ineficiente700
Vremea
15.4°14.2° - 15.4° marţi, 25 septembrie 2018
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 10.29 m/s din NNV
Presiune: 1037.74 milibari

Loto
6/4941415233447
5/4061823384016
joker222427394017
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 sep 00:00SportCatastrofă pentru Simona la Wuhan! Halep părăsește al doilea turneu consecutiv după primul meci

Simona Halep, locul 1 WTA, a fost eliminată de Dominika Cibulkova, locul 31 WTA, în turul II al turneului de la Wuhan,...177

26 sep 00:00SportAHC Dobrogea Sud Constanța va întâlni CS Magnum Botoșani în șaisprezecimile Cupei României la handbal masculin

AHC Dobrogea Sud Constanţa, deţinătoarea trofeului, va juca împotriva formaţiei CS Magnum Botoşani (Divizia A) în...97

26 sep 00:00SportAndrei Pavel despre întreruperea colaborării cu Halep: Nu ne-am ceartat, s-a terminat frumos

Antrenorul de tenis Andrei Pavel a explicat, marţi, că întreruperea colaborării cu Simona Halep nu a avut ca motiv o...130

26 sep 00:00SportHagi lasă acasă șase titulari pentru meciul din Cupă cu Chiajna: "Suntem pregătiți și pentru penalty-uri"

Gică Hagi merge la Chiajna pentru meciul de miercuri din 16-imile Cupei României cu mai multe rezerve, lâsând acasă...119

Local
26 sep 00:45LocalBărbat din Cobadin, după gratii pentru că a condus beat!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cobadin, la data de 24 septembrie a.c., au depistat un bărbat, Mamut...1800

26 sep 00:44LocalDacă vedeți această femeie, sunați la Poliție!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unei femei, Simona Margareta Pop, în vârstă de 41 ani, din...693

26 sep 00:44LocalNuntaşii din cartierul Henri Coandă, AMENDAŢI de poliţiştii locali!

Cartierul Social Henri Coandă din municipiul Constanţa este recunoscut ca fiind zona romilor, o zonă care le dă mari...702

26 sep 00:44LocalAccident rutier în zona Gării Constanţa: "Unde sunt şoferii?"

Un accident rutier s-a produs marţi, 25 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, la intersecţia străzii Theodor Burada...1772

26 sep 00:43LocalCazul marinarilor răpiți în largul apelor nigeriene: Șeful mecanic este din Moldova, dar locuieşte în Constanța!

O navă sub pavilion elveţian a fost atacată de pirați în largul apelor nigeriene, a anunţat sâmbătă Ministerul...1686

26 sep 00:43LocalPeste 300 de specialiști din cadrul Protecției Copilului Constanța vor fi formați în domeniul drogurilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanța organizează, în perioada 24 - 28 septembrie...289

26 sep 00:42LocalBIG BUILD. În luna octombrie se construiesc 8 case în 5 zile, la Cumpăna!

BIG BUILD prinde contur! Începând cu 1 octombrie, 240 de voluntari români şi străini vor ridica 8 case în 5 zile...1386

26 sep 00:41Local„Memoria satului dobrogean”, simpozion organizat în gospodăria tradițională de la Vișina a unei constănțence

În anul Centenarului Marii Uniri, Muzeul de Artă Populară Constanța, fidel misiunii sale de a promova tradițiile...259

26 sep 00:40LocalAccident rutier din cauza nepăstrării distanței în mers!

Un bărbat de 26 ani din Slava Rusă, Tulcea, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Babadag din municipiul...376

26 sep 00:38LocalAccident rutier pe Ion Rațiu: ambii șoferi susțin că au pătruns pe culoarea verde!

Un accident rutier a avut loc în dimineața de marți, iar ambii conducători susțin că au pătruns în intersecție...887

Politică
26 sep 00:50PoliticăCCR a dat verdictul în cazul modificării legii privind infracţiunile asimilate celor de corupţie

Curtea Constituţională a României (CCR) a constatat că modificarea conţinutului normativ al unei infracţiuni...300

26 sep 00:48PoliticăVirgil Chițac îl laudă pe Donald Trump!

Senatorul Virgil Chițac îl laudă, într-o postare pe facebook, pe președintele SUA, Donald Trump! ”Începând de...281

26 sep 00:47PoliticăSperanța Clișeu despre evenimentele din 10 august: 'Eu nu am semnat un ordin, am aprobat un ordin dat de Jandarmerie'

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a declarat marţi, la audierile din Comisia pentru apărare de la Senat, că nu...320

26 sep 00:47PoliticăSe lucrează intens în Năvodari! Iată ce susţine primarul Florin Chelaru

Se lucrează intens la Năvodari! Primarul oraşului dă asigurări că se demarează lucrări de reabilitare în zona...598

26 sep 00:43PoliticăMinistrul de Interne, explicații privind violențele din 10 august

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, că în spațiul public se insistă cu lămuriri asupra...156

26 sep 00:39PoliticăOaspeți de seamă și oficialități străine, la Tuzla!

Zi importantă pentru locuitorii din Tuzla! Luni, 24 septembrie, localitatea Tuzla a avut oaspeți de seamă,...300

26 sep 00:51PoliticăLiviu Dragnea a SCĂPAT de SANCȚIUNE: înfrângere pentru PNL, în Parlament

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de punctul de vedere al Comisiei juridice potrivit căruia...397

26 sep 00:52PoliticăCodrin Ștefănescu S-A SUCIT: 'Nu e vorba de nicio trădare, Niculae Bădălău a fost mereu om de partid'

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a explicat cooptarea lui Niculae Bădălău în echipa care...446

26 sep 00:52PoliticăÎn comuna 23 August se va amenaja un spațiu de joacă

Primăria localității 23 August a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) , un proiect prin care...343

26 sep 00:55PoliticăO propunere legislativa IMPORTANTĂ a fost adoptată de Senat: Parlamentarii au aprobat proiectul privind prevenirea şi combaterea spălării banilor

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării...436

Monden
26 sep 00:00MondenGrupul de modă american Michael Kors a cumpărat Versace

Grupul de modă american Michael Kors a oficializat marţi cumpărarea casei italiene Versace, cu suma 2,1 miliarde de...95

26 sep 00:00MondenBill Cosby a fost condamnat la o pedeapsă între trei şi zece ani de închisoare

Actorul american Bill Cosby a fost condamnat marţi de un judecător din Pennsylvania (nord-estul SUA) la o pedeapsă...101

25 sep 00:54MondenRod Stewart explică de ce şi-a găsit fericirea cu actuala soţie

Rod Stewart şi-a găsit în sfârşit liniştea alături de cea de-a treia soţie. Asta deşi Penny este o fată...430

25 sep 00:00MondenDaniela Crudu și-a etalat noile silicoane

La scurt timp după ce a revenit din Madagascar, unde a participat la reality-show-ul ”Ultimul trib” (Antena 1),...459

25 sep 00:00MondenCe a spus Cezar Ouatu după audițiile de la X Factor Marea Britanie: Misiunea mea e completă

Cezar Ouatu a povestit, duminică seara, ce a simțit după ce a reușit să încânte jurații de la X Factor Marea...273

25 sep 00:00MondenIlka Kis este prima femeie care a apăsat butonul roșu la Ninja Warrior România

Ilka Kis de 26 de ani, din Târgu Secuiesc, este prima femeie care a reușit să apese butonul roșu (buzzerul) la Ninja...263

25 sep 00:00MondenAndreea Esca refuză să-și retușeze pozele. „Mi se pare cam periculos, pentru că după aia te întâlnești cu oamenii”

Om de televiziune de peste 25 de ani, Andreea Esca a luat cu asalt, de ceva vreme, și mediul online, fiind o prezență...310

25 sep 00:00MondenIubita lui Bittman compune pentru Iris. Liliana Ștefan a devenit textierul uneia dintre cele mai îndrăgite trupe rock

E un nou început pentru Iris, după ce "floarea rockului românesc" a fost scuturată de un val de dezertări, dar și...265

25 sep 00:00MondenLili Sandu a fost eliminată de la Exatlon. „Mi-am dorit să-mi depășesc limitele”

Lili Sandu a fost eliminată de la Exatlon, Sezonul 2. Singura concurentă care nu a făcut sport de performanță, din...263

25 sep 00:00MondenPrezentare cu modele din anii ’90 pentru Dolce & Gabbana. Pe podium au urcat Monica Bellucci, Carla Bruni și Helena Christensen

În timp ce modelele tinere defilează la majoritatea prezentărilor de modă, casa de modă Dolce & Gabbana a decis să...296

Mapamond
26 sep 00:50MapamondRusia AVERTIZEAZĂ că scutul american antirachetă din România ar putea să ruineze Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) s-ar putea prăbuşi, dacă ”dilema” scutului american antirachetă...219

26 sep 00:50MapamondO fostă angajată Facebook rupe tăcerea și aduce acuzații grave companiei: Moderatorii, traumatizați de ceea ce asistă la serviciu

O fostă angajată a Facebook a intentat un proces împotriva companiei, pe care o acuză că nu protejează...505

26 sep 00:41MapamondRegiunea Mării Negre, adusă în discuție la întruniri din SUA

Zilele acestea, ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale...227

26 sep 00:36MapamondMAE dă detalii despre starea românului răpit de pirați: 'Starea persoanelor răpite este bună'

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, luni, că starea echipajului navei comerciale elvețiene atacată de pirați...276

25 sep 00:00MapamondPreşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat din nou, temporar, din funcţie

Curtea Constituţională de la Chişinău a decis luni suspendarea temporară a prerogativelor preşedintelui Igor Dodon...202

25 sep 00:00MapamondBrexit: Miniştrii britanici susţin pe deplin planul propus de premierul Theresa May

Miniştrii din guvernul condus de premierul britanic Theresa May susţin pe deplin propunerile acestuia privind ieşirea...206

25 sep 00:00MapamondTurcia: Arestarea a 61 de militari, suspectaţi de legături cu Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 61 de militari de marină şi din cadrul forţelor terestre, inclusiv...226

25 sep 00:00MapamondRusia: Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, arestat din nou, chiar la ieşirea din închisoare

Liderul opoziţiei ruse, Aleksei Navalnîi, nu a avut parte de nicio clipă de libertate luni, după ce a executat o...222

25 sep 00:00MapamondAdministraţia Trump intenţionează să restrângă accesul la cartea verde pentru imigranţii care primesc ajutoare sociale

Administraţia Donald Trump are în vedere limitarea accesului la cartea verde, statutul de rezident permanent în...183

25 sep 00:00MapamondPrima vizită în SUA a noului preşedinte cubanez

Noul preşedinte al Cubei, Miguel Diaz-Canel, a ajuns duminică la New York, unde va participa la Adunarea Generală a...207