rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce probleme au fost găsite de Consiliul Judeţean Constanţa în Spitalul Judeţean: lipsesc medicamentele ieftine şi e mizerie la Neurologie!

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” este nevoie de o mai bună dezinsecţie, de monitorizarea cu responsabilitate a referatelor/rapoartelor realizate de medicii şefi de secţii privind lipsurile de medicamente sau materiale sanitare şi de o implicare mai mare pentru obţinerea medicamentelor specializate, nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cât priveşte curăţenia, la acest capitol cel mai prost stă Secţia de Neurologie, unde atât pacienţii, cât şi asistentele medicale au reclamat că angajatele firmei de curăţenie îşi fac treaba superficial. Acestea sunt doar o parte dintre concluziile raportului întocmit de Serviciul de Control al Consiliului Judeţean Constanţa, întocmit în urma verificărilor desfăşurate, în luna martie a.c., în cea mai mare unitate spitalicească a judeţului.

Nemulţumirile pacienţilor cu privire ceea ce găsesc în Spitalul Judeţean Constanţa, atunci când sunt internaţi, sunt multe şi persistă de vreme îndelungată. De-a lungul anilor, au tot fost făcute schimbări; în principiu, secţiile au fost renovate, dar încă mai este mult de lucru pentru a schimba, complet, faţa celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Constanţa.

Ţinând cont de nemulţumirile exprimate de pacienţi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu a dispus, în luna martie, un amplu control în Spitalul Judeţean Constanţa. Conform raportului întocmit ulterior, controlul a fost efectuat de Serviciul Control împreună cu Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității, alături de reprezentanţi ai Direcției de Dezvoltare Județeană si Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța. Obiectivele controlului au fost: verificarea curățeniei, verificarea programului și prezenței angajaților, verificarea nevoilor/necesităților la inventar, verificarea stocurilor de medicamente, de materiale sanitare și de biocide, verificarea stadiului de implementare a conformităților conform planului și calendarului de conformare al autorizației sanitare, verificarea situației serviciului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical (SPIAAM).

Inspectorii au „descins” în patru secţii: Secția Clinică Medicină Internă II (unde, în momentul verificărilor, era internat şi tatăl artistei Alexandra Stan, care cu câteva zile înainte postase pe pagina personală de Facebook nemulţumirile ei cu privire la Spitalul Judeţean Constanţa!), Secția Clinică Neurologie, Secția Clinică Cardiologie, Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie.

În urma verificărilor, inspectorii au stabilit că, din punct de vedere al curăţeniei, Secţia de Neurologie este singura din cele patru controlate care ridică probleme. Iar asta deşi, aşa cum se ştie, Secţia Medicală II încă nu este modernizată. Cu toate acestea, pe Medicală II nu persistă un miros urât, iar culoarele şi saloanele sunt curăţate, pacienţii neavând reclamaţii la acest capitol. „În urma sondajelor aleatorii de inspecţie la nivel de saloane, s-a constatat un habitat adecvat actului medical pentru pacienți (salon curat, aerat, pacienţii multumiţi de actul medical şi de personalul medical, medicaţia prescrisă de medicul specialist nelipsită, regimul alimentar cu hrană de calitate)”, se arată în raport.

În schimb, pe Secţia de Neurologie este altă poveste, după cum spuneam. „În Secția Neurologie curăţenia este nesatisfăcătoare (din declarațiile asistentelor medicale reiese că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie, nu își îndeplinesc cu maximă diligenţă atribuţiile. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut)”, se mai precizează în raportul întocmit de reprezentanţii CJC.

De asemenea, raportul arată că dezinsecţia este realizată insuficient la nivelul secţiilor nemodernizate.

În concluzie, recomandarea reprezentanţilor CJC, la capitolul curăţenie este o monitorizare mai responsabilă a modului de derulare a serviciilor externalizate, atât în ceea ce priveşte curăţenia, spalătoria, dezinsecţia şi deratizarea, „cu accent pe respectarea clauzelor contractuale și a prevederilor legale în vigoare, în vederea identificării și remedierii la timp a eventualelor vulnerabilități în sistem”.

Medicii nu semnează condica de prezenţă!

Probleme au fost găsite şi în ceea ce priveşte programul şi prezenţa angajaţilor. Căci, aşa cum a constatat echipa de control, „la nivelul secțiilor inspectate, s-a constatat faptul că majoritatea angajaților nu semnează în condicile de prezență ale cadrelor medicale”. În consecinţă, şefilor de secţii şi asistenţilor şefi li s-a atras atenţia că trebuie să vegheze ca această „practică generală să dispară”!

Ce au găsit inspectorii în grupurile sanitare

Echipa de control nu a ocolit grupurile sanitare, având în vedere că multe dintre reclamaţii vizează aceste încăperi. Constarea lor: „La nivelul grupurilor sanitare din saloane nu există o aprovizionare corespunzătoare cu materiale igienico-sanitare”. Din nou, este responsabilitatea asistenţilor şefi să monitorizeze cu atenţie aprovizionarea.

Pe de altă parte, echipa de control a punctat şi faptul că se impune o monitorizare a modului cum sunt soluţionate referatele şi rapoartele prezentate de medicii şefi de secţii şi asistentele medicale. De exemplu, cum şi cât de rapid sunt soluţionate raportate privind lipsa de medicamente, de aţă chirurgicală, de proteze, de instrumentar, de consumabile, de defecţiuni la nivel de mobilier, de IT, de reţelistică termică, „în vederea identificării şi remedierii la timp a eventualelor vulnerabilităţi în sistem, cu raportare lunară către Consiliul Judeţean Constanţa”.

Lipsesc medicamentele ieftine din farmacia spitalului

Lipsa medicamentelor din Spitalul Judeţean Constanţa este un alt subiect sensibil. În urma controlului, echipa CJC a punctat, în raport, că „de la pacienţii intervievaţi reiese că aceştia nu au fost nevoiţi să achiziţioneze din bani proprii vreun medicament”. Dar, aşa cum au punctat inspectorii, spitalul are doar o gestiune generală a medicamentelor, şi nu pe fiecare secţie în parte, deşi poate ar fi necesară. În schimb, s-a constatat că spitalul nu are de vreme îndelungată medicamente necesare, precum Diurex, Furosemid, Metroprolol. „Controlul pe teren a evidențiat lipsa îndelungată a unor medicamente importante (Diurex, Furosemid, Metroprolol etc.) care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții”.

Implicarea dr. Irinel Parepa, medic şef Secţia de Cardiologie, apreciată

Pe de altă parte, a fost apreciat faptul că există o situaţie actualizată a gestiunii spitalului cu medicamentele provenite din ajutoare/sponsorizări, din care aproximativ 70% sunt dedicate Secţiei de Cardiologie (ajutoarele fiind obţinute prin eforturi proprii ale medicilor). „Este un lucru remarcabil ce denotă o implicare sporită şi un interes ridicat al şefului de secţie”, au mai notat reprezentanţii echipei de control CJC. De altfel, recomandarea către ceilalţi şefi de secţie a fost să îi urmeze exemplu dr. Irinel Raluca Parepa, medic şef al Secţiei de Cardiologie: „Sporirea eforturilor şi altor şefi de secţii, în sensul obţinerii de medicamente specializate nedecontate de CAS din sponsorizări/ajutoare (după exemplul Secţiei de Cardiologie, care ar putea reprezenta un exemplu de bune practici), în scopul de a răspunde prompt nevoilor de tratament ale pacienţilor”, este notat în raportul de control al Consiliului Judeţean Constanţa.

Spitalul Judeţean va face raportări lunare către Consiliul Judeţean Constanţa

În concluzie, recomandările generale ale echipei de control au vizat reanalizarea eficienţei externalizării unor servicii – având în vedere că există plângeri cu privire la modul cum sunt realizate! – şi regândirea strategiei de furnizare a acestora în regim in-house sau externalizat, în scopul efectuării de cheltuieli economicoase şi eficiente pentru instituţie. O altă recomandare vizează realizarea de angajări, care să permită funcţionarea spitalului în condiţii de eficienţă.

Reprezentanţii CJC mai consideră oportun şi urmărirea îndeaproape a gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi, cât şi a angajaţilor, cu privire la mediul organizaţional. Atât aceste rapoarte, cât şi cele privind rata de mortalitate intraspitaliceşti, a ratei infecţiilor nozocomiale, total şi per secţie, a ratei de reinternare la 30 de zile după externare, a ratei de corelare între diagnosticul la internare şi diagnosticul la externare, în vederea identificării problemelor din fiecare secţie, pentru o eficientizare a activităţii medicale.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 5 aprilie 20185336
Comentarii

00Patzitu(4 mar 09:07)
Un sistem bolnav bazat pe o conducere corupta numita politic. Odata internat este imposibil sa nu fi supus riscului de a te imbolnavi mai rau. Dezastrul foarte mare in sectia neorologie. Acolo bolnavii sunt aglomerati iar cazurile foarte grave nu sunt evaluate corect. Nu ti se spun riscurile, nu se spun variante de a interveni in cazul fiecaruia pentru ca doctorii sunt cu doua decenii in urma.Cei cu experienta au plecat, sunt foarte bine fac studii in afara se duc la diferite seminarii in afara si isi perfectioneaza si invata tot ceea ce e nou in domeniu.Intre timp alegeti aceeasi politicieni.
01tete(14 iun 13:42)
Vaiii unde unde ii menegeru ca vreau sa ii iau falca in penis.
01CAMIL(4 iun 13:19)
TUTUIANU FACE CONTROL LA JUD CTA. HAIII CA NEAM DILIT. UN PSD-IST CONTROLEAZA UN ALT PSD-IST CATALIN GRASA. ARE CINEVA SENZATIA CA TOATE LUCRURILE NU V-OR IESI SUUUPER OK?. SA VA DEA DUMNEZEU BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.
02darius(2 mai 07:57)
tutuiene sa ma kk pe ochelari tai mai si pe fata menegerului care l-au uns. o slugaaa perfecta pt voi o catastrofa pt pacienti constantei.
02Anamaria Andrei(29 apr 16:01)
Ha ha ha daca cinta implicate dnle Tutuianu.Aveti senzatia k toata lumea ii timp a.Meneger PSD control PSD. Te dor muci de atiiitea implicare.Teatru ieftin.Faceti public contra candidati slugoiului de Grasa
02UPU(25 apr 14:21)
Sa aduca cineva vb de acest asa zis meneger politic numit cum ne extermina cu te miri ce relati si cunoscuti.Nu ne mai vedem capul de treaba si mai vine si el cu din partea dnl meneger.Sintem satui domnule auuuzi.Lasane sa ne facem treaba linistiti.
01DARIUS(24 apr 12:27)
CATALINE SA ITI IAU FATA IN PENIS MAIII SI PE MAMATA SA O REGULEZ NAL JAPITA UMANA CE ESTI.
02Maxim(23 apr 10:17)
Singura problema dar singura ii implicarea politica in sistem.Ex cel mai bun este menegerul nostru Catalin Grasa.Singur la concurs cea mai mare nota.De altfel acesta urmareste conturile personale de FB ale angajatilor.Nu ii nevoie sa exemplific cred ca ar fi in zadar sefule nu
02Nicusor C.(17 apr 13:46)
Sectia de urgente este poarta spitalului catre ....moarte, nu catre sectiile spitalului. Aici este un grup de indivizi lipsiti de empatie ce fura din medicamentele de urgenta obligand bolnavii sa semneze fise in care sunt trecute ca fiind administrate medicamente ce n-au fost nici macar vazute de pacient. Faceti un sondaj de pura informare printre constanteni si aflati daca au avut rude care au decedat la urgenta, in spitalul judetean. Veti ramane uluit de faima morbida a sectiei de urgenta a acestui nenorocit de spital. Cine o fi de vina ? Cui nu-i este frica de ..lege ?!
01Tiganci(13 apr 00:40)
Tiganci la intrarea in policlinica si in spital care va pot oferi pentru 10 lei o pereche de salvari cu care puteti defila prin spital in conditii optime. Masina de serviciu unde ati parcat-o, ati gasit loc liber?
02UPU(12 apr 07:42)
Mizerie ii acel meneger care ne a fost impus da da.Politician dea l dvs dnl e Tutuianu.Nu mai faceti pe inocentu oameni s iau dat sema ce faceti.Maxima regurgitie da da maxima.
02Maxim(11 apr 09:28)
Aveti mare dreptate dnl-e Tutuianu da mare dreptate dar tre sa recunosteti si dvs marea mizerie ii la conducerea inst noastre.Aici ma refer la col dvs de part Grasa Catalin care zisese ii meneger in instit noastra.Faceti lucrurile sa decurga normal nu mai imlicati politicieni in actul medical.Altfel nu va fi bine deloc deloc.
01cat de bou sa fi(10 apr 14:34)
sa crezi asa ceva? spitalul judetean este o mizerie, lifturi de cacat, paturi de cacat, nici sa te caci nu poti...ca te musca o soparla...sa-mi bag pula in el de spital si in CJC si PRimaria. hai ciao
03Papadopol(9 apr 13:39)
Draga domnule Tutuianu EMPATIA BUNUL SIMT IMPLICAREA sint cele care lipsesc cu adevarat si cele care afecteaza cel mai mult pacientul.Sa nu mai vb de buzunarele pe care le au acestia la halate foooooarte adinci.Deduc ca intelegeti ce subliniez.Multi inclusiv cel pus pe scaun de dvs Grasa Catalin is jaaaalnici da da chiar asa.
01Montarea camerelor video(9 apr 08:18)
Toate aceste lucruri se intampla in spital pt ca nu exista CAMERE VIDEO si nu pot fi dati in judecata avand ca probe inregistrarile. Dar se poate filma cu telefoanele, se poate fotografia si puteti sa-i dati in judecata si sa castigati multi bani. Dotari nu fac, ca sa ne poata chema la ei in particular, spunand ca aparatele din spital sunt vechi,proaste,dar au ei la cabinete aparate performante.Sunt sub orice critica: mizerabili, nesimtiti, imputiti.
13Narcis(8 apr 21:55)
Am fost din nefericire si ma rog sa nu mai ajung vreodata internata la aceasta sectie este horor ,am pus scoci la picioarele patului de frica sa nu se urce carcalaci in pat ,erau atit de multi ca noapte stateam de paza ,la baie era dezastru ,ma uitam la infirmiere dadeau cu acelasi mop acelasi apa si in baie si in camera in toate saloanele, ce sa spun probabil faceau economie de dezinfectant , a si nu mai spun ca daca o pacienta avea nevoie de schimbarea lenjeriei trebuia sa dea bani altfel se purtau de parca nu era obligatia lor, unele asistente pina iti puneu o branula de intepau de 4 ori
12Maxim(8 apr 08:36)
Ce masura constructiva a luat cum ce masura va spun eu colega. A numit la conducerea spit nostru un meneger politic PSD zisese cel mai si cel mai bun. Catalin Grasa ii numele dinsului ma indoiesc ca nu a-ti sti dak sinteti medic aici la sf Andrei.Vedeti contracandidati dinsului si cam asta spune toot.Nu as vrea sa amintesc cum mi-a trimis la plimbare un pacient caruia ii rec o investigatie cardio. Sper sa se rezolve odata cu influenta politica.
13doctor(7 apr 00:33)
Inainte de a pretinde si de a controla TREBUIE SA SI OFERI CEVA! Dupa ce a fost numit in functie, domnul Tutuianu a declarat ca sanatatea este o prioritatea pentru dumnealui.....Poate in mandatul viitor? Inafara de controale, ce masura constructiva a luat?... Jenant!
13dana(6 apr 21:58)
Decat vizite comuniste mai bine bani pentru dotari in spital si conditii mai bune pentru personal si pacienti.
28Maxim(6 apr 13:53)
Ce bine simuleaza acest domn Horia Tutuianu asa zisele probleme de jud nostru.Nu aminteste nimic de menegerul de aici care ii din PSD cum ii si dinsul.Asa spectacol mai greu de vazut.Nu spune nimic de acel pacient caruia i sa respins o investigatie cardio pe care chiar eu am recomandato.Lehamite cu atiiita politicianism.
18de 10 ani este asa(6 apr 05:16)
Pe langa ca este un focar de infectie la neurologie, mai dai si spaga ca sa te vada doctori, altfel nu te baga in seama.
015Moarte tiganilor(5 apr 21:22)
Care nu au muncit o zi dar vin in urgente pe banii nostri!!! MOARTE CIORILOR! Traiasca Capitanul si Legiunea!!!
23Altu(5 apr 20:14)
Qui est cette papagal? Pai de-l afla neamurle si p-asta ca e poponar...da nu-l cafta...
48emil(5 apr 18:34)
In fiecare salon sa fie afisate atributiile doctorilor,asistentelor sefe,asistentelor si infirmierilor.
211ce aiurea(5 apr 17:32)
Ca pe vremuri primul secretar! Vor sa fie vazuti ca sunt vigilenti ca se preocupa de sanatatea noastra! Habar nu are ce e aceea o aspirina si cand se ia, dimineata la pranz sau joia!
111ana(5 apr 16:52)
mizerie ot ca medicii se complac in mizerie ei nu vad ca pe sub paturi nu se spala ca pe pereti este jeg ca in bai este infect deci nu zic nimic asistenta responsabila nioci ea nu zice nimic Infirmierele petrec timp mult in rezervele dezafectate unde fumeaza si beau n...n.. cafele mai stau si la taclale iar pacientii rabda .in acesta situatie pacxientii care nici ei nu prea le au cu ordinea si curatenia fac si mai rau
811Gigi(5 apr 16:28)
Felicitari Presedintelui Tutuianu! Trebuie facut "curat" si la Spitalul Judetean!
24Calin P.(5 apr 16:17)
. . . si "Mireille" unde este "Mireille"?
58Dumitru(5 apr 15:28)
Sunt bine venite aceste controale! Sa veniti cat mai des si poate daca nu de bunavoie, atunci macar de frica o sa-si mai schimbe atitudinea personalul spitalului
612Iulian(5 apr 15:19)
Foarte bine. Sa mergeti macar o data pe sapt sa ii verificati! Unele asistente cred ca e spitalul lor. Va rog insistent sa mergeti in control tot timpul. Bravo ca v-ati gandit si la noi pacientii
412nicolae(5 apr 15:13)
Aia e important ...condica de prezenta!...Ca pe vremea Regimului..
015europeanu(5 apr 15:11)
Bine ca si-au pus halate. Oare au fost si la veceuri ? Ca acolo iti trebuie masca de gaze. Si asta in spitalul judetean nu intr-o scoala de la tara cu buda-n fundu curtii.
mai mult...Sănătate
18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...568

17 iul 00:24SănătateSpitalul de Boli Infecțioase Constanța așteaptă fonduri europene pentru REPARAȚII CAPITALE!1079
17 iul 00:19SănătateÎNGRIJORĂTOR! CREȘTE numărul constănțenilor infectați cu HIV/SIDA!1731
17 iul 00:19SănătateToxiinfecţiile alimentare au 'umplut' Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Atenție mare la alimentele pe care le consumați, spălați-le bine înainte, la fel și mâinile, pentru a reduce...1292

15 iul 01:48SănătateProdusele alimentare pentru bebeluşi disponibile în comerţ au un conţinut ridicat de zahăr, avertizează OMS468
15 iul 22:47SănătateMalformații cardiace și congenitale, operate la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”389
12 iul 00:35SănătateBătaie de joc: medic NEPLĂTIT din 2015! Spitalul CF RECUNOAŞTE, dar zice că NU are bani

Spitalul Universitar Constanţa nu o mai scoate la liman cu datoriile! Pe de o parte, se confruntă cu popririle pe...2574

11 iul 02:07SănătatePlatforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă529
9 iul 01:28SănătateCentrul de Sănătate Năvodari este preluat de Spitalul Județean Constanța1372
8 iul 00:00SănătateTESTARE GRATUITĂ pentru BOALA CELIACĂ la Constanța!

Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten lansează prima Caravană Națională „România fără gluten”,...1062

8 iul 00:41SănătateNăvodari va avea o unitate de îngrijiri persoane vârstnice860
6 iul 23:44SănătateSpecialiştii ISU Dobrogea şi medicii SMURD, sfaturi despre cum să suportaţi mai uşor canicula652
Vremea
25.4°18° - 25.7° vineri, 19 iulie 2019
cer seninUmiditate: 34%
Vânt: 3.2 m/s din SSE
Presiune: 1016.8 milibari

Loto
6/4941624273741
5/4061920263028
joker151231449
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 iul 00:00SportMilsami - FCSB 1-2. Roș-albaștrii se califică fără emoții în turul II din Europa League! Eroul meciului a fost un puști de 17 ani

FCSB a învins-o pe Milsami Orhei, 2-1, și s-a calificat în turul II din preliminariilor Europa League, scor 4-1 la...369

19 iul 00:00SportSimona Halep a primit cea mai înaltă distincție din partea Patriarhiei Române: ”Mulțumesc lui Dumnezeu, mă bucur că sunt româncă!”

Simona Halep (4 WTA, 27 de ani) a fost decorată ieri la Patriarhia Română cu Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru...444

19 iul 00:00SportU Craiova - Sabail 3-2. Oltenii și scorul lor preferat! Craiova se califică în turul II preliminar al Europa League

U Craiova a câștigat returul cu Sabail din preliminariile Europa League, scor 3-2, după același rezultat obținut...233

19 iul 00:00SportIanis Hagi a ales-o pe Genk pentru proiectul său şi pentru Liga Campionilor

Fotbalistul român Ianis Hagi a dezvăluit joi, la prezentarea sa oficială la Racing Genk, că a ales să vină aici...285

Local
19 iul 01:04LocalReguli pentru eliberarea actelor de identitate

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa vă reaminteşte: în baza dispoziţiilor Ordonanţei de...527

19 iul 03:21LocalDoi minori au furat bunuri din curtea unei biserici

Polițiștii Postului de Poliție Niculițel, la data de 17 iulie a.c., au fost sesizați cu privire la furtul mai...380

19 iul 03:04LocalTrei autori constănțeni invită iubitorii de lectură pe plaja culturală a târgului VALURI DE CARTE

În cadrul târgului VALURI DE CARTE care este în plină desfășurare pe faleza Cazino din Constanța între Acvariu...413

19 iul 03:20LocalMai mulți șoferi din județul Constanța au rămas pietoni!

Poliţişti din cadrul Secției 4 Poliție Constanța, la data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15.40, au depistat un...459

19 iul 03:20LocalBURSE şi cazare gratuită pentru ELITE, la Universitatea „Ovidius” Constanţa

Universitatea „Ovidius” Constanţa va implementa din această sesiune a admiterii un program de susținere a...505

19 iul 03:11LocalAMENZI DE ZECI DE MII DE LEI şi MAŞINI RIDICATE, pe străzile Constanţei

Zilnic, poliţiştii locali sunt pe străzile din Constanţa pentru a depista şi sancţiona şoferii care opresc sau...973

19 iul 03:11LocalAMENZI PE RATC! Zeci de călători prinşi de Poliţia Locală fără bilete, în transportul public

Miercuri, 17 iulie a.c., polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în colaborare...1441

19 iul 03:09LocalAccident rutier: femeie lovită pe trotuar. Șoferul era băut și fără permis

Un accident rutier a avut loc marți, 16 iulie a.c., în județul Tulcea. Un bărbat, în vârstă de 47 de ani, în...471

19 iul 03:08LocalTânără de 18 ani din Brăila, dată DISPĂRUTĂ

La data de 10 iulie a.c., un bărbat de 49 de ani, din oraşul Ianca, județul Brăila s-a prezentat la sediul...642

19 iul 03:06LocalUn șofer BEAT a intrat cu mașina într-un cap de pod și s-a RĂSTURNAT: mai multe victime

Un bărbat de 47 de ani, joi, 18 iulie, în jurul orei 6.20, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice,...2996

Politică
19 iul 00:11PoliticăÎncepe asfaltarea pe străzile din orașul Cernavodă

Administrația publică locală a demarat joi, 18 iulie, programul de asfaltare pe mai multe străzi din Cernavodă. În...307

19 iul 03:22PoliticăTăriceanu: Preşedintele Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiţionat şi imediat din funcţie, având în vedere decizia...547

19 iul 03:02PoliticăOrban: Decizia CCR este contrară voinţei exprimate de cetăţeni la referendumul de pe 26 mai

Decizia CCR privind respingerea iniţiativei legislative de revizuire a Constituţiei depuse de PNL alături de...290

19 iul 03:23PoliticăRaluca Turcan: Decizia CCR, ciudată şi aparent în favoarea infractorilor

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, consideră că decizia CCR cu privire la proiectul de revizuire a Constituţiei...315

19 iul 03:22PoliticăLoc de joacă modern, amenajat la creșa „Licuricii”

Locurile de joacă au o importanță majoră pentru copiii de vârste mici, iar implicarea micuților în activități...312

19 iul 03:21PoliticăGabriel Leș: Câți militari vor fi afectați de taxa de solidaritate

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, susține că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care...476

19 iul 02:20PoliticăAndronescu, despre remaniere: Niciodată nu am cerut un scaun; dacă nu mai sunt aici, nu am o problemă, am o meserie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, referitor la posibilitatea remanierii sale, că...294

19 iul 02:20PoliticăStrăzile care fac legătura între Şcoala Veche, Cetatea Carsium şi centrul Hârşovei, REABILITATE!

Mai multe străzi din oraşul Hârşova, mai precis cele care fac legătura între Şcoala Veche „Vasile Cotovu”,...253

19 iul 00:10PoliticăCCR, decizie EXPLOZIVĂ după referendumul lui Iohannis: Amnistia pentru corupție NU poate fi interzisă

CCR a decis că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate...1180

19 iul 03:04PoliticăLICITAŢIE la Tuzla pentru spaţii comerciale din Piaţa Agroalimentară

...249

Monden
19 iul 00:00MondenTuriștii au stat la coadă la Liviu Vârciu. Artistul a creat delir în stațiunea Jupiter

Orice poți spune despre Liviu Vârciu (38 de ani), numai că nu ar avea carismă nu. Iar asta se vede și în...330

19 iul 00:00MondenKanal D intră în lupta pentru audiențe cu un nou serial de comedie

Kanal D pregătește pentru grila de toamnă un serial de comedie și a semnat pentru realizarea acestui proiect cu...204

19 iul 00:00MondenAndre, ghinion la concertul de la Arenele Romane. Microfonul și hainele au încurcat-o pe Andreea Antonescu

Marţi şi miercuri seară, 16 și 17 iulie, Arenele Romane din Bucureşti au fost arhipline, căci proiectul „La...293

19 iul 00:00MondenDrama Corneliei Catanga: a cântărit 850 de grame la naștere și a fost aruncată sub pat

Cornelia Catanga ascunde în suflet o dramă imensă. Cântăreața de muzică lăutărească a fost la un pas de moarte...273

19 iul 00:00MondenCatrinel Sandu a probat rochia de mireasă! E în doliu, dar nu amână nunta

La finalul acestei luni, Catrinel Sandu pleacă din țară, urmând să revină anul viitor în vacanța de vară....251

19 iul 00:00MondenMichael Bolton, spectacole de excepție în România

Celebrul Michael Bolton revine în România. Artistul va susține două concerte în România: unul la Sala Polivalentă...162

19 iul 03:19MondenEva Mendes, 'desfigurată' de operaţiile estetice. Actriţa este de nerecunoscut

Eva Mendes a reuşit să îşi sperie admiratorii. Actriţa care contesta cu vehemenţă operaţiile estetice a postat...391

19 iul 00:00MondenVești tot mai rele despre Céline Dion. A slăbit atât de mult pentru că e bolnavă?

Céline Dion este în pericol de moarte, scrie revista “Life&Style”. A­­pro­­piaţii vedetei canadiene se tem...331

19 iul 00:00MondenProcesul de agresiune sexuală intentat actorului Kevin Spacey, anulat de procuratura din Massachusetts

Procurorii din Massachusetts au renunţat miercuri la acuzaţiile penale formulate împotriva actorului Kevin Spacey,...174

19 iul 00:00Monden50 Cent şi Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită

Rapperul american 50 Cent şi cântăreaţa Janet Jackson vor cânta în Arabia Saudită în cadrul unui festival la...138

Mapamond
19 iul 00:00MapamondPeter Szijjarto: SUA şi aliaţii lor europeni ar trebui să facă posibil ca Ungaria să importe gaz din România

Ungaria consideră relaţiile transatlantice drept prioritate şi salută îmbunătăţirea acestora, a declarat...162

19 iul 00:00MapamondPutin şi Macron vor „să consolideze eforturile“ pentru salvarea acordului nuclear iranian

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin au convenit joi, în cadrul unei convorbiri...142

19 iul 00:00MapamondUE: Miniştrii de interne nu au reuşit să se pună de acord asupra planului de repartizare a migranţilor

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene nu au reuşit joi să se pună de acord asupra unui...149

19 iul 00:00MapamondMaia Sandu şi-a prezentat priorităţile în faţa ambasadorilor UE acreditaţi la Chişinău

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a dat asigurări reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate la...140

19 iul 19:48MapamondTurcia le cere SUA să revină asupra ''deciziei nedrepte'' de a o exclude din programul pentru avioane F-35

Turcia le-a cerut Statelor Unite, aliatul lor din cadrul NATO, să revină asupra deciziei de a exclude Ankara din...181

19 iul 00:00MapamondMoscova acuză NATO că duce o politică antirusească la presiunea SUA

Ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice participă la 'efectuarea unei politici agresive antiruseşti' la presiunea...142

19 iul 00:00MapamondTurcia: 14 morţi într-un accident de microbuz care transporta migranţi

Paisprezece persoane au murit şi 28 au fost rănite joi într-un accident de microbuz care transporta migranţi în...147

19 iul 00:00MapamondAvion al companiei Lufthansa, evacuat pe aeroportul din Belgrad din cauza unei ameninţări cu bombă

Un avion al companiei Lufthansa cu destinaţia Frankfurt a fost evacuat pe aeroportul din Belgrad joi, după ce poliţia...150

19 iul 00:00MapamondPopulara aplicaţie FaceApp stârneşte îngrijorări în SUA şi Marea Britanie în legătură cu siguranţa utilizatorilor

Aplicaţia FaceApp, care le permite utilizatorilor să-şi modifice chipul în fotografii, făcându-i mai tineri, mai...176

19 iul 00:00MapamondJaponia: Cel puţin 33 de morţi în urma unui incendiu la un studio de animaţie

Cel puţin 33 de persoane au murit joi într-un incendiu la un studio de animaţie din Kyoto care a fost provocat de un...145