rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ce probleme au fost găsite de Consiliul Judeţean Constanţa în Spitalul Judeţean: lipsesc medicamentele ieftine şi e mizerie la Neurologie!

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei” este nevoie de o mai bună dezinsecţie, de monitorizarea cu responsabilitate a referatelor/rapoartelor realizate de medicii şefi de secţii privind lipsurile de medicamente sau materiale sanitare şi de o implicare mai mare pentru obţinerea medicamentelor specializate, nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cât priveşte curăţenia, la acest capitol cel mai prost stă Secţia de Neurologie, unde atât pacienţii, cât şi asistentele medicale au reclamat că angajatele firmei de curăţenie îşi fac treaba superficial. Acestea sunt doar o parte dintre concluziile raportului întocmit de Serviciul de Control al Consiliului Judeţean Constanţa, întocmit în urma verificărilor desfăşurate, în luna martie a.c., în cea mai mare unitate spitalicească a judeţului.

Nemulţumirile pacienţilor cu privire ceea ce găsesc în Spitalul Judeţean Constanţa, atunci când sunt internaţi, sunt multe şi persistă de vreme îndelungată. De-a lungul anilor, au tot fost făcute schimbări; în principiu, secţiile au fost renovate, dar încă mai este mult de lucru pentru a schimba, complet, faţa celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Constanţa.

Ţinând cont de nemulţumirile exprimate de pacienţi, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu a dispus, în luna martie, un amplu control în Spitalul Judeţean Constanţa. Conform raportului întocmit ulterior, controlul a fost efectuat de Serviciul Control împreună cu Serviciul de Analiză Strategică și Creșterea Competitivității, alături de reprezentanţi ai Direcției de Dezvoltare Județeană si Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ din cadrul Consiliului Județean Constanța. Obiectivele controlului au fost: verificarea curățeniei, verificarea programului și prezenței angajaților, verificarea nevoilor/necesităților la inventar, verificarea stocurilor de medicamente, de materiale sanitare și de biocide, verificarea stadiului de implementare a conformităților conform planului și calendarului de conformare al autorizației sanitare, verificarea situației serviciului de prevenire a infecțiilor asociate actului medical (SPIAAM).

Inspectorii au „descins” în patru secţii: Secția Clinică Medicină Internă II (unde, în momentul verificărilor, era internat şi tatăl artistei Alexandra Stan, care cu câteva zile înainte postase pe pagina personală de Facebook nemulţumirile ei cu privire la Spitalul Judeţean Constanţa!), Secția Clinică Neurologie, Secția Clinică Cardiologie, Secția Clinică Ortopedie-Traumatologie.

În urma verificărilor, inspectorii au stabilit că, din punct de vedere al curăţeniei, Secţia de Neurologie este singura din cele patru controlate care ridică probleme. Iar asta deşi, aşa cum se ştie, Secţia Medicală II încă nu este modernizată. Cu toate acestea, pe Medicală II nu persistă un miros urât, iar culoarele şi saloanele sunt curăţate, pacienţii neavând reclamaţii la acest capitol. „În urma sondajelor aleatorii de inspecţie la nivel de saloane, s-a constatat un habitat adecvat actului medical pentru pacienți (salon curat, aerat, pacienţii multumiţi de actul medical şi de personalul medical, medicaţia prescrisă de medicul specialist nelipsită, regimul alimentar cu hrană de calitate)”, se arată în raport.

În schimb, pe Secţia de Neurologie este altă poveste, după cum spuneam. „În Secția Neurologie curăţenia este nesatisfăcătoare (din declarațiile asistentelor medicale reiese că angajatele societății care asigură serviciul de curățenie, nu își îndeplinesc cu maximă diligenţă atribuţiile. În plus, echipa de control a sesizat la nivelul secției un miros persistent neplăcut)”, se mai precizează în raportul întocmit de reprezentanţii CJC.

De asemenea, raportul arată că dezinsecţia este realizată insuficient la nivelul secţiilor nemodernizate.

În concluzie, recomandarea reprezentanţilor CJC, la capitolul curăţenie este o monitorizare mai responsabilă a modului de derulare a serviciilor externalizate, atât în ceea ce priveşte curăţenia, spalătoria, dezinsecţia şi deratizarea, „cu accent pe respectarea clauzelor contractuale și a prevederilor legale în vigoare, în vederea identificării și remedierii la timp a eventualelor vulnerabilități în sistem”.

Medicii nu semnează condica de prezenţă!

Probleme au fost găsite şi în ceea ce priveşte programul şi prezenţa angajaţilor. Căci, aşa cum a constatat echipa de control, „la nivelul secțiilor inspectate, s-a constatat faptul că majoritatea angajaților nu semnează în condicile de prezență ale cadrelor medicale”. În consecinţă, şefilor de secţii şi asistenţilor şefi li s-a atras atenţia că trebuie să vegheze ca această „practică generală să dispară”!

Ce au găsit inspectorii în grupurile sanitare

Echipa de control nu a ocolit grupurile sanitare, având în vedere că multe dintre reclamaţii vizează aceste încăperi. Constarea lor: „La nivelul grupurilor sanitare din saloane nu există o aprovizionare corespunzătoare cu materiale igienico-sanitare”. Din nou, este responsabilitatea asistenţilor şefi să monitorizeze cu atenţie aprovizionarea.

Pe de altă parte, echipa de control a punctat şi faptul că se impune o monitorizare a modului cum sunt soluţionate referatele şi rapoartele prezentate de medicii şefi de secţii şi asistentele medicale. De exemplu, cum şi cât de rapid sunt soluţionate raportate privind lipsa de medicamente, de aţă chirurgicală, de proteze, de instrumentar, de consumabile, de defecţiuni la nivel de mobilier, de IT, de reţelistică termică, „în vederea identificării şi remedierii la timp a eventualelor vulnerabilităţi în sistem, cu raportare lunară către Consiliul Judeţean Constanţa”.

Lipsesc medicamentele ieftine din farmacia spitalului

Lipsa medicamentelor din Spitalul Judeţean Constanţa este un alt subiect sensibil. În urma controlului, echipa CJC a punctat, în raport, că „de la pacienţii intervievaţi reiese că aceştia nu au fost nevoiţi să achiziţioneze din bani proprii vreun medicament”. Dar, aşa cum au punctat inspectorii, spitalul are doar o gestiune generală a medicamentelor, şi nu pe fiecare secţie în parte, deşi poate ar fi necesară. În schimb, s-a constatat că spitalul nu are de vreme îndelungată medicamente necesare, precum Diurex, Furosemid, Metroprolol. „Controlul pe teren a evidențiat lipsa îndelungată a unor medicamente importante (Diurex, Furosemid, Metroprolol etc.) care, deși accesibile financiar, nu au fost achiziționate de către SCJU de foarte multă vreme, în ciuda repetatelor solicitări adresate conducerii de către șefii de secții”.

Implicarea dr. Irinel Parepa, medic şef Secţia de Cardiologie, apreciată

Pe de altă parte, a fost apreciat faptul că există o situaţie actualizată a gestiunii spitalului cu medicamentele provenite din ajutoare/sponsorizări, din care aproximativ 70% sunt dedicate Secţiei de Cardiologie (ajutoarele fiind obţinute prin eforturi proprii ale medicilor). „Este un lucru remarcabil ce denotă o implicare sporită şi un interes ridicat al şefului de secţie”, au mai notat reprezentanţii echipei de control CJC. De altfel, recomandarea către ceilalţi şefi de secţie a fost să îi urmeze exemplu dr. Irinel Raluca Parepa, medic şef al Secţiei de Cardiologie: „Sporirea eforturilor şi altor şefi de secţii, în sensul obţinerii de medicamente specializate nedecontate de CAS din sponsorizări/ajutoare (după exemplul Secţiei de Cardiologie, care ar putea reprezenta un exemplu de bune practici), în scopul de a răspunde prompt nevoilor de tratament ale pacienţilor”, este notat în raportul de control al Consiliului Judeţean Constanţa.

Spitalul Judeţean va face raportări lunare către Consiliul Judeţean Constanţa

În concluzie, recomandările generale ale echipei de control au vizat reanalizarea eficienţei externalizării unor servicii – având în vedere că există plângeri cu privire la modul cum sunt realizate! – şi regândirea strategiei de furnizare a acestora în regim in-house sau externalizat, în scopul efectuării de cheltuieli economicoase şi eficiente pentru instituţie. O altă recomandare vizează realizarea de angajări, care să permită funcţionarea spitalului în condiţii de eficienţă.

Reprezentanţii CJC mai consideră oportun şi urmărirea îndeaproape a gradului de satisfacţie a pacienţilor internaţi, cât şi a angajaţilor, cu privire la mediul organizaţional. Atât aceste rapoarte, cât şi cele privind rata de mortalitate intraspitaliceşti, a ratei infecţiilor nozocomiale, total şi per secţie, a ratei de reinternare la 30 de zile după externare, a ratei de corelare între diagnosticul la internare şi diagnosticul la externare, în vederea identificării problemelor din fiecare secţie, pentru o eficientizare a activităţii medicale.

Florentina BOZÎNTAN

joi, 5 aprilie 20184914
Comentarii

01tete(14 iun 13:42)
Vaiii unde unde ii menegeru ca vreau sa ii iau falca in penis.
01CAMIL(4 iun 13:19)
TUTUIANU FACE CONTROL LA JUD CTA. HAIII CA NEAM DILIT. UN PSD-IST CONTROLEAZA UN ALT PSD-IST CATALIN GRASA. ARE CINEVA SENZATIA CA TOATE LUCRURILE NU V-OR IESI SUUUPER OK?. SA VA DEA DUMNEZEU BUBE LA CUR SI MIINI SCURTE.
02darius(2 mai 07:57)
tutuiene sa ma kk pe ochelari tai mai si pe fata menegerului care l-au uns. o slugaaa perfecta pt voi o catastrofa pt pacienti constantei.
02Anamaria Andrei(29 apr 16:01)
Ha ha ha daca cinta implicate dnle Tutuianu.Aveti senzatia k toata lumea ii timp a.Meneger PSD control PSD. Te dor muci de atiiitea implicare.Teatru ieftin.Faceti public contra candidati slugoiului de Grasa
02UPU(25 apr 14:21)
Sa aduca cineva vb de acest asa zis meneger politic numit cum ne extermina cu te miri ce relati si cunoscuti.Nu ne mai vedem capul de treaba si mai vine si el cu din partea dnl meneger.Sintem satui domnule auuuzi.Lasane sa ne facem treaba linistiti.
01DARIUS(24 apr 12:27)
CATALINE SA ITI IAU FATA IN PENIS MAIII SI PE MAMATA SA O REGULEZ NAL JAPITA UMANA CE ESTI.
02Maxim(23 apr 10:17)
Singura problema dar singura ii implicarea politica in sistem.Ex cel mai bun este menegerul nostru Catalin Grasa.Singur la concurs cea mai mare nota.De altfel acesta urmareste conturile personale de FB ale angajatilor.Nu ii nevoie sa exemplific cred ca ar fi in zadar sefule nu
02dan(17 apr 14:48)
pai sa o luam incet. da meneger este un chirurg prafuit care acum ii membru de vaza PSD.Controlul de la Buc ii facut de min sanat PSD.Tutuianu ce o fi eu va amintesc toot PSD.Deci o sa crapam cu toti cu acesti kkti
02Nicusor C.(17 apr 13:46)
Sectia de urgente este poarta spitalului catre ....moarte, nu catre sectiile spitalului. Aici este un grup de indivizi lipsiti de empatie ce fura din medicamentele de urgenta obligand bolnavii sa semneze fise in care sunt trecute ca fiind administrate medicamente ce n-au fost nici macar vazute de pacient. Faceti un sondaj de pura informare printre constanteni si aflati daca au avut rude care au decedat la urgenta, in spitalul judetean. Veti ramane uluit de faima morbida a sectiei de urgenta a acestui nenorocit de spital. Cine o fi de vina ? Cui nu-i este frica de ..lege ?!
01Tiganci(13 apr 00:40)
Tiganci la intrarea in policlinica si in spital care va pot oferi pentru 10 lei o pereche de salvari cu care puteti defila prin spital in conditii optime. Masina de serviciu unde ati parcat-o, ati gasit loc liber?
02UPU(12 apr 07:42)
Mizerie ii acel meneger care ne a fost impus da da.Politician dea l dvs dnl e Tutuianu.Nu mai faceti pe inocentu oameni s iau dat sema ce faceti.Maxima regurgitie da da maxima.
02Maxim(11 apr 09:28)
Aveti mare dreptate dnl-e Tutuianu da mare dreptate dar tre sa recunosteti si dvs marea mizerie ii la conducerea inst noastre.Aici ma refer la col dvs de part Grasa Catalin care zisese ii meneger in instit noastra.Faceti lucrurile sa decurga normal nu mai imlicati politicieni in actul medical.Altfel nu va fi bine deloc deloc.
01cat de bou sa fi(10 apr 14:34)
sa crezi asa ceva? spitalul judetean este o mizerie, lifturi de cacat, paturi de cacat, nici sa te caci nu poti...ca te musca o soparla...sa-mi bag pula in el de spital si in CJC si PRimaria. hai ciao
03Papadopol(9 apr 13:39)
Draga domnule Tutuianu EMPATIA BUNUL SIMT IMPLICAREA sint cele care lipsesc cu adevarat si cele care afecteaza cel mai mult pacientul.Sa nu mai vb de buzunarele pe care le au acestia la halate foooooarte adinci.Deduc ca intelegeti ce subliniez.Multi inclusiv cel pus pe scaun de dvs Grasa Catalin is jaaaalnici da da chiar asa.
01Montarea camerelor video(9 apr 08:18)
Toate aceste lucruri se intampla in spital pt ca nu exista CAMERE VIDEO si nu pot fi dati in judecata avand ca probe inregistrarile. Dar se poate filma cu telefoanele, se poate fotografia si puteti sa-i dati in judecata si sa castigati multi bani. Dotari nu fac, ca sa ne poata chema la ei in particular, spunand ca aparatele din spital sunt vechi,proaste,dar au ei la cabinete aparate performante.Sunt sub orice critica: mizerabili, nesimtiti, imputiti.
13Narcis(8 apr 21:55)
Am fost din nefericire si ma rog sa nu mai ajung vreodata internata la aceasta sectie este horor ,am pus scoci la picioarele patului de frica sa nu se urce carcalaci in pat ,erau atit de multi ca noapte stateam de paza ,la baie era dezastru ,ma uitam la infirmiere dadeau cu acelasi mop acelasi apa si in baie si in camera in toate saloanele, ce sa spun probabil faceau economie de dezinfectant , a si nu mai spun ca daca o pacienta avea nevoie de schimbarea lenjeriei trebuia sa dea bani altfel se purtau de parca nu era obligatia lor, unele asistente pina iti puneu o branula de intepau de 4 ori
12Maxim(8 apr 08:36)
Ce masura constructiva a luat cum ce masura va spun eu colega. A numit la conducerea spit nostru un meneger politic PSD zisese cel mai si cel mai bun. Catalin Grasa ii numele dinsului ma indoiesc ca nu a-ti sti dak sinteti medic aici la sf Andrei.Vedeti contracandidati dinsului si cam asta spune toot.Nu as vrea sa amintesc cum mi-a trimis la plimbare un pacient caruia ii rec o investigatie cardio. Sper sa se rezolve odata cu influenta politica.
13doctor(7 apr 00:33)
Inainte de a pretinde si de a controla TREBUIE SA SI OFERI CEVA! Dupa ce a fost numit in functie, domnul Tutuianu a declarat ca sanatatea este o prioritatea pentru dumnealui.....Poate in mandatul viitor? Inafara de controale, ce masura constructiva a luat?... Jenant!
13dana(6 apr 21:58)
Decat vizite comuniste mai bine bani pentru dotari in spital si conditii mai bune pentru personal si pacienti.
28Maxim(6 apr 13:53)
Ce bine simuleaza acest domn Horia Tutuianu asa zisele probleme de jud nostru.Nu aminteste nimic de menegerul de aici care ii din PSD cum ii si dinsul.Asa spectacol mai greu de vazut.Nu spune nimic de acel pacient caruia i sa respins o investigatie cardio pe care chiar eu am recomandato.Lehamite cu atiiita politicianism.
18de 10 ani este asa(6 apr 05:16)
Pe langa ca este un focar de infectie la neurologie, mai dai si spaga ca sa te vada doctori, altfel nu te baga in seama.
015Moarte tiganilor(5 apr 21:22)
Care nu au muncit o zi dar vin in urgente pe banii nostri!!! MOARTE CIORILOR! Traiasca Capitanul si Legiunea!!!
23Altu(5 apr 20:14)
Qui est cette papagal? Pai de-l afla neamurle si p-asta ca e poponar...da nu-l cafta...
48emil(5 apr 18:34)
In fiecare salon sa fie afisate atributiile doctorilor,asistentelor sefe,asistentelor si infirmierilor.
211ce aiurea(5 apr 17:32)
Ca pe vremuri primul secretar! Vor sa fie vazuti ca sunt vigilenti ca se preocupa de sanatatea noastra! Habar nu are ce e aceea o aspirina si cand se ia, dimineata la pranz sau joia!
111ana(5 apr 16:52)
mizerie ot ca medicii se complac in mizerie ei nu vad ca pe sub paturi nu se spala ca pe pereti este jeg ca in bai este infect deci nu zic nimic asistenta responsabila nioci ea nu zice nimic Infirmierele petrec timp mult in rezervele dezafectate unde fumeaza si beau n...n.. cafele mai stau si la taclale iar pacientii rabda .in acesta situatie pacxientii care nici ei nu prea le au cu ordinea si curatenia fac si mai rau
811Gigi(5 apr 16:28)
Felicitari Presedintelui Tutuianu! Trebuie facut "curat" si la Spitalul Judetean!
24Calin P.(5 apr 16:17)
. . . si "Mireille" unde este "Mireille"?
58Dumitru(5 apr 15:28)
Sunt bine venite aceste controale! Sa veniti cat mai des si poate daca nu de bunavoie, atunci macar de frica o sa-si mai schimbe atitudinea personalul spitalului
612Iulian(5 apr 15:19)
Foarte bine. Sa mergeti macar o data pe sapt sa ii verificati! Unele asistente cred ca e spitalul lor. Va rog insistent sa mergeti in control tot timpul. Bravo ca v-ati gandit si la noi pacientii
412nicolae(5 apr 15:13)
Aia e important ...condica de prezenta!...Ca pe vremea Regimului..
015europeanu(5 apr 15:11)
Bine ca si-au pus halate. Oare au fost si la veceuri ? Ca acolo iti trebuie masca de gaze. Si asta in spitalul judetean nu intr-o scoala de la tara cu buda-n fundu curtii.
mai mult...Sănătate
15 noi 00:06SănătateConstănțenii își pot testa GRATUIT glicemia, în mai multe puncte din oraș

Diabetul reprezintă, din nefericire, una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial. Numai la noi în țară...278

13 noi 21:24SănătateAparatură modernă pentru Neonatologia Spitalului Medgidia627
13 noi 21:27SănătateA FOST REDESCHISĂ SECȚIA DE BALNEOFIZIOTERAPIE DIN CADRUL POLICLINICII 21791
10 noi 00:00SănătateMesaj de condoleanțe

...664

10 noi 21:28SănătateCabinetele stomatologice nu dispar de la parterul blocurilor1676
10 noi 00:09SănătateAlte acuzații ȘOCANTE: după două foarfece, chirurgul de la Spitalul Militar ar fi UITAT și gheme de ațe de sutură în altă pacientă!3521
10 noi 00:11SănătateDOLIU în lumea medicală! A murit un apreciat medic oncolog!

Doliu în lumea medicală. Apreciatul medic oncolog Cristian Davidescu s-a stins din viață, anunțul fiind făcut de...1954

7 noi 00:06SănătateOncologul Meral Gunaldi vine sâmbătă în Constanța pentru a oferi, GRATUIT, a doua opinie medicală!868
6 noi 00:36SănătateRomânia va avea un Registru Național al Cancerului la Copil. Iată ce informații va cuprinde!598
3 noi 00:41SănătatePrimul zâmbet. Viitoarele mame din CONSTANTA primesc GRATUIT lucruri necesare în primele zile de viață ale copilului

Organizația Salvați Copiii a lansat proiectul Primul Zâmbet, prin care oferă mamelor din întreaga țară sprijin...784

28 oct 01:52SănătateIgienă tot mai precară în spitale. Numărul infecţiilor dobândite de pacienţi aproape s-a dublat în ultimii 12 ani724
25 oct 23:52SănătateAPARATURĂ NOUĂ pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean Constanţa!1229
Vremea
7.5°5.9° - 7.7° joi, 15 noiembrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 6.61 m/s din
Presiune: 1033.41 milibari

Loto
6/4971021233039
5/40112628323336
joker182532373913
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 noi 00:00SportReacții dure, după ce s-a aflat că Sepsi și Csikszereda sunt finanțate de Executivul de la Budapesta: "Rușine Guvernului României!"

Dinu, Rădoi și Marica au reacționat dur după ce Gazeta a dezvăluit în exclusivitate că Guvernul de la Budapesta...462

15 noi 00:00SportIlie Năstase, despre Simona Halep: Nu pot să o antrenez, iar iau amenzi, sar la arbitri, mă enervez

Fostul tenismen, Ilie Năstase, a explicat în stilul caracteristic de ce nu o poate antrena pe Simona Halep. Deşi,...238

15 noi 00:00SportMarius Copil: Anul viitor îmi doresc să câştig un titlu ATP

Jucătorul de tenis Marius Copil, finalist la turneele de la Sofia şi Basel de anul acesta şi numărul 61 în...118

15 noi 00:00SportGică Hagi ar putea pleca de la Viitorul în vara lui 2019

...292

Local
15 noi 00:31LocalCOTAR: Cei care păstoresc frauda în Transporturi atentează la siguranța națională

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cere demararea unei anchete care...535

15 noi 00:32Local“140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea şi Patria Mamă, România”, omagiaţi de Asociaţia “Dobrogea Unită”

Asociaţia “Dobrogea Unită” a marcat miercuri, 14 noiembrie 2018, “140 de ani de la Unirea dintre Dobrogea şi...438

15 noi 00:21LocalPremiera filmului 'La Cazino, în vreme de război', la Muzeul de Istorie din Constanța

Constanța a sărbătorit în ziua de 14 noiembrie a.c., 140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România, unde, Primăria...332

15 noi 00:17LocalCONTROALE în magazinele din Constanța: polițiștii și inspectorii OPC au confiscat jucării

Poliţiştii constănțeni au ridicat peste 500 de seturi cu jucării, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în...1029

15 noi 00:15LocalTânăr prins la volan cu permisul suspendat, la Mangalia

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia, miercuri, 14 noiembrie, în jurul orei 11.30, au depistat un tânăr,...1148

15 noi 00:14LocalTânăr arestat pentru tâlhărie!

Un minor a fost prins de polițiștii din Nicolae Bălcescu după ce a tâlhărit o persoană. Este vorba despre Mihai...296

15 noi 00:33LocalAmenzi de peste 3 milioane de lei, date de Poliția Locală, pentru mizeria din parcuri și piețe!

Direcția Generală Poliția Locală își desfășoară activitatea în interesul comunității locale și acționează...325

15 noi 00:04LocalOctogenară în CÂRJE, LOVITĂ de o mașină, la Constanța!

Un accident rutier a fost înregistrat pe șoseaua Mangaliei, miercuri, 14 noiembrie anul curent. Potrivit primelor...2930

15 noi 00:04LocalPERCHEZIȚIE în MURFATLAR, la un individ care FURA din mașini și conducea fără permis!

A ajuns în atenția oamenilor legii după ce a spart mai multe autovehicule și a fost prins la volan fără permis....2450

15 noi 00:34LocalPercheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

La această oră, polițiștii din Argeș, sub coorodnarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 13...569

Politică
15 noi 00:31PoliticăJobbik vrea să declare 2020 an comemorativ, la 100 de ani de la Trianon - „Cea mai mare tragedie a maghiarilor“

Partidul ungar de opoziţie Jobbik (de extremă dreapta) a propus ca adunarea metropolitană a Budapestei (consiliul...206

15 noi 23:56PoliticăDe ziua Dobrogei, tinerii social democrați din Constanța şi Tulcea au plantat arbori

Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Constanța este implicată în campania de protejare a mediului...673

15 noi 00:29PoliticăPreşedinţie: Întâlnirea Klaus Iohannis - Theresa May nu va mai avea loc

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Theresa May nu va mai avea loc ''din motive obiective, ce...246

15 noi 00:28PoliticăSesizare disciplinară pe numele lui Florin Iordache: Fapta lui aduce un grav prejudiciu Parlamentului. Are efectul de a încuraja comportamente violente

Deputatii USR au depus, miercuri, după ce Florin Iordache a aratat semne obscene in plenul parlamentului, o sesizare...341

15 noi 00:28PoliticăFOTO. Moment solemn de Ziua Dobrogei: cinci comune din județul Constanța au semnat o „Declarație comună”

Moment solemn: cinci administrații locale din județul Constanța au hotărât să semneze o „Declarație comună”,...382

15 noi 00:22PoliticăPSD ia în calcul contestarea la CJUE a raportului asupra MCV privind România

PSD ia în calcul contestarea la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), prin intermediul agentului...160

15 noi 00:21PoliticăTudorel Toader: Raportul MCV foloseşte standarde duble şi are iz politic

Raportul MCV privind România, publicat de Comisia Europeană, are iz politic şi foloseşte standarde duble, a declarat...154

15 noi 00:21PoliticăProiectul privind declasificarea unor documente, adoptat!

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege privind declasificarea unor documente, cu 174 de...171

15 noi 00:15PoliticăProiecte ambițioase pentru dezvoltarea Dobrogei, promovate de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului

În anul Centenarului, prin deschiderea lor internațională, proiectele multianuale ale Institutului de Studii Avansate...364

15 noi 00:14PoliticăFlorin Iordache a făcut semne obscene în Parlament

Deputatul PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei...383

Monden
15 noi 23:36MondenREVELION 2019: Invitaţie la Bal mascat, cu Adi Mihăilă - The Hitman şi Lucian Bărbulescu!

Cu mască sau fără mască? Într-un local clasic sau la club? Vorbim despre noaptea dintre ani. Deşi mulţi au decis...271

15 noi 00:00MondenCâștigătorii Galei Elle Style Awards 2018

Câștigătorii Galei Elle Style Awards 2018, cel mai spectaculos eveniment din industria de modă, beauty, muzică și...133

15 noi 00:00MondenVila Monicăi Gabor din Malibu e în pericol să ardă, precum a lui Gerard Butler. Cât valorează casa

Vila Monicai Gabor și a lui Mr. Pink din Malibu este în pericol să ardă, din cauza incendiilor violente din...171

15 noi 00:00MondenUn an de la moartea Stelei Popescu. Se țin trei slujbe de pomenire pentru actriță și o expoziție de tablouri

La un an de la moartea îndrăgitei actrițe, foștii colegi de la Teatrul de Revistă Constantin Tănase și familia...129

15 noi 19:02MondenSilvia de la „Bravo, ai stil”, apariție șocantă la Gala Elle Style Awards 2018. A fost văduva neagră și i-a lăsat pe toți cu gura căscată

Silvia Popescu, câștigatoarea celei mai cunoscute emisiuni de stil de la postul de televiziune Kanal D, a avut o...198

15 noi 00:00MondenCea mai strălucitoare gală a anului! ELLE Style Awards a ajuns la ediția a șaptea

A devenit, fără doar și poate, un eveniment emblematic. Toată lumea așteaptă cu sufletul la gura Gala Elle Style...128

15 noi 00:00MondenIlie Năstase și-a tatuat numele actualei iubite. „Așa simt, că ea este ultima mea iubire”

Ilie Năstase a făcut un gest care demonstrează că este foarte îndrăgostit de actuala sa iubită, Ioana Simion. De...238

15 noi 00:00MondenDirecția 5 vinde artă la pachet. Marian Ionescu a combinat concertele cu expoziții de pictură

Liderul trupei Direcția 5 a găsit modalitatea de a combina cele două pasiuni ale sale într-un singur show. Luni...103

15 noi 00:00MondenDeclarație incredibilă a actriței Viola Davis: „Sunt foarte mândră de scena de sex cu Liam Neeson”

Actrița Viola Davis (53 de ani) a vorbit despre scena intimă pe care a filmat-o în compania starului Liam Neeson (66...185

15 noi 00:00MondenLady Gaga le-a dus pizza sinistraților incendiilor din California și i-a cântat unei bătrâne pentru a o consola

Lady Gaga, evacuată din locuința sa din Malibu din cauza incendiilor de vegetație care devastează California în...110

Mapamond
15 noi 00:00MapamondBrexit: Proiectul de acord cu UE „răspunde votului britanicilor“, afirmă Theresa May

Premierul britanic Theresa May a declarat miercuri în Parlamentul de la Londra că proiectul de acord privind Brexit-ul...101

15 noi 00:00MapamondItalia: Salvini a întâmpinat personal 51 de migranţi proveniţi din Niger

Ministrul italian de interne Matteo Salvini (extrema-dreaptă) a întâmpinat miercuri personal 51 de migranţi africani...99

15 noi 00:00MapamondTurcia: O cântăreaţă kurdo-germană a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru ''terorism''

Un tribunal turc a condamnat o cântăreaţă kurdo-germană închisă în Turcia din iunie la şase ani şi trei luni...138

15 noi 00:00MapamondSectorul public din Grecia, în grevă pentru a pune capăt austerităţii

Sectorul public a funcţionat la ralanti miercuri în Grecia, din cauza grevei funcţionarilor împotriva...106

15 noi 18:06MapamondOpozantul rus Aleksei Navalnîi, autorizat în cele din urmă să ajungă la Strasbourg

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat că a putut părăsi teritoriul rus miercuri, după ce a fost blocat cu o zi...108

15 noi 00:00MapamondCandidatul susţinut de partidele de dreapta şi ultrareligioase a câştigat alegerile pentru primăria Ierusalimului

Un om de afaceri susţinut de dreapta şi de partidele ultrareligioase a câştigat alegerile pentru postul de primar al...100

15 noi 00:00MapamondSUA: Democraţii din Camera Reprezentanţilor vor investiga impactul lui Trump asupra FBI şi Ministerului Justiţiei

Viitorul preşedinte al comisiei pentru justiţie din Camera Reprezentanţilor a SUA vrea să investigheze influenţa...96

15 noi 18:11MapamondCehia se alătură statelor UE care nu vor adera la pactul ONU privind migraţia

Cehia s-a alăturat miercuri ţărilor din Uniunea Europeană care nu vor adera la pactul ONU care îşi propune să...118

15 noi 00:00MapamondGaza: Grupuri palestiniene anunţă o încetare a focului cu Israelul

Grupuri palestiniene, printre care mişcarea islamistă Hamas la putere în Gaza, au anunţat marţi seară o încetare...108

15 noi 00:00MapamondBrexit: Negociatorii britanici şi europeni au ajuns la un acord

Un proiect de acord cu privire la Brexit a fost încheiat de negociatorii britanici şi europeni şi urmează să fie...119