REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce probleme întâmpină primăriile din Constanța cu privire la distribuția energiei electrice

Ce probleme întâmpină primăriile din Constanța cu privire la distribuția energiei electrice

Replica API 12 ianuarie 2018 | 22:09 441

Consilierii județeni liberali Bogdan Bola și Stelian Gima au inițiat un apel, prin care mai multe primării au fost solicitate să prezinte situația problemelor cu care se confruntă unitățile administrativ teritoriale din Constanța cu privire la distribuția curentului electric. Răspunsurile nu au întârziat să apară, iar cele mai multe precizează că în ciuda faptului că rețeaua de distribuție electrică a fost modernizată, tot apar întreruperi frecvente ale alimentării cu energie electrică. Pe de altă parte, sunt primării care punctează clar că nu s-au mai modernizat deloc rețelele electrice.

Potrivit răspunsurile, este nevoie urgentă de noi posturi de transformare electrică în comuna Ghindărești și Tortoman, dar și în Mangalia și Medgidia.

„În urma apelului inițiat de mine, împreună cu colegul meu consilier județean Stelian Gima, mai multe primării din județul nostru au răspuns pozitiv și ne-au comunicat problemele cu care se confruntă localitățile lor în ceea ce privește distribuția curentului electric. Astfel, dorind să preîntâmpinăm ivirea unor situații de urgență în această iarnă privind căderile rețelelor de curent electric, am cetralizat aceste date și am formulat și depus o adresă către ENEL Distribuție Constanța la sfârșitul anului trecut.

Problemele semnalate sunt multiple și variate și necesită găsirea unor soluții concrete și imediate din partea celor de la ENEL: de la rețele de curent electric care nu sunt modernizate și izolate de ani de zile (comuna Cerchezu, Lipnița, Mircea Vodă sau Independența) la fluctuații și căderi de tensiune frecvente (comuna Pantelimon, Seimeni, Poarta Albă sau orașul Hîrșova), până la nevoia urgentă de noi posturi de transformare electrică (comuna Ghindărești și Tortoman, Constanța municipiul Mangalia și Medgidia). De asemenea, răspunsuri am primit din partea autorităților locale din comuna Peștera, Topalu și Albești.

Mulțumesc totodată și celor care mi-au semnalat probleme în alte localități (simpli cetățeni sau consilieri locali): de la subdimensionarea rețelelor în Vama Veche la problemele cu iluminatul public în zona de sud a litoralului (Cap Aurora-Jupiter, Neptun-Olimp)”, a precizat Bogan Bola pe pagina sa de Facebook.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Castelu,la prima adiere a zefirului,cade curentul.Sa nu mai vorbim si de cele cca 20 de intreruperi scurte din cursul zilei.
1
0
la primaria Poarta Alba prmaru V. Delicote tace ca fura curent la Peco si din iulimat public.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614