REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce proiecte are Primăria Hârşova în perioada imediat următoare

Ce proiecte are Primăria Hârşova în perioada imediat următoare

Replica API 27 octombrie 2014 | 00:01 186

Lucrări executate de SRL-ul Consiliul Local

Lucrări executate de SRL-ul Consiliul Local

Tudor Nădrag

După ce toată vara au fost executate lucrări de igienizare, dar şi pentru modernizarea Spitalului Oăşenesc Hârşova, în sensul că a fost construit un hol de legătură între spitalul vechi şi cel nou, firma Consiliului Local Hârşova, SC Edil Urban SRL, lucrează de zor la parcul din curtea unităţii medicale, o investiţie ce se ridică la suma de 440.000 lei. Lucrările au început, iar ele se vor finaliza la jumătatea lunii următoare.

„Dacă timpul ne permite, vom continua cu SRL-ul Consiliul Local construirea utilităţilor, respectiv a boxelor, la blocurile de locuinţe sociale. De asemenea, în aceste zile constituim stocurile de combustibil pentru unităţile şcolare şi preşcolare din oraşul Hârşova, în aşa fel încât toţi cei aproape 2.200 de copii să beneficieze de condiţii optime de învăţământ în iarna care urmează. Stocul este asigurat până la jumătatea lunii ianuarie 2015, urmând ca după această perioadă să completăm, să facem o a doua alimentare, astfel încât să ieşim cu bine din această iarnă”, ne-a declarat primarul Tudor Nădrag. Investiţia se ridică la suma de 150.000 lei şi este suportată din bugetul local, dar şi din transferuri bugetare făcute către unităţile şcolare din cota de TVA. Edilul a ţinut să asigure, pe această cale, că „niciodată copiii din Hârşova nu vor mai tremura de frig şi nu vor mai reduce ora de curs la jumătate, aşa cum făceau în anii trecuţi”. De precizat că, în şedinţa de Consiliul Local ce s-a desfăşurat joi, 23 octombrie, consilierii locali au aprobăm o convenţie de colaborare între Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru implementarea proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”. „Acest proiect se referă la amenajarea unui depozit de gunoi organic, precum şi achiziţionarea de echipamente, respectiv un încărcător frontal, un tractor, o cisternă, remorci, pubele pentru separarea deşeurilor menajere. Proiectul a fost aprobat deja de minister, iar în şedinţă am aprobat convenţia de colaborare care ne-a fost trimisă şi apoi s-o depunem luni la Ministerul Mediului”, a mai precizat edilul şef. Administraţia locală urmează să demareze şi proiectul privind asfaltarea străzii Rozelor, dar şi procedurile privind licitaţia pentru proiectul în valoare de 1 400 000, şi anume construirea unui punct pisciol de debarcare şi primă comercializare a peştelui.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218