REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CE: Reformele fiscale ar trebui să reflecte aspectele care țin de eficiență și corectitudine, inclusiv efectele asupra populației

CE: Reformele fiscale ar trebui să reflecte aspectele care țin de eficiență și corectitudine, inclusiv efectele asupra populației

Replica API 15 noiembrie 2017 | 00:00 251

Designul sistemelor de taxe și reformele fiscale ar trebui să reflecte aspectele care țin de eficiență și corectitudine, inclusiv efectele sale asupra diferitelor categorii de populație, afirmă reprezentanții Comisiei Europene, scrie AGERPRES, pentru a comenta cu privire la recentele propuneri de modificare a Codului Fiscal.

"Sondajul anual din 2017, care stabilește prioritățile economice generale pentru UE și oferă guvernelor UE direcții de politică pentru următorul an, cere statelor membre să acorde o atenție deosebită asupra efectelor distributive ale reformelor fiscale. Designul sistemelor de taxe și reformele fiscale ar trebui să reflecte aspectele care țin de eficiență și corectitudine, inclusiv efectele sale asupra diferitelor categorii de populație", precizează sursele citate.

Experții de la Bruxelles reamintesc, totodată, faptul că, începând din luna iunie 2017, România a fost inclusă într-o procedură de abatere semnificativă iar Consiliul a recomandat României să ia măsurile necesare pentru a se asigura că rata de creștere nominală a cheltuielilor guvernamentale primare să nu depășească 3,3% în 2017. Aceasta corespunde unei ajustări structurale anuale de 0,5% din PIB.

"Această ajustare ar pune țara pe o traiectorie adecvată de ajustare spre obiectivul bugetar pe termen mediu. Mai mult, Consiliul a recomandat adoptarea de măsuri de consolidare bugetară care să asigure o îmbunătățire durabilă a balanței guvernamentale generale într-o manieră care să susțină creșterea economică. România a raportat că a luat măsuri, ca răspuns la recomandarea formulată de Consiliu la data de 13 octombrie. Comisia va evalua acum raportul și ulterior va face o recomandare către Consiliul dacă au fost luate, la timp, măsuri efective", subliniază reprezentanții CE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218