REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ce riscăm dacă facem sport în zilele toride de vară

Ce riscăm dacă facem sport în zilele toride de vară

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 554

Ce riscăm dacă facem sport în zilele toride de vară și cum putem include exercițiile fizice vara fără a ne pune sănătatea în pericol? Chiar și pentru cei obișnuiți cu exercițiile fizice zilnic, zilele caniculare de vară pot pune probleme serioase. Când este mai bine să facem mișcare și când este bine să stăm potoliți pentru a nu ne periclita sănătatea?

Ei bine, ideal ar fi că în aceste zile toride să putem face mișcare dimineața, la primele ore, într-un parc, în natură, acolo unde este multă verdeață.

Totodată, avantajul practicării unei activități fizice de dimineață este că în urmă acesteia rămânem cu un tonus bun atât fizic, cât și psihic pe parcursul întregii zile. Pe de altă parte, cei care fac sport seară ard caloriile și elimina tensiunea și stresul acumulate peste zi.

Astfel că merg la culcare super relaxați și fără stresul acumulat de peste zi.

Dar există persoane la care activitatea fizică este dăunătoare. De regulă, printre acestea se numără persoanele cu afecțiuni serioase cardiovasculare și cele cu boli ce țîn de aparatul osos, la acestea din urmă efortul fizic cauzând un disconfort semnificativ.

De asemenea, există situații în care și la cei perfect sănătoși activitatea fizică poate fi dăunătoare.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă temperaturile peste 32° Celsius. În această situație medicii recomandă evitarea efectuării sportului de orice fel.

Chiar și sportivii pot avea probleme pe caniculă

Indiferent de condiția fizică, chiar și la sportivii de performanță, este recomandat să se evite eforturile prelungite când este prea cald.

Ce se întâmplă altfel? Ei bine, dacă facem efort pe caniculă, organismul este suprasolicitat și pot fi agravate afecțiuni preexistente sau pot apărea atacuri ce se manifestă prin senzație de constricție toracică și respirație îngreunată.

Nu de puține ori s-a întâmplat că persoanele care ignoră recomandările medicilor să resimtă greață, amețeli și să ajungă chiar la pierderea cunoștinței.

Persoanele sedentare trebuie să știe că prin practicarea exercițiilor fizice aparatele și sistemele organismului își vor crește performanțele funcționale și își vor îmbunătăți activitatea, consolidându-și structura.

Cei care doresc neapărat să facă mișcare, pot opta între activități că: înot, bicicletă sau mers la sală… Așa nu vor riscă să-și pună sănătatea în pericol și vor face și mișcare.

Iar când temperaturile coboară sub 3o de grade și nu mai există acel disconfort termic, se poate face mișcare și în aer liber, în timpul zilei.

Firește, este bine să evităm totuși anumite ore, cum ar fi intervalul cuprins între 12 și 17.

Iar când mergem să facem sport, să nu uităm să ne hidratăm (în niciun caz cu apă rece) și să purtăm un echipament lejer și, cât de poate, din țesături naturale, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920