REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce rochii purtăm în primavara 2021

Ce rochii purtăm în primavara 2021

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1113

De la culori aprinse la croieli inspirate din stilul anilor ’70 și detalii romantice, primăvara 2021 ne aduce o mulțime de tendințe incitante care să ne inspire în alegerile vestimentare de zi cu zi. Pentru că designerii au fost constrânși să-și prezinte colecțiile fără public și pentru că pandemia i-a îndemnat să fie și mai creativi, nevoia de culoare se simte peste tot în noile creații. Feminitatea, iubirea pentru modă, arta de a te îmbrăca pentru puținele ocazii speciale care ne-au fost permise și dorința de a arăta bine și a te simți confortabil au fost surprinse în diferite modele de rochii. Iată tendințele care au ieșit cel mai mult în evidență și pe care le poți regăsi și în oferta de rochii de la Fashion Days.

Rochii colorate

Pentru că, de multe ori, suntem sfătuite să ne îmbrăcăm în haine care ne ridică starea de spirit, noile modele de rochii la modă sunt colorate în nuanțe tari, au imprimeuri vesele și aduc primăvara în garderoba ta. Prospețime este cuvântul care le reprezintă. În colecțiile de podium, nuanțe de roz saturat au primat la Valentino, Roksanda și Molly Goddart. Modele romantice, din tul diafan și rochii midi din bumbac, volane, bretele spaghetti și croieli inspirate din moda anilor ‘50 sunt în egală măsură apreciate în acest sezon. La Proenza Schouler, rochii cu design futurist și decupaje interesante, în nuanțe tari de oranj, sunt opțiuni pentru orice ocazie specială. În aceeași categorie de culori favorite vine și roșu – o nuanță asociată cu pasiunea, iubirea, aventura și energia. O poți purta din cap până-n picioare pentru efect maxim sau ca accent de culoare în ținute neutre. La Valentino, rochiile roșii vin în modele romantice, de zeiță, inspirate din Grecia Antică. Fendi, în schimb, ne duce înapoi în timp, în eleganța anilor ’40, cu modele midi, cu talia marcată cu cordon. La astfel de rochii, în culori tari, accesoriile rămân în plan secundar și în număr cât mai mic.

Detalii romantice

Volane, starturi de tul, mâneci bufante sunt toate expresii ale creațiilor romantice care predomină în această primăvară. Le poți regăsi în colectia de rochii de ocazie de la Fashion Days, dar și în colecțiile marilor case de modă pentru acest sezon. De exemplu, designerul Jonathan Anderson de la brandul Loewe s-a jucat cu proporțiile adăugând mâneci bufante pe rochii cămașă și a reinventat modelele cu peplum, iar Gabriela Hearst de la Altuzarra a scos în evidență rochiile cămașă în stil utilitar.

Modern Black Dress

De la Little Black Dress am trecut la Modern Black Dress, o variantă reinventată a piesei clasice deja celebre. Aceasta a fost declinată în nenumărate modele, de la cele sport la rochii de seară. Cea mai sigură alegere pentru orice ocazie, rochia neagră vine acum în variante fine, pe corp, în modele retro inspirate din anii ’70, la Valentino, în stiluri provocatoare la Victoria Beckham, pe care le poți purta atât în serile de vară, cât și la o petrecere într-un sezon mai rece, în straturi vestimentare. Pentru că femeile adoră LBD, cu siguranță, noua variantă MBD va fi nelipsită în garderoba feminină pentru orice sezon.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614