REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce rol are şi ce prevede recensământul autovehiculelor: “Se face doar numărătoarea, pe categorii”

Ce rol are şi ce prevede recensământul autovehiculelor: “Se face doar numărătoarea, pe categorii”

Replica API 11 mai 2015 | 00:39 269

Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere

Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a început, din data de 20 aprilie a.c., recensământul traficului rutier pe teritoriul României, pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale. Mai exact, toate autovehiculele vor fi numărate, însă nu vor fi înregistrate cu numărul de înmatriculare, după cum ne-a declarat Marin Dima, directorul DRDP Constanţa.

Potrivit CNADNR, înregistrările pentru recensământul de trafic se vor face timp de zece zile, în diferite perioade ale anului (două zile în aprilie, două zile în mai, trei zile în august, o zi în octombrie şi două zile în noiembrie) şi se va încheia în data de 14 noiembrie 2015 la ora 20.00. La Constanţa deja au putut fi văzuţi în trafic cei ce monitorizau autovehiculele, mai ales la intrare în Constanţa, dinspre Valu lui Traian.

Însă, acest recensământ a stârnit curiozităţi în rândul participanţilor la trafic, aceştia întrebându-se dacă doar se numără autoturismele sau se şi înregistrează într-o bază de date cu număr de înmatriculare. Potrivit lui Marin Dima, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, toate autovehiculele vor fi doar numărate, pe categorii.

“Sunt numărate pe categorii: autoturisme, autovehicule, autovehicule cu remorcă, mai multe categorii. Pur şi simplu se face un recensământ. Dar se face doar numărătoarea. Înregistrarea cu număr de înmatriculare se face la barierele de la Feteşti, de exemplu, sau cu camerele care citesc rovinieta, atât, dar nu are legătură cu recensământul”, a declarat, pentru “Replica”, directorul DRDP Constanţa.

Efectuarea înregistrării circulaţiei rutiere pe reţeaua de drumuri publice se va realiza printr-o metodă combinată, manual-automat. Această metodă prevede înregistrări automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier şi înregistrări manuale, pe formulare.

Astfel, în cadrul acestui proces vor fi monitorizate biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, autocamioane şi derivate cu două, trei şi patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală. În funcţie de rezultate se poate face o strategie în vederea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102