REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce schimbări a făcut Constantin Ancuţa de când a revenit la Herghelia Mangalia: “Am arborat steagul României!”

Ce schimbări a făcut Constantin Ancuţa de când a revenit la Herghelia Mangalia: “Am arborat steagul României!”

Replica API 24 august 2015 | 00:04 2112

Fermă zootehnică de elită! Antal Istvan nu mai este şef, ci subaltern

Fermă zootehnică de elită! Antal Istvan nu mai este şef, ci subaltern

Inginerul Constantin Ancuţa a revenit şef la Herghelia Mangalia. De la 1 august 2015, Ancuţa şi-a preluat atribuţiile şi spune că va continua toate proiectele începute de predecesorii săi. “Sunt şeful Hergheliei. De la 1 august am început activitatea pe postul deţinut anterior”, a ţinut să precizeze, pentru “Replica” de Constanţa, Constantin Ancuţa. Acesta are în supordine peste 50 de angajaţi, iar printre ei se numără şi Antal Istvan, fostul şef de la care a preluat activitate, şi nu se gândeşte să facă prea curând angajări. “Sunt suficienţi”, a explicat şeful Hergheliei.

Ancuţa are încredere în echipa sa şi spune că sunt multe de făcut într-o fermă zootehnică de elită: “Este normal să existe anumite priorități ce vizează dezvoltarea și imaginea Hergheliei, dar eu sunt un simplu pion, cheia se află la cei ce muncesc de ani de zile în Herghelie. De unul singur nu faci nimic, totul se face în echipă, o echipă bine organizată și îndrumată corespunzător, nu are cum să nu obțină rezultate. Este nevoie de experiența și expertiza tuturor, pentru a reuși. De asemenea, orice observație sau „critică”din partea oricărui turist, o primim și o analizăm, totul trebuie să fie făcut cât mai bine, să placă tuturor celor ce ne calcă pragul. Sunt multe de făcut într-o fermă zootehnică de elită, dar cu sprijinul Regiei Naționale a Pădurilor -Romsilva, a specialiștilor din cadrul Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor și cu aportul salariaților din herghelie, vom reuși să menținem la standard ceea ce înseamnă o fermă zootehnică de elită. Herghelia Mangalia are o istorie și o tradiție frumoasă și dorim să aibă continuitate”.

Ancuţa îi invită pe turiştii aflaţi pe litoral la Herghelie, “într-un loc de meditație și relaxare, într-un spațiu cu adevărat mirific, calul Pur Sânge Arab te absoarbe de energiile negative și devii mult mai tolerant cu mediul înconjurător din ziua de azi. Îi aşteptăm pe toţi cei care vor să ne viziteze în fiecare zi, între orele 08.00-18.00”. Ce schimbări a făcut Ancuţa de când a revenit la Herghelie? “Am arborat steagul României. Alte schimbări nu am făcut”, a conchis acesta. Conform Calendarului evenimentelor hipice organizate de Regionala Naţională a Pădurilor-Romsilva în anul jubiliar 2015, la Herghelia Mangalia urmează să aibă loc concursul de anduranţă-etapa zonală. Concursul este programat în luna septembrie. Herghelia de la Mangalia este cea mai mare din sud-estul Europei şi este populată numai de cai de rasă, cum ar fi pursânge arab. Herghelia este un loc cu tradiție, fiind înfiinţată încă din 1928. Atunci, la Mangalia erau crescuți cai arabi aduși de la hergheliile din Jegălia, Cislău și Rădăuți. Între 1936 și 1941, herghelia a importat din Polonia noi „linii“ de armasari pursânge: El-Sbaa și Nedjari. Suprafața Hergheliei Mangalia depăşeşte 500 de hectare, din care peste 400 de hectare sunt cultivate cu plante furajere, care asigură necesarul de hrană pentru cai. În afara profilului zootehnic, Herghelia constituie şi un excelent centru de agrement şi atracţie turistică.

Complexul dispune de un hipodrom de trap şi galop bine amenajat, iar în incinta unităţii se practică echitaţia, se pot efectua plimbări de agrement – călare sau cu trăsura – de-a lungul Mării Negre. Herghelia Mangalia, situată la 3 km nord de Municipiul Mangalia şi la numai 500 m de malul vestic al Mării Negre, aparține statului. În anul 2002, herghelia a trecut în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor ca secţie în structura Direcţiei Silvice Constanţa. Herghelia Mangalia oferă următoarele servicii: armăsari reproducători pentru staţiunile de montă publică; consultanţă de specialitate privind reproducţia la cabaline în scopul ameliorării raselor din sectorul privat; cursuri de echitaţie; dresaj şi antrenament; spectacole şi concursuri sportive ecvestre; agrement şi turism ecvestru.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218