REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce schimbări majore i-ar putea viza pe elevii din ciclul gimnazial

Ce schimbări majore i-ar putea viza pe elevii din ciclul gimnazial

Replica API 26 decembrie 2015 | 09:46 242

Ministerul Educaţiei vrea schimbări majore pentru învăţământul gimnazial. A lansat în dezbatere publică trei propuneri de plan-cadru pentru elevii din clasele V-VIII.

În toate variantele însă, disciplina Limba şi literatura română pierde o oră pe săptămână.

Într-o primă variantă a planului- cadru ar urma să dispară o oră pe săptămână din materia limba şi literatura română. Noile norme ar urma să fie aplicate la clasa a V-a. Astfel elevii ar urma sa faca 4 ore/saptamana de Limba şi literatura română, în loc de 5 câte sunt în prezent. Potrivit hotnews, disciplina nu va fi afectată, însă, la clasele a VI-a, a VII-a si a VIII-a.

La Biologie, dacă în prezent se pot face 1-2 ore pe saptamana la clasele a V-a si a VIII-a una din variantele de modificare prevede o singură oră în curiculă, în timp ce elevii claselor a VI-a si a VII-a vor avea 2 ore de bilogie

La capitolul Geografie şi Istorie planul-cadru prevede câte 1 ora/saptamana pentru clasele V-VII şi două ore pe săptămână la clasele a VIII-a.

În aceaşi propunere lansată de Ministerul Educaţiei numărul de ore la matematică şi fizică rămân neschimbate.

O altă noutate se referă la materia Cultura Civică. Disciplina va fi înlocuită cu educţie pentru drepturile copilului la clasa a V a , educaţie interculturală la clasa a VI-a, educaţie pentru cetăţenie democratică la clasa VII şi educaţie economică la clasa a VIII-a.

Copiii vor face 2 ore pe saptamana de Educatie fizica, si isi pot alege si un optional in aceasta arie curriculară. Asta în timp ce Educaţia plastică şi Muzica sunt prevăzute cu câte o oră pe săptămână, faţă de 1-2 ore cât e în prezent

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369