REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE CASELOR PĂRĂSITE? INFRACTORI CARE PLĂNUIESC SĂ AJUNGĂ LA ÎNCHISOARE

CE SE ASCUNDE ÎN SPATELE CASELOR PĂRĂSITE? INFRACTORI CARE PLĂNUIESC SĂ AJUNGĂ LA ÎNCHISOARE

Replica API 24 februarie 2017 | 00:00 422

Fața obscură a Constanței!

Fața obscură a Constanței!

Dacă "abandonăm" arterele principale ale urbei de la malul mării și luăm sub lupă și aleile mai lăturalnice, vom descoperi "fenomene" desprinse parcă din filme. Furturi, tâlhării, anchete, arestări, condamări – mereu auzim de ele și apoi aflăm că atunci când infractorii părăsesc penitenciarul recidivează. Însă, la o "cercetate" mai atentă ne vom da seama că, în anumite cazuri, lucrurile nu se vor îndrepta niciodată. Acesta este și cazul lui Șarafetin Marzac, de 21 de ani. Își face veacul prin case părăsite, alături de cele mai multe dintre rudele sale, mai toate cunoscute cu antecedente penale. Și când se plictisesc, se mai apucă să se taie și între ei… Însă, ce este cu adevărat îngrijorător se leagă de faptul că ei au declarat că vor la închisoare. Și sunt dispuși să facă orice pentru asta. Pentru că nu au unde sta…

Șarafetin Marzac are 21 de ani și deja a trecut prin procese penale și condamnări. Însă, altceva nu pare că poate să facă, motiv pentru care ajunge mereu după gratii. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când oamenii legii din cadrul Secției 3 investigau un caz de furt, fiind vorba de niște foi de cupru sustrase de pe un stâlp exterior al unei clădiri din Constanţa. L-au prins pe un anumit Ionuț Bosânceanu, recidivist și el, după care s-a stabilit că a participat și Șarafetin Marzac, fiind imediat propus spre arestare pentru furt calificat. " În seara de 11.02.2017, în intervalul orar 18:30 – 19:00, prin smulgere, inculpaţii au sustras două foi de tablă confecţionate din cupru, amplasate pe stâlpul exterior al imobilului aparţinând Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, situată în Municipiul Constanţa, strada Mihai Viteazu nr. 2B, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 4000 lei", potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. Dar, asta nu e tot. În decembrie 2014, Tribunalul Constanța l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru tâlhărie, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanța pe 13.03.2015, după ce inculpatul și-a retras apelul. Individul, pe 29 septembrie 2014, a deposedat o femeie de 55 de ani, de o poșetă, prejudiciul fiind de 3.350 de lei. Însă, de precizat este că a recurs și la acte de violență. Tot la finele anului 2014, același Șarafetin era condamnat și pentru furt calificat, alături de Suliman Aidar și Amet Sancar. De asemenea, în perioada 27.02.2010 - 6.04.2013 a stat într-un centru de reeducare, tot pentru că a comis o serie de furturi și tâlhării. Dacă facem un calcul rapid, se pare că Șarafetin avea mai puțin de 14 ani când a ales calea "penală". Mai au acești indivizi șansa să se reintegreze în societate? Șanse au, dar nu vor. Ajutor primesc, dar îl refuză – cam așa stau lucrurile. Și cum ar putea fi altfel, când ei fac parte din familii cu antecedente penale, care locuiesc pe unde apucă.

Ce se ascunde în spatele pereților unei case părăsite de la Delfinariu?

Acesta este și cazul lui Marzac, care este nepotul lui Amet Perusa, condamnat si el pentru mai multe furturi din locuințe și societăți comerciale. Și, atunci când unchiul era judecat, au apărut și informațiile cum că stăteau toți într-o casă părăsită din zona Delfinariu, de pe lângă Mc Donald's. " Întrucât la prima audiere în calitate de suspect, Amet Perusa a declarat că în seara de 25.04.2014, până în jurul orelor 23.00, a consumat băuturi alcoolice împreună cu nepotul său Marzac Serafetin și cumnatul său, într-o casă părăsita din zona Delfinariu, în zona restaurantul Mc Donald's și că, la un moment dat, a avut loc o ceartă între ei, s-au agresat reciproc, timp în care a lovit cu mâna stângă un geam și s-a tăiat, s-au efectuat verificări de către organele de cercetare penală în acest sens. S-a constatat astfel că, la data de 25.04.2014, organele de poliție au fost sesizate prin apel la 112 de către o persoană care a reclamat faptul ca într-o casă părăsită se află persoane de etnie romă. Organele de poliție care s-au deplasat la fața locului au identificat în casa părăsită pe Marzac Rata, Marzac Sarafetin si Amet Perusa, persoane care au fost îndepărtate din zonă, astfel cum rezultă din procesul verbal de intervenție. Intervenția a avut loc timp de 20 minute între orele 18:25-18:45, neconstatându-se o stare conflictuală sau persoane care să prezinte leziuni, astfel cum rezultă din procesul verbal. Din cuprinsul fișei de intervenție mai rezultă că persoanele sus-menționate sunt cunoscute ca fiind persoane fără adăpost, precum și faptul că aceste persoane afirmă că nu aveau unde se adăposti și de aceea au intrat în casa părăsită", potrivit celor discutate în una din ședințele de judecată.

"Voi comite o faptă penală ca să ajung la închisoare, pentru că nu am unde să stau"

Așa cum este menționat mai sus, indivizii menționați nu au un domiciliu și stau prin casele părăsite de la malul mării. Mai consumă băuturi alcoolice și atunci iau decizii, victime picând oamenii nevinovați. "Lucrătorul de poliție care s-a deplasat la fața locului la intervenția sus-menționată, a declarat că nici una dintre persoanele depistate nu prezenta urme vizibile de violență, excoriații sau alte leziuni la nivelul capului, trunchiului sau membrelor. Martorul a precizat ca inculpatul Amet Perusa, agitat fiind, s-a adresat numitei Marzac Rata spunându-i că va comite o faptă penală deoarece nu are unde să stea și iși dorește sa revină in penitenciar", se mai arată în declarațiile din timpul procesului unchiului lui Șarafetin Marzac. Astfel, trăind în acel mediu, a avut de unde lua exemplu. Astfel că, de cum a ieșit din închisoare, a furat din nou. Poate că și el vrea la închisoare pentru că nu are unde sta. Numai să nu recurgă la alte fapte, care să-i asigure închisoarea pe viață...

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa intelegem ca OUG ul lui dracovenia provoaca frisoane si dincolo de gratii.
0
1
Atunci pe mine de ce m-ati bagat la puscarie? Nu credeti manipularea cu detinuti politici erau infractori pur sange!
2
1
Eu unul i-as pune sa sapeun nou canal. Sa curga dunarea pe lamaramures, suceava, etc
12
0
Subscriu la ceea ce au gandit fratii mei de mai jos! Eu i-as pune la cele mai grele munci. Cand nu mai dau randament, ingrasamant natural sa se faca din ei.
15
1
Ce zici, Marinarule, munca? Nu munca! OCNA! Sa sape zilnic transee, gropi, tuneluri, tot ceea ce trebuie societatii si este greu de realizat de un om normal. Sa fie legati la picioare cu lanturi si greutati mari. Sa poarte un singur rand de haine timp de un an de zile, pana cand putoarea si rupturile lor ii innebunesc.
24
0
Ia punetii la munca, sa vedem, mai vrea vreunul la inchisoare ... au facut astia legile de asa natura ca este mai bine la inchisoare decat afara ... la ocna cu ei si apoi mai vedem ...
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102