REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CE se ASCUNDE în spatele intrării în CARANTINĂ a localității AGIGEA?

CE se ASCUNDE în spatele intrării în CARANTINĂ a localității AGIGEA?

Replica API 26 octombrie 2021 | 00:26 4660

Comuna Agigea a înregistrat joi, 21 octombrie, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 14,05/1.000 de locuitori. CJSU a decis să propună intrarea în carantină a comunei, timp de 14 zile, ceea ce s-a și întâmplat vineri. Și, iată că au și apărut nemulțumirile. Locuitorii din Agigea au spus, pentru Replica, faptul că se simt nedreptățiți, întrucât există localități în țară cu o incidență mult mai mare și nu s-a pus problema de carantină. Prin urmare, aceștia se întreabă ce anume se ascunde în spatele acestei decizii.

foto: digi24.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a decis ca Agigea să intre în carantină din cauza incidenţei cazurilor de COVID-19. Cu toate că rata de infectare a crescut în continuare, mai mulţi locuitori ai comunei se simt nedreptăţiţi. Faptul că la nivel naţional există localităţi cu incidenţa mult mai mare și unde nu a fost instaurată carantina, îi nemulțumeste pe localnicii din Agigea.

„Nu înțelegem de ce, având în vedere alte exemple din țară. Este puțin suspect. Oare ce se ascunde, de fapt, în spatele acestei decizii? Care sunt interesele”, se întreabă anumiți locuitori.

Așa cum este precizat mai sus, măsurile care limitează şi îngrădesc libertatea de mişcare a oamenilor, cu precădere a celor nevaccinaţi, odată cu impunerea carantinei, a declanșat o serie de nemulţumiri în rândul cetăţenilor din Agigea. Aceştia ne-au mai declarat ca nu sunt împotriva carantinării localităţii, ci doar li se pare nedreaptă măsura, raportându-se la rata de infectare mult mai mare din alte localitaţi.

foto: oradesibiu.ro

Potrivit acestora, nemulţumirea pleacă, în principal, de la discrepanţele apărute între localităţile din ţară, de exemplu, cu o incidenţă de peste 40 la mie.

Cazul comunei Brănişca din judeţul Hunedoara, unde rata de infectare a atins un record naţional de 40,08/1000, măsura carantinării zonale a fost impusă abia în data de 25 octombrie, probabil la presiunile venite din media. De asemenea, o situație aparte regăsim şi in localităţile: Tunari, judeţul Ilfov (25.43), Dăbâca, judeţul Cluj (22.44), Otopeni (22.08), Bragadiru judeţul Ilfov (19,16), acestea fiind câteva cazuri, unde, deşi incidența este foarte mare, măsura carantinării nu a fost instaurată.

Contactați pe acest subiect, reprezentanții CJSU Constanţa au spus, pentru Replica, faptul că nu ei sunt cei care hotărăsc intrarea în carantină a unei localităţi ci doar o propun, în baza celor două documente (analizele de risc făcute de către DSP şi avizul de la aINSP), iar în cazul localităţii de la malul mării decizia a fost luată de Raed Arafat.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se ascunde covidul?
4
2
Mwe arahat
5
3
vedeti de unde e primarul Agigei? De la PSD?... Poate de-aia...
2
6
Hai ca s au trezit oile in Agigea .Cateva au inceput sa gandeasca.Cam tarziu dupa ce ati papat mititei ca sa faceti vaccinul care nu te apara de nimic.
9
22
Cum naiba sa dai vina pe Arafat pentru carantina din Agigea? Astia cred locuitorii din Agigea sunt handicapati mintali?
23
4
Ascunde pe sabit
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367