REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ce se întâmplă cu împrumutul de 60 milioane lei pentru cele 100 de străzi din Mangalia - clarificări

Ce se întâmplă cu împrumutul de 60 milioane lei pentru cele 100 de străzi din Mangalia - clarificări

Replica API 21 octombrie 2017 | 17:10 560

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la sfârşitul lunii trecute, proiectul de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile pentru realizarea lucrărilorde modernizarea peste o sută de străzi din Mangalia, a Casei de Cultură şi cinematograful "Pescăruş". Reprezentanţii Primăriei Mangalia au stabilit că, pentru realizarea investiţiei este necesar un împrumut de peste 60 milioane de lei, pe o perioada de 12-15 ani, astfel încât să nu existe nici o presiune asupra bugetului local, după cum a explicat edilul municipiului.

Precizările primarului Cristian Radu au venit în contextul în care opoziţia a criticat vehement iniţiativa, afirmând că astfel va fi împovărat bugetul municipiului şi că totul se va răsfrânge asupra cetăţenilor, existând temeri că vor fi mărite taxe şi impozite. Radu i-a contrazis, declarând, de asemenea, că: "Potrivit unui calcul simplu, o stradă nu poate fi asfaltată niciodată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi. De aceea, orice Primărie are nevoie de surse externe, cum ar fi fonduri UE, guvernamentale sau împrumuturi". "Oraşul nostru are nevoie de investiţii astăzi, nu mâine, şi stă în puterea noastră, a Consiliului Local, a cetăţenilor de fapt, să le facem în termene scurte, rezonabile. Mangalia nu este la primul împrumut contractat, având deja în derulare un credit din anul 2006. Mai mult, Municipiul Mangalia a fost unul dintre pionierii finanţării investiţiilor prin împrumut cu obligaţiuni, emiţând în anul 2001 obligaţiuni pentru amenajarea aleii pietonale aferentă falezei în zona sudică a zonei urbane şi pentru demararea lucrărilor de construire a sălii de sport a Liceului Callatis. Împrumutul nu va avea un impact negativ asupra locuitorilor, nu vor creşte taxele şi impozitele locale", a mai spus Radu.

Proiectul a fost votat, dar, chiar şi acum, există nelămuriri şi critici pe acest subiect. În plus, la Primăria Mangalia a fost înregistrată o solicitare de clarificare a mai multor aspecte legate de acest împrumut, mai exact privind procedura de achiziție publică de servicii de acordare credit în valoare de maxim 60.341.185 lei, în vederea finanțării obiectivelor de investiții de interes local. Răspunsul poate fi consultat AICI!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zbarcitilor, ati uitat ca pana acum s-au tot platit datoriile si frtisagurile facute de iubitul vostru Iorgus si gasca hamesita iar majoritari in consiliu, pana mai ieri, erati chiar voi, latraii de pe aici. Ala care are toate meseriile, dar care nu are nici un loc de munca, zis si Xanax vine ca o incununare a prostiei si demagogiei lansate cu pompa in fata camerelor si pe bloguri, de catre Leo scripcarasul, Moroianul - cuc moale si alti Foleni mediocri. Da-i inainte Radule, sa crape fierea-n ei.Tu ne faci orasul, ei si-au tras,,hotele', carciumi, amante, ca atata pot. Forta, Radu Cristian !
2
0
in dobrogea 2 nui canalizare si cablu tv ce sa mai zicem de asfaltare suntem in 2017 sa asfaltat decat matei basarab sa poata ajunge primaru la inmormantarea lu tasu
0
1
Un primar mincinos,nu a facut mai nimic pentru acest oras,nu stiu sa fie primar ca el in tara asta....uitati-va la comuna 23 August cu arata,si uitati-va,la orasul nostru de tot rahatul...rusine domnule primar!!!Dracu te mai alege!
7
1
de doua mandate trebuia sa se faca majoritatea lucrarilor ,ce ai facut primare pana acum? ti-ai umplut conturile cu consilierii tai nepriceputi decat la furat.
9
1
In mAngalia ca nicaieri nimic nu misca pt ca edilii sunt nepriceputi si nesatui fura in disperare ,aceeasi parliti prin ptrimarie de ani de zile lucrari de mantuiala fara control si lipsa de calitate Tot ce se face se naruie iar ce au facut altii se abandoneaza .Jenant rusinos
8
1
Pescarusu il ia Piciu si Gigat se stie. Trebuie sa faca si ei bani , va fi disco club de noapte. Intro tara condusa de multi penali la ce sa te astepti bun
9
2
Cea mai slaba administratie de dupa '89 incoace. Imi amintesc cand erau flori in ghivece pe strada, o curatenie de neimaginat si un asfalt ca-n palma, acum....sunt total dezamagita, ma bucur ca am emigrat...Rusine sa va fie!!!!
12
2
Dupa ce se renoveaza Pescarus, ce bandit se foloseste de spatiu?
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369