REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce se întâmplă cu Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi? Iată ce spune Tăriceanu!

Ce se întâmplă cu Iohannis dacă nu o revocă pe Kovesi? Iată ce spune Tăriceanu!

Replica API 11 aprilie 2018 | 01:05 391

E greu ca lucrurile să fie ignorate, susţine Călin Popescu Tăriceanu cu privire la o eventuală revocare a şefei DNA. Şeful Senatului a spus, într-o emisiune la Antena 3, că subiectul nu a fost dezbătut în Coaliţie pentru că se aşteaptă decizia preşedintelui Iohannis în acest caz. De altfel, spune Tăriceanu, nu poate anticipa o decizie a preşedintelui privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi.

"Nu ştiu ce va face. Aici ţine mai puţin de experienţa politică, ci de modul în care preşedintele consideră că trebuie să-şi exercite mandatul. Constituţia spune că preşedintele veghează la respectarea Constituţiei. În condiţiile în care au apărut protocoalele, modul în care opera DNA, încălcările repetate ale Constituţiei de către doamna Kovesi. Nu ştiu..e foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate.", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Mai mult, susţine şeful Senatului, dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza cererea ministrului Justiţiei de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, decizia va ajunge la Curtea Constituţională, care ar trebui sesizată de către Guvern, iar premierul "trebuie să îşi asume rolul".

"Conflictul pare să fie între Guvern şi preşedinte pentru că raportul şi soluţia de revocare a fost făcută de ministrul Justiţiei. Cred că lucrurile sunt clare şi o să vedem. Cred că logic ar fi ca ministrul Justiţiei, prin translaţie, premierul, să fie cel care se sesizează în acest caz. (...) CCR a analizat şi a decis în mod lipsit de orice echivoc că preşedintele nu are un rol esenţial în numirea şi revocarea, având în vedere că aceştia funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei. Trebuie să aşteptăm decizia preşedintelui şi vom vedea. (...) Nu am discutat mult pentru că nu am vrut să anticipăm. Trebuie să vedem decizia preşedintelui. Eu cred că premierul, oricare ar fi el, trebuie să-şi asume rolul. Nu trebuie să fie altcineva, mai ales că au un ministru al Justiţiei care e o autoritate în domeniu. Mă aştept ca Guvernul să-şi asume decizia.", a completat Tăriceanu.

Întrebat însă dacă există discuţii despre o eventuală suspendare a preşedintelui, Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Nu am discutat acest subiect pentru că mi se pare că mergem un pic prea departe. Sigur, preşedintele trebuie să ţină cont de respectarea Constituţiei, iar doamna Kovesi a călcat pe Constituţie grav. Preşedintele trebuie să ia decizia şi sigur, după aceea, îşi asumă şi consecinţele deciziei."

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muia cu cacat iti mai place?Dar ma-tii?
0
0
Mor ca nu au valoarea dumneavoastra d.le Brailoiu!
0
0
Daca tot plateste la greu aceasta publicatie, senatorul Brailoiu ce parere are despre acest subiect? Titelul nu ataca subiectele in care ar putea iesi rau?!
1
2
muie ma - tii ca a nascut un bou , pe cale bucala ar fi scapat . Mai laba trista , tu nu vezi cum se cauta un motiv sau motive si nu gasesc sa-i infunde , ei tin cu poporul muncitor si au demascat magariile lui onea si negulescu . Tu esti prea prost sa intelegi ca justitia trebuie sa fie formata din oameni cinstiti si drepti .....nu din atarnatori care sa caute denuntatori prin santaj . Boule , intai probe ,apoi mandat ! ei fac sau au facut , invers .
4
2
mai cta ala cu puscaria se vede ca esti bou ca daca era de puscarie astia care spui tu erau mincati de mult deci i-ti spun inca o data ca esti bou si scri aici casa te afli in treaba
3
4
5800 de euro pe luna este inacceptabil pentru un smecheras de apa mica. Sunt smecheri multi in Romania care platesc doar factura la gaze 2500 euro lunar.
4
2
Eu sunt Laura Codruta Kovesi care am un amarat salariu de 5800 euro si imi place ca sunt sustinuta in continuuare de sclavi ca tine si ca alti care imi fac zilnic curatenie cu limbile lor aspre in colivie.De sclavi ca voi am nevoie sa iesiti in strada sa ma sustineti.
6
10
Nemernicii astia, Tariceanu, Dragnea dar si restul ticalosilor din parlament, le tremura chilotii ca nu cumva sa intre in puscarie. Nu are nicio importanta pt ei si mase de dobitoci care ii sustin ca o turma, ca in tara spitalele nu sunt dotate, ca in 28 de ani cretinii astia nu au fost in stare sa faca o autostrada de 150 km intre Ploiesti si Brasov, ca padurile se taie fara discernamant, ca in salamuri se baga toate rahaturile, ca..., ca....Au rezolvat toate problemele si a mai ramas Kovesii, naparcile !
17
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218