REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ce se întâmplă cu sportul din România de la 1 iunie

Ce se întâmplă cu sportul din România de la 1 iunie

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1085

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat care vor fi măsurile de relaxare din țara noastră, începând cu 1 iunie. Acesta a dezvăluit și care vor fi competițiile sportive care vor primi undă verde.

Potrivit discursului președintelui, începând de luna viitoare se vor redeschide terasele și plajele, iar cetățenii nu vor mai fi obligați să completeze vreo declarație în momentul în care părăsesc localitatea.

Din perspectiva competițiilor sportive din România, Klaus Iohannis a anunțat că acestea se vor putea desfășura numai afară:

Competițiile sportive se vor relua începând din 1 iunie, dar pentru sporturile care se practică afară, mai puţin sporturile de contact. Competiţiile se vor desfăşura fără spectatori. | Klaus Iohannis

Așadar, fotbalul din țara noastră a primit undă verde, iar sezonul va putea fi reluat după 1 iunie.

Reguli dure la reluarea Ligii 1

Fotbalul din România se apropie de momentul revenirii sezonului, după o pauză de aproape 3 luni generată de pandemie. Ieri, Federația Română de Fotbal (FRF) și Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au publicat protocolul special pentru următoarea perioadă, astfel încât riscul infectării cu Covid-19 să fie diminuat.

Pe lângă regulile privind comportamentul jucătorilor pe terenul de fotbal și neanunţarea numelor eventualilor jucători infectați, FRF și LPF au confirmat și numărul maxim de persoane permis în incinta stadionului: 150.

În plus, toți fotbaliștii vor veni de acasă cu echipamentul pe care îl vor îmbrăca la meci, pentru a evita aglomerarea la vestiare. Ieșirea echipelor la încălzire se va face gradual, pe rând, iar jucătorii vor sta pe teren la minimum doi metri distanță unul de altul în timpul încălzirii.

"Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar decât dacă acestea sunt strict necesare. De preferat ca ședințele tehnico-tactice să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți.", se arată într-un punct din protocolul FRF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Maximum 150 de persoane la meciurile din Liga 1

Cei 150 de indivizi vor fi distribuiți în 3 zone, iar sosirea la stadion se va realiza în diferite intervale orare.

"În fiecare dintre cele trei zone nu este voie să fie prezente simultan mai mult de 100 de parsoane. Nu e posibilă o compensare reciprocă a persoanelor aflate în zone diferite, de exemplu 130 de persoane în Zona 1 şi 20 de persoane în Zona 2.", se anunță în protocolul emis de FRF și LPF, făcut public de Gazeta Sporturilor.

Zona 1 la meciurile din Liga 1, Zona interioară stadion:

Terenul de joc

Marginea terenului de joc, între linia de margine/poartă şi tribune, inclusiv suprafaţa tehnică

Tunelul de acces

Zona vestiarelor jucătorilor / arbitrilor, camera delegaţilor de joc, cabinet testare anti-doping

Zona 2 la meciurile din Liga 1, Tribuna:

Transmisia TV a jocului

Zonele specifice media

Camerele/punctul de comandă şi control

Zona 3 la meciurile din Liga 1, Spaţiu exterior stadion:

Locul de parcare pentru carele de transmisie TV ale deţinătorului de drepturi

Zona imediat exterioară a stadionului, potrivit eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218