REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ce se întâmplă dacă achiziţionezi rovinietă imediat după ce ai fost „luat” de camerele de control

Ce se întâmplă dacă achiziţionezi rovinietă imediat după ce ai fost „luat” de camerele de control

Replica API 22 septembrie 2015 | 00:00 24691

Reprezentanţii CNADNR au explicat situaţia

Reprezentanţii CNADNR au explicat situaţia

Ai fost „luat” de camerele de control valabilitate şi, la câteva zeci de minute, ai achiziţionat rovinietă. Ce se întâmplă în aceste cazuri? Mai primeşti amendă? Răspunsul celor de la CNADNR a fost că da, ei explicând toţi paşii în baza cărora se efectuează controlul. Singura portiţă care se poate deschide este întâmpinarea unei „indulgenţe” în instanţă, dar nimic mai mult.

Despre situaţia amenzilor pentru rovinietă primite acasă s-a tot discutat, existând şi decizii în acest sens cum că ar fi nule în lipsa unei semnături a agentului constatator, cea electronică nefiind valabilă. Chiar şi aşa, amenzile continuă să fie emise, însă ele pot fi contestate în instanţă. Pentru a evita toate aceste neplăceri şi timpul pierdut, şoferii îşi pot achiziţiona rovinieta în cauză. Însă, sunt şi cei care nu o fac, motivele fiind multe.

Un astfel de exemplu a putut fi întâlnit pe A2, vineri, 18 septembrie, când tot mai mulţi şoferi au dat buluc la prima benzinărie de după staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul Constanţa - Bucureşti. Au format cozi pentru a-şi achiziţiona roviniete, mulţi spunând: „Am fost luaţi de camerele de la Feteşti, dar poate nu mai primim dacă luăm acum. Am uitat,… am avut pe o săptămână şi nu mi-am dat seama”. În astfel de situaţii, mai sunt emise amenzile? Răspunsul reprezentanţilor CNADNR a fost: DA! De ce? Pentru că se verifică data, ora şi minutul. Dacă acestea sunt diferite, situaţia e clară.

„Rovinieta este valabilă din momentul achitării ei, aşa cum va fi înregistrată şi în baza de date. Sistemul de verificare în baza camerelor de verificare nu este pe loc. Imaginile se stochează în memoria camerelor şi ulterior sunt vizualizate de către agenţii constatatori şi verificate. Apoi se şterg imaginile cu autovehiculele care sunt în regulă şi rămân doar celelalte. Dar, în memoria camerelor apare şi data, ora, minutul, verificându-se dacă autovehiculul avea la acel moment rovinietă. Însă, poate dura şi până la 6 luni până la eliberarea procesului verbal.

Din acest motiv apare şi pe bonul fiscal ora, minutul, când a fost achitată. Dacă vehiculul este surprins dimineaţa, la ora 8.05, de camere, se verifică situaţia lui de la acea oră”, au declarat, pentru „Replica”, reprezentanţii CNADNR. Amenzile diferă în funcţie de tipul de autovehicul însă, în cazul unui autoturism, este de 250 de lei cu posibilitatea de achitare la jumătate în termen de 48 de ore de la primire. Precizăm că pe lângă camerele fixe de verificare valabilitate rovinietă, există şi două echipaje cu camere mobile, care acţionează pe Brăila, Tulcea şi Ialomiţa, iar cealaltă în judeţul Constanţa, Călăraşi, Tulcea şi Ialomiţa.

Vorbim despre două autoturisme Fiat Doblo, cu numerele de înmatriculare CT 07 FUB şi CT 07 GVV. Programul de funcţionare al acestora este stabilit, de obicei, la începutul fiecărei săptămâni, sau la două săptămâni, în funcţie de personal.

Şoferii pot verifica online valabilitatea rovinietei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a lansat o aplicaţie prin intermediul căreia şoferii pot verifica online valabilitatea rovinietei. Aceasta se face chiat pe siteul cnadnr.ro, la secţiunea „Verificare rovinietă”. Nu trebuie decât să completaţi nişte câmpuri cu numărul maşinii şi seria de la şasiu, după care apăsaţi butonul „verifică”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mi plateasca mamicile celor care au inventat rovinieta,in natura. Eu imi rup masina pe drumuri facute de toti iXxxxmbecilii.
0
0
Ar trebui o derogare de la lege. Adica daca am fost depistat de camere cu maxim o ora in urma iar cineva in timpul acesta a achitat rovinieta. Sa nu se recurga la acea sanctiune. Deoarece noi nu circulam zilnic o si in un an de zile se aduna 3luni in care nu scoatem masina. Si ce sa facem sa cerem banii inapoi pe aceasta perioada ? De aceia propun o ora de indulgenta. Cu conditia sa dovedesti ca in urma cu maxim 60 minute ai platito.
7
1
Panarama a fost mata cand te.a facut pe tine ... iati tu pe viata
9
3
Retardule ai sa iti spun cazul lui taicameo de ce nu isi ia rovinieta pe un an si doar pe o saptamana! Nu iese din oras decat de revelion cand il petrece cu niste rude pe la tara! pentru ce ar plati pe jumate de an? Cei esti tu pielea puli si ca asa vrei?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218