REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ce se întâmplă dacă iei BANI din ÎNCASĂRI pentru a-ți recupera SALARIUL? Iată de a PĂȚIT un CONSTĂNȚEAN!

Ce se întâmplă dacă iei BANI din ÎNCASĂRI pentru a-ți recupera SALARIUL? Iată de a PĂȚIT un CONSTĂNȚEAN!

Replica API 21 noiembrie 2019 | 00:00 2783

Un constănțean, în urma unor discuții în contradictoriu cu administratorul firmei angajatoare, a decis să-și dea demisia. De frica faptului că nu-și va mai primi salariul, după cum a precizat chiar el în instanță, a ales să ia bani din încasări. Însă, administratorul a făcut plângere la Poliție, iar angajatul a ajuns în fața judecătorilor, fiind condamnat la un an cu suspendare de către prima instanță, pentru delapidare.

În fapt, s-a reținut că inculpatul P.N., angajat în funcția de șofer în cadrul unei societăți comerciale, având ca atribuții de serviciu desfășurarea activităților de transport produse la comanda clientului la adresa specificată de către client, eliberarea bonurilor fiscale corepunzător produselor livrate de către acesta (cantitativ și valoric), precum și încasarea contravalorii acestora de la client, după terminarea programului de lucru, și-a însușit suma de 1.676 lei, reprezentând încasările aferente acestei zile. Fiind audiat în calitate de suspect cu privire la infracțiunea reținută în sarcina sa, P.N. a declarat că, începând cu luna noiembrie 2016 și până la data de 18.07.2017 a fost angajat în funcția de șofer la societatea în cauză, având ca atribuții de serviciu preluarea comenzilor, livrarea acestora la domiciliul clienților, precum și încasarea contravalorii comenzilor livrate. De asemenea, a mai declarat că la sfârșitul fiecărei ture depunea sumele de bani încasate, calculul fiind făcut pe un caiet în care erau trecute atât comenzile, cât și șoferul care a livrat comanda. ”Astfel, la sfârșitul turei am făcut calculul sumelor încasate în valoare de 1.576 lei, conform însemnărilor mele de pe caiet depuse la dosar. Suma de 100 lei tu titulatura Rest era suma primită la începutul fiecărei ture pentru a putea da restul clienților. Am calculat totalul celor două sume, care se ridică la valoarea de1.675 lei și, sub acesta, am desfășurat sumele pe care consider că societatea mi le datora constând în suma de 700 lei, pe luna precedentă, concediul aferent anului în curs - 575 lei și suma oprită drept garanție -400 lei. Această sumă mi se cuvenea ca și drepturi salariale”, a declarat el în instanţă.

Totodată, suspectul a precizat că, în urma unor discuții în contradictoriu cu administratorul, a luat decizia de a pleca din firmă. Bărbatul a mai declarat că nu a așteptat să primeasă banii prin casierie și să fie calculați de contabilul societății întrucât îi era teamă că nu îi va mai primi. Însă, prima instanță a decis: ”Totodată, se mai reține că susținerea inculpatului potrivit căreia suma de 1.676 lei i se cuvenea ca și drept salarial, nu este de natură a înlătura răspunderea penală a acestuia, în contextul în care încasarea drepturilor salariale se realizează numai după ce acestea sunt calculate de un contabil. Or, modalitatea în care inculpatul a înțeles să își însușească sumele de bani, stabilind că suma de 700 de lei i se cuvenea ca și salariu aferent lunii precedente, suma de 575 lei i se cuvenea pentru concediul anului în curs, iar suma de 400 lei i se cuvenea ca garanție, excede atribuțiilor pe care acesta le desfășura în cadrul societății”.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu angajez vanzatoare de proba, pe unele le mai si babardesc, la sfarsit de luna fac inventarul si le scot lipsa. Si le dau cu praf de mers.
2
1
EU SPANZURAM PATRONU..
3
3
Si va plangeti ca nu aveti angajati . Pai a-ti uitat cand nu ii plateati cu lunile sau le dadeati teapa . Cand opriti bani pt orice inventie .pleaca lumea din tara pai prima data pleaca din cauza voastra si dupaia a politicienilor deoarece primul contact de nesimtire si primii care fura muncitorul sunteti voi dupaia politicienii . Sunt firme afara unde patronii lucreaza cot la cot cu angajatul la noi patronii vor sa stea doar prin Dubai nevestele la coafor copii la afterscholl si la sfarsit de luna cand nu ii aj7ng banii trag de la angajat ca au fost prea lungi unghiile la nevasta sau amanta
6
0
si daca le platesc ,suplimentarele le dau in plic cu 7,5 lei ora,deci le impoziteaza fara sa sa declare,am fotografiat tot de 5 ani de zile,procese verbale ,planificare lunara,condica,fluturasi de salariu,apoi scot la imprimanta si apoi la ITM
7
1
A procedat gresit. Trebuia sa-i declare precum ca ia pierdut. Si in alta ordine de ideii, ce facem cu sutele de cazuri in care angajatii nu isi primesc drepturile salariale? Nu ezitati sa sesizati ITM-ul in astfel de cazuri.
11
0
Futui in gura de patroni cocliti, credeti ca e primul care nu iti mai da salariul daca vrei sa pleci? Oricum este o firma vaidepulalor daca incasezi1675 lei intr-o zi
11
6
Ne miram apoi de ce ne pleaca oamenii din tara.!...la ce salarii minunate sunt cum naibii
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367