REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CE SE ÎNTÂMPLĂ dacă te URCI BEAT la VOLAN? Iată ce spun polițiștii!

CE SE ÎNTÂMPLĂ dacă te URCI BEAT la VOLAN? Iată ce spun polițiștii!

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 261

Pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de consumul de alcool, polițiștii recomandă conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice! Acest consum este incompatibil cu conducerea autovehiculelor și, pe lângă faptul că este interzis de lege,constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Huida ala de la prima , cat a facut pt cate pers a omorat ?? Ce ne poate spune politia ? Bine , nu politia l.a rezolvat , ci acei judecatori care ies devreme la pensie , si cu o pensie speciala ... sa nu uitam ! Tuturor acelor judecatori care au scos basma curata gramezi de infeactori , oare ce le.am putea dorii?
3
0
Iti da cu suspendare , chiar daca faci accident , poti chiar sa calci pe cineva , nu este suparare, astea sunt legile din romania , chiar daca politistul isi face datoria , are grija nenea avocatul si procurorul !Prietenii stiu de ce ! La mai mare !
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367