REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ce se ştie despre Codruţ Marta, fostul şef al cabinetului lui Blejnar, cercetat în dosarul evaziunii

Ce se ştie despre Codruţ Marta, fostul şef al cabinetului lui Blejnar, cercetat în dosarul evaziunii

Replica API 11 iulie 2012 | 00:00 205

Disparut fără urmă

Disparut fără urmă

Codruţ Alexandru Marta, de 38 de ani, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, care apare şi în cel mai nou dosar de evaziune fiscală, a fost dat dispărut de soţia sa de pe 25 mai, după ce a plecat de acasă în ziua de 21 mai şi nu s-a mai întors. Faţă de acesta, DNA a cerut, azi, arestarea în lipsă. Aşa cum am arătat şi într-un alt material publicat în "Replica", Marta are câteva conexiuni foarte interesante la Constanţa. Considerat unul din oamenii cheie ai fostei guvernări, Marta este cel care l-a înlocuit, la un moment dat, pe Florin Vizan din componenţa Consiliului de Administraţie al Oil Terminal SA. Decizia ministrului de atunci al Economiei, Adriean Videanu, a surprins pe toată lumea, şeful de cabinet al lui Blejnar fiind impus societăţii de stat constănţene prin ordin direct al demnitarului, în noiembrie 2009. Cea mai spectaculoasă legătură cu afacerile din Constanţa a dispărutului Marta, despre care se spune acum că a fost răpit şi scos din ţară sau chiar asasinat, se leagă de dosarul celebrului contrabandist de motorină Peter Attila Racz.

Trimis în judecată în decembrie 2011, într.-un alt dosar la fel de "interesant" că şi acesta, pentru o evaziune de circa 20 de milioane de euro, prin contrabanda cu motorină derulată în Constanţa, Racz se conversa destul de des la telefon cu Codruţ Marta, potrivit interceptărilor de la dosar. Rolul jucat de fostul şef de cabinet al lui Blejnar în acel dosar de evaziune nu a fost însă făcut public până acum, Marta neapărând printre inculpaţii sau martorii din lucrarea procurorilor.

Primele persoane audiate în legătură cu dispariţia lui Codruţ Marta au fost chiar fostul său şef, Sorin Blejnar, cu care era, de altfel, şi prieten de aproape 20 de ani, şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, de asemenea, prieten de-al său. Foarte interesant, legat de relaţia dintre Marta şi nume foarte mari din elita businessuului românesc, ar fi faptul că fac parte dintr-o grupare de la Monaco, adică destinaţia preferată a milionarilor mioritici. Astfel, Codruţ Marta face parte din gaşca Monaco alături de Bogdan Buzăianu, Nicu Niro, Cristian Burci, Cătălin Volşeniuc, Elan Schwartzenberg, Puiu Popovici, Dan Fisher, Ion Ţiriac, Carmen Adamescu, Sorin Roşca Stănescu şi mulţi alţii din lumea bună. Mai nou, se pare că cercul "lumii bune" în care se învârtea este mult mai larg.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614