REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ce-şi doresc românii - iată pentru ce petiţii strâng semnături

Ce-şi doresc românii - iată pentru ce petiţii strâng semnături

Replica API 3 ianuarie 2013 | 00:00 137

Ce-şi doresc românii de la noul an? Mai în glumă, mai în serios, cum cuvântul nu prea le este ascultat, oamenii au început să-şi verse năduful pe internet, pe un site unde se depun petiţii. Printre sutele de doleanţe, aceştia încearcă să aducă argumente solide în a-şi convinge semenii să le fie alături. De la zi liberă de sfârşitul lunii, vacanţă mai mare de Crăciun cu o lună, fără teme în vacanţe, schimbarea imnului României şi până la scoaterea religiei din şcoli şi mărirea alocaţiilor pentru copii, sunt gândurile ce nu le dau pace românilor nici măcar în aceste zile.

Trecând în revistă dorinţele arzătoare ale omului de rând, ajungem în data de 2 decembrie a anului trecut, când o petiţie ce se cerea a fi semnată se adresa Parlamentului României, cu propunerea de a fi schimbat imnul naţional. "Propun ca la următoarea modificare a Constituţiei, imnul naţional să fie înlocuit cu "Treceţi batalioane române Carpaţii"!", spune un locuitor al ţării. Trecând mai departe, ziua de 4 decembrie s-a arătat una întoarsă împotriva religiei, solicitarea adresându-se preşedintelui ţării, Parlamentului, premierului şi Ministerului Educaţiei, şi care vizează scoaterea religiei din şcoli. "Dacă ar fi să argumentez, cel mai probabil unii dintre dumneavoastră veţi avea îndoieli, şi din acest motiv vă las pe dumneavoastră sa vă informaţi asupra aspectelor involuţiei întregii omeniri, mai bine spus împiedicarea, frânarea evoluţiei din cauza acţiunilor religiilor de toate formele. De altfel, sistemul bisericesc se face vinovat de crimă împotriva umanităţii, încălcarea dreptului la viaţă, manipularea vadită a oamenilor împotriva semenilor, dezbinarea", se manifestă un român şi cere să-i fie semnată petiţia. Cum locul este destul de mare pentru ca toată lumea să-şi aştearnă gândurile, un individ cere o zi liberă, pentru a se pregăti pentru sfârşitul lumii. "Deoarce în fiecare an se anunţă sfârşitul lumii, consider că ar fi necesară o zi liberă pentru pregătirea acestui eveniment inevitabil", susţine un utilizator al site-ului de petiţii online. Răsfoind gândurile aşternute în mediul online, vom observa că sărbătoarea împrumutată de peste hotare nu este chiar pe placul tuturor, fiind considerată una demonică. "Cu profundă mâhnire în suflet, cu nemăsurată grijă părintească şi cu deplină responsabilitate pedagogică vă aduc la cunoştinţă îngrijorarea mea, şi nu numai, faţă de acest curent păgân-halloween, care a pătruns nu numai în ţara noastră dar şi în şcolile româneşti, prinzând rădăcini tot mai adânci de la an la an şi care întinează mintea copiilor punând stăpânire pe sufletele lor inocente, având conotaţii negative de ordin psihic, emoţional, educaţional şi comportamental . Ca unul care sunt direct răspunzător de sufletele şi de viaţa copiilor prin statutul pe care îl am, de teolog şi dascăl în acelaşi timp, aduc argumentele de mai jos prin care solicit interzicerea organizării în şcoli a acestei sărbători păgâne prin care se promovează incultura, non-valoarea, slăvirea diavolului", se adresează ministrului Educaţiei, un profesor teolog, pe data de 17 decembrie.

"De ce parlamentarii au vacanţă de iarnă mai mare decât elevii?"

Păstrând firul învăţământului, observăm că elevii sunt invidioşi pe parlamentari, iar pentru a avea vacanţa de iarnă mai lungă cu o lună, ar renunţa chiar la o parte din vacanţa de vară. "Deşi, aparent, cu toţii eram bucuroşi că vacanţa mare e foarte mare, ţinând trei luni, se dovedeşte că nu e foarte eficientă! Renunţarea la o lună din vacanţa de vară şi adăugarea ei la vacanţa de iarnă nu ar face decât să folosească tuturor. Avantaje: copiii se pot bucura mai mult de zăpadă şi nu ar mai trebui să mearga la şcoală cu sarmalele încă fierbinţi în stomac şi cu sorcova de Anul Nou în mână. De asemenea, s-ar face economii imense la încălzirea şcolilor, la energia electrică şi nu ar mai fi nevoie să închizi şcoli din cauza zăpezii.În plus, mi se pare jenant ca parlamentarii să aibă vacanţă de iarnă cu aproape o lună mai lungă decât elevii... ", spun vocile unor părinţi şi elevi, pe data de 16 decembrie. Nici camerele de luat vederi de la examenul de bacalureat nu sunt foarte dorite, o petiţie apârând şi în acest sens, în aceeaşi situaţie aflându-se şi temele din vacanţe. Trecând la alte segmente, se pare că Ziua României ar merge mai bine pe data de 27 mai. "Prima unire a ţărilor române a fost înfăptuită de Mihai Viteazu la 27 mai 1600. Propun ca Ziua Naţională a României să fie pe data de 27 mai!", mai răsună un glas. Din câte se pare, părinţii din România sunt nemulţumiţi şi de alocaţia copiilor, cerând o mărire în acest sens. "Alocaţia de 42 de lei este nu doar insuficientă pentru a hrăni un copil care nu are nici o vina că părinţii şi-au pierdut locul de muncă. În nici o ţară din lume alocaţia copilului nu este atât de mică! Toate măririle de alocaţie au fost făcute pentru copiii nou-născuţi şi mamele lor, nimeni nu s-a întrebat ce manâncă copiii de 5-7-15 ani. 42 de lei nu sunt de ajuns nici de un cartof fiert pe zi timp de o lună", spun aceştia. În încheiere, s-ar părea că a venit şi soluţia pentru a preveni incidentele din localităţi, pentru a veni în sprijinul oamenilor legii. Care este aceasta? Montarea unui sistem video performant. "Căre toţi primarii: sunt tot mai mulţi primari care se plâng ca oraşele le sunt distruse de vandali, dar nu se ia nici o decizie. Se merge pe mâna Poliţiei comunitare, care are un număr restrâns de membri şi aceia nepregătiţi. Un sistem video performant ar fi mult mai eficient decât plătirea acestor poliţişti comunitari.", spun internauţii.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102