rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Distribuţie pe orizontală

Ce soluţie are RADET pentru clienţii care vor să facă economie

Liviu Popa, directorul RADET

RADET Constanţa a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a identificat şi a propus asociaţiilor de proprietari o soluţie tehnică care să asigure un control individual asupra confortului termic şi asupra costurilor pentru asigurarea acestuia. Soluţia propusă constă în schimbarea actualei distribuţii din blocurile de locuinţe, pe verticală, într-o distribuţie pe orizontală, care permite contorizarea individuală la uşa fiecărui apartament şi asigurarea apei calde de consum în regim continuu. De altfel, potrivit conducerii, costurile s-au diminuat semnificativ pentru fiecare apartament care a trecut prin această iarnă cu instalaţia pe orizontală, iar investiţia fiecărei familii este 1/3 din costurile care ar fi la instalaţia unei centrale pe gaz.

RADET Constanţa împreună cu firma VESTRA INDUSTRY, companie din grupul ELASCO S.A., furnizoare de mijloace de măsurare, a realizat, la comanda Asociaţiei de Proprietari bloc MF3, din strada Mircea cel Bătrân nr. 88, un astfel de proiect. După aproape un an de la punerea în funcţiune, situaţia comparativă a consumurilor a fost prezentată public.

Consumul de energie termică pentru încălzire, după implementarea proiectului, s-a redus semnificativ, pentru perioada analizată comparativ (iarna 2017-2018 vs. iarna 2016-2017), cu 41% faţă de sezonul anterior, reducerea consumului datorându-se în principal scăderii semnificative a consului de energie termică din subsolul blocului, prin eliminarea reţelei de conducte din distribuţia clasică, precum şi posibilitatea locatarilor de a-şi gestiona individual confortul termic şi costurile.

În ceea ce priveşte consumul de apă caldă de consum, prin implementarea proiectului de distribuţie pe orizontală, se realizează recircularea apei calde la intrarea în fiecare apartament, temperatura apei calde fiind asigurată în mod continuu. Din analiza consumului de apă caldă, se observă scăderea semnificativă a acesteia după implementarea proiectului, în perioada analizată scăderea fiind de 38%, cauza acestei scăderi fiind recircularea apei calde realizată la intrarea în fiecare apartament şi nu la branşamentul blocului cum este soluţia tehnică în distribuţia pe verticală.

„RADET Constanța a făcut o analiză a unei funcționări a unei instalații de distribuție pe orizontală la blocul MF3 de pe strada Mircea cel Bătrân din municipiu, analiză făcută la un interval de un an de la data când asociația blocului a decis să își modifice vechia instalație pe distribuție pe verticală într-o instalație cu distribuție pe orizontală, cu contorizare la ușă, având încredere în ceea ce reprezentanții RADET le-a povestit că o să îi ajute să își controleze costurile, dar în primul rând confortul din apartamente.

Care sunt avantajele după un an? A scăzut consumul la apă rece! Lucru pe care nimeni nu îl intuia. Pentru că recircularea apei calde este făcută până la ultimul etaj. Ceea ce înseamnă că în permanență când deschide robinetul pentru a consuma apă caldă, oricare locatar are asigurată temperatura. În situația această, nu se mai impune golirea instalației de apă rece, care s-a răcit pe instalația interioară a blocului și înlocuirea ei cu apă caldă care este recirculată doar până la branșament.

Un alt avantaj – în funcție de confortul termic pe care și l-a dorit fiecare apartament, sau în funcție de costurile pe care și le-a propus să le aibă cu încălzirea în perioada de iarnă, a putut să își colereze, să își facă un echilibru între costuri și confort și am constat diferențe foarte mari între consumuri între două apartamente similare, lucru care este generat de modul în care își gestionează fiecare proprietar consumul, spre deosebire de blocurile tradiționale, unde RADET măsoară la branșament și tehnic nu e posibil să se măsoare consumul la apartament, iar factura este repartizată de către administrator în funcție de suprafața utilă deținută. Noi recomandăm montarea distribuției pe orizontală ca să își coreleze confortul și costul fiecare apartament.

Un alt mare avantaj constă în faptul că, dacă unul din apartamente este rău platnic, din motive pe care nu le comentăm, suntem puși în situația să sistăm furnizarea căldurii pentru neplată a asociației, deci să fie deranjate apartamentele care sunt bune platnice. Nu este tehnic posibil altfel. Atunci acest sistem rezolvă problema, că vom sista apartamentul rău-platnicului, iar restul vecinilor nici nu știu acest lucru. Este un mare alt avantaj.

Avantaje sunt și asupra faptului că, spre deosebire de metoda montării repartitoarelor de cost, care face repartizarea consumului de energie proporțional cu număr de unități. Acolo avem experiența că în apartamentele care au nevoie de căldură: au copil mic, au oameni bolnavi, este nevoie de căldură și lasă robinetul deschis la maxim, se înregistrează un număr de unități. Însă vecinii care nu locuiesc în apartament, poate sunt apartamente de vară, sau fac economie, țin robinele închise, prin apartamentul respectiv, totuși, căldura trece prin pereți, tavane, realizând celui care ține robinetele deschise un consum fals mai mare decât cel real necesar lui. Apartamente care au avut nevoie de căldură, plătesc o factura mai mare.

Costurile nu sunt standard pentru că sunt în funcție de mărimea blocului. Avem două elemente: costurile comune, pe casa scării, pe care RADET le poate realiza furnizând inclusiv materialele pe care noi le cumpărăm la prețuri mai mici decât dacă le-ar cumpăra asociațiile la prețul normal, dar și costurile generate de modificarea din interior, pentru că sunt necesare în apartament, trebuiesc legate la ușă. În jur 3.000 de lei costă după calculele noastre, maxim 3.500 de lei”, a declarat Liviu Popa, din partea RADET.

Claudia CORBU

joi, 17 mai 20181662
Comentarii

00Simina(20 mai 08:01)
Mai RADET.....poate te ai gandit ca eu nu vreau sa fac economie ??? Vreau sa platesc caldura cat nu face, vreau sa astept apa calda cate 5 minute, vreau sa platesc apa calda la pret dublu, vreau sa va dau bani cu sacosa sa stea direcorul vostru vizionar cu cucu pe moale
00dobre(18 mai 08:29)
Mai RADET, lasa oamenii sa aleaga singuri furnizorul, nu mai pune piedici. Cum sa compari iarna 2016 2017 cu iarna 2017 2018? Pai a fost diferenta de temperatura enorma. Daca iarna asta a fost frig cateva zile, iarna trecuta a fost frig toata iarna.
50foarte buna alternativa(17 mai 18:11)
Buna idee, am vazut la tv ca unei familii cu ap. de 3 camere care are montata centrala termica i-a venit factura de 1.500 de lei pt. luna februarie. Pai la RADET cu caldura permanenta se plateste 400 de lei. La RADET.
03Chiar asa(17 mai 17:34)
Cand cei ce nu pot ii conduc pe cei care inca pot. Incompetenta si mediocritatea ridicate la rang de virtute de catre alti incompetenti. Director obosit mental, pui carul inaintea boilor. Logica, viziune zero. Trimiteti-l acasa ca respira degeaba.
06Edi(17 mai 16:14)
Acest director....este un dobitoc...care vrea sa-si pastreze privilegiile....din comunism! RADET trebuie sa devina "istorie"....asa ceva nu mai exista in Europa.....decat la rusi???!!!!
09...(17 mai 12:29)
Ideea ar fii buna din ce prezentati , dar nu prea aveti credibilitate ca si societate , ati cam jupuit pielea oamenilor cu facturile si serviciile slabe !
05un fan(17 mai 12:07)
Cand esti prost ar trebui sa taci din gura, nu sa vorbesti ca ageamiul acesta!
07Nicu(17 mai 11:02)
Gata! Ma apuc de treaba, sa va pun voua in practica ineptiile dupa ce ani de zile ne-ati luat pielea de pe noi fara sa clipiti! Rusine sa va fie nesimtitilor! In locul vostru as tacea din gura si n-as mai veni cu imbecilitati de genul asta, nu suntem cu totii idioti asa cum ne credeti!
09bela(17 mai 10:34)
poate izoleaza conductele prin oras , ca se incalzesc boschetarii la ele
016Grigore(17 mai 08:54)
Sa ne spuna dl Director, el acasa cu ce se incalzeste, nu cumva cu gaze? Ca e mai ieftin si nu trebuie sa plateasaca pierderile unui RADEP in coma
011ion virgil(17 mai 08:16)
zii DOREL Liviu Popa si trage apa! Un fost bishnitzar ajuns director la RADET pe care l-a si pus pe chituci.PSD-ul ar trebui interzis prin Constitutie pentru ce a facut acestei tari.
06YOyo(17 mai 07:51)
Nu e cam tarziu deja ?
08hdjxjds(17 mai 07:34)
Da?? Serios??? O sa renunt la centrala pe gaze si ma mut inapoi la radet!!!!!!
016Bebe(17 mai 07:06)
Solutie RADET pe banii locatarilor.
018sandu(17 mai 06:42)
De aia nu mai fac fata astia cu gazele si astepti cate 2 ani , ca a gasit radet solutii. Sunt in coma profunda de mult timp
mai mult...Replica
26 mai 00:09ReplicaReal Madrid a câştigat Liga Campionilor, 'graţie' portarului de la Liverpool!

Gafele de proporţii ale lui Karius au decis finala Ligii Campionilor! Real Madrid a câştigat a treia finală...663

26 mai 21:49ReplicaAmbulanţă aflată în misiune, lovită în plin de o Dacie, într-o intersecţie din Constanţa!4247
26 mai 23:57ReplicaÎncă o persoană a fost în pericol de înec, la Mangalia: salvată de cei care făceau kitesurfing!1928
26 mai 19:24ReplicaHoria Brenciu, live pe Facebook LA VOLAN! VIDEO

Accidentul violent din Ungaria, în care au murit nouă români, pare că nu i-a învățat minte pe oameni să nu mai...2503

26 mai 18:16ReplicaDoi adolescenţi au fost la un pas de înec, la Mangalia!4085
26 mai 15:47ReplicaACCIDENT RUTIER cu 3 răniți, la Ovidiu!4849
26 mai 23:32ReplicaSector de plajă din Constanţa, MAGNET pentru o serie de VIP-uri. Ce se pune la cale?!

În ultimii ani, concesionarea plajelor de pe litoralul românesc a stârnit adevărate războaie: au existat numeroase...7714

26 mai 00:00ReplicaSCANDALUL dintre o angajată şi firma defunctului Oancea a ajuns în instanţă: totul a pornit de la… vestimentaţie!5218
26 mai 00:00ReplicaJALE cu parcarea la Spitalul Judeţean! Un bărbat şi-a lăsat maşina pe strada Călăraşi pentru a merge cu bebeluşul la Urgenţă5582
26 mai 08:50ReplicaÎncă o ‘demolare’ solicitată de primărie, pentru lucrări neautorizate! este vorba despre o sală de fitness!

Imobilul în care funcționează o cunoscută sală de fitness din Constanța urmează a suporta ”mici” modificări,...3697

26 mai 23:43ReplicaPrimăria Adamclisi plăteşte datorii ‘moştenite’ de la fostul primar1497
26 mai 00:00ReplicaZECI de social democraţi migrează către ProRomânia: iată lista parlamentarilor care îi spun ‘pa’ lui Daddy3950
Vremea
20.4°19.4° - 20.8° duminică, 27 mai 2018
câțiva noriUmiditate: 94%
Vânt: 8.56 m/s din NE
Presiune: 1031.85 milibari

Loto
6/491714333847
5/4091921343540
joker17284142435
Horoscop
mai mult...SPSportRT
26 mai 00:00SportSteaua, remiză cu Dinamo: 1-1

Stadionul Giulești - Valentin Stănescu a fost ales ca loc de desfășurare pentru play-off-ul Ligii 4 din România,...492

26 mai 00:00SportConstănțeanca Simona Halep a numit orașul în care ar vrea să se mute: "Îl iubesc!"

Liderul mondial Simona Halep, 26 de ani, a dezvăluit că i-ar surâde o eventuală mutare în Paris, orașul în care a...1543

26 mai 00:00SportFlorin Andone va semna pentru echipa engleză Brighton & Hove Albion, din Premier League

Atacantul român Florin Andone (25 ani) va semna un contract cu Brighton & Hove Albion, care a ajuns, vineri, la un...429

26 mai 00:00SportDouă audieri la Poliţie, într-o singură zi. Ilie Năstase, după ce a condus un scuter fără permis: M-au testat din nou. Stăteau la pândă

Ilie Năstase a declarat vineri, după ce a fost dus la Poliţia Rutieră, că poliţiştii stăteau la pândă şi a...926

Local
26 mai 00:00LocalSute de mii de articole de sticlărie, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în data de...476

26 mai 00:00LocalStudenţii sportivi de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, premiaţi la Campionatul Naţional Universitar de Atletism

În perioada 19-20 mai a.c., pe stadionul Nicolae Dobrin din Municipiul Pitești au avut loc Campionatul Național...401

26 mai 00:00LocalIncendiu în judeţul Tulcea, în apropiere de gară!

Stația de pompieri Babadag a intervenit, vineri, 25 mai, pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată...393

26 mai 00:00LocalOctogenar dispărut din Lumina! L-aţi văzut?

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Constantin Gagu, în vârstă de 85 de ani, din localitatea...402

26 mai 00:00LocalGala „Omul Anului 2017 în Forţele Navale”: Iată cine sunt cei mai buni şi mai apreciaţi marinari militari!

Festivitatea de premiere a câștigătorilor secțiunilor prezentate în cadrul Galei „Omul anului 2017 în Forțele...485

26 mai 00:00LocalCondamnat pentru că a condus fără permis!

Valentin B. a fost trimis în judecată, la data de 22.11.2017, pentru conducerea unui vehicul fără permis de...647

26 mai 00:00LocalLecţie despre viaţă, ţinută de psihologul Carmen Pilici şi actorul Tiberiu Roşu la Colegiul Mihai Eminescu

O lecţie despre inteligenţa emoţională, impulsul de a minţi şi despre cum pot fi înţeleşi mai bine oamenii din...420

26 mai 00:00LocalBărbat din Tuzla, prins băut la volanul unei maşini, pe un bulevard din Constanţa

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, la data de 25 mai a.c., au depistat un bărbat, de 32 de ani, din...549

26 mai 21:20LocalDotări la standarde europene la Spitalul Județean Constanța

Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol...820

26 mai 21:19LocalAcademia Navală „Mircea cel Bătrân” preia preşedinţia Forumului Educaţional Naval al U.E. şi NATO

În premieră, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” va fi gazda, în perioada 29 mai - 1 iunie, a celei de-a XXI-a...525

Politică
26 mai 00:42PoliticăSeniorii constănţeni, premiaţi de municipalitate

Seniorii constănțeni au fost premiați de către primarul Decebal Făgădău și viceprimarul Costin Răsăuțeanu,...436

26 mai 00:58PoliticăLa Cernavodă se montează 10 platforme subterane

În oraşul Cernavodă a început montarea celor 10 platforme subterane pentru colectarea deșeurilor menajere. Montarea...985

26 mai 00:41PoliticăFost președinte TSD, Mihai Sturzu, alături de Ponta la ProRomânia

Mihai Sturzu, fost președinte la Tineretul Social Democrat, face parte din echipa ProRomânia, cunoscut și ca fost...809

26 mai 00:41PoliticăCruşoveanu, despre Regia de Drumuri: ‘Este o companie care funcționează doar la mila CJC. Cu pantalonii cârpiți nu poți face artă’

Consilierul judeţean PNL Marian Cruşoveanu îşi menţine opinia referitoare la Regia Autonomă Judeţean de Drumuri...2458

26 mai 00:40PoliticăSenatorul Vergil Chițac NU se înscrie în ProRomânia

Deși zvonurile lansate în ultima perioadă ar fi că senatorul ex-PNL Vergil Chițac ar urma calea lui Mircea Titus...865

26 mai 00:57PoliticăElena Udrea: Dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate. Îmi voi prezenta cazul la ONU

Elena Udrea susţine că dosarele în care SRI a lucrat cu DNA ar trebui rejudecate, având în vedere documentul secret...552

26 mai 00:57PoliticăSE SPARGE PSD. Dragnea îi numeşte 'şobolani' pe cei care au provocat plecările din partid

În ultimele zile mai mulți parlamentari ai PSD și-au anunțat public plecarea spre PRO România, partidul lui Victor...2004

26 mai 00:57PoliticăBăsescu îşi anunţă retragerea din politică

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat joi că la finalul mandatului de senator îşi încheie activitatea...1268

26 mai 00:57PoliticăCum comentează Ponta scenariul ruperii Coaliţiei PSD-ALDE

Fostul prim-ministru Victor Ponta a declarat joi, la RFI, că în PSD există o "nemulţumire uriaşă" legată de modul...1036

26 mai 00:56PoliticăExtrădarea lui Ghiţă, în aer: Parchetul General acuză DNA de folosire de probe falsificate în două dosare

Potrivit procurorilor de la Parchetul General, DNA Ploiești ar fi folosit probe false în două dosare și în...909

Monden
26 mai 19:24MondenDonatorii de sânge primesc bilete gratuite la Untold sau Neversea

Împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu...355

27 mai 00:00MondenTatăl lui Sean Paul a murit la o zi după concertul muzicianului la București

Tatăl muzicianului Sean Paul a murit joi seara, la doar o zi după ce fiul său a concertat în fața a peste 4.000 de...152

26 mai 19:18MondenCelia a pierdut o sarcină și a intrat în depresie. Artista a vorbit pentru prima oară despre drama ei

Celia a pierdut o sarcină și a intrat în depresie cronică. Artista și-a făcut curaj și a vorbit în cadrul...380

26 mai 00:00MondenCând va fi înmormântată interpreta de muzică populară Ileana Constantinescu

...418

26 mai 00:00MondenIulia Albu, o nouă apariție excentrică, la VIVA! Party 2018. Cu velocipedul la petrecere!

Iulia Albu a bifat o nouă excentrică apariție, la petrecerea VIVA! 2018, așa cum ne-a obișnuit în fiecare an în...453

26 mai 00:00MondenMonica Anghel, apariție spectaculoasă la petrecerea VIVA! 2018. Cât de mult a slăbit artista

Monica Anghel, apariție spectaculoasă la petrecerea VIVA! 2018. Artista a venit însoțită la eveniment, de una...528

26 mai 00:00MondenHoria Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-un concert extraordinar la Sala Palatului

Horia Brenciu aniversează 25 de ani de carieră printr-un concert extraordinar la Sala Palatului, pe 7, 8 și 9...344

26 mai 00:00MondenSilvia Dumitrescu arată din ce în ce mai spectaculos după ce a slăbit. Apariții incredibile la 58 de ani

Cântăreața Silvia Dumitrescu arată din ce în ce mai bine după ce a slăbit. Artista are apariții spectaculoase,...458

26 mai 00:00MondenHarvey Weinstein s-a predat poliţiei din New York. Producătorul de la Hollywood, pus oficial sub acuzare pentru VIOL

Producătorul de film american Harvey Weinstein, anchetat pentru abuzuri sexuale de autorităţile federale din New...344

26 mai 00:00Monden50 Cent, anchetat pentru hărţuirea unui poliţist. Mesajul postat de rapper pe Instagram

50 Cent este anchetat de autorităţile din New York, după ce rapperul a publicat pe contul său de pe platforma online...349

Mapamond
26 mai 00:00MapamondSpania/corupţie: Opoziţia depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Mariano Rajoy

Partidul Socialist Muncitoresc din Spania (PSOE), prima formaţiune de opoziţie spaniolă, a depus vineri o moţiune de...330

26 mai 00:00MapamondIrlandezii votează în cadrul unui referendum istoric privind avortul

Irlandezii au început să voteze vineri dimineaţa pentru sau împotriva eliminării interdicţiei constituţionale a...336

26 mai 00:00MapamondTurcia: 119 foşti militari, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru implicare în puciul eşuat din 2016

Un număr de 119 foşti militari, dintre care 116 cadeţi, au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă pentru...340

26 mai 00:00MapamondReacţii pe mapamond după anularea summitului Trump-Kim: Beijingul cheamă la gesturi de ''bunăvoinţă'', Japonia susţine decizia americană

China a îndemnat vineri Coreea de Nord şi SUA să manifeste ''bunăvoinţă'' şi ''răbdare'', la o zi după anularea...348

26 mai 00:00MapamondZborul MH17: Armata rusă respinge orice responsabilitate şi acuză Kievul

Armata rusă a respins joi concluziile anchetatorilor internaţionali potrivit cărora racheta care a doborât zborul...353

26 mai 00:00MapamondTrump insistă pentru construirea unui zid la graniţa cu Mexicul

Preşedintele american Donald Trump a respins joi tentativele republicanilor moderaţi din Congres de a ajunge la un...334

26 mai 00:00MapamondCoreea de Nord anunţă că a dezafectat complet complexul în care erau efectuate teste nucleare

Coreea de Nord a distrus complet joi singurul său complex cunoscut pentru efectuarea de teste nucleare, obiectivul...331

26 mai 00:00MapamondServiciul britanic de spionaj MI6 va permite, în premieră, recrutarea de angajaţi descendenţi ai imigranţilor

Serviciul britanic de informaţii externe MI6 va permite, în premieră, recrutarea unor angajaţi descendenţi ai...365

26 mai 00:00MapamondTrafic de organe în Kosovo: Medici condamnaţi la pedepse cu închisoarea

Un eminent medic kosovar a fost condamnat joi la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru că a prelevat de la...437

26 mai 00:00MapamondCuba: A fost recuperată a doua cutie neagră a avionului prăbuşit săptămâna trecută

Experţii au găsit a doua cutie neagră a avionului Boeing 737-200 care s-a prăbuşit la 18 mai la puţin timp după...420

Sănătate
21 mai 09:31SănătateANPC sfătuiește populația să fie atentă la produsele de tip fast-food!

În urma ultimelor evenimente petrecute, mai precis un copil a murit după ce ar fi consumat o shaorma, Autoritatea...966

18 mai 00:03SănătateDupă o pauză de cinci ani, celebrul Polidin revine în farmacii. Când va fi produs și când va apărea

După o pauză de 5 ani, Polidinul, celebrul vaccin folosit pentru prevenirea virozelor sau gripei ar putea fi produs...2219

15 mai 21:47SănătateCuburi de gheață cu sute de bacterii din fecale, vândute în marile magazine

Este alertă sanitară în România, după ce inspectorii ANPC spun că au depistat şi retras cuburi de gheață...1393

15 mai 20:59SănătateSe doreşte desfiinţarea spitalelor CFR din ţară?!

Soarta Spitalului Căi Ferate Constanţa este în continuare incertă. Părea că a scăpat de spaima unei preluări...2575

14 mai 00:32SănătateProducătorii de medicamente homeopate ar putea fi obligați să scrie pe ambalaj că produsul nu are efecte asupra sănătăţii

O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de 4 parlamentari...1186

14 mai 15:02SănătateReprezentanții Spitalului Județean explică de ce au atribuit contractul unei anumite firme

În urma articolului “Spitalul Județean a prelungit contractul cu firma care îi dădea șpagă fostului manager” ,...1470

14 mai 23:32SănătateDiamed Majestic Clinic şi-a deschis porțile în Medgidia! Clinica este specializată în Nutriţie, Diabet şi Boli Metabolice

Diamed Majestic Clinic a avut inaugurarea sâmbătă, 12 mai a.c., în Medgidia, unde dr. Gonul Iusein va consulta...12824

12 mai 12:12SănătateBĂTAIE DE JOC! Medici pe timpul zilei, ‘cârtiţe’ pe timpul nopţii!

Medicii constănţeni, asemenea celor din întreaga ţară, au ajuns la exasperare din cauza sistemului informatic unic...1684

12 mai 17:16SănătateATENŢIE! Un anumit tip de PANADOL a fost RETRAS de pe piaţa farmaceutică!

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a propus retragerea de pe piață a două...1134

12 mai 17:17SănătateCireșele incorect etichetate din Turcia conțineau un alt pesticid PERICULOS

Ca urmare a celor semnalate în spațiul public, ANSVSA s-a autosesizat și o echipă de inspectori ai DSVSA București...1256