rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 15 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Distribuţie pe orizontală

Ce soluţie are RADET pentru clienţii care vor să facă economie

Liviu Popa, directorul RADET

RADET Constanţa a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a identificat şi a propus asociaţiilor de proprietari o soluţie tehnică care să asigure un control individual asupra confortului termic şi asupra costurilor pentru asigurarea acestuia. Soluţia propusă constă în schimbarea actualei distribuţii din blocurile de locuinţe, pe verticală, într-o distribuţie pe orizontală, care permite contorizarea individuală la uşa fiecărui apartament şi asigurarea apei calde de consum în regim continuu. De altfel, potrivit conducerii, costurile s-au diminuat semnificativ pentru fiecare apartament care a trecut prin această iarnă cu instalaţia pe orizontală, iar investiţia fiecărei familii este 1/3 din costurile care ar fi la instalaţia unei centrale pe gaz.

RADET Constanţa împreună cu firma VESTRA INDUSTRY, companie din grupul ELASCO S.A., furnizoare de mijloace de măsurare, a realizat, la comanda Asociaţiei de Proprietari bloc MF3, din strada Mircea cel Bătrân nr. 88, un astfel de proiect. După aproape un an de la punerea în funcţiune, situaţia comparativă a consumurilor a fost prezentată public.

Consumul de energie termică pentru încălzire, după implementarea proiectului, s-a redus semnificativ, pentru perioada analizată comparativ (iarna 2017-2018 vs. iarna 2016-2017), cu 41% faţă de sezonul anterior, reducerea consumului datorându-se în principal scăderii semnificative a consului de energie termică din subsolul blocului, prin eliminarea reţelei de conducte din distribuţia clasică, precum şi posibilitatea locatarilor de a-şi gestiona individual confortul termic şi costurile.

În ceea ce priveşte consumul de apă caldă de consum, prin implementarea proiectului de distribuţie pe orizontală, se realizează recircularea apei calde la intrarea în fiecare apartament, temperatura apei calde fiind asigurată în mod continuu. Din analiza consumului de apă caldă, se observă scăderea semnificativă a acesteia după implementarea proiectului, în perioada analizată scăderea fiind de 38%, cauza acestei scăderi fiind recircularea apei calde realizată la intrarea în fiecare apartament şi nu la branşamentul blocului cum este soluţia tehnică în distribuţia pe verticală.

„RADET Constanța a făcut o analiză a unei funcționări a unei instalații de distribuție pe orizontală la blocul MF3 de pe strada Mircea cel Bătrân din municipiu, analiză făcută la un interval de un an de la data când asociația blocului a decis să își modifice vechia instalație pe distribuție pe verticală într-o instalație cu distribuție pe orizontală, cu contorizare la ușă, având încredere în ceea ce reprezentanții RADET le-a povestit că o să îi ajute să își controleze costurile, dar în primul rând confortul din apartamente.

Care sunt avantajele după un an? A scăzut consumul la apă rece! Lucru pe care nimeni nu îl intuia. Pentru că recircularea apei calde este făcută până la ultimul etaj. Ceea ce înseamnă că în permanență când deschide robinetul pentru a consuma apă caldă, oricare locatar are asigurată temperatura. În situația această, nu se mai impune golirea instalației de apă rece, care s-a răcit pe instalația interioară a blocului și înlocuirea ei cu apă caldă care este recirculată doar până la branșament.

Un alt avantaj – în funcție de confortul termic pe care și l-a dorit fiecare apartament, sau în funcție de costurile pe care și le-a propus să le aibă cu încălzirea în perioada de iarnă, a putut să își colereze, să își facă un echilibru între costuri și confort și am constat diferențe foarte mari între consumuri între două apartamente similare, lucru care este generat de modul în care își gestionează fiecare proprietar consumul, spre deosebire de blocurile tradiționale, unde RADET măsoară la branșament și tehnic nu e posibil să se măsoare consumul la apartament, iar factura este repartizată de către administrator în funcție de suprafața utilă deținută. Noi recomandăm montarea distribuției pe orizontală ca să își coreleze confortul și costul fiecare apartament.

Un alt mare avantaj constă în faptul că, dacă unul din apartamente este rău platnic, din motive pe care nu le comentăm, suntem puși în situația să sistăm furnizarea căldurii pentru neplată a asociației, deci să fie deranjate apartamentele care sunt bune platnice. Nu este tehnic posibil altfel. Atunci acest sistem rezolvă problema, că vom sista apartamentul rău-platnicului, iar restul vecinilor nici nu știu acest lucru. Este un mare alt avantaj.

Avantaje sunt și asupra faptului că, spre deosebire de metoda montării repartitoarelor de cost, care face repartizarea consumului de energie proporțional cu număr de unități. Acolo avem experiența că în apartamentele care au nevoie de căldură: au copil mic, au oameni bolnavi, este nevoie de căldură și lasă robinetul deschis la maxim, se înregistrează un număr de unități. Însă vecinii care nu locuiesc în apartament, poate sunt apartamente de vară, sau fac economie, țin robinele închise, prin apartamentul respectiv, totuși, căldura trece prin pereți, tavane, realizând celui care ține robinetele deschise un consum fals mai mare decât cel real necesar lui. Apartamente care au avut nevoie de căldură, plătesc o factura mai mare.

Costurile nu sunt standard pentru că sunt în funcție de mărimea blocului. Avem două elemente: costurile comune, pe casa scării, pe care RADET le poate realiza furnizând inclusiv materialele pe care noi le cumpărăm la prețuri mai mici decât dacă le-ar cumpăra asociațiile la prețul normal, dar și costurile generate de modificarea din interior, pentru că sunt necesare în apartament, trebuiesc legate la ușă. În jur 3.000 de lei costă după calculele noastre, maxim 3.500 de lei”, a declarat Liviu Popa, din partea RADET.

Claudia CORBU

joi, 17 mai 20181770
Comentarii

00Simina(20 mai 08:01)
Mai RADET.....poate te ai gandit ca eu nu vreau sa fac economie ??? Vreau sa platesc caldura cat nu face, vreau sa astept apa calda cate 5 minute, vreau sa platesc apa calda la pret dublu, vreau sa va dau bani cu sacosa sa stea direcorul vostru vizionar cu cucu pe moale
00dobre(18 mai 08:29)
Mai RADET, lasa oamenii sa aleaga singuri furnizorul, nu mai pune piedici. Cum sa compari iarna 2016 2017 cu iarna 2017 2018? Pai a fost diferenta de temperatura enorma. Daca iarna asta a fost frig cateva zile, iarna trecuta a fost frig toata iarna.
50foarte buna alternativa(17 mai 18:11)
Buna idee, am vazut la tv ca unei familii cu ap. de 3 camere care are montata centrala termica i-a venit factura de 1.500 de lei pt. luna februarie. Pai la RADET cu caldura permanenta se plateste 400 de lei. La RADET.
03Chiar asa(17 mai 17:34)
Cand cei ce nu pot ii conduc pe cei care inca pot. Incompetenta si mediocritatea ridicate la rang de virtute de catre alti incompetenti. Director obosit mental, pui carul inaintea boilor. Logica, viziune zero. Trimiteti-l acasa ca respira degeaba.
06Edi(17 mai 16:14)
Acest director....este un dobitoc...care vrea sa-si pastreze privilegiile....din comunism! RADET trebuie sa devina "istorie"....asa ceva nu mai exista in Europa.....decat la rusi???!!!!
09...(17 mai 12:29)
Ideea ar fii buna din ce prezentati , dar nu prea aveti credibilitate ca si societate , ati cam jupuit pielea oamenilor cu facturile si serviciile slabe !
05un fan(17 mai 12:07)
Cand esti prost ar trebui sa taci din gura, nu sa vorbesti ca ageamiul acesta!
07Nicu(17 mai 11:02)
Gata! Ma apuc de treaba, sa va pun voua in practica ineptiile dupa ce ani de zile ne-ati luat pielea de pe noi fara sa clipiti! Rusine sa va fie nesimtitilor! In locul vostru as tacea din gura si n-as mai veni cu imbecilitati de genul asta, nu suntem cu totii idioti asa cum ne credeti!
09bela(17 mai 10:34)
poate izoleaza conductele prin oras , ca se incalzesc boschetarii la ele
016Grigore(17 mai 08:54)
Sa ne spuna dl Director, el acasa cu ce se incalzeste, nu cumva cu gaze? Ca e mai ieftin si nu trebuie sa plateasaca pierderile unui RADEP in coma
011ion virgil(17 mai 08:16)
zii DOREL Liviu Popa si trage apa! Un fost bishnitzar ajuns director la RADET pe care l-a si pus pe chituci.PSD-ul ar trebui interzis prin Constitutie pentru ce a facut acestei tari.
06YOyo(17 mai 07:51)
Nu e cam tarziu deja ?
08hdjxjds(17 mai 07:34)
Da?? Serios??? O sa renunt la centrala pe gaze si ma mut inapoi la radet!!!!!!
016Bebe(17 mai 07:06)
Solutie RADET pe banii locatarilor.
018sandu(17 mai 06:42)
De aia nu mai fac fata astia cu gazele si astepti cate 2 ani , ca a gasit radet solutii. Sunt in coma profunda de mult timp
mai mult...Replica
15 aug 00:00ReplicaFostul consilier Dan Liviu intră pe traseul de transport persoane către Centrala Nucleară

Două noi trasee de transport persoane urmează să funcţioneze pe raza judeţului Constanţa, dacă îşi vor da girul...221

15 aug 00:00ReplicaCum s-a răspândit pesta: localnicii au dat drumul scroafelor pe câmp, să se împerecheze cu mistreţii! A fost ordonată VÂNĂTOAREA208
15 aug 00:00ReplicaNesimţire! În timp ce unii strâng gunoiul, alţii îl varsă pe plajă!199
15 aug 00:00ReplicaHagi n-a mai putut salva SSC şi a doua oară! Pentru cei care au uitat: suporterii l-au alungat pe Rege de pe stadionul Farul...

„Nu suntem primiți pe stadionul orașului”, sublinia, luni, 13 august, Ema Gavrilă, finanțatorul echipei SSC,...413

15 aug 00:00ReplicaVIDEO. TERORIZAŢI de vecinii care ascultă noapte de noapte MANELE, iar ziua fac MIZERIE!221
15 aug 00:43ReplicaChiţac: ‘Susţin orice formă de proteste paşnice. Arată implicarea oamenilor, arată că le pasă’142
15 aug 00:00ReplicaCADAVRUL unui tânăr care a murit înecat, găsit în portul Mangalia

Trupul neînsuflețit al unui tânăr care a murit, sâmbătă seara, 11 august, înecat în apele Mării Negre, a fost...326

15 aug 00:00ReplicaLiberalii insistă cu proiectul de acordare a unei subvenţii la transportul elevilor din tot judeţul. Voi ce părere aveţi?242
15 aug 00:00ReplicaDEZINSECŢIE în municipiul Constanţa. Iată în ce cartiere s-a stropit împotriva ţânţarilor şi unde se va mai acţiona171
15 aug 00:00ReplicaAccident pe şoseaua dintre Lumina şi Ovidiu. A fost solicitat elicopterul SMURD!

Un accident rutier a avut loc, în jurul orei 10,40, pe DN 22, între localitățile Lumina și Oituz. În incidentul...165

15 aug 00:46ReplicaCum să parchezi aşa? Cum? Imagine amuzantă, de lângă un bloc controversat din Faleză Nord4008
15 aug 01:14ReplicaPSD Constanţa se teme că la Ziua Marinei îşi vor face apariţia persoane care vor incita la violenţă!3027
Vremea
26.9°24.1° - 26.9° marţi, 14 august 2018
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 4.15 m/s din E
Presiune: 1024.8 milibari

Loto
6/4931012162345
5/406814161730
joker42529384511
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 aug 00:00SportSimona Halep dezvăluie: "Fratele meu mi-a spus că mă pot retrage. În acel moment, i-am zis: În cazul ăsta, da! Accept"

Simona Halep, locul 1 WTA, este prima jucătoare care se califică în acest an la Turneul Campioanelor, competiție...178

15 aug 00:00SportPAOK s-a calificat în playoff-ul Ligii Campionilor! Adversar de temut pentru Lucescu Jr

PAOK Salonic s-a calificat în playoff-ul Ligii Campionilor după ce a remizat la Moscova, scor 0-0, în compania lui...131

15 aug 00:00SportMișcare stranie la Poli Iași: cel mai bun jucător pleacă împrumut la BATE Borisov pentru 50.000 de euro

Poli Iași se desparte de cel mai bun jucător al echipei în debutul sezonului, William Kizito. Mijlocașul lateral de...111

15 aug 00:00SportCampionatele Spaniei şi Italiei se vor vedea pe Facebook

Conducerea celei mai importante reţele de socializare ar fi cumpărat cu 90 de milioane de euro drepturile pentru...102

Local
15 aug 03:30LocalAmbarcaţiune în derivă, în zona hotelului Rex - VIDEO!

Avalanşă de solicitări la ISU Dobrogea! Pompierii au fost solicitaţi marţi, 14 august, în staţiunea Mamaia, în...644

15 aug 03:27LocalCampania ECOTIC „Orașe Curate” staţionează la Constanța

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din...210

15 aug 03:25LocalIoan Deneş, despre plajele din sudul litoralului: ‘Plajele de pe litoral arată chiar foarte bine!’

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş s-a aflat zilele acestea pe litoralul românesc, iar marţi, 14 august...599

15 aug 03:21LocalMeniu deosebit pentru pacienții din spitalele constănțene, de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului

Pacienții care se află internați în spitalele constănțene vor primi, cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii...243

15 aug 03:21LocalTânăr bănuit că a tâlhărit un bărbat în Costineşti, identificat de polițiștii constănțeni!

În urma cercetărilor în cazul comiterii unei infracțiuni de tâlhărie, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii...195

15 aug 03:20LocalClipe de PANICĂ în VIVO! din Constanța din cauza unei alarme false

Mai mulți clienți aflați, în după-amiaza zilei de marți, 14 august a.c., la cumpărături în mall-ul VIVO! din...2279

15 aug 01:48LocalVIDEO. Ce spune Poliția Rutieră despre accidentul de pe Tomis, în care două mașini s-au făcut praf

Un accident rutier soldat cu victime și pagube materiale însemnate a avut loc, luni seara, 13 august a.c., în jurul...3891

15 aug 03:15LocalAtenţie, turişti! Hoţ prins pe plaja din Mamaia! VIDEO

La data de 13 august a.c., în jurul orelor 16.50, poliţiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliţia Locală...309

15 aug 03:12LocalATENȚIE! Programul autobuzelor RATC Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Miercuri, 15 august a.c., Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța (RATC) anunță că autobuzele ce deservesc...533

14 aug 01:50Local'Prelucrarea artistică a lemnului', la Muzeul de Artă Populară Constanța!

Muzeul de Artă Populară Constanța continuă seria manifestărilor culturale din acest sezon estival, sub genericul...334

Politică
15 aug 03:31PoliticăPropunere în Parlamentul European pentru excluderea PSD din Grupul Socialistilor Europeni

Europarlamentarul Cătălin Ivan a anunţat marţi că va depune la începutul sesiunii de toamnă o solicitare de...504

15 aug 03:28PoliticăAndronescu: Preşedintele PSD trebuie să facă un pas în spate

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu i-a solicitat, marţi, liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, să facă un pas în...375

15 aug 03:24PoliticăAsociația Elevilor din Constanța a acționat în instanță 20 de primării din județul Constanța!

Început de săptămână în forţă la Constanţa! Luni, 13 august a.c., Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a...1326

15 aug 03:23PoliticăNava-școală Palinuro participă la activitățile prilejute de Ziua Marinei!

Prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă a primit marţi, 14 august a.c., vizita protocolară a unei delegaţii...238

15 aug 03:22PoliticăProgramul de lucru al Primăriei Constanţa în minivacanţa de Ziua Marinei

Primăria Municipiului Constanța anunță că zilele de miercuri, 15 august, joi, 16 august, și vineri, 17 august...251

15 aug 03:22PoliticăConsilierii judeţeni, convocaţi în şedinţă. Iată convocatorul!

Consiliul Judeţean Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, pe data de 22 August 2018, începând cu ora...266

15 aug 03:20PoliticăPaginile web ale Forțelor Navale, PSD-ului și Ministerului Afacerilor Interne, ținta unor hackeri minori

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial...260

15 aug 03:16PoliticăVIDEO/FOTO. Primarul Decebal Făgădău și președintele Consiliului Județean, Marius Țuțuianu, au adus omagiu eroilor marinari, de Ziua Recunoștinței

La fel ca în fiecare an, cu o zi înainte de aniversarea Zilei Marinei Române, marinarii militari aduc un pios omagiu...552

15 aug 03:14PoliticăSe va moderniza drumul comunal 27 din satul Siminoc, orașul Murfatlar

Lista proiectelor de modernizare și reabilitare de drumuri comunale continuă.În orașul Murfatlar se va reabilita DC...289

14 aug 13:28PoliticăEugen Teodorovici, declaraţie după ce a alocat 116 milioane de lei pentru Catedrala Neamului

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, consideră că este o abordare logică şi corectă alocarea unei sume...773

Monden
14 aug 00:00MondenConnect-R și Misha au divorțat de mai bine de un an!

Connect-R și Misha au divorțat. Artistul a făcut anunțul pe contul de socializare. Sătul să mintă că are o...254

14 aug 13:29MondenArtiști de renume la Zilele orașului Cernavodă. Iată programul manifestărilor

În anul Centenarului Marii Uniri, orașul Cernavoda va îmbrăca haine de sărbătoare în săptămâna 14-19 august cu...466

14 aug 13:29MondenAlbum cu muzică liturgică, înregistrat la Constanța, de îndrăgita soprană armeană Armine Khachatryan

Soprana armeană Armine Khachatryan, cunoscută publicului constănțean pentru recitalurile pe care le susține pe...345

14 aug 00:00MondenAretha Franklin este în stare gravă

Cântăreaţa americană Aretha Franklin, interpreta melodiilor de succes precum "Respect" şi "I Say a Little Prayer",...233

14 aug 00:00MondenInterviu cu Marius Ţeicu

Îi plac copiii şi tinerii cu talent muzical şi compune pentru ei. Îi place să fie profesor şi a avut întotdeauna...229

14 aug 01:38MondenElena Gheorghe va concerta la Mangalia, de Ziua Marinei!

Ziua Marinei va fi sărbătorită la Mangalia prin ample manifestări militare, dar și prin spectacole artistice...396

14 aug 13:32MondenVica Blochina s-a despărțit de bărbatul care a cerut-o de soție în urmă cu un an

Vica Blochina s-a despărțit de bărbatul care a cerut-o de soție în urmă cu un an, deși la un moment dat, vedeta a...567

14 aug 13:34MondenVedetele se acoperă cu bronz la mare, Chilian cu nămol. Artistul se recuperează la Eforie

Mai toate vedetele vor să întâlnească soarele la malul mării.La fel și Florin Chilian, dar cu ceva în plus....328

14 aug 14:28MondenOvidiu Komornyik s-a mutat la mare. În loc de bagaje, studioul său de înregistrări

Mutat de cum se decretează vara până toamna pe litoral, Ovidiu Komornyik nu ascultă cum ”Vorbește marea”,...419

14 aug 14:26MondenLavinia Pîrva a încins atmosfera la plajă. Cât de bine arată soția lui Ștefan Bănică Jr.

Lavinia Pîrva a încins atmosfera la plajă. Soția lui Ștefan Bănică Jr. s-a pozat în costum de baie și a postat...729

Mapamond
15 aug 03:28MapamondTRAGEDIE în Ecuador: Cel puțin 23 de MORŢI într-un accident de autocar în apropiere de Quito!

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi într-un accident de autocar, în apropiere de capitala Quito, au...135

15 aug 01:10MapamondTRAGEDIE în Italia: un pod S-A PRĂBUŞIT! MAI MULŢI MORŢI

Prăbuşirea unui pod pe autostradă în apropierea oraşului Genova din nord-vestul Italiei pare să fie o "tragedie...1221

15 aug 03:27MapamondComisia Europeană, AVERTSIMENT DUR pentru România după violențele de la protestele diaspora

Comisia Europeană urmăreşte cu "preocupare" situaţia din România şi consideră că independenţa justiţiei şi...304

14 aug 00:00MapamondUn afgan solicitant de azil în Franţa a înjunghiat patru persoane

Un tânăr afgan solicitant de azil în Franţa, aflat în stare de ebrietate, a atacat cu un cuţit şi a rănit luni...120

14 aug 13:28MapamondJurnalistă din Italia, in România: Suntem aici pentru a înţelege motivele protestelor anticorupţie

O jurnalista din Italia a venit în România pentru a urmări desfășurarea protestelor anti-guvernamentale, Maria...298

14 aug 00:00MapamondFluxurile de migranţi spre UE au scăzut semnificativ

Numărul trecerilor ilegale ale frontierei pe cele patru rute de acces în Uniunea Europeană au scăzut cu 43% în...184

14 aug 00:00MapamondUn avion a aterizat de urgenţă în Spania, după ce unei pasagere care ingerase săculeţi cu cocaină i s-a făcut rău

Un avion al companiei italiene Blue Panorama, care zbura dinspre Republica Dominicană către Milano, a efectuat...208

14 aug 00:00MapamondO bandă de infractori români, suspectată de implicare într-un incident violent în centrul oraşului Dublin

O bandă de infractori români este suspectată de implicare într-un incident violent în centrul oraşului Dublin,...205

14 aug 00:00MapamondCaptură de 1,3 tone de cocaină la bordul unui vas italian

Autorităţile braziliene au anunţat luni o captură de 1,3 tone de cocaină la bordul unui vas italian în portul...228

14 aug 00:00MapamondTrump a promulgat bugetul Pentagonului

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni legea bugetului Pentagonului pe 2019 care prevede cheltuieli de 716...178

Sănătate
10 aug 03:12SănătatePoliclinica 1 a Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISĂ în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că în...716

9 aug 02:03SănătateBani pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Județean Constanța, câștigați la Swimathon București

Asociația „Dăruiește Aripi” a participat cu două echipe la Swimathon Bucuresti suma de 84.258 lei și ocupă...589

7 aug 01:38SănătateCum poate fi efectuat GRATUIT testul Babeș Papanicolau, în Constanța

Ministerul Sănătății continuă și anul acesta pogramul care presupune efectuarea de teste Babeș-Papanicolau (test...1544

7 aug 02:31SănătateStatistică îngrijorătoare, la Constanţa: cazurile de hepatită B şi C, în creştere!

Pentru a scădea incidenţa cazurilor de infecţie cu virusuri hepatitice B şi C reprezentanţii Fundaţiei Baylor...595

7 aug 00:05SănătateCardurile de sănătatea iar îi pun în încurcătură pe pacienți!

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate are, din nou, probleme. Medicii de familie și cei specialiști au...626

6 aug 23:34SănătateMarea Britanie cere închiderea farmaciilor românești din online

Autoritățile din Marea Britanie vor să schimbe legislația, astfel încât farmaciile online din România care vând...916

1 aug 21:43SănătateUNICEF atrage atenția: trei din cinci nou-născuți nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață

Alăptarea la sân în prima oră după naștere este esențială pentru salvarea vieții nou-născuților. Aproximativ...816

30 iul 00:00SănătateAproape 100 de pacienți cu hepatită, tratați la Spitalul Județean Constanța anul acesta

Pe 28 iulie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Hepatita virală este una dintre cele mai mari...628

29 iul 01:06SănătateMinisterul Sănătății, veste URIAȘĂ pentru toți bolnavii de hepatită

Ministerul Sănătății anunță, de Ziua Mondială de Lupta împotriva Hepatitei, că activitatea de depistare precoce...1129

28 iul 23:23SănătateRaed Arafat: Câteva sute de noi ambulanţe, până în decembrie

Câteva sute de noi ambulanţe vor intra în dotarea serviciului de specialitate şi a SMURD-ului până în decembrie,...787